reguli domino
Blog  /   mai 11, 2022   /   Laurențiu Obadă

Reguli Domino – Regulament de Joc Domino

5/5 - (2 votes)

Dacă te-ai plictisit de clasicele jocuri de societate și cauți o modalitate nouă de a-ți petrece timpul cu prietenii, SuperCazino îți prezintă Domino, un joc puțin mai diferit de celelalte. Citește mai departe pentru a afla ce reguli Domino trebuie să știi ca să câștigi jocul!

88 Rotiri Gratuite Fără Depunere

 • 88 rotiri gratuite fără depunere pentru jucătorii noi
 • Deschide un cont, trimite documentele pentru verificare și joci gratis pe bani reali
 • Rotirile sunt valabile la jocurile exclusive 888

Joc Domino – Origini și istorie

Despre Domino se știe că provine din Extremul Orient, mai exact din China, fiind menționat pentru prima dată în jurul anilor 1120 d.Hr, în timpul dinastiei Song. La bază, Domino era format din piese de piatră acoperite cu fildeș sau os. Mai târziu, jocul a ajuns și în Europa, la sfârșitul secolului al XVIII-lea.

Cu toate acestea, a rămas neclar dacă joc Domino a fost adus de europeni din China sau dacă varianta europeană a fost inventată în mod independent. Ce este cert este că o variantă modernă a jocului a fost practicată pentru prima dată în Italia, existând numeroase diferențe de reguli Domino între aceasta și versiunea chinezească.

Dacă îți plac jocurile cu table, ar trebui să citești și regulament Mahjong!

Piesele de joc – Reguli Domino

Acum că știi câte puțin din istoria jocului, putem trece la prezentarea pieselor de Domino. Domino este format din 28 de piese plate în formă de dreptunghi, acesta fiind setul de bază Dublu Șase. Piesele de joc Domino sunt separate în două părți egale, iar pe fiecare parte se află inscripționat un anumit număr de puncte, de la 0 la 6. Mai există, de asemenea, și varianta cu număr de puncte de la 0 la 9.

Conform reguli Domino, suma punctelor de pe cele două părți formează valoarea piesei. De exemplu, dacă pe o piesă avem 5 și 6 puncte, valoarea acesteia este 11. Din pachetul de joc, 7 cărți se numesc Duble, deoarece au jumătăți identice și se rotesc la 90 de grade pentru a se plasa la capetele liniilor.

Dacă vrei să încerci niște jocuri mai relaxante, citește despre reguli ȚOMANAP și reguli UNO!

Domino reguli – Scopul jocului

Domino se joacă în cel puțin 2 jucători și cel mult 6. Miza este ca jucătorii să combine piesele între ele în funcție de anumite reguli. Aceștia trebuie să așeze piesele pe masă astfel încât să obțină 100 de puncte înaintea celorlalți adversari. Tot în timpul rundelor la Domino, un alt scop este să scapi de toate piesele pe care le ai.

Jocul începe cu două capete la care poți uni piese, dar poate avea o configurație cu până la 4 capete. Pentru a extinde liniile, se pot folosi piesele Duble, cu ajutorul cărora poți plasa alte piese pe oricare dintre laturi. Mai departe vom afla mai pe larg despre reguli Domino care trebuie respectate în timpul jocului.

Te-ar putea interesa și Monopoly reguli!

Cum se joacă Domino – Reguli joc Domino

Poate părea complicat la început, dar odată ce înțelegi reguli Domino, vei vedea că devine un joc destul de captivant și plăcut. Iată cele mai importante Domino reguli:

 • Pentru a începe jocul, toate piesele trebuie amestecate și așezate cu fața în jos.
 • Dintre acestea, se selectează una care va fi piesa de start și se pune pe suprafața de joc.
 • Fiecare jucător primește 5 sau 7 piese, în funcție de joc.
 • Fiecare jucător așază pe masă câte o piesă, respectând principiul dominoului. Conform principiului, piesa care se introduce în joc trebuie așezată în continuarea unei piese anterioare, iar părțile care se află în contact trebuie să aibă același număr de puncte. De exemplu, dacă pe masa de joc este o piesă cu 4 și 5 puncte, poți lipi la șir o altă piesă ori cu 4, ori cu 5 puncte pe unul din capete, astfel încât numărul de puncte să fie comun.
 • Dacă nu poți lipi nicio piesă la șir, trebuie să iei o piesă din cele suplimentare. Dacă piesa poate fi deja alipită șirului, o poți așeza pe suprafața de joc.
 • Dacă nu mai ai piese de pus la șir sau de tras, cedezi rândul următorului jucător.
 • Joc Domino se încheie atunci când un jucător termină de lipit toate piesele sau când nimeni nu mai poate pune nicio piesă.

Află mai multe despre Jenga joc și regulile sale!

Domino Reguli – Cum se calculează punctajul

Există două modalități de a calcula punctajul, iar modalitatea de calcul se stabilește, conform reguli Domino, înainte sa înceapă jocul. De asemenea, nu uita că joc Domino se încheie ori atunci când un jucător scapă de toate piesele, ori atunci când nu se mai poate face nicio mutare.

O primă variantă de calcul ar fi ca cel care câștigă o rundă să primească un punct. Astfel, punctajul fiecărui participant la joc se calculează pe parcurs. Se mai poate face punctajul și la sfârșitul jocului, acordându-se un număr de puncte egal cu valoarea pe care o au piesele Domino de la capetele liniei. Mai poate fi declarat câștigător și jucătorul cu cele mai puține piese în mână la final de joc.

Poți încerca și un joc de cărți cu prietenii. Află despre jocuri mai puțin cunoscute citind despre reguli Kems, reguli Whist și reguli Brisca!

Descoperă și alte jocuri de cărți pentru serile cu prietenii chiar aici!

Concluzii reguli joc Domino

Acum că știi care sunt cele mai importante reguli Domino și cum se joacă Domino, probabil nu ți se mai pare atât de complicat. Un astfel de joc necesită concentrare, dar este și un mod plăcut de petrecere a timpului. Nu uita să revii mereu pe SuperCazino pentru a afla regulile de la cele mai tari jocuri de societate!

350 Rotiri Gratuite Maxbet + 20 Tichete GRATUITE

Cod bonus: K_350COROANE

 • 350 rotiri+ 20 de tichete GRATUITE pentru 5,000,000 lei
 • Bonus la validarea contului de jucător
 • Rotiri valabile la Shining Crown

Citește și:

Alte Articole

promoții maxbet

Promoții Maxbet cu Premii – Maxbet Săptămâna Câștigurilor

4.6/5 – (16 votes) Începutul lunii octombrie vine cu promoții la Maxbet care te vor surprinde și te vor pune în avantaj când joci la sloturi. Așa că ce-ar fi să continui sezonul rece cu niște rotiri gratuite la Maxbet Săptămâna Câștigurilor? Află mai jos câte rotiri poți să primești și ce ai de făcut […]

Citeste mai mult
superbet promotie euro cu premii

Promoție Superbet – 50 Rotiri Gratuite Superbet

5/5 – (8 votes) Ultima lună de vară începe în forță la cazinoul Superbet, astfel că echipa a decis să le ofere jucătorilor o super promoție Superbet cu premii. Continuă să citești pentru a afla cum revendici cele 50 rotiri gratuite Superbet puse în joc! În ce constă această promoție Superbet? În perioada 3 – […]

Citeste mai mult
betano promotii sport

Betano Promoții Sport – Betano 52 RON Free Bet

5/5 – (5 votes) Pasionații de pariuri sportive au acum propria pagină dedicată promoțiilor sport de la Betano! Vei fi mereu la curent cu cele mai noi Betano promoții sport care apar în secțiunea de oferte a operatorului. Așadar, revino mereu pe SuperCazino și revendică promoții sport Betano ! Betano Free Bet 52 Lei la […]

Citeste mai mult

Fii la curent cu cele mai noi oferte la casino

Abonează-te la newsletter și asigură-te că nu pierzi nicio ofertă exclusivă