reguli remi
Blog  /   octombrie 13, 2021   /   Dan Dumitru

Cum se joacă Remi – Regulament și Reguli Remi

5/5 - (1 vote)

Remi este unul dintre cele mai distractive jocuri pe care le poți încerca alături de familie și de prieteni. Partidele de remi sunt de obicei destul de lungi, deci dacă ai o seară sau un weekend în care vrei să faci ceva special, merită să pui pe listă această activitate. Descoperă în continuare cum se joacă remi citind despre cele mai importante reguli remi!

20 Rotiri gratis fără depunere Magic Jackpot

Magic Jackpot Bonus fără depunere

Revendică 20 Magic Jackpot rotiri gratuite doar dând click pe Profită acum!

Cum se joacă remi și ce presupune?

Remi, căruia i se mai spune și rummy sau remy, este un joc care presupune gândire analitică și multă competitivitate. Se învață ușor și e potrivit pentru orice vârstă, iar ca număr de jucători poate fi perfect pentru 3 sau 4 persoane. Îl poți juca și în doi, însă cel mai probabil nu va fi la fel de palpitant și va dura mai mult timp.

Nefiind un joc de cărți, pentru a-l juca vei avea nevoie de un set special, pe care îl poți găsi în hipermarketuri sau în magazinele dedicate jocurilor. Setul conține de obicei 4 tăblițe și o serie de piese, confecționate din lemn, din piatră sau din plastic. Poți, de asemenea, să joci remi online, mai ales dacă acasă nu găsești suficiente persoane amatoare de joc sau dacă vrei să vezi cum se joacă remi în mediul virtual.

Din punct de vedere reguli remi, este necesar să știi că există două variante de joc: remi etalat și remi pe tablă. Ambele sunt distractive și interesante, însă remy etalat îți oferă de obicei mai multă flexibilitate și mai multă comunicare cu restul jucătorilor. Scopul final al jocului de remi este să acumulezi cât mai multe puncte și să dai jos primul toate piesele de pe tablă. Descoperă în continuare mecanismul de joc și principalele reguli remy.

Citește și despre reguli Popa Prostu sau regulament Whist joc de cărți!

Regulament remy – cum joci ambele variante

Începe prin a amesteca bine piesele și a le așeza pe suprafața de joc în grămezi de câte 7. Fiecare piesă va fi așezată cu fața în jos, pentru ca jucătorii să nu știe ce piese există în grămadă. La final, o grămadă va avea 8 piese – ia prima piesă din aceasta, întoarce-o cu fața în sus și numără grămezile de la capăt, în funcție de simbolul piesei, pentru a vedea unde o așezi: de exemplu, dacă piesa are numărul șapte, numără până la a șaptea grămadă.

De aici vei lua prima piesă, păstrând-o cu fața în jos, apoi o vei așeza în locul ei, cu fața în sus, pe cea cu cifra 7. Piesa scoasă din grămadă va fi așezată pe grămada imediat următoare, pe care o vei înmâna primului jucător. Împarte apoi, la rând, grămezile care urmează, către participanții la joc, astfel încât fiecare jucător să primească două. Fiecare persoană va avea 2 grămezi de câte 7, deci un total de 14 piese, iar primul jucător va avea grămada de 8 plus una de 7, deci 15 piese. Jucătorii își vor așeza piesele pe tabla de joc astfel încât doar ei să le vadă.

Jucătorul care deschide partida este cel care are 15 piese. Acesta trebuie să dea o piesă jos. În continuare, fiecare persoană va trebui să ia o piesă – fie cea dată de jucătorul de dinainte, fie una din grămadă – apoi să dea jos o alta.

Din punct de vedere regulament remi, atât în varianta etalată, cât și în cea pe tablă, regulile de acumulare a punctelor rămân similare: jucătorul trebuie să facă formații cu piesele pe care le are. Formațiile trebuie să fie suite și terțe, fiind necesar ca jucătorii să le aibă pe ambele.

Suita este formația cu piese succesive, de aceeași culoare, de genul 1 de roșu, 2 de roșu, 3 de roșu, 4 de roșu sau 11 de negru, 12 de negru, 13 de negru. Terțele sunt formațiile care conțin aceeași piesă pe culori diferite: trei șeptari, unul roșu, unul negru, unul albastru. Nu se pot crea terțe cu mai multe cărți de aceeași culoare, de exemplu cu doi șeptari de albastru și unul de roșu.

Punctajul pentru piesele de remi, dar și pentru joc câștigat, se calculează în felul următor:

  • Piesele de la 2 la 9 – câte 5 puncte
  • Piesele de la 10 la 13 – câte 10 puncte
  • 1 – 25 de puncte
  • Joker – 50 de puncte
  • Joc câștigat – punctele acumulate, plus încă 100 de puncte
  • Joc pierdut – ți se scad toate punctele de pe tablă. În cazul variantei etalate, dacă nu ai apucat să etalezi, nu ți se mai scad punctele, ci ești penalizat cu -100.

Jokerul poate fi folosit pentru a completa orice formație, fie terță sau suită. Acesta este un aspect important în orice regulament rummy.

Descoperă în continuare cum se joacă rummy în fiecare variantă a sa. Vei putea astfel să variezi sau pur și simplu să alegi tipul de joc care îți place mai mult.

Citește care sunt regulile Kems sau regulamentul tabinet și joacă cele mai tari jocuri de cărți fără probleme!

Reguli rummy pentru fiecare variantă de joc

Așa cum spuneam, există o serie de reguli remi pentru jocul care se desfășoară pe tablă, dar și un regulament remy pentru jocul etalat. Iată-le în continuare pe ambele:

  • Reguli remy pe tablă

Acest tip de remi este considerat de unii jucători mai simplu, pentru că presupune doar să faci pe propria tablă suite și terțe. Pentru asta, va trebui să verifici dacă piesa dată de jucătorul anterior îți folosește, iar în caz că nu, să tragi o alta de jos, din grămezile rămase. După ce trece rândul unei piese, aceasta nu mai poate fi luată la turul următor.

Odată ce ai luat piesa de jos, va trebui să dai și tu una pentru jucătorul care vine după tine. Poți da chiar piesa pe care ai luat-o. La final, pe tablă trebuie să ai numai suite și terțe pentru a câștiga. În afară de formații, e necesar să ai și o piesă separată pentru dat jos.

  • Remi etalat reguli

Dacă știi cum se joacă remy pe tablă, varianta etalată nu ți se va părea mai grea, doar mai interesantă. Din punct de vedere remi etalat reguli, important e să nu păstrezi formațiile pe tablă, ci să le dai jos, pentru a fi vizibile pe tot parcursul jocului. Piesele nu se mai dau strict persoanei următoare, ci se așază într-un șir, pe mijlocul mesei.

De aici, odată ce ai etalat, poți lua orice piesă din șir pentru a-ți completa formațiile, atâta timp cât ai deja două care se potrivesc. De exemplu, dacă ai un 4 și un 5 de albastru și vezi în șir un 3 de albastru, îl poți lua. Atunci când iei piesa, le iei și pe toate celelalte care sunt puse jos după ea. Dacă nu ai deja cel puțin două piese cu care să completezi, vei lua o piesă de jos, din grămezile rămase.

Un aspect foarte important ce ține de remi etalat reguli constă în faptul că, odată ce ai etalat, poți completa și formațiile altor jucători care au etalat: dacă cineva are 1, 2 și 3, iar tu ai 4, îl poți pune cu încredere și vei câștiga puncte. De asemenea, tot din punct de vedere remi etalat reguli, e necesar să știi că nu poți etala până nu ai atât o terță, cât și o suită, care să însumeze cel puțin 45 de puncte.

Participă la loteria vaccinaților și câștigă premii de sute de lei!

20 Rotiri gratis fără depunere Magic Jackpot

Magic Jackpot Bonus fără depunere

Revendică 20 Magic Jackpot rotiri gratuite doar dând click pe Profită acum!

Concluzii Reguli Remi

Acum, că știi ceea ce ține de regulament remi și remi etalat reguli, îți poți surprinde prietenii cu un joc plin de suspans, care va aprinde cu siguranță spiritele și vă va ajuta să vă distrați din plin. Joacă și tu remi alături de cei dragi!

Revendică:

Alte Articole

Reguli Gin Rummy – Cum se joacă Gin Rummy

Rating Slot Gin rummy, cunoscut și sub denumirea de gin, este un joc de cărți popular în întreaga lume. E perfect pentru doi jucători, așa că dacă vrei să îl încerci cu prietenul cel mai bun sau cu jumătatea ta, cu siguranță veți avea parte de distracție și de o înfruntare pe cinste. Descoperă cum […]

Citeste mai mult

iUmor 2021: Info și ghid pariuri iUmor

5/5 – (1 vote) Cea mai tare emisiune de divertisment din România, iUmor, promite o mulțime de momente amuzante și nu numai. Ți-am pregătit un articol cu informații importante despre acest show, și cum poți să plasezi chiar tu foarte simplu pariuri iUmor la case de pariuri de încredere! Ce este iUmor România? iUmor este […]

Citeste mai mult
pariuri superstar

SuperStar România: Info și cote pariuri SuperStar Betano

Rating Slot Un nou show muzical a luat cu asalt televiziunea românească, și anume SuperStar România. Află și tu din articolul acesta despre ce este vorba, și, dacă te încumeți, plasează și niște pariuri SuperStar pe favoriții tăi! Informații despre Superstar România SuperStar România este un show muzical nou, versiunea românească a francizei străine Idols […]

Citeste mai mult

Fii la curent cu cele mai noi oferte la casino

Abonează-te la newsletter și asigură-te că nu pierzi nicio ofertă exclusivă