reguli uno
Blog  /   aprilie 26, 2022   /   Matei R. Vladoiu

Reguli Uno – Află Cum Se Joacă Uno!

5/5 - (3 votes)

Astăzi îți prezentăm un joc de cărți cu totul și cu totul special. Citește ghidul nostru care îți explică în detaliu tot ce trebuie să știi despre reguli Uno. Este un joc simplu și distractiv pe care îl poți juca cu prietenii. Desigur, îți trebuie setul UNO, dar acesta se găsește la multe magazine. Îl mai poți juca și online singur sau cu alți jucători. Dar înainte de toată, află cum se joacă Uno de pe SuperCazino pentru a avea cel mai mare succes!

Uno reguli joc – scurt istoric

Înainte de a discuta mai multe despre reguli Uno, hai să vedem mai întâi de unde a pornit acest joc de cărți inedit.

Jocul a fost dezvoltat de Merle Robbins, un american din Reading, Ohio, în anul 1971. La scurt timp după aceea, a vândut drepturile de utilizare a jocului pentru o sumă de numai 50.000 de dolari. Cumpărătorul a fost firma International Games, iar din 1992, aceasta a făcut parte din compania Mattel. Astăzi a devenit unul dintre cele mai populare jocuri de societate. Un regulament Uno foarte simplu a contribuit la succesul acestuia.

Dacă vrei și alte jocuri simple și distractive de cărți, poți citi care este setul de reguli Brisca, reguli Rentz, reguli Canastă!

Reguli Uno – aspecte generale

După ce vei citi câteva Uno reguli joc, îți vei da seama că jocul are multe similarități cu Macao, un joc pe care aproape sigur îl știi. Totuși, setul de cărți este puțin diferit. Acesta cuprinde 112 cărți, majoritatea împărțite între cele 4 culori ale jocului: albastru, verde, roșu și galben. Dar hai să vedem mai departe toate cărțile dintr-un pachet:

 • 19 cărți albastre: numerotate de la 0 la 9;
 • 19 cărți verzi: numerotate de la 0 la 9;
 • 19 cărți roșii: numerotate de la 0 la 9;
 • 19 cărți galbene: numerotate de la 0 la 9;
 • 8 cărți Skip: câte 2 în albastru, verde, roșu și galben;
 • 8 cărți Reverse: câte 2 cărți în albastru, verde, roșu și galben;
 • 8 cărți Draw 2: câte 2 cărți albastre, verzi, roșii și galbene;
 • 4 cărți Wild;
 • 4 cărți Wild Draw 4;
 • 4 cărți Blank: câte una în albastru, verde, roșu și galben.

La cărțile numerotate, există câte două cărți de la 1-9 și o singură carte 0. Mai departe, vedem câteva reguli Uno despre modul de joc.

Află și despre Stud Poker reguli din articolul atașat!

Cum se joacă Uno?

La reguli Uno se specifică faptul că jocul poate fi jucat în 2, 3 sau 4. Fiecare jucător de la masă începe cu câte 7 cărți alese aleatoriu din acest pachet. Se mai extrage una care va fi cartea de început, iar restul reprezintă mormanul de cărți din care vor extrage jucătorii. Cel care are cartea mai mare este dealerul. Jucătorul din stânga dealerului începe jocul. Scopul este să dai cărți la mijloc până când vei rămâne fără cărți. Poți da o carte atunci când culoarea cărții de la mijloc se potrivește cu cea din mâna ta.

De asemenea, la Uno reguli se poate da o carte cu același număr ca cea de la masă, fără să conteze culoarea. De exemplu, dacă la masă este 7 albastru, iar în mână ai un 7 verde, poți da această carte pentru că se potrivește numărul. Dacă mai ai și un 5 albastru, o poți da și pe aceasta, întrucât se potrivește culoarea. Dacă nu ai nicio carte de pus, trebuie să extragi una din pachet. După cum începi să observi, la multe reguli Uno, jocul seamănă foarte mult cu Macao joc de cărți.

Similaritățile de la regulament Uno continuă la cărțile speciale, dar sunt și câteva aspecte noi. Despre acestea discutăm în capitolul următor.

Reguli joc Uno – ce fac cărțile speciale?

reguli uno carti

Deja am stabilit mai sus la reguli Uno că primele cărți numerotate pot fi puse peste altele cu același număr sau cu aceeași culoare. Dar mai sunt și alte cărți care au diferite moduri de utilizare în reguli joc Uno:

 • Cărți Skip: următorul jucător va sta o tură. Se poate juca numai pe aceeași culoare sau peste altă carte Skip.
 • Cărți Reverse: sensul de desfășurare al jocului se schimbă. Aceste cărți se joacă pe aceeași culoare sau peste alte cărți Reverse.
 • Cărți Draw 2: următorul jucător trage două cărți în turul lui. Se pune peste aceeași culoare sau peste o altă carte Draw.
 • Cărți Wild: îți dă posibilitatea să schimbi culoarea în ce vrei. Se poate pune peste orice care.
 • Cărți Wild Draw 4: cu aceasta, nu doar că schimbi culoarea în cea pe care o dorești, ci și următorul jucător trage 4 cărți.
 • Cărți Blank: acestea sunt cărți de rezervă, câte una albastră, verde, roșie și galbenă.

Așa cum ai văzut, acestea se folosesc după culoare sau tip, la fel ca cele cu numere. Excepție de la aceste Uno reguli sunt cărțile Wild și Wild Draw 4.

Cu ajutorul acestor cărți, poți elabora o sumedenie de strategii. După cum am observat până acum, aceste reguli Uno corespund cu reguile de la Macao. Doar că la acest joc mai cunoscut, ai suite în loc de cele 4 culori. În loc de cărți Wild, ai As, iar în loc de cărți Draw, ai cărțile 2 și 3, iar în loc de cărți Skip, ai cărțile 4.

Totuși, există mai multe diferențe, iar despre ele vorbim în cele ce urmează. Aceste diferențe la cărți Uno reguli fac ca jocul să fie și mai interesant decât Macao.

Dacă îți dorești să încerci un joc îndrăgit la nivel internațional, citește și reguli Mahjong!

Reguli Uno – punctajul

Punctajul este un element foarte important în regulament Uno. Așa cum am precizat, câștigătorul unui joc este acela care termină toate cărțile. Dar la terminarea tuturor cărților, vei primi un anumit punctaj. Acesta se calculează în funcție de câte și ce cărți mai au ceilalți jucători. Cu cât au cărți mai multe și cu punctaj mai mare, cu atât este mai bine pentru tine. Să vedem pentru fiecare tip de carte în parte care este punctajul. Punctele sunt aceleași, indiferent de culoarea cărților.

 • Cărțile 0-9: punctajul este numărul cărții. Astfel, să zicem, pentru un 4 galben, punctajul este 4. Pentru un 9 albastru, punctajul este 9, iar pentru 0 roșu, punctajul este 0.
 • Cărțile Draw, Reverse și Skip: câte 20 de puncte fiecare.
 • Cărțile Wild și Wild Draw 4: câte 50 de puncte fiecare.

Conform acestor reguli Uno, câștigătorul este jucătorul care reușește să acumuleze primul 500 de puncte. Desigur, cu prietenii tăi, poți modifica acest lucru și te poți juca la mai multe puncte.

De asemenea, se mai poate nota și cu câte cărți a fost prins la masă fiecare jucător după un joc. În acest caz, lucrurile stau invers. Atunci când primul jucător atinge 500 de puncte (sau orice altă sumă aleasă de voi), atunci cel cu cele mai puține puncte este câștigător.

Punctajele fac jocul mult mai distractiv. Indiferent de metoda aleasă, ia o foaie și un creion și notează punctajele după fiecare joc.

Alte joc Uno reguli

În continuare, vom mai menționa câteva reguli Uno foarte importante. Acestea te vor învăța cum să joci Uno ca un adevărat maestru:

 • Atunci când rămâi cu o carte, nu uita să zici „Uno”. În caz contrar, va trebui să extragi 4 cărți.
 • Dacă mormanul cu cărți de la mijloc se termină, acesta este amestecat și este repus în circulație.
 • Cartea Wild Draw 4 se joacă numai atunci când nu ai cărți de aceeași culoare, număr sau tip ca cea de pe masă.
 • Dacă ai suspiciunea că jucătorul are alte cărți, îl poți provoca să-ți arate mâna. Dacă are o altă carte, este obligat să extragă 4 cărți drept pedeapsă. Dacă nu este vinovat, cel care l-a provocat trebuie să extragă 6 cărți.
 • Cărțile Blank sunt de rezervă pentru cărțile pierdute sau poți inventa un nou tip de carte.
 • Într-un joc în doi, cărțile Reverse acționează precum cărțile Skip.

Mai multe idei de jocuri de cărți găsești în articolul atașat sau în josul acestei pagini!

Cum se joacă Uno – sfaturi

Pentru a avea succes, în afară de reguli Uno, trebuie să mai ții seamă și de câteva sfaturi:

 • Uită-te ce fac ceilalți jucători. Vezi ce cărți au și cum joacă. Dacă, de exemplu, un jucător are multe cărți și schimbă la o anumită culoare, încearcă să schimbi acea culoare. Altfel, ar putea da multe cărți foarte repede.
 • Menține punctajul mic. Dacă este posibil, joacă mereu cel mai mare număr pe care îl ai.
 • Schimbă la culoarea care îți convine cel mai mult. Dacă ai un Wild, schimbă în culoarea la care ai cele mai multe cărți în mână.
 • Păstrează cărțile Draw 2 și Wild Draw 4 pentru urgențe. Conform setului de joc Uno reguli, este bine să le dai cât mai târziu în joc.
 • Împiedică jucătorii să termine cărțile. Dacă un jucător mai are o singură carte, fă tot posibilul să îl oprești. Folosește cărți Draw, Reverse sau Skip pentru a face asta.
 • Dacă este posibil, păstrează o carte Wild ultima. În acest mod, vei câștiga sigur, pentru că nu trebuie să mai potrivești numărul, culoarea sau tipul cărții.

Află totul despre cum se joacă Jenga!

Concluzii joc Uno

Cu aceste câteva reguli Uno, te poți distra și tu, împreună cu prietenii tăi, cu un joc captivant. Este un joc de societate simplu, dar care îți permite să elaborezi numeroase strategii. Este chiar mai captivant decât Macao și are propriul set de cărți. Acum că ai aflat cum se joacă Uno, nu îți mai rămâne nimic de făcut decât să încerci și tu. Poți juca online sau mai interesant, poți achiziționa un set de cărți pe care să-l folosești cu prietenii tăi. În mod normal, un set vine alături de un regulament Uno, deci poți vedea chiar mai multe informații în acesta!

50 Rotiri Gratuite Fără Depunere

 • Joacă 50 de runde gratis fără depunere la înregistrare
 • Fără validarea contului, buletin sau card de credit
 • Bonus până la 1500 RON la primele două depuneri

Citește și despre:

Alte Articole

superbet fără depunere

Superbet Bonus Fără Depunere – 222 Rotiri Gratuite + 50 RON Freebet

4.2/5 – (37 votes) Luna octombrie începe cu o surpriză, aducându-ți o nouă ofertă Superbet bonus fără depunere: vezi cum obții 222 Rotiri Gratuite + 50 RON Freebet. Citește în textul de mai jos tot ceea ce trebuie să știi despre pentru a putea face rost de acest bonus fără depunere Superbet! În ce constă […]

Citeste mai mult
supercazino holder

Blackjack Las Vegas Casino

Rating Slot Dacă eşti în căutarea unui joc de masă care să îţi ofere şanse reale de câştig, accesarea de jocuri blackjack Las Vegas casino online este soluţia perfectă. Ai la dispoziţie 3 variante cu acest joc care conduce lejer la popularitate, aşa că ai de unde alege. Cunoşti cu siguranţă cum funcţionează un joc […]

Citeste mai mult
supercazino holder

Jocuri Las Vegas Casino – Portofoliu Las Vegas Casino

Rating Slot Uşor de parcurs şi cu o ofertă bogată, asta primeşti de la gama de jocuri Las Vegas casino. Cu un număr mare de titluri care se regăsesc în portofoliu jocuri Las Vegas casino România, platforma este de departe cea mai bună alegere din punct de vedere al diversității. Nu duci lipsă de nimic […]

Citeste mai mult

Fii la curent cu cele mai noi oferte la casino

Abonează-te la newsletter și asigură-te că nu pierzi nicio ofertă exclusivă