cum se joacă rentz
Blog  /   septembrie 24, 2021   /   Andrei Stanescu

Reguli Rentz – Cum se joacă Rentz și cum se câștigă

5/5 - (2 votes)

Îți dorești un joc de cărți complex și interesant, care să te provoace pe partea de strategie? Jocul de Rentz, căruia i se mai spune și Renț, a apărut în Franța secolului 20, iar de atunci a devenit celebru în întreaga lume. Descoperă în continuare cum se joacă Rentz.

329 Rotiri Gratuite Fără Depunere

  • Înregistrează-te, validează-ți contul și joci din partea casei
  • Bonus fără depunere cu rotiri
  • Rotirile sunt valabile la jocul Sizzling Hot Deluxe

Renț joc de cărți – cum se desfășoară

Dacă ai jucat vreodată bridge, înseamnă că vei înțelege foarte ușor și tot ceea ce ține de reguli Rentz. Rențul este asemănător cu bridge-ul ca principiu, în compunerea sa intrând mai multe runde de joc. Fiecare rundă presupune să realizezi anumite obiective, iar acest aspect transformă jocul de Renț într-o adevărată provocare.

Dacă ești în pană de idei de jocuri de cărți interesante de jucat cu prietenii, avem vești bune. Spre deosebire de jocurile simple, unde totul poate deveni repetitiv și chiar plictisitor, o partidă de Renț joc de cărți cuprinde alte 8 mini jocuri foarte cunoscute: jocul de Whist, cel de Rentz, Levata, jocul Popa de roșu, jocul de Dame, Caro, jocul 10 de treflă și jocul Totale. Astfel, Rentz îți oferă multă varietate în jocuri și distracție garantată. În cazul în care aceste mini jocuri îți sunt familiare, nu doar că știi deja cum se joacă Rentz, dar ai și șanse mari de câștig.

Pentru că Rentzul este format din mai multe subjocuri, este indicat ca scorul acestora să fie ținut într-un tabel, iar la final să poți desemna câștigătorul. Ca număr de jucători, vei descoperi că la Rentz se aplică perfect zicala ,,Cu cât mai mulți, cu atât mai bine.” Din punct de vedere reguli Rentz, partida se joacă perfect în cel puțin 3 persoane, dar pot participa până la 8 jucători.

Pentru mai multă distracție, poți juca sloturi gratis la noi pe site accesând linkul atașat!

Rentz reguli – ce presupune fiecare rundă de joc

rentz-regulament

Așa cum ai aflat deja, din punct de vedere regulament Rentz, va trebui să cunoști principiile altor 8 jocuri înainte de a începe. Astfel, va fi necesar să știi nu doar cum se joacă Rentz, ci și să ai noțiuni de bază despre Whist, Dame și restul jocurilor – nu-ți face griji, toate se prind foarte ușor.

Pentru a respecta fiecare aspect din regulamentul Rentz, e bine să te asiguri că jocul se desfășoară în sensul acelor de ceasornic, iar fiecare jucător dă jos câte o carte. De asemenea, fiind vorba despre mai multe runde, nu uita să îți aloci și suficient timp, care va crește în funcție de numărul de participanți. Iată care sunt principalele reguli Rentz:

  • Renț joc de cărți este compus din câte 8 sub jocuri, care trebuie alese pe rând de fiecare jucător. Asta înseamnă că dacă jucați în 4 persoane, veți avea în total 32 de runde de joc.
  • Una dintre cele mai importante reguli Rentz ține chiar de împărțirea cărților. În funcție de câte persoane joacă, vei împărți un anumit număr de cărți. Fiecare jucător ar trebui să aibă în mână 8 cărți, deci pentru 3 persoane vei da 24 de cărți. Alege-le de la popă în jos, amestecă-le bine, apoi împarte-le.
  • Jucătorii au pe rând posibilitatea de a-și alege subjocul preferat – din punct de vedere regulament Rentz, trebuie parcurse toate cele 8 mini jocuri, însă jucătorii alerg ordinea lor.
  • În Renț joc de cărți câștigă persoana care reușește să strângă cel mai mare număr de puncte la jocurile pe plus, dar nu are scăderi prea mari la cele pe minus.

Pentru că există mai multe variante de punctaj, este bine să discuți cu ceilalți jucători înainte să înceapă partida și să stabiliți după ce regulament Rentz calculați punctajul din cadrul celor 8 jocuri – cel prezentat mai jos este cel mai des întâlnit, așa că îl puteți folosi cu încredere. Totuși, indiferent ce regulament Rentz ați folosi, principiile de bază rămân aceleași, adică faptul că unele jocuri se calculează pe negativ, iar altele pe pozitiv nu se schimbă.

Încearcă oferta de mai jos de la Pokerstars pentru a te bucura de rotiri gratuite și a te distra cu o varietate de jocuri!

40 Rotiri Gratuite Fără Depunere

  • Bonus fără depunere exclusiv
  • 40 rotiri gratuite la validarea contului

Iată cum se joacă Rentz în cazul fiecărui mini joc:

Whist – obiectivul jocului este să ajungi pe plus. Va trebui să strângi cât mai multe mâini cu valoare mare și să ai cel mai bun punctaj. Fiecare mână luată îți adaugă 50 de puncte.
Popa de roșu – spre deosebire de Whist, această rundă se joacă la minus, așa că ai grijă la scăderile mari de punctaj. Misiunea ta este să eviți regele de cupă, care îți aduce scăderea cea mai consistentă, de – 200 de puncte.
10 de treflă – se joacă la plus, iar scopul jocului este să strângi de la ceilalți jucători cât mai multe cărți de treflă. Cea mai importantă carte din acest joc este, așa cum spune și numele, decarul de treflă. Zecele de treflă îți aduce 200 de puncte.
Dame – la fel ca jocul Popa de roșu, jocul de Dame este un joc pe minus, unde este bine să nu scazi foarte mult punctajul. Ferește-te de damă și încearcă să ai cărți mai mici ca aceasta. Fiecare damă îți scade 40 de puncte.
Caro – un joc unde nu trebuie să iei carouri, mai ales dacă este vorba despre cărțile mari. Carourile îți scad punctajul, fiind vorba tot de un joc pe minus. Fiecare caro înseamnă o scădere de 30 de puncte.
Levata – toate mâinile pe care le iei în acest joc te pot face să pierzi puncte, așa că ferește-te să câștigi cărțile celorlalți jucători. Fiecare mână luată îți scade 50 de puncte.
Totale – e un joc în care ești avantajat dacă ai cărțile cele mai mici, cele mai mari scăzându-ți scorul.
Rentz – am lăsat la urmă chiar mini jocul care dă numele partidei. Pe scurt, ca reguli Rentz, este necesar să strângi cât mai multe puncte și să termini cărțile înaintea celorlalți jucători. Pe mijlocul mesei se pune o carte, iar persoanele care participă la joc adaugă propriile cărți, ce trebuie să fie mai mici sau mai mari, în continuarea celei așezate. Jucătorul care scapă primul de cărțile din mână câștigă 400 de puncte, cel de pe locul 2 are 200 de puncte, iar locul al treilea câștigă 100 de puncte.

Pentru reguli la alte jocuri de cărți îndrăgite, poți citi și articolele noastre despre reguli Brisca, cum se joacă Uno, regulament Tabinet și reguli Yams.

Concluzii

Frumusețea unui joc de Rentz constă în faptul că nu te va plictisi niciodată și îți va oferi mereu sentimentul de competiție. Odată ce știi cum se joacă Rentz, cunoști de fapt regulamentul a opt jocuri separate, de care te poți bucura alături de prietenii tăi. Spre deosebire de alte jocuri, Renț joc de cărți te ține în suspans până la final, pentru că rezultatul se poate oricând schimba.

Citește și despre:

Alte Articole

supercazino holder

Promoții Zilnice ContiCazino – Oferta Zilei ContiCazino

5/5 – (1 vote) Vremea caldă vine cu oferte speciale de neratat la ContiCazino. Profită de promoții zilnice ContiCazino și obține super bonusuri și rotiri gratuite. Citește în continuare pentru a afla ce poți câștiga în fiecare zi a săptămânii! Ce poți câștiga la promoții zilnice ContiCazino Dacă vrei să te simți ca într-o continuă […]

Citeste mai mult
stud poker reguli

Stud Poker Reguli – Ghid Complet de Joc

5/5 – (1 vote) În acest articol vom discuta despre Stud Poker reguli și alte detalii pe care trebuie să le știi despre joc. Este un gen de poker mai puțin cunoscut decât Texas Holdem, dar cel puțin la fel de captivant, după cum vei vedea mai departe. Stud Poker reguli – tot ce trebuie […]

Citeste mai mult
reguli tabinet

Reguli Tabinet Joc de Cărți – Cum se Joacă Tabinet?

5/5 – (1 vote) Tabinetul este unul dintre acele jocuri de cărți fără vârstă, iubite inclusiv de părinții și bunicii noștri. În cazul în care nu ai mai jucat de mult timp sau nu l-ai încercat niciodată, a sosit momentul să descoperi cum se joacă Tabinet. Află din acest articol totul despre setul de reguli […]

Citeste mai mult

Fii la curent cu cele mai noi oferte la casino

Abonează-te la newsletter și asigură-te că nu pierzi nicio ofertă exclusivă