reguli canasta
Blog  /   noiembrie 4, 2021   /   Matei R. Vladoiu

Reguli Canasta: Cum se joacă Canasta

5/5 - (2 votes)

Canasta e un joc ideal pentru serile petrecute împreună cu familia sau prietenii, mai ales că de obicei se joacă în echipă. Dacă nu l-ai mai încercat până acum sau ai uitat regulile la Canasta, vei descoperi în continuare tot ce ar trebui să știi, de la regulament Canasta până la cum să joci Canasta. Află cum se joacă Canasta!

20 Rotiri Gratuite Fără Depunere

 • Joacă 20 de runde gratis fără depunere la înregistrare
 • Fără validarea contului, buletin sau card de credit
 • Bonus până la 1500 RON la primele două depuneri

Canasta joc de cărți sau de remi

Jocul de canastă este popular nu doar în România, ci și în multe alte țări, precum statele sud americane și chiar SUA. De obicei se joacă în două variante, în funcție de preferințe, dar și de ceea ce ai la îndemână: cu cărți de joc sau cu un set de remi. Dacă preferi varianta canasta joc de cărți, vei avea nevoie de două pachete. Obiectivul jocului este de a obține cât mai multe canaste, adică serii de cărți cu aceeași valoare, după cum se știe din regulile jocului canastă.

Dn punct de vedere reguli canastă, nu există o cerință clară pentru un anumit număr de jucători. Poți juca în 2, 3, 4, 5 sau 6 persoane, însă te sfătuim să mergi pe varianta de patru jucători. Canasta joc de cărți are cel mai mare farmec atunci când o joci în 4, formând două echipe care se confruntă respectând reguli de joc canasta.

Vezi și regulile la Gin Rummy și chiar Rentz reguli, Brisca reguli!

Canasta reguli – cum joci pas cu pas

Așa cum spuneam, ai nevoie fie de un set de remi, fie de două pachete de cărți de joc pentru a respecta cărți canasta reguli. Dacă sunteți doar două persoane, veți fi oponenți direcți. Dacă sunteți patru, veți face echipe, iar coechipierul tău va sta pe partea opusă a mesei. Mai departe, iată cum se joacă canasta reguli joc:

 1. Împarte câte 14 cărți, oferindu-i primei persoane de după tine o carte în plus. Astfel, 3 jucători vor avea 14 și doar unul 15. Fiecare participant la canasta joc de cărți va împărți cel puțin o dată, pentru că împărțirea cărților se va face cu rândul.
 2. Restul de cărți sau piese de remi se așază la mijlocul mesei. Se pune o carte cu fața în sus. În funcție de aceasta, vei mai pune alături un pachet surpriză, format din numărul de cărți corespunzător valorii cărții întoarse. De exemplu pentru cartea de 8, pachetul surpriză va avea 8 cărți.
 3. Primul jucător nu va trage o carte de jos, doar va da una, având mai multe. Ceilalți au voie să tragă.
 4. Fiecare jucător are voie să etaleze doar când are 50 de puncte, la care decideți înainte de joc dacă se adaugă cărțile 2 și Joker, acestea fiind valori.
 5. Dacă partenerul tău de la joc cărți canasta reguli a etalat, se consideră etalarea pentru toată echipa.
 6. Odată ce coechipierul tău a etalat, ai voie să lipești la formațiile lui, pentru a realiza canaste, conform regulament joc canasta.
 7. Dacă tu și coechipierul ați etalat, oricare dintre voi poate lua grămada de cărți din mijloc, în cazul în care aveți în mână cel puțin două cărți care se potrivesc ca valoare cu cartea de jos (de exemplu, iei un pătrar cu alți doi pătrari). După ce ai luat grămada, trebuie neapărat să etalezi formația.
 8. Câștigă echipa care a făcut cel puțin o canastă, atunci când unul din jucătorii săi etalează toate cărțile sau piesele de pe tablă și mai are doar una, cu care închide.

Citește și despre reguli la alte jocuri de cărți foarte populare: Reguli Whist, Reguli Popa Prostu, Reguli Șeptică, și Reguli Macao, reguli Poker Texas Holdem.

Calcularea punctajului și cât valorează fiecare carte

Scorul se calculează adunând valoarea canastelor cu cea a cărților din ele și scâzând cărțile sau piesele rămase.

 • Cărțile de la 4 la 9 – valorează câte 5 puncte
 • Cărțile de la 10 la 14 – valorează câte 10 puncte
 • Asul și 2-ul – valorează câte 20 de puncte
 • Jokerul – valorează 50
 • 3 de roșu – valorează 100 de puncte
 • 3 de negru – îți scade 100 de puncte dacă îl ai la final
 • Canasta e compusă din 7 cărți. Dacă ea conține doar cărțile de aceeași valoare (de exemplu 7 optari) valorează 500 de puncte.
 • Dacă e amestecată cu valori, îți aduce 300 de puncte.
 • Canasta de valori îți aduce 2000 de puncte.

Află ce înseamnă fiecare carte în articolul cărți de joc simbolistică!

Cum se joacă canasta în alte variante

Dacă ești în căutare de mai multe idei de jocuri de cărți în stil canastă, ai ajuns la locul potrivit. Canasta joc de cărți se poate juca în mai multe moduri. Ce ți-am prezentat mai sus era sistemul de reguli joc canastă pentru 4 jucători, cea mai întâlnită variantă. Iată cum se joacă canasta în alte variante:

 • Reguli canastă doi jucători

Se împart câte 15 cărți fiecăruia, iar jucătorii trag câte două cărți deodată, nu doar una. Jos se pune tot câte o carte de persoană.

 • Reguli canastă boliviană

Jucătorii folosesc trei pachete de cărți și nu au voie să închidă decât dacă au de la 2 canaste în sus.

 • Canasta reguli varianta braziliană

Etalarea începe de la 150 de puncte și se joacă până la cel mult 10.000.

 • Canasta reguli varianta italiană

Se joacă până se ajunge la 15.000. Nimeni nu are voie să ia potul.

 • Canasta reguli varianta cubaneză

Se joacă doar până la 7500. Nici aici nu există varianta de a lua potul.

 • Canasta reguli varianta din Chile

Se poate juca și cu 4 pachete. O poți încerca dacă joci cu mai multe persoane, chiar și în 8 jucători.

După cum poți observa, ai la dispoziție o mulțime de variante, în funcție de preferințele tale pentru cum se joacă jocul canasta. Totuși, în România este preferată varianta clasică, cu două pachete sau un joc de remi și 4 jucători, împărțiți pe echipe.

Alte informații despre regulament canasta

 • 3-ul de negru blochează jucătorii următori să ia pachetul.
 • În sistemul de reguli canastă se specifică faptul că nu ai voie să lipești la canastele adversarilor.
 • Câștigătorii unei runde de canasta au un avantaj de 50 de puncte.
 • Dacă scorul într-o rundă trece de 1500 de puncte, runda următoare va începe cu etalat de la cel puțin 90 de puncte. După pragul de 3000, se etalează la 120. După 5000, trebuie să se etaleze direct cu canastă.

Citește și despre joc Jenga!

Concluzii

Acum, că ai văzut cum se joacă canasta, este momentul să îi strângi pe cei dragi și să porniți competiția. Ai grijă, pentru că jocul presupune multă adrenalină și îți va scoate în evidență latura competitivă. Încearcă și tu să vezi dată te pricepi canasta cum se joacă!

20 Rotiri Gratuite Fără Depunere

 • Joacă 20 de runde gratis fără depunere la înregistrare
 • Fără validarea contului, buletin sau card de credit
 • Bonus până la 1500 RON la primele două depuneri

Citește și despre:

Alte Articole

supercazino holder

Pariuri Tenis de Masă – Cum se Pariază & Sfaturi

5/5 – (1 vote) Apărut în Anglia la sfârşitul secolului al XIX-lea, la început ca o formă de divertisment pentru aristocraţia britanică, tenisul de masă a cunoscut o răspândire rapidă, devenind un sport care se putea juca oricând şi oriunde. În cele ce urmează vei afla mai multe despre acest joc, de la reguli şi […]

Citeste mai mult
supercazino holder

Mozzartbet Contact – Cum Contactezi Echipa Suport Mozzartbet?

5/5 – (1 vote) Serviciul Mozzartbet contact te ajută să rezolvi orice problemă ai avea pe platforma de gambling Mozzart. Dar pentru a folosi contact Mozzartbet în mod eficient, este bine să cunoști câteva lucruri despre acesta. Așadar, hai să vedem, în acest ghid, tot ce trebuie știut despre serviciul de relații clienți Mozzartbet. Modalități […]

Citeste mai mult
supercazino holder

Cerințe Rulaj Mozzartbet – Cum Rulezi Bonusurile la Mozzartbet

5/5 – (1 vote) Ghidul de față îți prezintă tot ce trebuie să cunoști despre condiții rulaj Mozzartbet. Acestea se aplică la majoritatea bonusurilor de la Mozzart, inclusiv la cele de bun venit. De aceea, este important să ții cont de ele atunci când revendici o astfel de promoție. Citește așadar articolul nostru care îți […]

Citeste mai mult

Fii la curent cu cele mai noi oferte la casino

Abonează-te la newsletter și asigură-te că nu pierzi nicio ofertă exclusivă