stud poker reguli Blog   /   27 mai 2022   /   Alex Simionescu

Stud Poker Reguli – Ghid Complet de Joc

Autor: Alex Simionescu

Actualizat: 12 decembrie 2022

5/5 - (2 votes)

În acest articol vom discuta despre Stud Poker reguli și alte detalii pe care trebuie să le știi despre joc. Este un gen de poker mai puțin cunoscut decât Texas Holdem, dar cel puțin la fel de captivant, după cum vei vedea mai departe.

Stud Poker reguli – tot ce trebuie să știi

stud poker reguli ghid

Seven Card Stud Poker diferă destul de mult de multe alte jocuri de poker. Dar te vei putea adapta ușor dacă știi regulile altor jocuri, precum Texas Holdem sau Omaha. Pentru mulți jucători, aceste Stud Poker reguli sunt mai simple.

Să începem însă cu începutul. Numărul de jucători este între 2 și 8. Se joacă cu un singur pachet standard de 52 de cărți.

Modul de joc este puțin altfel. În primul rând, la 7 Card Stud Poker nu există cărți comune. Apoi, Stud Poker reguli spun că fiecare jucător primește 7 cărți, iar din acestea, va trebui să facă cea mai bună mână cu 5 dintre ele pentru a câștiga jocul. Până acum pare simplu și în continuare va fi la fel, deși structura de pariere diferă față de multe alte jocuri.

Sunt mai multe runde de pariuri la Seven Card Stud Poker, iar acestea se desfășoară odată cu primirea cărților în etape. O veste bună pentru cei care nu vor să se complice este aceea că există un singur set de Stud Poker reguli de pariere. Nu există tipurile no-limit și pot-limit, ci doar fixed-limit care au două tipuri de pariu: mici și mari. Poate fi structura, să zicem, de 5 RON/10 RON. Primele două runde de pariuri și plusare (exceptând ante) se vor desfășura cu pariul mic, apoi celelalte cu pariul mare. Valorile tuturor pariurilor sunt predeterminate, conform Stud Poker reguli și se desfășoară în felul de mai jos.

Pariul acesta are loc înainte de furnizarea primelor cărți la 7 Card Stud Poker. Fiecare jucător va trebui să plătească un ante, cu valoare predefinită, la fel ca toate pariurile. Valoarea va fi afișată în bara de titlu. Acest pariu este de fapt taxa pe care o plătești pentru a participa la joc. Este oricum o sumă modică.

Dacă sunt mai multe cărți de același rang mic, diferențierea conform Stud Poker reguli se va face prin culoare: Ordinea de la cea mai mică la cea mai mare este: treflă, caro/romb, inimă roșie/cupă, inimă neagră/pică/frunză. Această ierarhie nu se aplică la showdown, unde nu se ține cont de culori, ci doar de rang.

După ce se plătește pariul ante, vei primi 3 cărți. Două vor fi cu fața în jos, iar una va fi cu fața în sus. Jucătorul care are cartea cu rangul cel mai mic va fi nevoit să plătească bring-in. Valoarea acestui pariu forțat depinde de miza de joc. Apoi, va mai trebui să facă un pariu nominal sau complet care să fie la nivelul mizei mici. Urmează să parieze toți jucătorii în sensul acelor de ceasornic. 

După încheierea rundei inițiale de pariere, setul de Stud Poker reguli spune că fiecare jucător va mai primi câte o carte cu fața în sus. Jucătorul care acționează primul este acela care are cele mai bune două cărți expuse. Poate face check sau poate paria miza minimă din structura de pariere. După aceea, urmează runda de pariere Seven Card Stud Poker.

După încheierea rundei, jucătorii vor primi a cincea carte au a cincea stradă cu fața în sus. La fel ca mai sus, primul care acționează este cel care are cele mai mari cărți dintre cele 3 cărți expuse.

De la această rundă 7 Card Stud Poker și până la sfârșit, pariurile și plusările vor fi cele mari. În jocul de 5 RON/10 RON, pariul va fi de 10 RON, iar un raise tot de 10 RON, deci pariul final va fi de 20 RON.

Jucătorii vor mai primi încă o carte cu fața în sus, numită a șasea carte sau a șasea stradă. Jucătorul cu cărțile cu valori cele mai mari dintre cele 4 cărți expuse începe parierea.

Jucătorii primesc încă o carte, ultima, iar aceasta va fi cu fața în jos. Jucătorul care va acționa primul va fi același ca la runda precedentă, cel care are cărțile expuse cu valoarea cea mai mare. După aceea, are loc runda finală de pariere la 7 Card Stud Poker.

În cazul în care nu mai există cărți pentru a șaptea stradă, se va afișa o singură carte comună cu fața în sus.

În Stud Poker reguli se prevede că dacă rămân în joc cel puțin 2 jucători, are loc un showdown. Între timp, după toate rundele de pariere, unii jucători aleg să se retragă, considerând că nu au nicio șansă. Dacă însă sunt cel puțin 2 care își dispută potul, își vor arăta mâna. Cel care a făcut ultimul pariu sau plusare își va arăta primul cărțile. Jucătorul care are cea mai bună mână câștigă potul. Dacă mâinile au aceeași valoare, potul va fi împărțit între jucătorii câștigători.

Valorile mâinilor la 7 Card Stud Poker

Valorile mâinilor la Seven Card Stud Poker sunt cele tradiționale, pe care le întâlnești și la Texas Holdem și Omaha. Așadar, dacă știi ierarhia mâinilor de poker de la alte jocuri, acest set de Stud Poker reguli nu are cum să te surprindă.

1. Chinta de culoare – Cea mai mare mână este chinta de culoare. Este formată din 5 cărți în ordine numerică, de  aceeași culoare. Cea mai bună chintă de culoare este chinta roială alcătuită din A, K, Q, J și 10.

2. Careu – Este alcătuită din 4 cărți de același rang și una adițională numită kicker. Cărțile de rang mai mare determină câștigătorul în caz de egalitate. Spre exemplu, careul de Ași este mai mare decât careul de Decari.

3. Full – Mâna Full la Seven Card Stud Poker este atunci când ai 3 cărți de-un fel și o pereche de cărți de același rang. Se aplică aceleași Stud Poker reguli în caz de mai multe mâini Full: cărțile cu rang mai mare determină câștigătorul.

4. Culoare – Aceasta este mâna 7 Card Stud Poker când ai 5 cărți de aceeași culoare. Nu contează ordinea sau rangul. În caz de mai multe mâini Culoare, câștigător este acela care are cartea maximă cea mai mare.

5. Chintă – Chinta este, conform Stud Poker reguli, o secvență de 5 cărți consecutive. Nu contează culoarea acestora și nici nu este un mijloc de departajare între chinte. În schimb, mijlocul de departajare este reprezentată de rangul cărților. Cea mai bună chintă obișnuită este A, K, Q, J, 10. 

6. Trei de-un fel – Mâna Trei de-un fel este atunci când ai trei cărți de același rang și două cărți de ranguri diferite. Cea mai bună mână de Trei de-un fel este cea compusă din ași.

7. Două perechi – Setul de Stud Poker reguli spune că mâna de două perechi înseamnă câte două cărți de același rang și o carte fără pereche. Cea mai bună mână de acest fel este formată din doi ași și doi regi. În cazul în care alt jucător are exact aceeași mână, departajarea se face prin rangul cărții fără pereche.

8. O pereche – Două cărți au același rang, iar alte trei cărți au ranguri diferite între ele. Jucătorul care are perechea cea mai mare câștigă. Dacă perechea mai există și la alt jucător, atunci diferențierea se face prin cartea adițională cea mai mare. Dacă și aceasta este la fel, se trece la următoare și așa mai departe.

9. Carte mare – Atunci când nu se formează perechi sau alte mâini, jucătorul care are cartea cea mai mare câștigă. Dacă aceeași carte maximă există la mai mulți, se ia în considerare următoarea carte cea mai mare și așa mai departe, până când mâinile se pot departaja.

Diferențele între Seven Card Stud Poker și Texas Holdem

Cea mai clară diferență între cele două jocuri de poker constă în dispunerea cărților. La Texas Holdem se dau fiecărui jucător câte 2 cărți și 5 sunt puse la comun. La 7 Card Stud Poker, jucătorul primește 7 cărți.

Există un singur mod de pariere, așa cum am văzut la Stud Poker reguli. În schimb, Texas Holdem poate avea mai multe feluri: no-limit, pot-limit și fixed-limit, dar acesta din urmă este mai rar. De obicei, la Texas Holdem, sistemul de pariere este fără limită.

Probabil, pentru unii jucători, aceste Stud Poker reguli de pariere sunt destul de stricte, dar în același timp, oferă un mod de joc mai clar și mai previzibil. Seven Card Stud Poker este ideal pentru jucătorii de poker începători, întrucât nu îi mai forțează să se gândească la suma de pariat.

O altă diferență notabilă care contribuie la previzibilitate 7 Card Stud Poker este că 4 din 7 cărți ale tuturor adversarilor sunt la vedere. Poți avea o idee destul de bună cu privire la mâinile participanților (reciproca este valabilă) și poți vedea și ce cărți nu mai sunt disponibile pentru tine. Spre exemplu, dacă la a treia stradă ai trei ași, iar la a patra stradă vei vedea că ultimul as este la alt jucător, îți poți lua gândul de la careul de ași.

Datorită unor altfel de Stud Poker reguli de pariere, jocul Seven Card Stud Poker este mai lung. Are 5 runde de pariere, spre deosebire de 4 runde cât are Texas Holdem.

Unde poți juca 7 Card Stud Poker online

Există mai multe cazinouri online licențiate în România care au disponibile jocuri de poker. Așadar, poți alege dintre 888, Pokerstars, Unibet, Vlad Cazino și Netbet.

La 888, poți găsi de toate, inclusiv o colecție bogată de jocuri de poker. Jocurile virtuale de 888 poker au mize pentru tot buzunarul, începând cu 25 de bani și terminând cu 1.500 RON.

Pokerstars este de neînlocuit pentru jocurile de poker. Poți găsi Seven Card Stud Poker și multe tutoriale. Aici poți învăța mai multe despre Stud Poker reguli. Ai la dispoziție concursuri și turnee unde intri în competiție cu alți jucători.

Operatorul Unibet propune o ofertă solidă de jocuri de poker, chiar dacă nu este atât de spectaculoasă precum precedentele. Pune la dispoziție o aplicație extrem de performantă pentru jocurile de poker, deci experiența va fi de top.

Vlad Cazino este un operator la început de drum, dar aici poți găsi Casino Stud Poker (pe Stud Poker reguli) și te poți bucura de o experiență de calitate. Totodată, la Vlad Cazino poker te poți juca la turneurile exclusive HexaPro!

Netbet nu este cunoscut pentru jocurile sale de poker, deoarece oferta bogată de sloturi eclipsează orice altceva. Dar chiar și așa, vei avea turnee, bonusuri de bun venit și alte surprize. La momentul actual, poți profita de până la 1.500 euro și 20 de euro gratis la prima depunere cu bonus Netbet poker.

Descoperă și alte jocuri de cărți pentru serile cu prietenii chiar aici!

Concluzii

După cum ai observat, setul de Stud Poker reguli nu este chiar atât de stufos. Practica te va face să te familiarizezi cu modul de desfășurare al pariurilor la Seven Card Stud Poker. Este la fel de spectaculos ca orice joc de poker, chiar dacă structura de pariere este fixă. Faptul că poți vedea cărțile altora îți permite să elaborezi tot felul de strategii.

200% până la 1.500€ + 20€ Cash

Bonus exclusiv Netbet Poker

Cod bonus: FREE20

  • Dublează-ți primul depozit până la 1.500€
  • Primești 20€ gratis
  • Bonus exclusiv pentru poker

Citește și despre:

Alte Articole

concurenti asia express

Concurenți Asia Express 2024 Sezonul 7 Drumul Zeilor – Traseu și Câștigători

1 martie 2024

Mult așteptata emisiune Asia Express revine la TV cu un nou sezon plin de aventură și adrenalină. Află din acest articol totul despre emisiune, traseu și concurenți Asia Express 2024. Vei avea ocazia să-ți susții echipa preferată pe Drumul Zeilor, format din traseul Thailanda – Malaysia – Indonezia într-un sezon aparte. Rămâi pe aproape și […]

Citeste mai mult
top miliardari

Top Miliardari la Jocuri de Noroc – Strategii & Teorii ale Jucătorilor

24 ianuarie 2019

Majoritatea jucătorilor la casino online visează ca într-o zi să prindă un jackpot mare care să le schimbe viața și să îi transforme în miliardari. Norocul nu te va duce întotdeauna în acel punct, însă experiența și cunoașterea te pot duce cu pas mai aproape de obiectivul tău. Iar acest lucru a fost demonstrat de […]

Citeste mai mult
verificare cont excelbet

Verificare cont Excelbet: Tot ce trebuie să știi

17 ianuarie 2022

În acest articol, îți vom prezenta un proces prea puțin discutat la cazinouri online, dar foarte important: validare cont Excelbet. Îți vom arăta pașii pentru validarea contului, de ce este necesar și alte detalii despre Excelbet verificare. Validare cont Excelbet: ce presupune? Procesul de verificare cont Excelbet presupune trimiterea unei copii după actul de identitate. […]

Citeste mai mult
reguli dixit banner

Reguli Dixit – Totul Despre Cum Să Joci Dixit

24 octombrie 2022

Dixit joc de societate este perfect pentru cei care vor să-și pună gândirea creativă la treabă. Nu e surprinzător fapul că acest joc a devenit unul dintre cele mai cunoscute și jucate în timpul serilor cu prietenii. Dacă nu cunoști setul de reguli Dixit, nu te îngrijora, pentru că ți le vom explica pas cu […]

Citeste mai mult

Autori

Fii la curent cu cele mai noi oferte la casino
Abonează-te la newsletter și asigură-te că nu pierzi nicio ofertă exclusivă
Aboneaza-te Acum!