idei de boardgames in 2 pentru jucatori
ALTE ARTICOLE  /   Blog  /   mai 8, 2020   /   Mihai Babciuc

Boardgames în 2, pe perioada carantinei

5/5 - (1 vote)

Știm cu toții că nu este tocmai ușor să stai atât de mult timp izolat în casă. Însă pe lângă faptul că apreciem extrem de mult intenția de a te autoizola pentru a avea grijă, în primul rând, de sănătatea ta și în al doilea rând de sănătatea celor din jur în condițiile în care virusul Covid 19 se răspândește destul de rapid, venim cu câteva idei de boardgames în 2 pe care să le joci în timpul carantinei.

De ce boardgames în 2? Răspunsul este unul cât se poate de simplu: pentru că tu, ca mulți alții, în momentul actual locuiești cu cineva. Iar în această perioadă în care presiunea socială și măsurile luate de autorități cântăresc destul de greu din punct de vedere psihologic, este important să îți ocupi timpul cu ceva productiv și de ce nu, cu ceva relaxant. În acest sens, îți aducem în față o serie de boardgames în 2 pe care să o joci împreună cu persoana dragă ție.

BĂTĂLIA CUPLURILOR – Boardgames în 2

Unul dintre 3 boardgames în 2 pe care ți le vom prezenta se numește Batalia Cuplurilor. Acest boardgames 2 jucători este, practic, un joc de societate dedicat cuplurilor, după cum îi spune și numele, unic in România. Variantele de joc ale acestui boardgames în 2 sunt: între cupluri sau între partenerii unui cuplu, tabla de joc fiind prevazută cu două părți diferite. Scopul principal al acestuia este adunarea a cât mai multe jetoane Cupidon. Dar să le luăm pe rând.

Versiunea cuplu vs cuplu. Bătălia cuplurilor poate fi jucat de până la 4 cupluri, fiecare având câte un pion pe care îl va poziționa pe câte o margine a unei diagonale și pe care îl va muta pe parcusul jocului câte o poziție către centru. Ordinea în care se vor muta pionii este stabilită în funcție de sex și durata relației. Astfel, femeia din cuplul cu durata relației cea mai mică este prima care va muta. Apoi cealaltă femeie, urmând ca barbații să mute ulterior. La fiecare mutare a pionilor se va trage o carte și se vor urma instrucțiunile corespondente culorii căsuței în care se află pionul respectiv. Dacă cerința este îndeplinită corect, cuplul primește 1 jeton Cupidon.

În versiunea iubit vs iubită a acestui boardgames în 2 regulile sunt cam aceleași, diferența fiind făcută de faptul că adversarul va fi cel care va citi instrucțiunile de pe cărțile extrase de partener. Daca cerința este îndeplinită corect, jucătorul primește 2 jetoane Cupidon. Astfel, cu jocul „Bătălia Cuplurilor” poți transforma serile banale în nopți amuzante alături de partener sau de alte cupluri.

FORBIDDEN ISLAND

Se spune că Insula Interzisă sau Forbidden Island a generat o franciză seria de boardgames în 2 făcând acum o vizită în sălbăticie, mai exact în deșertul interzis și pe platformele aeriene misterioase în timpul cerului interzis. Cu toate acestea, originalul acestui boardgames 2 jucători este încă cel mai bun. Concentrându-vă pe munca în echipă și reactivitate, Forbidden Island vă va ține ocupat săptămânile următoare, făcând ca zilele de carantină să treacă mult mai repede.

Odată început acest joc, trebuie să te concentrezi pe preluarea comorii de pe o insulă scufundată înainte de a se pierde sub valuri – este Indiana Jones încrucișat cu Atlantida, practic. Acestea fiind spuse, jocul are o natură foarte „Pandemică”. Aceasta înseamnă că va trebui să faceți strategii, să comunicați și să gândiți câțiva pași înainte dacă doriți să câștigați. Deși jocul a fost conceput pentru până la patru persoane, acest boardgames în 2 este absolut posibil. De asemenea, la cele menționate mai sus se adaugă și un strat binevenit de provocări.Dar te lăsăm să descoperi împreună cu partenerul secretele acestui minunat boardgames 2 jucători numit Forbidden Island.

SHERLOCK HOLMES: CONSULTING DETECTIVE

Jocurile de strategie sunt întotdeauna bine venite atât în cuplu, cât și în echipe formate din mai mulți jucători. Însă pentru că în această perioadă este vorba despre carantină, indicat ar fi să ne concentrăm pe jocul cu partenerul. În acest sens, Sherlock Holmes: Consulting Detective este un boardgames în 2 în care aveți doar un anumit număr de mișcări, iar salturile intuitive vin foarte rar.

Este posibil să te simți învingător la sfârșitul acestuia, însă nu și un erou. Vei vedea de ce doar jucând. În schimb, jocurile în care trebuie să rezolvi un mister îi plac lui Sherlock Holmes: Detectivul consultant, tu trebuind să înțelegi și să deslușești o încurcătură astfel încât, cu ajutorul indiciilor, să pui la încercare cei mai buni detectivi.  Adevăratul test este dacă poți face salturi de logică și separi heringurile roșii de indicii reale mai repede decât adversarul tău, premiul pentru câștig fiind cu atât mai dulce cu cât ieși victorios din această încurcătură. Dar pentru a înțelege și mai bine jocul recomandăm să îl joci împreună cu partenerul. Este unul dintre cele 3 boardgames 2 jucători care te va ține ocupat mult timp.

Concluzii – Boardgames în 2

Acestea fiind spuse, îți urăm din suflet să te bucuri de ceea ce înseamnă boardgames în 2 pentru că doar împreună cu partenerul perioada carantinei va trece mai ușor.

Citește și despre ce să faci când te plictisești în casă.

Ofertă Fără Depunere

100 RON Gratuit Fără Depozitare

Joacă mai mult la Maxbet, fără să depui vreun ban.

Alte Articole

noroc

Cuvântul „Noroc” – Origine, Semnificații, Curiozități

5/5 – (3 votes) Noroc etimologie În dicţionarul limbii române aflăm că „noroc” provine din limba slavă: naroku\ na-rocku. Dacă arunci o privire în DEX, iată ce explicaţii vei găsi în dreptul cuvântului: 1.Destin favorabil, (pop) norocire (1), (rar) noroceală (1). 2 Întâmplare neașteptată sau concurs de împrejurări favorabile care asigură reușita unei acțiuni, îndeplinirea […]

Citeste mai mult
filme de crăciun netflix 2020

Filme de Crăciun 2021 pe care să le vezi pe Netflix

5/5 – (1 vote) Recomandări filme de Crăciun Netflix 2021 Am făcut o selecție cu filme de Crăciun Netflix 2021 și sperăm să îți coloreze serile din această iarnă. Aduceți mai aproape o ciocolată caldă și ceva ronțăieli pentru că sigur se va lăsa cu apăsarea butonului play. Vizionare plăcută! Iată lista oficială cu filme […]

Citeste mai mult
tombole online

Tombole România – Bani cash și premii

5/5 – (1 vote) Tombolele sunt cea mai ușoară modalitate de a câștiga premii fără să îți bați prea tare capul. Concursurile de tip tombolă online au fost create pentru a maximiza vizibilitatea unui brand în rândul consumatorilor, tu te alegi cu o grămadă de premii, ei se aleg cu mai mult trafic. În primul […]

Citeste mai mult

Fii la curent cu cele mai noi oferte la casino

Abonează-te la newsletter și asigură-te că nu pierzi nicio ofertă exclusivă