reguli gin rummy
Blog  /   octombrie 23, 2021   /   Matei R. Vladoiu

Cum Se Joacă Gin Rummy – Reguli Gin Rummy Joc

5/5 - (2 votes)

Gin Rummy, cunoscut și sub denumirea de gin joc de cărți, este un joc popular în întreaga lume. E perfect pentru doi jucători, așa că dacă vrei să îl încerci cu prietenul cel mai bun sau cu jumătatea ta, cu siguranță veți avea parte de distracție și de o înfruntare pe cinste. Descoperă reguli Gin Rummy și cum se joacă remi pe SuperCazino!

Bonus fără depunere

 • Primești 100 rotiri gratis fără depunere la validarea contului
 • Rotirile sunt valabile la jocul Shining Crown
 • Bonus instant

Joc Gin Rummy – Istoria jocului Gin Rummy

Despre Gin Rummy sau Gin Remi se știe că a fost creat de către profesorul de whist Elwood T. Baker și fiul său, C. Graham Baker, scenarist și regizor. Există și alte teorii privind originea și jocurile din care a evoluat Gin Rummy. O posibilă asemănare ar fi și între Gin Rummy joc și Whiskey Poker din secolul al XIX-lea. Alții au susținut că precursorul jocului de cărți Gin Rummy este un așa numit joc Conquian. În orice caz, se pare că acesta a fost creat cu intenția de a fi un joc mai rapid decât rummy standard.

Gin joc de cărți a devenit popular în special în a doua jumătate a secolului al XX-lea. Atunci a început să fie jucat atât între prieteni, cât și la cazinouri, fiind un joc de noroc foarte cunoscut. Provine din aceeași familie ca jocul de remi, dar se aseamănă și cu pokerul, ceea ce vei remarca atunci când vei citi despre reguli Gin Rummy. Gin Rummy cărți era în anii 1940 un joc extrem de iubit inclusiv la Hollywood. Actorii celebri iubeau să își încerce norocul și să se relaxeze la finalul unei zile lungi de filmări. Partidele de Gin Rummy erau unele dintre activitățile lor preferate.

După ce afli cum se joacă rummy, citește și despre istoria jocurilor de cărți!

Reguli Gin Rummy joc – Cum se joacă Gin Rummy joc?

În mare, principiul jocului este să formezi anumite combinații sau serii de cărți, ținând cont de valoarea și culoarea acestora. Dacă știi deja cum se joacă remi și poker, îți va fi ușor să înțelegi și cum se joacă Gin Rummy. Jocul este perfect pentru doi jucători. Totuși, în cazul în care ai un grup mare de prieteni și vreți să jucați Gin Rummy cărți împreună, e recomandat să vă împărțiți în echipe de câte două persoane. Evident, fiecare echipă va trebui să joace cu propriul pachet de cărți.

 • Înainte de joc, pregătește un pachet de 52 de cărți. Din acesta, vei împărți 10 pentru tine și 10 pentru celălalt jucător. Atenție la jokeri, aceștia ar trebui scoși încă de la început din pachet, pentru că nu se iau în calcul!
 • După ce ai terminat de împărțit cărțile, așază o carte pe masă cu fața în sus.
 • Odată ce începe jocul, fiecare persoană are două opțiuni: fie să ia cartea de jos, fie să tragă o altă carte din pachet. Indiferent că iei cartea întoarsă sau tragi una din pachet, va trebui să dai jos o carte.
 • Completează-ți cărțile din mână formând diverse combinații. Fie 3 sau 4 cărți de culori diferite și același număr, fie 3 cărți consecutive, care au aceeași culoare.
 • Cărțile care nu îți sunt folositoare ar trebui date jos de fiecare dată când îți vine rândul, una câte una. Din nou, regulile care se aplică la jocul de remi sunt valabile și în materie de reguli Gin Rummy.
 • În momentul în care mai rămân numai două cărți, ori dacă unul dintre voi mai are doar o carte în mână, este momentul să încheiați jocul și să faceți totalul, pentru a vedea cine a câștigat.

Citește și articolele despre semnificație cărți tarot și reguli Jenga!

Regulament Gin Rummy joc – Punctajul cărților la remi joc reguli

După cum vezi, reguli Gin Rummy sunt destul de accesibile, iar dacă mai și exersezi de câteva ori, jocul e ca și înțeles. Dacă ai nevoie de alte ponturi ca să câștigi la Gin Rummy, află că ar fi bine să știi și ce punctaj are fiecare carte din pachet. Partida de Gin Rummy cărți nu se consideră terminată cu un singur joc, ci abia când una dintre cele două persoane strânge 100 de puncte. Iată cât valorează cărțile conform reguli remi:

 • As – 1 punct
 • Valet, damă, rege – 10 puncte
 • Celelalte cărți – Valoarea numărului scris pe ele. De exemplu, dacă ai un pătrar, acesta valorează patru puncte conform acestor reguli rummy.

Dacă se întâmplă să termini toate cărțile de care nu ai nevoie și să ai doar formații, se consideră că ai făcut gin. Primești un bonus de 25 de puncte, plus punctele rezultate din cărțile neutilizate de celălalt jucător. În situația în care ai în mână cărți pe care nu le-ai etalat, primești penalizare, acestea scăzându-se din punctaj. Există și posibilitatea să declari că termini, dacă toate cărțile „moarte” pe care le ai în mână însumează mai puțin de 10 puncte. În acest caz, persoana cu care joci trebuie să aibă mai multe puncte rezultate din cărțile „moarte”.

După ce înveți cum să joci Gin Rummy, află și cum se joacă Whist și cum se joacă Șeptică!

Cum se joacă Gin Rummy pentru a ieși câștigător

Gin remi nu este doar un joc de noroc, ci mai ales unul de strategie și atenție, așa că poți să îți crești șansele de a câștiga prin câteva gin rummy reguli și tehnici speciale. Iată mai jos exemple:

 • În primul rând, observă ce se joacă, adică uită-te la ceea ce dă jos adversarul tău. Acest lucru te va ajuta să vezi ce cărți s-au jucat, pentru a intui unde ai șanse mai mari să faci formații și unde nu.
 • În al doilea rând, tot pe parte de reguli Gin Rummy, trebuie să ai grijă să dai jos la timp cărțile nefolositoare – sau „moarte” – pentru a nu risca penalizarea de la final, atunci când se numără punctele rămase în mână.

Dacă te interesează să înveți despre jocurile de noroc „ca la carte”, citește și articolul nostru despre cărți jocuri de noroc!

Gin remi reguli – Alte variante de joc Gin Rummy

Acum, că ai aflat cum se joacă Gin Rummy, probabil vrei să știi dacă există și alte variante de joc, dacă vrei mai multe idei de jocuri de cărți. Ei bine, află că jucătorii pasionați pot alege între 6 tipuri de joc, care țin cont și de alte reguli gin remi. Iată care sunt acestea:

 • Straight gin – Jucătorii nu au voie să termine până unul dintre cei doi nu obține Gin, scăpând pe parcurs de toate cărțile inutile din mână.
 • Mahjong gin – Jucătorii pot lua mai mult de o carte de jos, atâta timp cât pot demonstra că prin cartea respectivă pot întregi o formație. Din acest punct de vedere, sistemul Gin Rummy reguli de joc Mahjong se aseamănă cu cel al jocului clasic de remi etalat.
 • Oklahoma gin – În funcție de valoarea cărții inițiale pe care ai pus-o cu fața în sus se stabilește numărul maxim de puncte cu care poți alege să închei jocul.
 • Hollywood gin – O partidă e compusă din trei jocuri care respectă sistemul Gin Rummy reguli de joc simple, singura diferență fiind că la final câștigă persoana care are cel mai mare câștig cumulat.
 • Tedesco gin – Dacă rămâi în mână cu ași nefolosiți în combinații, aceștia se scad și te penalizează cu câte 15 puncte.
 • Partidă unică – Se continuă jocurile până când unul dintre jucători ajunge la 100 sau trece de 100. Este același sistem gin remi reguli de joc folosit la partida standard.

Acum că ești la curent cu aceste reguli remi, citește și articolul atașat pentru a afla alternative remi pe bani!

Concluzie Gin Rummy reguli

Dacă îți place cum se joacă Gin Rummy, poate este momentul să treci la acțiune și să dai startul primei partide, fie că joci cu un prieten sau te bucuri de joc online. Așa cum ai observat, regulile la Gin Rummy nu sunt dificile, așa că îți vei intra foarte rapid în mână. Încearcă și tu Gin Rummy!

100 Rotiri Gratuite Fără Depunere

 • 100 de rotiri gratuite fără cerințe de rulaj pentru jucătorii noi
 • Rotirile sunt valabile la slotul Fire Joker
 • La prima depunere ai 100% până la 1000 RON – ex. depui 100 RON și joci cu 200 RON

Citește și despre:

Alte Articole

supercazino holder

Pariuri Tenis de Masă – Cum se Pariază & Sfaturi

5/5 – (1 vote) Apărut în Anglia la sfârşitul secolului al XIX-lea, la început ca o formă de divertisment pentru aristocraţia britanică, tenisul de masă a cunoscut o răspândire rapidă, devenind un sport care se putea juca oricând şi oriunde. În cele ce urmează vei afla mai multe despre acest joc, de la reguli şi […]

Citeste mai mult
supercazino holder

Mozzartbet Contact – Cum Contactezi Echipa Suport Mozzartbet?

5/5 – (1 vote) Serviciul Mozzartbet contact te ajută să rezolvi orice problemă ai avea pe platforma de gambling Mozzart. Dar pentru a folosi contact Mozzartbet în mod eficient, este bine să cunoști câteva lucruri despre acesta. Așadar, hai să vedem, în acest ghid, tot ce trebuie știut despre serviciul de relații clienți Mozzartbet. Modalități […]

Citeste mai mult
supercazino holder

Cerințe Rulaj Mozzartbet – Cum Rulezi Bonusurile la Mozzartbet

5/5 – (1 vote) Ghidul de față îți prezintă tot ce trebuie să cunoști despre condiții rulaj Mozzartbet. Acestea se aplică la majoritatea bonusurilor de la Mozzart, inclusiv la cele de bun venit. De aceea, este important să ții cont de ele atunci când revendici o astfel de promoție. Citește așadar articolul nostru care îți […]

Citeste mai mult

Fii la curent cu cele mai noi oferte la casino

Abonează-te la newsletter și asigură-te că nu pierzi nicio ofertă exclusivă