Descoperă cele mai bune jocuri de cărți pentru serile cu prietenii! ✅ Vezi lista de idei de jocuri cu cărți pentru 1, 2, 3 sau mai mulți jucători!
Înainte de apariția internetului, jocurile de cărți erau unul dintre cele mai populare moduri de petrecere a timpului liber. Pentru nostalgici și cei care vor să petreacă timpul socializând alături de prieteni, am pregătit astăzi un top al celor mai bune de jocuri de cărți în 2, jocuri de cărți în 3 sau jocuri de cărți în grup. Avem chiar și un joc pe care îl poți încerca de unul singur – pasiența. Cărțile de joc sunt ușor de transportat, încap într-un buzunar și au rămas un mod agreabil de divertisment. Fie că e vorba de jocuri de cărți simple, de ghicit în cărți sau de pasiențe solitare, cărțile de joc sunt iubite și folosite pe întreg mapamondul.
Orice utilizator al unui calculator cunoaște fără îndoială celebrul joc “Solitaire”. Este atât de comun, încât a fost introdus în colecția de jocuri presetate pentru sistemele de operare. Dar puțină lume știe că strămoșul acestui popular joc este pasiența. Un joc ce nu necesită partener, pasiența provine din jocurile de divinație ale aristocrației, când doamnele își dădeau în cărți pentru a prezice realizarea unei dorințe. Este unul din cele mai populare jocuri de cărți din istorie.
Încearcă o rundă de blackjack gratis!
Blackjack-ul este deja un reper în industria de casino online, cucerind jucătorii prin faptul că îmbină strategia cu norocul. Încearcă și tu câteva runde și vezi cum ți se pare!
Pasiența este unul dintre cele mai vechi jocuri de cărți, deși mulți consideră că dincolo de joc, e un adevărat instrument de cunoaștere și magie. De ce se spune asta? Pentru că, dacă observi cum se joacă pasiența, vei remarca faptul că necesită concentrare și că de cele mai multe ori e folosită nu doar pentru a alunga plictiseala, ci și pentru a oferi un răspuns la întrebările care ne macină.
Se spune că, în trecut, soldații din armata franceză se deconectau în timpul liber avut la dispoziție prin jocul de cărți. De multe ori erau singuri își foloseau cărțile de joc pentru pasiente. Chiar Napoleon însuși și-ar fi citit viitorul în pasiențe, însă înainte de bătălia de la Waterloo (18 iunie 1815) cărțile i-ar fi arătat înfrângerea. Această luptă, pierdută în fața Coaliției conduse de ducele Wellington și de mareșalul von Blucher, a însemnat căderea definitivă a lui Napoleon și a Imperiului său.
Există mai multe feluri de a da o pasiență și, evident, diferite reguli pasiență, adaptate fiecărui joc în parte. Fie că vrei să îți ghicești viitorul sau doar să alungi plictiseala atunci când nu e nimeni în preajmă, află în continuare cum se joacă pasiența.
Pasiența tip cadril – Amestecă bine cărțile și taie-le, punându-ți o dorință sau o întrebare. Începe să extragi câte-o carte din pachet, iar când apare prima damă, pune-o separat și continuă extragerea până ai așezat toate damele într-o formă circulară. Ia-o de la capăt și plasează în jurul damelor cărțile de 5 și 6. Peste 6 vei așeza apoi restul cărților în ordine ascendentă, până la valet, ținând cont de culoare. Peste 5 vei așeza cărțile în ordine descendentă, tot în funcție de culoare, astfel încât să ai seria 5, 4, 3, 2, as, popă. Ca dorința să ți se împlinească trebuie să reușești să așezi astfel cărțile venite la rând din cel mult trei încercări.
Se ia un pachet obișnuit de cărți. Persoana care vrea să prezică viitorul, își amestecă puțin cărțile gândindu-se la situația care o interesează. Apoi se întorc (în teanc, cu fața în sus) pe rând cărțile, numărându-se de la 1 la 14, sărindu-se 11, până la terminarea teancului. Atunci când ordinea prin numărare a cărții coincide cu numărul de pe carte, se scoate cartea și se pune alături, într-un alt teanc, cu fața în jos.
Se numără toate cărțile o dată. Apoi se ia teancul deja numărat și se numără, la fel, a doua oară. De această dată ultima carte nu va mai fi 14, așa că atunci când întoarcem pentru a treia oară teancul pentru a se număra, se continuă de la ultimul număr rămas de la a doua numărare. De fiecare dată, cărțile al căror număr coincide cu ordinea prin numărare se pun în teancul alăturat. După ce am numărat de trei ori, lăsăm deoparte cărțile numărate și luăm cărțile pe care le-am scos alături. Pe acestea le împărțim în șapte teancuri. Când sunt mai puțin de șapte cărți obținute ar fi mai puține informații oferite de pasiență. Fiecare teanc astfel obținut trebuie interpretat și trase concluzii despre prezicere.
În afară de “Pasiența lui Napoleon” și “Cadril”, există și alte moduri de a da pasiențe în mod solitar, cum ar fi : Ceasul, Substituirea, Castelana. Sunt jocuri de cărți simple care se bucură și azi de aprecierea multora.
Multe jocuri de cărți au nevoie de două sau mai multe persoane. De-a lungul timpului, s-au dezvoltat multe jocuri interesante de jucat în 2, iar un top 10 al jocurilor de cărți include : război, macao, tabinet, septică, trombon, popa prostu, chems, whist, rentz și poker. Iată în continuare descrierile și regulile pentru o parte dintre ele, în funcție de numărul de jucători:
Un lucru important de știut despre cum se joacă Gin Rummy este faptul că pentru acesta nu ai nevoie de multe persoane – în mod normal sunt implicați doar doi jucători, așa că te poți bucura de el chiar dacă nu ai lângă tine un grup numeros de jucători.
Gin Rummy este un joc de cărți perfect pentru două persoane. Este preferat de jucători de toate vârstele, de la cei tineri la cei mai în vârstă. Este simplu de jucat și reprezintă o metodă perfectă de relaxare. Gin Rummy se află fără îndoială în top 10 jocuri de cărți adorate de toți. Gin Rummy face parte din categoria de jocuri remi, având la bază aceleași reguli. Trebuie să formezi serii de cărți (scări, combinații de culori etc). Jocul mai este cunoscut și drept Gin Remi. Totodată, se pare că originea jocului Gin Rummy se află și în jocul de poker, mai precis o variantă veche a acestuia.
Istoria acestui joc de cărți provine din anii 1900. A fost inventat, se pare, într-un club din New York, de Elwood Thomas Baker și de fiul său, Charles Graham Baker. Acesta din urmă se spune că ar fi denumit jocul după băuturile sale preferate, gin și rom. Gin Rummy nu s-a bucurat de prea mare succes la începuturile sale. Acest joc a început să fie jucat și îndrăgit abia prin anii ’40, când a devenit foarte popular în rândurile actorilor celebri de la acea vreme de la Hollywood.
Într-un regulamnet Gin Rummy vei găsi că se folosește un pachet normal cu 52 de cărți, pe care va trebui să le ordonezi și să obții un punctaj superior celui obținut de adversar. Din punct de vedere reguli Gin Rummy, vei observa că ai ceva mai mult de învățat decât în cazul pokerului, chiar dacă este vorba de un joc de două persoane.
Împarte câte 10 cărţi pentru tine și persoana cu care joci, iar apoi pune o carte cu fața în sus pe masa de joc, lângă pachet. La fiecare tură a jocului, fiecare dintre voi trebuie să aleagă o carte, fie dintre cele deja întoarse, fie din cele aflate în pachet. În locul acesteia, va trebui pusă în teanc, cu fața în sus, o carte pe care o aveți în mână. Îți poți completa mâna formând anumite combinații de cărți: 3 sau 4 de același număr sau cel puțin 3 consecutive de aceeași culoare. Încearcă să scapi de cărțile cu care nu poți forma combinații, punându-le jos când îți vine rândul.
Dacă mai rămân doar două cărți pe masă sau unul dintre voi are mai puțin de două cărți în mână, faceți totalul. Cărțile neetalate se consideră penalizări și se scad din punctaj. Asul valorează un punct, dama, regele și valetul valorează zece puncte și restul cărților au valoarea dată de număr (de exemplu, cartea 3 valorează 3 puncte). Jocul se termină atunci când unul din voi cumulează 100 de puncte. După cum vezi, este ușor să înveți cum se joacă Gin Rummy.
Macao este unul dintre cele mai iubite și simple jocuri de cărți, iar mulți români îl joacă în familie sau alături de prieteni, fiind o adevărată sursă de distracție. Este perfect de jucat chiar și în două persoane, așa că e varianta perfectă pentru o seară amuzantă alături de persoana iubită sau de cel mai bun prieten. Te sfătuim să nu îl joci într-un grup mai mare de șase jucători, pentru a avea la dispoziție destule cărți necesare partidei. Dacă nu știi cum se joacă macao, nu îți face griji: poți învăța regulile foarte ușor și poți deveni maestru în asta, chiar dacă nu ai încă experiență.
Vei avea nevoie de un pachet de 52 de cărți, din care nu este necesar să scoți niciuna, nici măcar jokerii. În orice regulament macao vezi găsi că pentru a câștiga partida de macao, trebuie să rămâi primul fără cărți în mână. Ultimul jucător care încă are cărți este cel care pierde partida, iar dacă jucați în cinci sau șase, jocul va fi oprit în momentul în care a treia persoană își termină cărțile.
Află în continuare cum se joacă macao pas cu pas și ce reguli ar trebui să urmezi.
Începe prin a amesteca foarte bine cărțile și împarte-le apoi fiecărui jucător. Fiecare persoană ar trebui să aibă în mână 5 cărți, pe care nu le va arăta celor din jur. Așază o carte jos, cu fața în sus – aceasta va fi cartea de pornire – și pune restul pachetului lângă carte, cu fața în jos.
Reguli macao, odată ce ai împărțit cărțile:
Tot ca reguli macao, e important să știi că există câteva cărți care au o semnificație specială odată ce sunt date jos. Iată care sunt acestea:
Te asigurăm că vei învăța rapid cum se joacă macao și vei reuși să te distrezi de minune în timpul fiecărei partide.
Jocul de Șeptică este un joc de cărți ce dezvoltă spiritul competițional dar, în același timp, capacitățile de memorare și atenție. Fiind unul dintre cele mai cunoscute și apreciate jocuri din România, reprezintă un mod excelent de a-ți petrece timpul liber alături de cei dragi. Dacă nu ai prin preajmă un bunic care să te învețe cum se joacă șeptica, nu-i nimic: te învățăm noi.
Jocul este ușor de prins și poate avea între doi și patru jucători, regulile fiind doar puțin diferite în cazul în care jucați în patru. Mai precis, ca reguli șeptică de bază, trebuie să știi că între 1 și 3 jucători fiecare dintre voi va juca pe cont propriu, dar dacă sunteți patru, va fi necesar să faceți două echipe. Iată detaliat cum se joacă șeptica:
Alege cărțile de la 7 în sus, astfel încât să ai 32 de cărți. Îți recomandăm ca în cazul în care sunteți 3 jucători să scoateți doi optari și să rămâneți cu 30 de cărți. Ca punctaj, țineți cu toții cont de valoarea celor mai importante cărți: asul și 10 valorează câte un punct, 7 e considerată carte de tăiere, iar orice carte cu aceeași valoare ca a primei cărți etalate va deveni și ea tăiere. În jocul de trei persoane, cei doi optari sunt de asemenea tăieri.
Împarte pentru început câte patru cărți fiecărei persoane. Fiecare jucător va trebui să pună jos o carte. Dacă prima persoană care pune cartea nu este tăiată, aceasta va lua toate celelalte cărți date jos. În cazul în care cărțile sunt tăiate, primul jucător îl poate lăsa pe cel care taie să ia cărțile sau poate alege să taie la rândul său, dacă are o carte potrivită în mână. Dacă alege varianta tăiatului, ceilalți jucători vor fi nevoiți să dea și ei câte o carte jos.
Odată ce cărțile de jos sunt luate, se împart din nou câte patru cărți pentru fiecare jucător. Există posibilitatea ca la final să rămână mai puține cărți, caz în care va trebui să le împarți în mod egal pe cele rămase. Potrivit oricărui regulament macao, v a câștiga persoana sau echipa care la finalul jocului a strâns cel mai mare număr de puncte.
Citește mai multe și despre Brisca reguli!
Un alt joc de cărți în doi, sau joc de cărți în trei, îndrăgit de multă lume este popularul Război. Care este scopul? Ei bine, cartea mai mare ia toate cărțile, iar concurentul câștigător este cel care are cele mai multe cărți în mână, dar și puncte. Un astfel de joc intră cu siguranță în top 10 jocuri de cărți.
Împarte cărțile din pachet în mod egal între jucători, urmând ca fiecare dintre voi să le țină cu fața în jos pe parcursul jocului. Prima mișcare: etalați câte o carte (prima de sus, apoi următoarea și tot așa, până se termină pachetul din mână și se continuă cu cărțile acumulate de fiecare jucător, care constituie un nou pachet). Jucătorul care are cartea cea mai valoroasă le ia și pe restul. Cea mai mică valoare o are doi, iar cea mai mare este a asului. Dacă doi sau chiar trei dintre voi ați etalat aceeași carte, se consideră că ați intrat în război și va trebui fiecare să etalați numărul de cărți înscris pe cartea care a generat războiul. De exemplu, dacă e un război între doi valeți, etalați douăsprezece cărți suplimentare. A douăsprezecea carte decide cine câștigă războiul și ia toate cărțile puse în joc. Dacă în continuare este egalitate, porniți un nou război. Regulamentul de la război este unul dintre cele mai simple.
Tabinetul este un joc foarte îndrăgit, cu tradiție în România, fiind jucat de persoanele de orice vârstă, mai ales datorită faptului că stimulează gândirea logică. Principiul e simplu: trebuie să aduni cifrele cărților de pe masă, fie că aduni 2, fie că aduni 3 sau 4. Cu ajutorul cărților din mână poți lua din cele de jos (suma celor de pe masă trebuie să coincidă cu valoarea cărții din mână).
Este relaxant, îl poți încerca oricând cu familia sau prietenii și nu este nevoie să pierzi mult timp învățând cum se joacă tabinet. Vei găsi regulament tabinet pentru jocul individual, cu 2 sau 3 jucători, dar și în echipă, dacă sunteți 4 persoane. Află în continuare cum se joacă tabinet și ce reguli ar trebui să respecți.
Amestecă bine cărțile și împarte patru dintre acestea primului jucător, care poate alege să joace cu ele sau să le refuze și să solicite alte cărți, în cazul în care nu are cel puțin două cărți care valorează puncte. Dacă refuză cărțile inițiale, jucătorul trebuie să le așeze cu fața în sus pe masa de joc, iar tu îi vei oferi alte șase cărți, pe care va fi nevoit să le păstreze. În situația în care nu a refuzat cărțile, îi vei mai da doar două. Oferă-le câte 6 cărți și celorlalți jucători – aceștia nu mai pot face alegerea primei persoane.
Dacă jucătorul nu a refuzat cărțile, va trebui să întorci pe masă alte 4 cărți, care să fie vizibile pentru toată lumea. În continuare, din punct de vedere al modului de joc, nu vei avea nicio problemă în a respecta cele mai importante reguli tabinet: fiecare persoană trebuie să ia de pe masă cât mai multe cărți care să aibă aceeași valoare cu una dintre cărțile avute deja în mână. De exemplu, un jucător care are în mână o damă poate lua cu ea un valet și un as, un zece și un trei, un nouă și un patru și așa mai departe. Dacă jucătorul vede jos mai multe combinații posibile pentru aceeași carte, le poate lua pe toate. Cărțile adunate se pun cu fața în jos în dreptul fiecărui jucător.
Cine nu are nicio carte cu care să poată lua combinațiile etalate trebuie să așeze o carte din mână lângă restul cărților aflate cu fața în sus. Dacă reușești să iei dintr-o singură carte toate celelalte cărți etalate, se consideră că ai făcut o tablă, care valorează un punct.
Odată ce jucătorii termină cele 6 cărți, trebuie împărțite din nou câte 6, mai puțin la final, când vor rămâne mai puține, care se vor împărți în mod egal. Important e ca jos să fie etalate întotdeauna cele 4 cărți de bază. Persoana care ia ultima mână va strânge și restul cărților. Câștigă jucătorul care a adunat cele mai multe puncte, în condițiile în care cărțile de la 10 în sus valorează un punct, iar 10 de caro și 2 de treflă au câte două puncte. Nu uitați să numărați și tablele acumulate.
Unul dintre cele mai distractive jocuri pe care le poți juca cu cei dragi este jocul de trombon, supranumit și jocul mincinoșilor. Este un joc de cărți în 4 sau în grup. Dacă nu știi cum se joacă trombon, vei afla chiar acum cu surprindere că este ocazia perfectă de a-ți dovedi talentul la actorie: va fi nevoie să minți cu cât mai multă pricepere pentru a câștiga. Pe lângă a minți, va trebui să îți antrenezi și talentele de psiholog, pentru a-i prinde în plasă pe cei care încearcă să “trombonească”.
Iată cum se joacă trombon, un joc simplu și plin de haz:
Împarte cărțile în mod egal între jucători. Ca să te bucuri cu adevărat de trombon, cel mai bine e să îl joci în cel puțin trei persoane. Odată ce aveți cu toții cărțile în mână, este timpul să aplicați cele mai amuzante reguli trombon: să mințiți la greu. Primul jucător va pune pe masă, cu fața în jos, câteva cărți – cel puțin una, dar poate alege exact câte să pună, în funcție de ce dorește să declare. Apoi, după ce sunt așezate cărțile, e timpul să le spună celor din jur ce a dat jos. Poate alege să mintă sau să spună adevărul. Persoana care urmează are două posibilități: fie pune jos la rândul său una sau mai multe cărți, fie acuză jucătorul de dinainte de minciună, spunându-i “Trombon!”. Dacă cel care a dat cărțile a mințit, acesta trebuie să le ia înapoi. Dacă a spus adevărul, le va lua persoana care l-a acuzat de minciună.
Cum poți gândi rapid o schemă prin care să prinzi mincinoșii? Simplu – bazează-te pe logică. De exemplu, dai la masă trei de 2, iar jocul are 3 concurenți, din care următorii dau și ei tot doiari. Cum pot da 3 persoane aceeași carte, având în vedere că sunt doar 4 astfel de cărți, iar tu ai avut 3 dintre ele?
Se va ajunge la situații în care mai mulți jucători vor pune cărți jos, trombonind, fără ca persoana care urmează să denunțe minciuna. Odată ce se duce rândul unui jucător, acesta nu mai poate fi acuzat de trombon până la tura următoare. Grămada de cărți se va strânge tot mai mare, iar prima persoană care va minți sau va acuza pe nedrept se va trezi astfel cu o mână plină. După regulamentul pentru trombon, câștigător este cel care a reușit să dea primul toate cărțile jos, în timp ce pe ultimul loc va ieși jucătorul care a strâns cele mai multe cărți.
Un alt joc extrem de distractiv și de dinamic este Popa Prostu. Îl știm din copilărie și nu necesită mult timp de învățare – tot ce trebuie să faci este să-ți construiești propria pereche de cărți, care circulă de la un jucător la altul. Când perechea este deja formată, dai cărțile pe masă și strigi Popa Prostu. Ultimul care rămâne cu cărțile în mână pierde.
Nu ai nevoie pentru acest joc nici de multă strategie, nici de bătăi de cap legate de sistemul de reguli popa prostu. Totul este extrem de simplu, așa că poți alege să te joci oricând cu familia sau prietenii, oriunde ai fi, iar distracția este garantată. Dacă se întâmplă ca partenerii tăi de joc să nu știe cum se joacă popa prostu, nu-i nimic, te învățăm noi chiar acum, pentru ca tu să le poți explica în doi timpi și trei mișcări.
Ai nevoie de câte patru cărți pentru fiecare persoană care joacă. De exemplu, dacă sunteți trei, poți alege din pachetul de cărți de joc patru dame, patru valeți și patru ași. Pe lângă acestea, adaugă un singur popă. Împarte cărțile astfel încât fiecare persoană să aibă patru și un singur jucător să aibă cinci. Nu vă arătați cărțile unul altuia! Persoana care are cinci cărți va pune una cu fața în jos, cel de lângă o va lua, va observa dacă se potrivește cu ce mai are în mână și va decide ce carte lasă pentru următorul jucător. Fiecare jucător va încerca să își completeze cât mai rapid cărțile, pentru a avea patru de același fel, iar prima persoană care reușește să facă asta câștigă. Odată ce s-a anunțat câștigătorul, se consideră învins cel care rămâne cu popa prostu în mână.
Totul se face în viteză și vei observa că distracția este din ce în ce mai mare odată ce vă obișnuiți și știți perfect cum se joacă popa prostu.
Whist este un joc de cărți clasic, de levată, care a cunoscut perioada sa de glorie în sec al XVIII-lea și al XIX-lea, după care a fost detronat de bridge, al cărui strămoș este. Jocul este destul de dificil, în ciuda faptului că regulile par simple la prima vedere.
Whistul este un joc care îți va solicita logica, dar în același timp te va ține în priză pe toată durata partidei. Nu ai cum să te plictisești, mai ales că jocul îți va testa din plin spiritul competitiv. Pot participa între 3 și 6 jucători – un număr ideal ar fi 4, însă poți varia. Ai nevoie în primul rând de un pachet de cărți, din care vei elimina o parte, astfel încât să ai înainte de începerea partidei câte 8 cărți pentru fiecare persoană. De exemplu, dacă sunteți 4, ar trebui să jucați cu 32 de cărți. Elimină din pachet cărțile cele mai mici, de la 2 în sus.
Pe lângă pachetul de cărți, îți recomandăm să ai la îndemână o hârtie și un creion cu ajutorul cărora să ții scorul. Iată cum se joacă whist din punct de vedere al regulilor și al mecanismului de joc:
Regulamentul whist spune că fiecare jucător va primi o carte, în sensul acelor de ceasornic. De-a lungul partidei, numărul de cărți distribuite o să varieze, astfel încât fiecare mână să conțină cu o carte mai mult decât precedenta: prima tură se împarte câte-o singură carte, a doua tură se împart două cărți și așa mai departe. În ultima tură, de exemplu, vei oferi câte opt cărți de persoană. Odată ce ați ajuns la opt, veți reface jocurile în ordine inversă, până când fiecare persoană primește o singură carte.
Există două variante de reguli whist din care poți alege. În prima, persoana care distribuie cărțile poate juca precum restul jucătorilor. În a doua, prima persoană va fi doar dealer, împărțind. În această situație, fiecare jucător trebuie să fie o dată dealer, fără a participa activ la tura respectivă. Principiul se aplică numai la turele de 1 și 8 cărți, ceea ce înseamnă că dacă ați juca în trei, de exemplu, ați avea trei ture de 1 și trei ture de 8, pentru ca fiecare dintre voi să reprezinte dealerul. În total, partida ar avea în acest caz 21 de ture.
Odată ce s-au împărțit cărțile, pune următoarea carte cu fața în sus. Culoarea acesteia va reprezenta atu-ul pentru jocul respectiv. Excepția o fac jocurile de 8 cărți, unde nu mai există atu. Valoarea cărților este crescătoare, până la as. Fiecare jucător anunță la începutul turei ce scor consideră că va face – așa cum îți spuneam în partea introductivă, vei avea nevoie să notezi aceste detalii.
Roagă fiecare jucător, în sensul acelor de ceasornic, să așeze câte o carte jos. Aceștia trebuie să aibă cartea din aceeași culoare cu a ta (sau a jucătorului care a împărțit cărțile și a devenit dealer, etalând primul). Cine nu are culoarea primului jucător va pune neapărat atu, iar dacă nu are nici atu, va da o carte oarecare. Turul e câștigat de jucătorul cu cel mai mare atu, iar dacă nu a existat atu, de cel care a avut cea mai mare carte din culoarea inițială. Câștigi tura dacă ai obținut numărul de mâini câștigate pe care ai mizat (de exemplu, la tura cu o singură carte poți spune 1 sau 0, dar trebuie să obții ceea ce ai declarat inițial).
Jucătorii care au obținut câștigurile declarate, vor primi 5 puncte, plus numărul de mâini câștigate. Cei care nu au obținut sunt penalizați cu câte un punct pentru fiecare mână în plus sau în minus. Poți câștiga în final jocul dacă ai avut per total cel mai mare număr de estimări corecte, strângând astfel punctajul maxim.
Un aspect interesant ce ține de cum se joacă whist constă în faptul că varianta cea mai grea și cea mai apreciată de câștig este aceea de “a trage la zero”. Cum faci asta? Simplu la prima vedere, complicat în practică: trebuie să ai o strategie extrem de bună, pentru ca plusurile și minusurile de pe parcursul jocurilor să dea zero când sunt adunate la finalul partidei.
Rentzul sau Rențul – îl vei găsi în ambele variante – este un joc similar cu bridge-ul, fiind compus din mai multe runde de joc, în care trebuie realizate anumite obiective. O partidă de rentz conține următoarele subjocuri: Whist, Rentz, Levata, Popa de roșu, Dame, Caro, 10 trefla, Totale. Nu e de mirare deci că dacă știi să le joci pe acestea, știi și cum se joacă Rentz. Pe de altă parte, dacă nu le cunoști încă și vrei să te bucuri de Rentz, este momentul perfect să le aprofundezi regulile.
Este un joc de cărți în 3 sau un joc de cărți în 4, dar poate fi jucat și în mai mulți. Puteți fi cel puțin 3 jucători și cel mult 6, iar cărțile pe care le alegi din pachet ar trebui selectate în funcție de numărul de persoane care joacă. Alege cărțile de la popă în jos, ținând cont de faptul că fiecare jucător trebuie să aibă opt cărți. Începe prin a împărți cărțile, apoi oferă-le pe rând jucătorilor posibilitatea de a alege jocul dintre cele 8 variante de mai sus. Dacă încă nu știi cum se joacă rentz, e bine să iei în calcul faptul că partida va dura destul de mult: fiecare jucător trebuie să aleagă de 8 ori subjocul preferat, deci pentru 3 jucători veți avea în total 24 de mini-jocuri.
Vei câștiga dacă strângi cele mai multe puncte din jocurile pe plus, fără a scădea prea mult la cele pe minus. Iată regumentul rentz pentru fiecare subjoc:
Așa cum observi, rentz este un job complex, compus din opt alte jocuri de cărți. Prin urmare, ca să fii stăpân pe situație, va trebui să înveți cât mai bine totul despre reguli rentz, dar și despre restul subjocurilor.
Află și despre reguli de joc Uno!
Poker-ul se află pe prima poziție în top 10 jocuri de cărți jucate vreodată, ca popularitate. Este cunoscut în lumea întreagă, fiind jucat atât acasă, între prieteni, cât și în cazinouri de lux și cazinouri online de renume.
Unii spun că ține mai mult de șansă, alții spun că important e sa cunoști cele mai importante reguli poker, iar adevărul este undeva la mijloc: norocul trebuie să îți surâdă, dar important este să știi cum să aplici strategia potrivită pentru a câștiga.
Pe lângă a învăța cum se joacă poker, dacă participi la partide în care ești față în față cu ceilalți jucători, e esențial să îți păstrezi calmul, indiferent de cărțile pe care le ai. Fața ta nu trebuie să te trădeze niciodată, pentru că poate influența modul de joc al celorlalți, punându-te în dezavantaj. Află în continuare tot ce ar trebui să știi despre cum se joacă poker.
Ca să câștigi jocul de poker este necesar să ai cea mai mare valoare a mâinii de joc, ținând cont de ierarhia fiecărei cărți și combinații. Poți câștiga și cu o combinație slabă, atâta timp cât restul jucătorilor aleg să se retragă – de obicei acest lucru se întâmplă atunci când aceștia bănuiesc că au o mână inferioară și nu își riscă mai departe câștigurile. Există mai multe variante de regulament poker, chiar și variante în care cărțile sunt ascunse sau variante în care o parte din cărți sunt etalate.
Iată cele mai importante reguli poker care te vor ajuta în jocul clasic, cel mai întâlnit în țara noastră:
Se împart câte 5 cărți fiecărui jucător, urmând ca toți să își evalueze cărțile și să decidă ce combinații ar putea face. Pasul următor e ca fiecare persoană să renunțe la una sau mai multe cărți din mână, primind din partea casei exact atâtea câte a lăsat jos. Mai jos se află combinațiile de cărți câștigătoare, de la cea mai mică până la cea mai valoroasă formație:
Dacă alegi să joci poker Texas Hold’Em, în loc de poker simplu, iată ce ar trebui să știi despre regulile acestuia:
Fiecare jucător va primi două cărți, pe care nu le arată inițial nimănui. Persoana care organizează jocul sau dealerul trebuie să așeze cinci cărţi pe masă – întâi trei, apoi pe rând câte una. Cărțile pot fi folosite de toţi jucătorii pentru a-și completa mâna de joc. Înainte de a se arăta cărțile, jucătorii trebuie să plaseze pariurile. Poker-ul este unul dintre cele mai captivante jocuri de noroc din cazinouri. Merită să încerci măcar o dată și varianta online, pe miză reală.
Dacă mai ai nevoie de idei, te ajutăm și cu câteva sugestii de boardgames în 2!
Cu siguranță ai auzit și ai și jucat cu prietenii tăi în copilărie în pauzele dintre ore sesiuni pline de distracție de țomapan. Însă, acest joc nu este dedicat exclusiv copiilor, ci poate fi la fel de bine jucat și de adulți. Fiind un joc ce a cucerit toți românii, Țomapan testează atât cunoștințele generale, cât și rapiditatea de a da răspunsuri sub presiune. Acest joc a fost îndrăgit de fiecare generație în parte, fiind un joc extrem de accesibil, care nu necesită cărți sau instrucțiuni speciale.
Acest joc a fost îndrăgit în special de școlari și liceeni, deoarece le făceau pauzele mult mai distractive. Însă, unicitatea acestui joc poate fi apreciat și la o vârstă mai mare, fiind oportunitatea perfectă de a-ți testa cunoștințele într-un mod foarte distractiv, cu nimic mai mult decât o foaie și un pix.
Pentru a putea începe jocul, este indicat să ai minim încă un prieten cu care să te joci, pentru a compara rezultatele și pentru a avea un câștigător la final. Jocul este destul de intuitiv, totul stând chiar în denumirea acestuia. Astfel, ȚOMAPAN simbolizează 7 categorii care trebuie completate pentru a juca. Acestea sunt Țări, Orașe Mări, Ape, Plante, Animale și Nume. De obicei, se joacă utilizând toate aceste categorii, dar dacă vrei ca jocul să meargă mai repede, poți alege doar 7 din aceste categorii.
Odată decise toate categoriile, jocul poate începe. Unul dintre participanți trebuie să înceapă să zică alfabetul în gând, până când un alt jucător îl oprește. În funcție de litera la care numărătoarea s-a oprit, se poate începe completarea fiecărei categorii cu câte o denumire corespunzătoare, care să înceapă cu litera respectivă. Ideea acestui joc este faptul că fiecare coloană respectivă fiecărei litere din țomapan trebuie completată cât mai repede, acesta fiind un joc de viteză. De exemplu, dacă litera aleasă a fost C, ordinea poate fi Canada, Craiova, Caspică, Criș, Crizantemă, Câine, și Cristina.
În jocul de țomapan, regulile nu sunt multe, însă un element important care stă la baza acestui joc este punctajul care se acordă în funcție de fiecare rezultat. Desigur, trebuie să ții cont de faptul că punctajul pentru fiecare jucător se calculează împreună cu restul participanților, pentru ca jocul să fie unui fair-play. În jocul de țomapan, transparența față re răspunsurile scrise este cea mai importantă. Astfel, punctele se acordă în felul următor:
La sfârșitul acordării de puncte, fiecare jucător își calculează totalul, pentru a afla pe ce loc se află în clasament. În funcție de rundele jucate, poți aduna peste 500 de puncte în fiecare sesiune, ajungând câștigătorul final.
Țomapan este cu siguranță un joc extrem de antrenant, de care se vor bucura toți prietenii. Fiind un joc ce se obișnuia a fi jucat în timpul școlii, veți retrăi amintirile copilăriei pe băncile școlii generale, într-un joc ce testează cunoștințele generale ale fiecăruia.
Kems, un joc de cărți al copilăriei, își are originile chiar la curțile aristocrate din Franța secolului al XX-lea. În trecut, acest joc interesant era cunoscut sub denumirea de Carré-Coupé. Regulile lui erau bazate pe un alt joc, numit Ochseln. Având un stil inventiv și distractiv de joacă, nu este greu să ne dăm seama cum a ajuns atât de popular printre tinerii din acea perioadă.
Fiind realizate dintr-un material ușor de obținut și replicat, jocul a fost rapid transmis și în alte țări, călătorind peste ocean. A fost apreciat pentru bluff și rapiditatea sub care se juca. Astăzi, jocul de Kems este un mod perfect de a-ți petrece timpul cu prietenii.
Deși s-au perindat de-a lungul timpului numeroase variante în care se poate juca, varianta pe care o putem accepta astăzi cu toții este cea de mai jos. Kems este structurat astfel încât să se poate juca în perechi. Deși modul de joacă este ideal pentru 2 perechi de jucători, distracția și adrenalina încep când joacă mai mulți oameni, atâta timp cât se pot împărți în 2 echipe. Indiferent de numărul de membri a unei echipe, obiectivul este simplu – obținerea a 4 cărți identice.
Fiind un joc care se bazează pe echipe, este important ca membrii fiecăreia să aibă un semn unic, distinctiv, care să-l facă atunci când intră în posesia cărților bune. De exemplu, pentru a juca mai ușor și a putea semnala mai bine, puteți încerca să stați toți la același nivel, fie la o masă de joc sau covor.
Întâi, trebuie să împarți la toți jucătorii participanți câte 4 cărți de joc din pachet. Odată ce toată lumea are cărți, așezi 4 cărți aleatorii pe masa de joc, însă toate cu fața în sus. În acest fel, fiecare echipă poate observa și analiza care carte din mână poate forma setul complet. De exemplu, dacă ai în mână o carte de 5, două cărți de 7 și încă o carte de 2, ideal este să mergi în continuare cu șeptarii. Dacă ai în mână deja jumătate din setul ce trebuie completat, timpul de joc se va scurta și vei putea câștiga mai repede.
Dinamica jocului este una foarte rapidă și distractivă. Fiecare jucător va schimba câte o carte cu una dintre cele poziționate în mijloc, în ordinea stabilită la început. Dacă ai reușit să completezi setul, trebuie să-i semnalezi coechipierului sau coechipierilor tăi. Aceștia vor striga KEMS. Ai grijă ca adversarii să nu observe semnele făcute. Dacă văd, pot striga la rândul lor CONTRA-KEMS, obligând prima echipă să își arate cărțile. Pentru a continua, echipa care a inițiat meciul poate arăta 2 cărți diferite, arătând că nu au cărțile identice.
Cu siguranță, jocul de Kems este unul potrivit pentru fiecare vârstă, și va încânta toate grupele de vârstă. Precum un alt joc vechi al copilăriei, cum ar fi trombon, Kems va aduce distracție și va anima orice petrecere.
Un joc interesant care face parte din familia mare de jocuri-remi este Canasta. Acesta mai este cunoscut printre jucători și sub denumirea de 500 Rum. El este de obicei jucat în 2 echipe a câte 4 jucători, însă se poate juca și individual, în echipe de câte 2, până la 6 persoane. Acest joc are 2 creatori, Segundo Santos și Alberto Serrato, amândoi fiind originari din Uruguay. Canasta fost creată în anul 1939, însă începând cu anul 1940, acesta a reușit să devină din ce în ce mai popular în țări precum Peru, Argentina și Brazilia.
Mai târziu, în anul 1948, Canasta a ajuns și în Statele Unite, însă sub denumirea de remi argentinian. Prin intermediul apariției acestui joc în revista Coronet din 1953 de către Michael Scully, Canastă a ajuns pe culmile popularității, fiind astfel o activitate de grup practicată și la noi.
Un simplu joc de Canastă are mai multe modalități de a se juca, incluzând de asemenea și reguli diverse și punctaje. Însă, poți începe prin a împărți câte un număr de 14 cărți la fiecare participant al jocului. Pentru a începe jocul, va rămâne un jucător cu 15 cărți, care va putea debuta prima sesiune. Restul de cărți rămase le puteți pune jos, din același teanc luând cartea cu care începe jocul. Aceeași carte va dicta câte alte cărți sunt decartate, în felul următor: dacă prima carte este un 3 de inimă neagră, atunci se vor așeza deoparte la decartare 3 cărți.
În continuare, fiecare participant al jocului are de urmat câțiva pași simpli. Când vine tura ta, tot ce ai de făcut este să tragi o carte, apoi poți etala. Dacă nu ai cărți pentru etalare, se decartează o carte, pentru a trece la jucătorul următor. În cazul teancului de decartare, acestea este întors cu fața în jos, în afară de prima carte. Însă, unul din jucători va putea alege să despartă teancul de decartare, dacă știe ceea ce este acolo. Însă, va lua și toate cărțile existente acolo până la cea pe care o caută acesta.
În cazul în care jucați în 4 persoane, sunt necesare 106 cărți, alături de cele 2 cărți de Joker fiind un total de 108 cărți. Regula principală a acestuia este de a te etala, etalarea făcându-se cu seturi de cărți. Seturile constau desigur în câte minim 3 cărți din aceeași categorie, precum 3 cărți de K sau 4 cărți de J. Fiecare etalare poate cuprinde mai multe seturi de cărți, însă ele trebuie să fie aleatorii, și nu consecutive, precum seturi de J, Q, K.
La Canasta, este important să reții că trebuie să scapi de cărți într-un mod eficient. Astfel, în cazul în care jucați în echipă, pentru a putea câștiga, trebuie să reușiți să formați minim o Canasta. Echipa câștigătoare este cea care la final reușește un număr de minim 7 seturi de cărți, ele fiind toate în ordine consecutivă. Scorul care trebuie obținut pentru câștig este de 5000 de puncte.
În funcție de fiecare set de cărți, jucătorii care formează seturi vor primi un anumit număr de puncte, după cum urmează:
Dacă vrei un joc strategic pe echipe, care pune la încercare spiritul de anticipare al rezultatelor, Canasta este jocul ideal. Poate fi jucat nu numai cu cărți, dar și cu un set de remi, într-o manieră principală.
Dacă ești în căutarea unui joc bazat pe zaruri, pe care să îl încerci cu prietenii tăi, Yams este alegerea perfectă. Deși nu este un joc atât de popular în România, Yams este cu siguranță un joc extrem de distractiv. Acest joc a fost inventat de către Milton Bradley și este cunoscut și sub denumirea de lams. El a fost creat în Canada, în jurul anilor 40, și a derivat în mare parte din numeroasele jocuri de poker cu zaruri, disponibile în acel moment. Ideea care a stat la baza acestui joc este cea a jocurilor de Yacht sau Generala, populade deja în America Latină.
Pentru a te bucura de acest joc, trebuie să știi faptul că spre deosebire de alte jocuri, Yams este unul în care îți folosește în special simțul strategic. Deși poate părea ușor la început, este important să îți utilizezi atenția distributivă, pentru a ieși la final câștigător.
Din fericire, jocul de Yams nu necesită un număr mare de jucători, astfel încât îl poți juca și cu un singur partener. Cu toate acestea, sunt necesare 5 zaruri și un tabel pe care se va ține evidența fiecărui scor obținut. Fiecare joc de Yams este alcătuit din 13 jocuri cu câte 3 runde separate. La final, câștigă jucătorul care a avut cele mai multe puncte după ce a atuncat cu toate cele 5 zaruri.
Cu toate că este importantă strategia din spatele mișcărilor și punctelor obținute, este important și norocul fiecărui jucător. În cadrul fiecărei runde, toți jucătorii aruncă cele 5 zaruri. Fiecare aruncare reprezintă un punctaj care trebuie calculat, astfel încât să se poată trece în tabel. La final, fiecare jucător va avea un anumit scor pentru toate cele 13 jocuri. Odată ce toate cele 13 categorii sunt finalizate, jocul ia sfârșit. În funcție de preferințe, poți începe categoriile de jos în sus sau de sus în jos. De asemenea, acestea pot fi alese și aleatoriu, în funcție de ce vi se pare mai avantajos la început.
O regulă importantă în cadrul jocului de Yams este faptul că fiecare jucător are la dispoziție un număr de 3 aruncări. pentru fiecare rundă. Cu toate acestea, dacă nicio mână nu este norocoasă, se consideră că ai încasat 0 puncte pe runda respectivă.
În cadrul acestui joc, tabelul de Yams este cel mai important, în special cel cu rundele de joc. Secțiunea de sus are următoarele categorii:
În secțiunea de jos a jocului de Yams, poți avea următoarele categorii:
Deși poate părea complicat din cauza tabelului, Yams este cu siguranță un joc extrem de antrenant și care va fi distractiv pentru o seară de joc cu prietenii. Dacă ai deja la îndemână toate zarurile, tabelul este rapid de realizat.
Brisco, sau Briscola, este un joc de cărți care provine din Italia, o țară cunoscută pentru numeroasele invenții în materie de astfel de jocuri. Deși cărțile de joc au apărut datorită creației lor din China, în secolul IX, acestea au reușit să ajungă pe vasele cu mărfuri exotice, până în Italia, unde acestea au întâlnit creativitatea poporului latin. Deși conform istoricilor, jocul de Briscola se întâlnește atât la italieni, cât și la spanioli, el a devenit cunoscut mai întâi sub denumirea de Brusquembille în anul 1718.
Odată cu trecerea timpului, Briscola a trecut de granițele Italiei și a ajuns un joc popular printre toate fostele popoare latine. Astăzi, Briscola este jucat de către oricine, fiind o ocazie excelentă pentru o seară de jocuri cu prietenii.
Pentru a putea juca Briscola, ai în primul rând nevoie de minim 1 maxim 3 jucători în afară de tine, ca să începeți. Din fericire, un singur pachet obișnuit de cărți este suficient. La începutul fiecărui joc, fiecare participant va primi câte 3 cărți de joc. Toate celelalte cărți vor fi puse separat într-un teanc, îndreptate cu fața în jos. Acel teanc de cărți va fi utilizat de către fiecare jucător, pentru a trage câte o carte în timpul rundei sale.
Ultima carte care rămâne în sus este așezată sub teanc, însă doar pe jumătate vizibilă pentru jucători. Acea carte va reprezenta Atuul, iar în funcție de ea, se va desfășura jocul. Dacă de exemplu în timpul unei ture, Atuul este o carte Valet de inimă neagră, iar alt jucător dă o carte de Damă sau Popă, dar cu orice alt simbol, iar alt jucător dă o carte de treflă, dar cu valoare mai mică, jucătorul cu treflă câștigă.
La început, Briscola poate părea complicat, din cauza dinamicii acestui joc. Însă, odată ce te obișnuiești cu regulile și cu formatul acestui joc de cărți inedit, totul va deveni mult mai distractiv. Spre deosebire de alte jocuri cu care suntem obișnuiți, jocul de Briscola este unul interesant, în care obiectivul principal este de a strânge cât mai multe cărți. Fiecare carte reprezintă un anumit punctaj, după cum urmează:
Totalul cărților înt-un joc de Briscola este de 40 de cărți, iar pentru a câștiga, trebuie să obții un punctaj total de 61 de puncte. Ceea ce este avantajos în acest joc este faptul că pentru a atinge acest punctaj, nu este nevoie de toate cărțile, ci doar de o combinație care să ajungă la acel punctaj.
În cazul Briscola, este important când și ce fel de cărți sacrifici când este tura ta. Astfel, acest joc devine unul strategic, care poate aduce victoria dacă fiecare pas este calculat cu grijă. Cel mai important aspect în acest joc sunt punctele, iar ele trebuie urmărite îndeaproape.
Dacă joci cu prietenii tăi, jocul de Briscola este extrem de permisiv, iar regulile pot fi modificate, pentru a face totul mai accesibil sau mai dificil. Ceea ce este important este ca voi să vă obișnuiți cu mecanica sa și să vă distrați!
Majoritatea acestor jocuri de cărți în grup se pot juca și în doi, dar farmecul este altul atunci cand îți aduni prietenii în jurul mesei pentru a petrece împreună ore plăcute jucând cărți. Unele jocuri de cărți în 3 sau jocuri de cărți în 4 sau în grup pot avea reguli diferite, pentru alege în final un singur învingător.
Unele jocuri, cum este de exemplu poker-ul, au devenit adevărate sporturi competiționale, organizându-se turnee și campionate, fără să mai amintim câștigurile fabuloase obținute atunci când jocurile au miză reală. În rest, jucate în familie sau cu prietenii, jocurile de cărți sunt ideale pentru socializare, petrecerea timpului liber și divertisment.
Indiferent de jocurile pe care le joci de obicei – noi îți recomandăm să încerci cât mai multe din listă – îți dorim distracție plăcută și mult noroc!
Împarte câte 10 cărţi pentru tine și persoana cu care joci, iar apoi pune o carte cu fața în sus pe masa de joc, lângă pachet. La fiecare tură a jocului, fiecare dintre voi trebuie să aleagă o carte, fie dintre cele deja întoarse, fie din cele aflate în pachet. În locul acesteia, va trebui pusă în teanc, cu fața în sus, o carte pe care o aveți în mână. Îți poți completa mâna formând anumite combinații de cărți: 3 sau 4 de același număr sau cel puțin 3 consecutive de aceeași culoare. Încearcă să scapi de cărțile cu care nu poți forma combinații, punându-le jos când îți vine rândul.
Dacă mai rămân doar două cărți pe masă sau unul dintre voi are mai puțin de două cărți în mână, faceți totalul. Cărțile neetalate se consideră penalizări și se scad din punctaj. Asul valorează un punct, dama, regele și valetul valorează zece puncte și restul cărților au valoarea dată de număr (de exemplu, cartea 3 valorează 3 puncte). Jocul se termină atunci când unul din voi cumulează 100 de puncte.
Jokerul – dacă pui jos un joker, următorul jucător este nevoit să ia 5 sau 10 cărți, 5 pentru Jokerul negru și 10 pentru cel roșu.
Împarte cărțile din pachet în mod egal între jucători, urmând ca fiecare dintre voi să le țină cu fața în jos pe parcursul jocului. Prima mișcare: etalați câte o carte (prima de sus, apoi următoarea și tot așa, până se termină pachetul din mână și se continuă cu cărțile acumulate de fiecare jucător, care constituie un nou pachet). Jucătorul care are cartea cea mai valoroasă le ia și pe restul. Cea mai mică valoare o are doi, iar cea mai mare este a asului. Dacă doi sau chiar trei dintre voi ați etalat aceeași carte, se consideră că ați intrat în război și va trebui fiecare să etalați numărul de cărți înscris pe cartea care a generat războiul. De exemplu, dacă e un război între doi valeți, etalați douăsprezece cărți suplimentare. A douăsprezecea carte decide cine câștigă războiul și ia toate cărțile puse în joc. Dacă în continuare este egalitate, porniți un nou război.
Ai nevoie de câte patru cărți pentru fiecare persoană care joacă.
De exemplu, dacă sunteți trei, poți alege din pachetul de cărți de joc patru dame, patru valeți și patru ași. Pe lângă acestea, adaugă un singur popă. Împarte cărțile astfel încât fiecare persoană să aibă patru și un singur jucător să aibă cinci. Nu vă arătați cărțile unul altuia! Persoana care are cinci cărți va pune una cu fața în jos, cel de lângă o va lua, va observa dacă se potrivește cu ce mai are în mână și va decide ce carte lasă pentru următorul jucător.
Fiecare jucător va încerca să își completeze cât mai rapid cărțile, pentru a avea patru de același fel, iar prima persoană care reușește să facă asta câștigă.
Odată ce s-a anunțat câștigătorul, se consideră învins cel care rămâne cu popa prostu în mână.
Mai multe recomandări pentru serile cu prietenii:
Mult așteptata emisiune Asia Express revine la TV cu un nou sezon plin de aventură și adrenalină. Află din acest articol totul despre emisiune, traseu și când începe Asia Express ? Vei avea ocazia să-ți susții echipa preferată pe Drumul Zeilor, format din traseul Thailanda – Malaysia – Indonezia într-un sezon aparte. Rămâi pe aproape […]
Citeste mai multPromoții Halloween casino: pe cât de înspăimântătoare, pe atât de generoase! Nu-ți fie frică să profiți de oferte Halloween 2024. Vezi lista noastră de recomandări și revendică bonus halloween casino! Sunt muuuuulte bonusuri Halloween casino. De-asta ți le-am pus mai întâi aici pe toate, cu tot cu rotiri gratuite de Halloween. Click pe cel care […]
Citeste mai multBetano este o platformă foarte apreciată de pariorii români, dar brand-ul nu se rezumă doar la pariuri, ci oferă și jocuri de cazino online. Întregul proces de logare, depunere și retragere este identic atât petnru cazino, cât și pentru pariuri. Iubitorii pariurilor apreciază că Betano vine cu lucruri noi pe piață, aducând tipuri speciale de […]
Citeste mai multÎn curând se va da startul în Turul Spaniei 2022, una dintre cele mai importante competiţii de ciclism anuale de pe mapamond, alături de Turul Franţei şi Turul Italiei. Ajunsă la cea de-a 77-a ediţie, Turul ciclist al Spaniei 2022 se va desfăşura în perioada 19 august – 11 septembrie, pe trasee din Spania, Olanda […]
Citeste mai multRevolut este una dintre cele mai populare metode de plată din întreaga lume. Trebuie să știi că o poți utiliza aproape peste tot. Citește acest articol în întregime și descoperă tot ce ai nevoie pentru a face tranzacții la cazinouri Revolut.
Citeste mai mult