jocuri de carti in 2
Blog  /   JOCURI DE MASA  /   noiembrie 12, 2019   /   Cristian

Jocuri de cărți – idei de jocuri pentru serile cu prietenii

Descoperă cele mai bune jocuri de cărți pentru serile cu prietenii! ✅ Vezi lista de idei de jocuri cu cărți pentru 1, 2, 3 sau mai mulți jucători!

Înainte de apariția internetului, jocurile de cărți erau unul dintre cele mai populare moduri de petrecere a timpului liber. Pentru nostalgici și cei care vor să petreacă timpul socializând alături de prieteni, am pregătit astăzi un top al celor mai bune de jocuri de cărți în 2, jocuri de cărți în 3 sau jocuri de cărți în grup. Cărțile de joc sunt ușor de transportat, încap într-un buzunar și au rămas un mod agreabil de divertisment. Fie că e vorba de jocuri de cărți simple, de ghicit în cărți sau de pasiențe solitare, cărțile de joc sunt iubite și folosite pe întreg mapamondul.

Jocuri de cărți simple

idei de jocuri de cărți simple

Orice utilizator al unui calculator cunoaște fără îndoială celebrul joc “Solitaire”. Este atât de comun, încât a fost introdus în colecția de jocuri presetate pentru sistemele de operare. Dar puțină lume știe că strămoșul acestui popular joc este pasiența. Un joc ce nu necesită partener, pasiența provine din jocurile de divinație ale aristocrației, când doamnele își dădeau în cărți pentru a prezice realizarea unei dorințe. Este unul din cele mai populare jocuri de cărți din istorie. Vezi și articolul despre istoria jocurilor de cărți!

Încearcă o rundă de blackjack gratis!


Încearcă o rundă gratis la blackjack (cunoscut și sub numele de 21)! Acest joc de strategie este unul dintre cele mai populare printre jucătorii care preferă jocurile de noroc de masă. Apasă pe butonul JOACĂ GRATIS și vei putea juca direct aici pe site varianta gratuită, 100% fără bani.

Blackjack-ul este deja un reper în industria de casino online, cucerind jucătorii prin faptul că îmbină strategia cu norocul. Încearcă și tu câteva runde și vezi cum ți se pare!

Să continuăm lista de jocuri cu cărți cu pasiența – unul dintre cele mai simple jocuri

Se spune că, în trecut, soldații din armata franceză se deconectau în timpul liber avut la dispoziție prin jocul de cărți. De multe ori erau singuri își foloseau cărțile de joc pentru pasiente. Chiar Napoleon însuși și-ar fi citit viitorul în pasiențe, însă înainte de bătălia de la Waterloo (18 iunie 1815) cărțile i-ar fi arătat înfrângerea. Această luptă, pierdută în fața Coaliției conduse de ducele Wellington și de mareșalul von Blucher, a însemnat căderea definitivă a lui Napoleon și a Imperiului său.

Cum se joacă pasiența?

Se ia un pachet obișnuit de cărți. Persoana care vrea să prezică viitorul, își amestecă puțin cărțile gândindu-se la situația care o interesează. Apoi se întorc (în teanc, cu fața în sus) pe rând cărțile, numărându-se de la 1 la 14, sărindu-se 11, până la terminarea teancului. Atunci când ordinea prin numărare a cărții coincide cu numărul de pe carte, se scoate cartea și se pune alături, într-un alt teanc, cu fața în jos.

Se numără toate cărțile o dată. Apoi se ia teancul deja numărat și se numără, la fel, a doua oară. De această dată ultima carte nu va mai fi 14, așa că atunci când întoarcem pentru a treia oară teancul pentru a se număra, se continuă de la ultimul număr rămas de la a doua numărare. De fiecare dată, cărțile al căror număr coincide cu ordinea prin numărare se pun în teancul alăturat. După ce am numărat de trei ori, lăsăm deoparte cărțile numărate și luăm cărțile pe care le-am scos alături. Pe acestea le împărțim în șapte teancuri. Când sunt mai puțin de șapte cărți obținute ar fi mai puține informații oferite de pasiență. Fiecare teanc astfel obținut trebuie interpretat și trase concluzii despre prezicere.

În afară de “Pasiența lui Napoleon”, există multe moduri de a da pasiențe în mod solitar, cum ar fi : Cadrilul, Ceasul, Substituirea, Castelana. Sunt jocuri de cărți simple care se bucură și azi de aprecierea multora.

Jocuri de cărți pentru mai mulți jucători

idei de jocuri de carti cu reguli simple

Multe jocuri de cărți au nevoie de două sau mai multe persoane. De-a lungul timpului, s-au dezvoltat multe jocuri interesante de jucat în 2, iar un top 10 al jocurilor de cărți include : război, macao, tabinet, septică, trombon, popa prostu, chems, whist, rentz și poker.

Jocuri de cărți în 2

Gin Rummy este un joc de cărți perfect pentru două persoane. Este preferat de jucători de toate vârstele, de la cei tineri la cei mai în vârstă. Este simplu de jucat și reprezintă o metodă perfectă de relaxare. Gin Rummy se află fără îndoială în top 10 jocuri de cărți adorate de toți. Gin Rummy face parte din categoria de jocuri remi, având la bază aceleași reguli. Trebuie să formezi serii de cărți (scări, combinații de culori etc). Jocul mai este cunoscut și drept Gin Remi.

Istoria acestui joc de cărți provine din anii 1900. A fost inventat, se pare, într-un club din New York, de Elwood Thomas Baker și de fiul său, Charles Graham Baker. Acesta din urmă se spune că ar fi denumit jocul după băuturile sale preferate, gin și rom. Gin Rummy nu s-a bucurat de prea mare succes la începuturile sale. Acest joc a început să fie jucat și îndrăgit abia prin anii ’40, când a devenit foarte popular în rândurile actorilor celebri de la acea vreme de la Hollywood.

Macao e un alt joc foarte popular, mai ales pentru că este simplu și foarte rapid de învățat. Numărul de jucători este de minim 2 și maxim 6, astfel încât după împărțirea cărților să rămână un număr rezonabil dintre acestea, pentru a putea fi desfășurat jocul. Se împart 5 cărți fiecărui jucător, după care se pune prima carte din pachet în centrul mesei, iar fiecare jucător trebuie să pună jos o carte de același semn. În cazul în care un ai o carte de același semn, trebuie să tragi o carte. Scopul este acela că tu să rămâi fără nicio carte și să îi pui pe ceilalți jucători să tragă cât mai multe cărți din pachet.

Jocuri de cărți în 3

Jocul de Șeptică este un joc de cărți ce dezvoltă spiritul competițional dar, în același timp, capacitățile de memorare și atenție. Se poate juca în 2, dar poate fi clasificat în jocuri de cărți în 3. În acest joc, jucătorii primesc câte 4 cărți și dau jos câte una la fiecare rundă. Scopul este acumularea de puncte (cele mai valoroase cărți sunt decarii și așii).Tăieturile se fac cu cărțile de 7 (dacă se joacă în 2) sau 8 (dacă se joacă în 3), ori cu o carte identică cu cea pusă jos. În cazul în care nu este tăiat, un jucător ia cărțile de joc și le adaugă la puncte.

Un alt joc de cărți în doi, sau joc de cărți în trei, îndrăgit de multă lume este popularul Război. Care este scopul? Ei bine, cartea mai mare ia toate cărțile, iar concurentul câștigător este cel care are cele mai multe cărți în mână, dar și puncte. Un astfel de joc intră cu siguranță în top 10 jocuri de cărți.

Jocuri de cărți în grup, cu mai mulți jucători

idei de jocuri de carti in grup

Tabinet este un joc foarte îndrăgit, bazat pe matematică. Se împart cărți fiecărui jucător, la început câte 6, după care câte 4. Se pun 4 cărți pe masă. Tu trebuie să aduni cifrele cărților de pe masă, fie că aduni 2, fie că aduni 3 sau 4. Cu ajutorul cărților din mână poți lua din cele de jos (suma celor de pe masă trebuie să coincidă cu valoarea cărții din mână).

În Trombon sau Jocul Mincinoșilor, fiecare concurent trebuie să dea cărțile pe masă, pe spate. Primul jucător spune că a pus pe masă o carte de o anumită valoare (ex. un șeptar). El poate minți sau nu. Al doilea jucător pune la rândul său o carte, alegând dacă să creadă sau nu că primul a pus un șeptar. În cazul în care nu crede, poate spune trombon. În cazul în care crede, jucătorul spune că adaugă și el o carte de același tip (ex. doi șeptari). Runda continuă, până când trebuie găsit mincinosul.

De exemplu, dai la masă trei de 2, iar jocul are 10 concurenți. Cum pot da 10 aceeași carte, având în vedere că sunt doar 4 astfel de cărți? Cel care crede că unul din jucători minte zice trombon. Dacă a dat cartea bună, cel care a zis trombon ia toate cărțile, iar dacă nu a dat cartea bună, cel care a mințit le ia. Este un joc de cărți în 4 sau în grup.

joc de carti trombon in grup

Popa Prostu e un joc pe care îl știm din copilărie. Este un joc în care tot ce trebuie să faci este să-ți construiești propria pereche de cărți, care circulă de la un jucător la altul. Când perechea este deja formată, dai cărțile pe masă și strigi Popa Prostu. Ultimul care rămâne cu cărțile în mână pierde.

Whist este un joc de cărți clasic, de levată, care a cunoscut perioada sa de glorie în sec al XVIII-lea și al XIX-lea, după care a fost detronat de bridge, al cărui strămoș este. Jocul este destul de dificil, în ciuda faptului că regulile par simple la prima vedere.

Rentz este un joc de cărți format din mai multe jocuri (sau „sub-jocuri”) cu regulament diferit. Majoritatea lor au un mecanism de joc bazat pe levate (trick-taking game), asemănător ca mecanism de joc cu bridge, dar întotdeauna fără atu. Este un joc de cărți în 2 sau un joc de cărți în 4, dar poate fi jucat și în mai mulți.

Poker-ul este printre cele mai îndrăgite jocuri de cărți, unde jucătorii mizează pe valoarea superioară a combinației de cărți („mâna”) aflată în posesia lor, pariind sume de bani pentru obținerea sumei puse în joc. Câștigător este jucătorul care deține mâna cu cea mai mare valoare în conformitate cu ierarhia cărților de joc, sau cel care rămâne cu cărțile în mână după ce toți ceilalți jucători au renunțat să joace turul respectiv. Poker-ul se află pe prima poziție în top 10 jocuri de cărți jucate vreodată, ca popularitate.

Majoritatea acestor jocuri de cărți în grup se pot juca și în doi, dar farmecul este altul atunci cand îți aduni prietenii în jurul mesei pentru a petrece împreună ore plăcute jucând cărți. Unele jocuri de cărți în 3 sau jocuri de cărți în 4 sau în grup pot avea reguli diferite, pentru alege în final un singur învingător.

Unele jocuri, cum este de exemplu poker-ul, au devenit adevărate sporturi competiționale, organizându-se turnee și campionate, fără să mai amintim câștigurile fabuloase obținute atunci când jocurile au miză reală. În rest, jucate în familie sau cu prietenii, jocurile de cărți sunt ideale pentru socializare, petrecerea timpului liber și divertisment.

100 RON Gratis la Maxbet

Cod bonus: BONUSCASINO

Joacă jocuri de cărți gratis pe bani reali la Maxbet folosind bonusul de 100 RON fără depunere!

Citește și articolele despre:

Alte Articole

blank

Clubul de Fidelitate Maxbet – Beneficii

Astfel, vei fi răsplătit cu multe beneficii, printre care putem enumera retragerile mai rapide, promoții exclusive și anumite bonusuri speciale de care sigur te vei bucura.  De asemenea, în cadrul clubului VIP, MaxBet vine în întâmpinarea ta cu un nou sistem de recompensare care se bazează pe ceea ce se numesc maxpuncte, care sunt practic […]

Citeste mai mult
blank

NetEnt a lansat primul joc live de Perfect Blackjack

Perfect Blackjack NetEnt – un joc de masă pe care nu trebuie să îl ratezi Dacă ești pasionat de jocurile de noroc, atunci trebuie să încerci noul joc lansat pe piață de NetEnt Blackjack. Iar dacă ai o zi proastă sau norocul nu îți surâde prea mult, ar trebui să testezi acest joc datorită funcției […]

Citeste mai mult
tombola netbet casino

Tombola Netbet – ce poți câștiga?

Tombola Netbet, parte a Clubului Jucătorilor La această tombolă Netbet au șanse doar jucătorii care au un cont deschis în cadrul acestui cazinou. Odată ce ți-ai deschis contul, poți deveni automat membru în Clubul Jucătorilor Netbet și poți începe să acumulezi puncte pentru a urca cât mai sus în clasament și a intra în tragerile […]

Citeste mai mult

Fii la curent cu cele mai noi oferte la casino

Abonează-te la newsletter și asigură-te că nu pierzi nicio ofertă exclusivă