reguli canasta
Blog  /   noiembrie 4, 2021   /   Andrei Stanescu

Reguli Canasta: Cum se joacă Canasta

5/5 - (1 vote)

Canasta e un joc ideal pentru serile petrecute împreună cu familia sau prietenii, mai ales că de obicei se joacă în echipă. Dacă nu l-ai mai încercat până acum sau ai uitat regulile, vei descoperi în continuare tot ce ar trebui să știi, de la regulament canasta până la mod de joc. Află cum se joacă canasta!

20 Rotiri Gratuite Fără Depunere

 • Joacă 20 de runde gratis fără depunere la înregistrare
 • Fără validarea contului, buletin sau card de credit
 • Bonus până la 1500 RON la primele două depuneri

Canasta joc de cărți sau de remi

Jocul de canastă este popular nu doar în România, ci și în multe alte țări, precum statele sud americane și chiar SUA. De obicei se joacă în două variante, în funcție de preferințe, dar și de ceea ce ai la îndemână: cu cărți de joc sau cu un set de remi. Dacă preferi varianta canasta joc de cărți, vei avea nevoie de două pachete. Obiectivul jocului este de a obține cât mai multe canaste, adică serii de cărți cu aceeași valoare.

Dn punct de vedere reguli canastă, nu există o cerință clară pentru un anumit număr de jucători. Poți juca în 2, 3, 4, 5 sau 6 persoane, însă te sfătuim să mergi pe varianta de patru jucători. Canasta joc de cărți are cel mai mare farmec atunci când o joci în 4, formând două echipe care se confruntă.

Vezi și regulile la Gin Rummy!

Canasta reguli – cum joci pas cu pas

Așa cum spuneam, ai nevoie fie de un set de remi, fie de două pachete de cărți de joc. Dacă sunteți doar două persoane, veți fi oponenți direcți. Dacă sunteți patru, veți face echipe, iar coechipierul tău va sta pe partea opusă a mesei. Mai departe, iată cum se joacă canasta:

 1. Împarte câte 14 cărți, oferindu-i primei persoane de după tine o carte în plus. Astfel, 3 jucători vor avea 14 și doar unul 15. Fiecare participant la canasta joc de cărți va împărți cel puțin o dată, pentru că împărțirea cărților se va face cu rândul.
 2. Restul de cărți sau piese de remi se așază la mijlocul mesei. Se pune o carte cu fața în sus. În funcție de aceasta, vei mai pune alături un pachet surpriză, format din numărul de cărți corespunzător valorii cărții întoarse. De exemplu pentru cartea de 8, pachetul surpriză va avea 8 cărți.
 3. Primul jucător nu va trage o carte de jos, doar va da una, având mai multe. Ceilalți au voie să tragă.
 4. Fiecare jucător are voie să etaleze doar când are 50 de puncte, la care decideți înainte de joc dacă se adaugă cărțile 2 și Joker, acestea fiind valori.
 5. Dacă partenerul tău de la canasta joc de cărți a etalat, se consideră etalarea pentru toată echipa.
 6. Odată ce coechipierul tău a etalat, ai voie să lipești la formațiile lui, pentru a realiza canaste.
 7. Dacă tu și coechipierul ați etalat, oricare dintre voi poate lua grămada de cărți din mijloc, în cazul în care aveți în mână cel puțin două cărți care se potrivesc ca valoare cu cartea de jos (de exemplu, iei un pătrar cu alți doi pătrari). După ce ai luat grămada, trebuie neapărat să etalezi formația.
 8. Câștigă echipa care a făcut cel puțin o canastă, atunci când unul din jucătorii săi etalează toate cărțile sau piesele de pe tablă și mai are doar una, cu care închide.

Citește și despre reguli la alte jocuri de cărți foarte populare: Reguli Whist, Reguli Popa Prostu, Reguli Șeptică și Reguli Macao.

Alte informații despre regulament canasta

 • 3-ul de negru blochează jucătorii următori să ia pachetul.
 • În sistemul de reguli canastă se specifică faptul că nu ai voie să lipești la canastele adversarilor.
 • Câștigătorii unei runde de canasta au un avantaj de 50 de puncte.
 • Dacă scorul într-o rundă trece de 1500 de puncte, runda următoare va începe cu etalat de la cel puțin 90 de puncte. După pragul de 3000, se etalează la 120. După 5000, trebuie să se etaleze direct cu canastă.

Calcularea punctajului și cât valorează fiecare carte

Scorul se calculează adunând valoarea canastelor cu cea a cărților din ele și scâzând cărțile sau piesele rămase. Cărțile de la 4 la 9 valorează câte 5 puncte, cele de la 10 la 14 câte 10 puncte, asul și 2-ul valorează 20 de puncte, jokerul valorează 50, 3 de roșu are 100 de puncte, 3 de negru îți scade 100 de puncte dacă îl ai la final. Canasta e compusă din 7 cărți. Dacă ea conține doar cărțile de aceeași valoare (de exemplu 7 optari) valorează 500 de puncte. Dacă e amestecată cu valori, îți aduce 300 de puncte. Canasta de valori îți aduce 2000 de puncte.

Cum se joacă canasta în alte variante

Dacă ești în căutare de mai multe idei de jocuri de cărți în stil canastă, ai ajuns la locul potrivit. Canasta joc de cărți se poate juca în mai multe moduri. Ce ți-am prezentat mai sus era sistemul de reguli canastă pentru 4 jucători, cea mai întâlnită variantă. Iată cum se joacă canasta în alte variante:

 • Reguli canastă doi jucători

Se împart câte 15 cărți fiecăruia, iar jucătorii trag câte două cărți deodată, nu doar una. Jos se pune tot câte o carte de persoană.

 • Reguli canastă boliviană

Jucătorii folosesc trei pachete de cărți și nu au voie să închidă decât dacă au de la 2 canaste în sus.

 • Canasta reguli varianta braziliană

Etalarea începe de la 150 de puncte și se joacă până la cel mult 10.000.

 • Canasta reguli varianta italiană

Se joacă până se ajunge la 15.000. Nimeni nu are voie să ia potul.

 • Canasta reguli varianta cubaneză

Se joacă doar până la 7500. Nici aici nu există varianta de a lua potul.

 • Canasta reguli varianta din Chile

Se poate juca și cu 4 pachete. O poți încerca dacă joci cu mai multe persoane, chiar și în 8 jucători.

După cum poți observa, ai la dispoziție o mulțime de variante, în funcție de preferințele tale. Totuși, în România este preferată varianta clasică, cu două pachete sau un joc de remi și 4 jucători, împărțiți pe echipe.

20 Rotiri Gratuite Fără Depunere

 • Joacă 20 de runde gratis fără depunere la înregistrare
 • Fără validarea contului, buletin sau card de credit
 • Bonus până la 1500 RON la primele două depuneri

Concluzii

Acum, că ai văzut cum se joacă canasta, este momentul să îi strângi pe cei dragi și să porniți competiția. Ai grijă, pentru că jocul presupune multă adrenalină și îți va scoate în evidență latura competitivă. Încearcă și tu canasta!

Citește și despre:

Alte Articole

electric castle 2022

Electric Castle 2022 – Artiști, Bilete și Extragere Fortuna

5/5 – (2 votes) Electric Castle 2022 se va desfășura în perioada 13 – 17 iulie, la Castelul Banffy din Cluj-Napoca, locația obișnuită a festivalului de ani de zile. Citește în continuare pentru a afla ce Electric Castle 2022 artiști poți asculta, de unde poți achiziționa bilete și multe alte informații oferite de Supercazino! Scurt […]

Citeste mai mult
ponturi fotbal

Ponturi Fotbal – Cele Mai Bune Ponturi Fotbal

5/5 – (3 votes) În articolul de mai jos vei găsi informaţiile de care ai nevoie pentru a-ţi realiza zilnic câte un bilet la case pariuri: atât ponturi pariuri azi fotbal, cât şi ponturi fotbal mâine, astfel încât să te poţi pregăti din timp. Bineînţeles, pe lângă evenimentele propuse de noi, poţi adăuga pe biletele […]

Citeste mai mult
epopeea lui marcel sez 2 ep 1

Epopeea lui Marcel – Sezon 2 Ep. 1

5/5 – (6 votes) Doar nu ai uitat de Epopeea lui Marcel, nu-i așa? Am ajuns la sezonul 2, episodul 1 în care Marcel e pregătit să-și găsească dragostea. Nu poți rata aventurile lui la speed dating. Întâlnirile pe nevăzute vin cu belele, așa cum era de așteptat. Pe cine crezi că va alege Marcel […]

Citeste mai mult

Fii la curent cu cele mai noi oferte la casino

Abonează-te la newsletter și asigură-te că nu pierzi nicio ofertă exclusivă