reguli nu te supăra frate Blog   /   30 ianuarie 2023   /   Andrei Dogaru

Reguli Nu Te Supăra Frate – Cum Se Joacă Nu Te Supăra Frate?

5/5 - (2 votes)

Rămânem ancoraţi în categoria jocurilor de societate cu o producţie reuşită, populară și interesantă prin prisma evoluției și a istoriei. Este vorba de jocul Nu te supăra frate. Clasic, cunoscut, rapid și strategic, jocul este ieftin, accesibil şi uşor de achiziţionat din orice lanţ de magazine fizice sau online. Dacă nu aţi mai auzit de el, suntem încântaţi să vă explicăm azi cum se joacă Nu te supăra frate, Nu te supăra frate reguli 2023 şi alte detalii extra!

netbet romania logo
Sute de Rotiri Gratuite Fără Depunere
  • Până la 350 rotiri gratuite fără depunere pentru jucătorii noi
  • Deschide un cont, validează-l și învârte roata
  • Rotiri la Book of Dead, Big Bass Bonanza și alte jocuri tari

Despre Nu Te Supăra Frate

Un joc Nu te supăra frate este de fapt şi de drept jocul LUDO (înseamnă „eu joc” în latină). Varianta Nu te supăra frate de acum este modernă, o invenţie evoluată a acestui joc de societate inventat de Alfred Collier. Până să fie dezvoltat la acest stadiu, creatorul a preluat surse vechi de inspiraţie şi a format jocul pe care şi azi îl jucăm în număr foarte mare, inclusiv gratuit și online, pe aplicaţii specifice. Originea lui vine de la Pachisi, un joc similar inclusiv cu Nu te supăra frate reguli 2023.

Pachisi este un joc indian creat în secolul al VI-lea. Mai este cunoscut şi sub numele de Chaupar. Era un joc destinat clasei sociale superioare. Era jucat îndeosebi de împăraţii curţii regale a Imperiului Mogul. Jocul se desfășura pe o formă de cruce, unde se mişcau pionii pentru a ajunge în căsuţa din mijloc. Pentru acest joc, zarurile era foarte late, dreptunghiulare, nu sub formă de cub. Jocul este ulterior cunoscut sub numele de Ludo în Anglia anului 1896, iar apoi este schimbat din nou sub numele Uckers.

De la varianta lui Collier, jocul LUDO este din nou preluat şi modificat sub o altă variantă de către Josef Friedrich Schmidt, ca Nu fi supărat omule. Fiecare ţară a modificat numele, inclusiv în România unde este cunoscut ca Nu te supăra frate. Cum se joacă Nu te supăra frate şi cât de grea este secțiunea de regulament Nu te supăra frate, aflaţi în următoarele paragrafe!

Vezi și seturile de reguli șah și reguli scrabble!

Reguli Nu Te Supăra Frate 2023

În regulament Nu te supăra frate este prezentată tabla de joc. Jocul este format dintr-un pătrat cu un model aparte. Acțiunea pionilor se va face pe partea mesei de joc care arată ca o cruce. Pionii sunt poziționați în zonele speciale din colțuri, pe culori.

În joc există 4 piese a câte 4 pioni de culori diferite – 4 pioni roşii, 4 pioni verzi, 4 pioni albaştri şi 4 pioni galbeni. Un joc Nu te supăra frate are nevoie de minimum 2 jucători şi maximum 4. Aveți mai jos setul de reguli Nu te supăra frate 2023 clasice, de la modul de începere a jocului, până la cum se avansează pe masa de joc:

Te-ar putea interesa și reguli Mahjong sau reguli Monopoly!

Alte Reguli Nu Te Supăra Frate Importante

Mai sus aveţi tot setul de bază, însă vă puteţi confrunta cu mici situaţii speciale pe parcursul jocului.

Distrează-te și cu jocul cu reguli Jenga!

Ponturi și Strategii – Cum Să Câștigi la Nu Te Supăra Frate

Numărul aruncat la fiecare mână este foarte important şi influenţează jocul în mod direct. Nu există foarte multe strategii pe baza cărora să vă îmbunătăţiţi jocul conform Nu te supăra frate regulament. Este foarte simplu, iar norocul e foarte important. Vă putem sfătui ca, după ce ați învățat orice reguli Nu te supăra frate, să:

Iată câteva idei jocuri de cărți cu prietenii: reguli Whist, reguli Tabinet, reguli Șeptică!

Curiozități Despre Nu Te Supăra Frate

Aţi aflat cum se joacă Nu te supăra frate, da, în egală măsură, am strâns pentru voi şi câteva curiozităţi. Ce detalii importante mai trebuie să ştiţi despre joc în afară de Nu te supăra frate reguli? Să aflăm!

Concluzie

Ştiţi cum se joacă Nu te supăra frate 2023 şi care sunt cele mai importante Nu te supăra frate reguli pe care trebuie să le învăţaţi. Dacă vreți să îl jucați, îl veţi putea cumpăra în versiunea fizică pentru un preţ accesibil, de la 40 RON sau îl puteţi încerca gratuit online. Indiferent de alegere, jocul este simplu, potrivit pentru toate vârstele şi plin de divertisment.

FAQ – Întrebări Frecvente Despre Nu Te Supăra Frate

🔶 Care e cel mai important zar conform Nu te supăra frate reguli?

Cel mai important zar este 6. Vă poate aduce mişcări suplimentare, vă poate ajuta să începeţi jocul primul şi vă poate scoate pionul afară din căsuţa specială când este nevoie.

🔶 Care sunt piesele de joc la Nu te supăra frate?

La acest joc, există 4 piese a câte 4 pioni de culori diferite. Astfel, avem 4 pioni roşii, 4 pioni verzi, 4 pioni albaştri şi 4 pioni galbeni.

🔶 Care este numărul de jucători necesar la Nu te supăra frate?

La Nu te supăra frate, este nevoie de minimum 2 şi maximum 4 jucători.

🔶 Cum câștigi la Nu te supăra frate?

Când un jucător pune toţi cei 4 pioni de aceeaşi culoare în câmpurile speciale, câştigă.

🔶 Există și alte variații ale jocului?

Da, Ludo este cel mai cunoscut. Alte variații includ jocul Pachisi, Fia și Uckers.

🔶 Pot să joc Nu te supara frate sau ceva asemănător pe mobil?

Da, sunt aceleaşi reguli Nu te supăra frate şi pe mobil. Căutaţi o aplicaţie gratuită în magazinele de aplicaţii Google Play sau App Store. Căutaţi inclusiv variații Ludo dacă nu găsiţi jocul în limba romană.

logo-ul superbet cazino online
200 Rotiri Gratuite
  • Înregistrează-te, validează-ți contul și joci din partea casei
  • Bonus fără depunere cu Rotiri Gratuite
  • 200 runde gratis la Shining Crown

Citește și:

Alte Articole

america express castigatori

America Express Sezonul 5 Drumul Aurului: Echipe, Traseu, Câștigători

21 martie 2023
UPDATE CÂȘTIGĂTORI America Express Cătălin Bordea și Nelu Cortea sunt câștigătorii sezonului 5 din Asia Express, ediția America Express Drumul Aurului! După o finală istorică în fața echipei formate din Andreea Bălan și Andreea Antonescu, cei doi comedianți au reușit să ajungă primii la Irina și să câștige trofeul America Express 2023. Emisiunea Antena 1 […]
Citeste mai mult
sloturi betano egt

Sloturi Betano EGT – Cele mai populare sloturi

9 noiembrie 2020
Jocuri Betano EGT – Shining Crown Ecranul de joc din Shining Crown poate deveni foarte repede responsabil pentru o grămadă de amintiri pe care unii jucători le au în relație cu sloturile lor preferate. Simbolurile de fructe din Shining Crown au rămas ca și imagine emblematică în gama de sloturi Betano EGT, iar motivele sunt […]
Citeste mai mult
sportivi francezi

Sportivi Francezi – Info Despre Sportivi Francezi Celebri

28 octombrie 2022
Franţa este o ţară cu o puternică tradiţie în fotbal şi nici nu e de mirare, având în vedere rezultatele obţinute pe plan internaţional, de-a lungul vremii. Dar există sportivi francezi şi din alte domenii, care au excelat în disciplina practicată, aşa cum vei vedea în cele ce urmează. Descoperă mai multe despre fotbalişti francezi […]
Citeste mai mult
ghid de pariere euro 2020

Favorite Euro 2021 și ponturi pariuri Euro de top

11 iunie 2021
Găsești mai jos o listă de pronosticuri fotbal Euro 2020. Pariorii din întreaga țară au ocazia să mizeze de exemplu cel mai bun marcator Euro 2021, pe favorite Euro 2021 sau chiar pe cote câștigător Euro 2021. Vezi și programul Euro 2021 România! Toate casele de pariuri din România s-au pregătit cu mare atenție pentru […]
Citeste mai mult
Fii la curent cu cele mai noi oferte la casino
Abonează-te la newsletter și asigură-te că nu pierzi nicio ofertă exclusivă
Aboneaza-te Acum!