reguli gin rummy
Blog  /   octombrie 23, 2021   /   Andrei Stanescu

Reguli Gin Rummy – Cum se joacă Gin Rummy

5/5 - (1 vote)

Gin rummy, cunoscut și sub denumirea de gin, este un joc de cărți popular în întreaga lume. E perfect pentru doi jucători, așa că dacă vrei să îl încerci cu prietenul cel mai bun sau cu jumătatea ta, cu siguranță veți avea parte de distracție și de o înfruntare pe cinste. Descoperă cum se joacă gin rummy!

40 Rotiri Gratuite Fără Depunere

 • Bonus fără depunere exclusiv
 • 40 rotiri gratuite la validarea contului

Gin rummy cărți – Istoric

Jocul gin rummy a devenit popular în special în a doua jumătate a secolului XX, când a început să fie jucat atât între prieteni, cât și la cazinouri, fiind un joc de noroc foarte cunoscut. Provine din aceeași familie cu jocul de remi, dar se aseamănă și cu pokerul, ceea ce vei remarca pe parte de reguli gin rummy.

Gin rummy cărți era în anii 1940 un joc extrem de iubit inclusiv la Hollywood. Actorii celebri iubeau să își încerce norocul și să se relaxeze la finalul unei zile lungi de filmări, iar partidele de gin rummy erau unele dintre activitățile lor preferate.

Citește și despre istoria jocurilor de cărți!

Ce presupune jocul?

În mare, principiul jocului este să formezi anumite combinații sau serii de cărți, ținând cont de valoarea și culoarea acestora. Dacă știi deja cum se joacă remi și poker, îți va fi ușor să înțelegi și cum se joacă gin rummy. Jocul este perfect pentru doi jucători. Totuși, în cazul în care ai un grup mare de prieteni și vreți să jucați gin rummy cărți împreună, e recomandat să vă împărțiți în echipe de câte două persoane. Evident, fiecare echipă va trebui să joace cu propriul pachet de cărți.

Gin remi reguli și desfășurare a jocului

Înainte de joc, pregătește un pachet de 52 de cărți, din care vei împărți 10 pentru tine și 10 pentru celălalt jucător. Atenție la jokeri, aceștia ar trebui scoși încă de la început din pachet, pentru că nu se iau în calculi.

 • Cum se desfășoară jocul

După ce ai terminat de împărțit cărțile așază o carte pe masă, cu fața în sus. Odată ce începe jocul, fiecare persoană are două opțiuni: fie să ia cartea de jos, fie să tragă o altă carte din pachet. Indiferent că iei cartea întoarsă sau tragi una din pachet, va trebui să dai jos o carte. Prin acest mod de a juca, poți observa o asemănare între reguli gin remi și regulile remiului simplu.

Completează-ți cărțile din mână formând diverse combinații: fie 3 sau 4 cărți de culori diferite și același număr, fie 3 cărți consecutive, care au aceeași culoare. Cărțile care nu îți sunt folositoare ar trebui date jos de fiecare dată când îți vine rândul, una câte una. Din nou, regulile care se aplică la jocul de remi sunt valabile și în materie de reguli gin rummy.

În momentul în care mai rămân numai două cărți, ori dacă unul dintre voi mai are doar o carte în mână, este momentul să încheiați jocul și să faceți totalul, pentru a vedea cine a câștigat.

Punctaj rummy

În jocul de gin rummy cărți, asul are valoarea de un punct, valetul, dama și regele au câte 10 puncte, iar celelalte cărți au valoarea numărului înscris pe ele. De exemplu, dacă ai un pătrar, acesta valorează patru puncte. Partida de gin rummy cărți nu se consideră terminată cu un singur joc, ci abia când una dintre cele două persoane strânge 100 de puncte. În situația în care ai în mână cărți pe care nu le-ai etalat, primești penalizare, acestea scăzându-se din punctaj.

Dacă se întâmplă să termini toate cărțile de care nu ai nevoie și să ai doar formații, se consideră că ai făcut gin și primești un bonus de 25 de puncte, plus punctele rezultate din cărțile neutilizate de celălalt jucător. Există și posibilitatea să declari că termini, dacă toate cărțile ,,moarte,, pe care le ai în mână însumează mai puțin de 10 puncte. În acest caz, persoana cu care joci trebuie să aibă mai multe puncte rezultate din cărțile. ,,moarte”.

Află și cum se joacă Whist și cum se joacă Șeptică!

Cum se joacă gin rummy pentru a-ți crește șansele de câștig

Gin remi nu este doar un joc de noroc, ci mai ales unul de strategie și atenție, așa că poți să îți crești șansele de a câștiga prin câteva tehnici. Iată mai jos exemple:

 • În primul rând, observă ce se joacă, adică uită-te la ceea ce dă jos adversarul tău. Acest lucru te va ajuta să vezi ce cărți s-au jucat, pentru a intui unde ai șanse mai mari să faci formații și unde nu
 • În al doilea rând, tot pe parte de reguli gin rummy, trebuie să ai grijă să dai jos la timp cărțile nefolositoare – sau ,,moarte, ,- pentru a nu risca penalizarea de la final, atunci când se numără punctele rămase în mână

Gin remi reguli – ce alte variante de joc există

Acum, că ai aflat cum se joacă gin rummy, probabil vrei să știi dacă există și alte variante de joc, dacă vrei mai multe idei de jocuri de cărți. Ei bine, află că jucătorii pasionați pot alege între 6 tipuri de joc, care țin cont și de alte reguli gin remi. Iată care sunt acestea:

 • Straight gin

Jucătorii nu au voie să termine până unul dintre cei doi nu obține Gin, scăpând pe parcurs de toate cărțile inutile din mână.

 • Mahjong gin

Jucătorii pot lua mai mult de o carte de jos, atâta timp cât pot demonstra că prin cartea respectivă pot întregi o formație. Din acest punct de vedere, sistemul gin rummy reguli de joc Mahjong se aseamănă cu cel al jocului clasic de remi etalat.

 • Oklahoma gin

În funcție de valoarea cărții inițiale pe care ai pus-o cu fața în sus se stabilește numărul maxim de puncte cu care poți alege să închei jocul.

 • Hollywood gin

O partidă e compusă din trei jocuri care respectă sistemul gin rummy reguli de joc simple, singura diferență fiind că la final câștigă persoana care are cel mai mare câștig cumulat.

 • Tedesco gin

Dacă rămâi în mână cu ași nefolosiți în combinații, aceștia se scad și te penalizează cu câte 15 puncte.

 • Partidă unică

Se continuă jocurile până când unul dintre jucători ajunge la 100 sau trece de 100. Este același sistem gin remi reguli de joc folosit la partida standard.

Citește și articolul atașat pentru a afla alternative remi pe bani!

20 Rotiri Gratuite Fără Depunere

 • Joacă 20 de runde gratis fără depunere la înregistrare
 • Fără validarea contului, buletinului sau cardului de credit

Concluzie

Dacă îți place cum se joacă gin rummy, poate este momentul să treci la acțiune și să dai startul primei partide, fie că joci cu un prieten sau te bucuri de joc online. Așa cum ai observat, regulile nu sunt dificile, așa că îți vei intra foarte rapid în mână. Încearcă și tu gin rummy!

Citește și despre:

Alte Articole

electric castle 2022

Electric Castle 2022 – Artiști, Bilete și Extragere Fortuna

5/5 – (2 votes) Electric Castle 2022 se va desfășura în perioada 13 – 17 iulie, la Castelul Banffy din Cluj-Napoca, locația obișnuită a festivalului de ani de zile. Citește în continuare pentru a afla ce Electric Castle 2022 artiști poți asculta, de unde poți achiziționa bilete și multe alte informații oferite de Supercazino! Scurt […]

Citeste mai mult
ponturi fotbal

Ponturi Fotbal – Cele Mai Bune Ponturi Fotbal

5/5 – (3 votes) În articolul de mai jos vei găsi informaţiile de care ai nevoie pentru a-ţi realiza zilnic câte un bilet la case pariuri: atât ponturi pariuri azi fotbal, cât şi ponturi fotbal mâine, astfel încât să te poţi pregăti din timp. Bineînţeles, pe lângă evenimentele propuse de noi, poţi adăuga pe biletele […]

Citeste mai mult
epopeea lui marcel sez 2 ep 1

Epopeea lui Marcel – Sezon 2 Ep. 1

5/5 – (6 votes) Doar nu ai uitat de Epopeea lui Marcel, nu-i așa? Am ajuns la sezonul 2, episodul 1 în care Marcel e pregătit să-și găsească dragostea. Nu poți rata aventurile lui la speed dating. Întâlnirile pe nevăzute vin cu belele, așa cum era de așteptat. Pe cine crezi că va alege Marcel […]

Citeste mai mult

Fii la curent cu cele mai noi oferte la casino

Abonează-te la newsletter și asigură-te că nu pierzi nicio ofertă exclusivă