mâini poker
Blog  /   iulie 23, 2021   /   Dan Dumitru

Ierarhia mâinilor de poker – cine câștigă jocul?

Pokerul este cel mai popular joc de noroc din lume. Ai nevoie de noroc pentru a prinde o mână bună cu care să câștigi, însă te poți juca și cu diverse strategii pentru a te asigura că ești pe drumul cel bun. Astăzi îți vom povesti despre ierarhia mâinilor de poker, care sunt cele mai bune mâini Poker, cum sunt departajați câștigătorii în caz de egalitate, când trebuie să renunți la o mână sau din contră, când trebuie să ridici miza dacă ai o mână bună de start. Dacă ești un jucător începător, la finalul acestui articol te vei putea așeza la masă hotărât la masa de poker știind ce mișcări trebuie să faci pentru a obține cele mai bune mâini de Poker.

2000 RON și 200 rotiri gratis

Bonus bun venit

Cod bonus: RO2000

Îți dublezi prima depunere și primești 200 rotiri cadou!

Mâini Poker – cum te ajută să câștigi?

Regula principală în jocul de poker este să obții una dintre cele mai bune mâini de Poker de la masă dintr-o combinație de cărți formată din cele 2 cărți de la tine din mână și restul cărților puse de dealer în centrul mesei. Ca să câștigi, trebuie să ai cea mai bună mână, însă există multe strategii care te ajută să câștigi chiar dacă cărțile tale nu sunt cele mai bune, aceste strategii fiind de obicei aplicate de jucătorii cu experiență.

Spre exemplu, poți avea una dintre cele mai slabe mâini la Poker de la masă și să te comporți ca și cum ai avea o chintă roială Poker, adică cea mai bună combinație posibilă. Secretul este să îi forțezi pe restul jucătorilor de la masă să renunțe la pariuri și tu vei câștiga fără să fie necesar să mai arăți cărțile la final. Bineînțeles, această strategie implică un risc destul de mare – nu există cale de mijloc, ori pierzi tot, ori pui mâna pe pot. Vezi care sunt cele mai bune camere de poker online și joacă cu noile strategii descrise!

Jucătorii experimentați cunosc ierarhia mâinilor la Poker, știu care sunt cele mai bune mâini de start la Poker, la ce joc să renunțe și când să ridice miza. Poți avea din prima una dintre cele mai bune mâini Poker sau o poți construi pe parcurs, important este să cunoști cele mai bune mâini de Poker pentru a ști cum să jonglezi cu cărțile.

În articolul de astăzi vorbim despre regulile jocului clasic de poker, cum este Texas Holdem, și despre ierarhia tradițională a mâinilor, cea de tip ”high”, aplicată în majoritatea jocurilor de Poker. Este important să precizăm faptul că există și jocuri de poker, cum este Pot Limit Omaha, care are reguli diferite. Așa că, înainte de a te așeza la o masă de poker, asigură-te că regulile de joc sunt cele pe care le știi și tu.

În cazul jocului clasic de Poker, nu contează modul în care îți formezi combinația câștigătoare de mâini Poker. Poți păstra cele 2 cărți primite de la dealer și să mai ales încă 3 cărți de jos, poți forma o altă combinație dintr-o carte din mână și 4 de jos sau poți folosi toate cele 5 cărți de jos. În cazul în care optezi pentru ultima variantă, ar trebui să iei în considerare și că poate există un alt jucător de la masă care nu are cărți bune în mână și s-a gândit la aceeași variantă ca și tine.

Înainte de a trece la ierarhia mâinilor la Poker, ar mai trebui să precizăm faptul că în cadrul jocului de poker, cărțile își păstrează valoarea – ordinea cărților de joc la Poker este la fel ca în majoritatea jocurilor de cărți. As-ul este cartea cea mai valoroasă, urmată de rege, damă, valet și restul cărților în ordine descrescătoare.

Cele mai bune mâini de poker

După cum spuneam, ca să îți crești șansele de câștig la Poker, trebuie să formezi o combinație câștigătoare cât mai puternică. Există o ordine Poker atunci când vine vorba de cele mai bune mâini la Poker și despre asta vom vorbi în continuare.

1. Chinta roială chinta de culoare

Cea mai bună combinație de cărți pe care o poți forma la jocul de Poker este chinta roială. Este cea mai bună mână de Poker, cea care îți aduce un câștig garantat. Practic, această chintă roială Poker presupune formarea unei combinații din 5 cărți de aceeași culoare, așezate în ordine numerică. Însă, nu orice cărți pot forma o chintă roială, ci doar secvența următoare: decar, valet, damă, rege și As.

2. Chintă de culoare

Tot din categoria celor mai bune mâini Poker pe care le poți forma face parte chinta de culoare. Presupune formarea unei combinații de 5 cărți consecutive de aceeași culoare. Putem forma deci o singură chintă roială, iar toate celelalte cărți pot forma chintă de culoare. Un exemplu în acest sens este secvența de cărți: 7, 8, 9, 10 și valet, toate de inimă neagră.

3. Careul

Careul este probabil una dintre cele mai des întâlnite mâini la Poker și se numără în top 3 mâini bune la Poker. Presupune ca 4 cărți să fie de același fel, iar combinația câștigătoare este completată de oricare a cincea carte. Spre exemplu, un careu este atunci când ai în mână 4 dame și un 6. Avantajul acestei mâini Poker este că nu trebuie să te stresezi prea mult pentru a face o combinație de 5 cărți, 4 cărți fiind de ajuns pe a câștiga. Cea de-a cincea carte este folosită de obicei în cazul unei egalități, pentru departajarea jucătorilor.

4. Full House

Full house Poker este din nou una dintre cele mai bune mâini la Poker pe care o poți forma la acest joc. Toate cele 5 cărți trebuie să fie alese foarte bine pentru că toate intră în formarea unei mâini bune la Poker. Ca să reții mai bine această mână Full house Poker poți să te gândești că ai nevoie de trei de-un fel și o pereche. Spre exemplu, o mână bună este compusă din 3 valeți și 2 dame.

5. Culoare

După cum sugerează și numele, ai culoare atunci când toate cele 5 cărți sunt de aceeași culoare. Cărțile nu trebuie să fie consecutive și nici să facă parte din vreo secvență, ci sunt alese aleator. Nu se numără chiar printre cele mai bune mâini la Poker, însă mai bine o culoare decât o pereche. Spre exemplu, poți câștiga cu o culoare formată din următoarele cărți: 3, 5, 8, valet și rege, toate de inimă neagră.

6. Chintă

Despre chintă am vorbit deja și știm deja că atunci când spunem chintă ne gândim la o serie consecutivă de cărți. În acest caz, nu contează culoarea cărților, ci trebuie doar să ai 5 cărți consecutive. Spre exemplu, poți avea un 6 de inimă roșie, un 7 de treflă, un 8 de inimă neagră, un 9 de inimă roșie și un 10 de careu. Un lucru important de menționat în acest caz este faptul că As poate juca 2 roluri – îl poți folosi după rege sau înainte de 2.

7. Trei de-un fel

Una dintre acele mâini de poker despre care se spune că nu este foarte bună, dar într-o zi norocoasă te poate face câștigător este trei de-un fel. Numele este sugestiv – ai nevoie de 3 cărți de același rang, celelalte 2 cărți fiind nesemnificative. Un exemplu de astfel de mână poate fi formată din 3 dame, un 3 și un valet. Poți testa această strategie la Betano Poker!

8. Două perechi

Dacă ai 2 perechi Poker în mână, s-ar putea să ai o șansă la câștig, dacă ceilalți jucători de la masă nu ai combinații bune. Un exemplu de astfel de mână la poker este: 2 de 5 și 2 dame. A cincea carte este nesemnificativă, se va lua în seamă doar în momentul în care există egalitate între jucători.

9. Pereche

Poți să prinzi o zi mai puțin norocoasă și să poți forma o mână la Poker doar din 2 cărți de același rang care formează o pereche, restul cărților fiind de umplutură. Un astfel de exemplu este: 2 valeți, un 7, un 9 și un rege. Există și situații în care poți fi câștigător chiar și cu o pereche, dar pentru asta trebuie să îți citești bine adversarii și să le urmărești acțiunile pentru a lua și tu la rândul tău cele mai bune decizii.

10. Carte mare

5 cărți aleatorii, de culori diferite, care nu se formează perechi Poker și nici nu se încadrează într-una din combinațiile de mai sus. În acest caz, cartea cea mai mare poate face diferența, iar ideal ar fi ca această carte să fie un As. De cele mai multe ori încă, jucătorii experimentați recomandă să renunți la rundă dacă vezi că nu există nicio posibilitate să formezi o mână bună la jocul de Poker.

Acum că am văzut și cum arată această ordine Poker, mai trebuie să îți vorbim doar despre situațiile de departajare pentru că și ele sunt importante. Nu este de ajuns doar să știi care sunt cele mai bune mâini de Poker, vei vedea că și ordinea cărților de joc la Poker este importantă. Revendică Netbet Bonus Poker și începe o sesiune de pariere online!

100% Până la 3000 RON și 300 rotiri gratis

Bonus cu depunere

Cod bonus: NB01, NB02, NB03, NB04, NB05

Primești până la 300 de rotiri gratuite și 3000 RON la primele 5 depuneri!

Mâini la Poker – ce se întâmplă în caz de egalitate?

Există anumite situații în care mai mulți jucători au cele mai bune mâini de start la Poker și se ajunge astfel la final la egalitate. Aceste reguli de departajare te vor ajuta să îți alegi mult mai bine cărțile, mai ales atunci când vorbim de mâini de Poker precum 2 perechi, careu sau trei de-un fel. Iată care sunt aceste reguli de departajare:

  • Chintă de culoare: în caz de egalitate, câștigă chinta care are cea mai mare carte maximă. Spre exemplu, dacă prima mână arată în felul următor: 6, 7, 8, 9 și 10, iar cea de-a doua: 9, 10, valet, damă, rege, va câștiga jucătorul care are cea de-a doua mână pentru regele este mai mare decât decarul. Același lucru se întâmplă și la chinta simplă.
  • Careu: careul mai mare câștigă, însă dacă 2 jucători au același careu, intră în joc cartea a cincea, numită și ”kicker”. În acest caz, jucătorul care are kicker-ul mai mare va câștiga.
  • Full house: cele 3 cărți de același rang fac diferența – câștigă jucătorul care are cărți de rang mai mare. În cazul în care 2 jucători au cărți de același rang, câștigă cel care are celelalte 2 cărți de o valoare mai mare.
  • Culoare: câștigă jucătorul care are cea mai mare carte maximă (ca în cazul chintei de culoare). Este important de menționat că nu se ia niciodată în considerare la departajare culoarea unei cărți.
  • Trei de-un fel: cele 3 cărți de același rang decid câștigătorul, iar în cazul în care 2 jucători au aceleași cărți, se iau în considerare celelalte 2 cărți – cea mai mare carte câștigă.
  • Două perechi: în acest caz câștigă jucătorul care are perechea cea mai mare. Dacă ambii jucători au aceeași pereche, se ia în considerare cealaltă pereche pentru departajare, iar în cazuri extreme se folosesc chiar și kicker-ul pentru determinarea câștigătorului. Același lucru se întâmplă și la o singură pereche. Joacă la Unibet Poker și vezi dacă ești noroc!

Concluzii

După cum poți vedea, toate combinațiile câștigătoare și cele mai buni mâini la Poker nu se formează doar în urma norocului. Este adevărat că norocul îți poate pune în față cele mai bune cărți, însă rămâne treaba ta să le formezi cât mai bine. Tocmai din acest motiv există atât de multe strategii pe care jucătorii le folosesc pentru a forma cele mai bune mâini Poker.

Așa că, așează-te la masă, fii cu ochii în patru pe adversarii tăi, dar și pe cărțile puse în joc și formează cea mai bună mână la Poker cu care să iei întreg pot-ul. Nu trebuie să te descurajezi dacă nu îți iese din prima, jucătorii experimentați susțin că secretul câștigului la poker este practica și strategiile aplicate.

100% Bonus Până la 1500 RON + 300 Rotiri Gratis

Bonus la depunere

Revendică 300 rotiri și 1500 RON la prima depunere!

Încearcă:

Alte Articole

Cerințe de Rulaj Game World - Cum rulezi bonusurile

Comision ING Casino jocuri de noroc➜ Cum să scapi de el

În acest articol, îți vom prezenta tot ce trebuie să știi despre comision ING jocuri de noroc. Mulți potențiali jucători au card bancar la ING, unde taxa este destul de mare pentru jocurile de noroc online, așa cum vei vedea în descrierea acestuia de mai jos. De aceea, îți prezentăm câteva metode alternative de plată […]

Citeste mai mult
dublaje aparate

Jocuri cu Dublaje Aparate ➽ Cele mai tari sloturi

Află din acest articol totul despre dublaje aparate ✔️ Ai informații despre cum funcționeaza dublaje la aparate ✔️ Îți spunem care sunt cele mai bune sloturi cu dublaje aparate ✔️ Joci Dublaje 77777 de la tine de acasă ✔️ Dublajele la aparate reprezintă o metodă bună pentru a-ți crește câștigul. Încearcă și tu câteva dintre […]

Citeste mai mult
100 RON Netbet

Netbet Bonus Pariuri – 100 RON Netbet Fără Depunere

Revendică noul bonus Netbet Sport ✔️ Descoperă oferta de pariuri sportive online și testează-o cu cei 100 RON Netbet ✔️ La validarea contului primești 100 RON fără depunere Netbet ✔️ Profită acum! Chiar când se anunță un bonus important în comunitate, toți gamblerii sunt dezamăgiți pentru că operatorul de jocuri de noroc îi obligă să […]

Citeste mai mult

Fii la curent cu cele mai noi oferte la casino

Abonează-te la newsletter și asigură-te că nu pierzi nicio ofertă exclusivă