poker omaha
Blog  /   iulie 27, 2021   /   Paul Anghelescu

Cum Se Joacă Poker Omaha – Reguli Poker Omaha

5/5 - (2 votes)

Jocurile de poker este, fără dar și poate, cel mai cunoscut joc de cărți de la cazinouri. De aceea, în acest articol, îți prezentăm tot ce trebuie să știi despre Poker Omaha: reguli, valorile mâinilor, diferențele față de Texas Holdem, tipuri și la ce cazinouri online din România le poți juca.

50 Rotiri Gratuite Fără Depunere

Cod bonus: RO2000

 • Înregistrează-te, verifică-ți contul și primești 50 rotiri fără depunere
 • La efectuarea unei depuneri de 50 RON prin codul RO2000, primești 200 rotiri extra și dublarea sumei de joc
 • Rotirile sunt valabile la sloturile Stars Invaders Classic şi Diamond Stars Classic

Poker Omaha joc – Istoric Poker Omaha

În primul rând, trebuie să menționăm că Poker Omaha derivă din Texas Holdem, deci modurile de joc ale acestora se aseamănă. Despre originea jocului nu se știu foarte multe lucruri, aceasta fiind mai degrabă necunoscută. A fost, în schimb, Omaha Poker a fost introdusă în cazinouri de către jucătorul de poker profesionist Robert Turner. Transformă matematica într-un as din mânecă învățând totul despre calcule poker din articolul nostru!

Reguli Poker Omaha joc – Cum se joacă Poker Omaha joc?

poker omaha reguli si sfaturi

Îți vom prezenta în continuare seria de reguli Poker Omaha joc. Ideea de bază este să faci o mână cât mai bună cu cărțile pe care le ai la dispoziție. Modul de joc se desfășoară astfel:

 • Fiecare jucător primește 4 cărți cu fața în jos dintr-un pachet de joc de 52. Pot fi între 2-10 jucători.
 • Se iau alte 5 cărți comune cu alți jucători și se pun tot cu fața în jos.
 • Trebuie să folosești 3 cărți comune și 2 cărți din cele proprii, la alegere, pentru a forma cea mai bună mână din 5 cărți.
 • Înainte de primirea cărților, se face parierea. La Poker Omaha există pariuri de tip small blind și big blind, iar după acestea sunt denumite și jocurile Omaha. Spre exemplu, în unele situații, putem vorbi de Omaha de 10 RON/20 RON, dacă small blind este de 10 RON, iar big blind este de 20 RON.
 • După aceea, jucătorii primesc cele 4 cărți proprii, în ordinea acelor de ceasornic, pornind de la primul jucător care se află în stânga jucătorului care a pariat big blind, conform setului de reguli Poker Omaha.
 • După verificarea cărților, jucătorii pot opta pentru a-și juca mâna prin plătirea big blind-ului sau plusând. Din nou, jocul la Poker Omaha începe de la jucătorul din stânga celui care a plătit big blind.
 • Jucătorul mai are opțiunea de a face raise, call sau fold. Parierea continuă până când toți jucătorii au pariuri egale în pot. Desigur, vorbim aici doar de jucătorii activi, adică cei care nu au făcut fold.
 • Mâna cea mai bună va lua potul rezultat din pariurile tuturor jucătorilor. Dacă sunt mâini câștigătoare egale, potul va fi împărțit egal între jucători.

Acestea sunt regulile jocului Poker Omaha. Revendică bonus Netbet Poker ce îți aduce 1500 euro!

Omaha Poker Reguli – Runde de joc Poker Omaha

 • Flop – Flopul are loc atunci când se termină prima rundă de pariere. Aceasta este mâna compusă din primele 3 cărți comune care se vor întoarce cu fața în sus. Apoi, parierea se va relua, aceasta fiind o a doua rundă de pariere. Unii jucători pot face fold (se pot retrage) dacă consideră că nu pot câștiga.
 • Turn – După terminarea celei de a doua rundă de pariere la Poker Omaha, este arătată și a patra carte comună. Apoi, va începe încă o rundă de pariere cu cei rămași.
 • River – Ultima carte comună va fi pusă cu fața în sus și se va alătura celorlalte 4. Va începe și ultima rundă de pariere cu jucătorii rămași în runda Poker Omaha.
 • Showdown – Aceasta este etapa în care toți jucătorii își arată cărțile pe față, iar jucătorul cu cea mai bună mână va câștiga potul. Etapa se poate să nu existe dacă nu rămân mai mult de doi jucători după toate rundele de pariere. Dacă mâinile jucătorilor rămași sunt egale, setul de Poker Omaha reguli presupune că potul se va împărți și el în mod egal.

După ce ai aflat cum se joacă Poker Omaha, testează cele mai bune camere de poker online!

Regulament Poker Omaha – Mâini câștigătoare poker

poker omaha tipuri si diferente

La Poker Omaha, se folosesc regulile tradiționale de clasificare a mâinilor. Aceleași reguli le poți întâlni și la Texas Holdem. Așadar, ierarhia standard este:

1. Chinta de culoare

Aceasta este mâna în care cele 5 cărți sunt în ordine numerică și au aceeași culoare. Chinta de culoare care are cărțile mai mari este câștigătoare în fața chintei de culoare cu cărțile mai mici. La fel ca la Texas Holdem și la reguli Poker Omaha, cea mai mare chintă de culoare este chinta roială. Este alcătuită din următoarele cărți: as, popă, damă, valet și decar. Desigur, toate de aceeași culoare.

2. Careu

Atunci când mâna ta are toate cele 4 cărți de același rang. A cincea, cea adițională se numește și kicker. Cel mai mare careu este careul de ași.

3. Full

Mâna full este aceea când ai 3 cărți de același rang și încă 2 de același rang. Dacă este egalitate, mâna cu 3 cărți egale cu rang mai mare câștigă. Dacă se folosesc cărțile comune pentru grupul de 3 cărți, atunci câștigătorul potului este cel care are valoarea perechii de două cărți mai mare.

4. Culoare

Mâna culoare la Poker Omaha este atunci când toate cărțile au aceeași culoare. În caz de mai multe mâini de acest fel, jucătorul care are cartea cea mai mare câștigă potul. Dacă sunt mai mulți jucători cu aceeași carte maximă, următoarea carte mare se ia în considerare. Aceeași metodă se aplică dacă și aceste cărți sunt de rang egal. Dacă până la urmă toate cele 5 cărți sunt egale, potul se împarte între câștigători.

5. Chintă

Și la Poker Omaha, aceasta este o mână de 5 cărți consecutive. Asul poate fi folosit și ca 1, pentru seria A, 2, 3, 4, 5 și la capătul superior în seria 10, J, Q, K, A. În cazul unei egalități, chinta cu cărțile mai mari este câștigătoare. Dacă sunt rangurile egale, potul se împarte.

6. Trei de-un fel

Mâna unde trei cărți sunt de același fel. Cărțile de rang mai mare au câștig în fața celor trei de-un fel de rang mai mic. Dacă se folosesc cărțile comune pentru trei de-un fel, se iau în considerare celelalte cărți cu rangul mai mare. Dacă și acestea sunt egale, câștigătorul se determină prin a cincea carte.

7. Două perechi

Mâna cu două perechi de cărți unde fiecare pereche are același rang. În caz că sunt mai mulți jucători cu aceeași mână, se iau în considerare rangurile perechilor. Dacă și acestea sunt egale pentru că se folosesc cărțile comune, câștigătorul se determină prin rangul celei de a cincea carte.

8. O pereche

Atunci când două cărți din mână are același rang. Dacă este egal între jucători, cartea fără pereche, maximă ca rang, se ia în considerare, apoi următoarele dacă este tot cazul de egalitate. Testea oferta de poker Vlad Cazino și descoperă noile tipuri de joc, Hexapro sau Jackpot!

Diferențe între Poker Omaha reguli și reguli Poker Holdem

Există câteva diferențe notabile la reguli de joc poker între Texas Holdem și Poker Omaha. Iată diferențele față de cum se joacă Poker Omaha:

 • Dacă știi Texas Holdem, cu siguranță ți-ai dat seama că numărul de cărți pe care îl primești la Poker Omaha este dublu: primești 4 cărți în loc de 2.
 • O altă diferență poate mai puțin notabilă este în ceea ce privește puterea mâinilor. Aceasta este alterată de Poker Omaha reguli cu 4 cărți primite. Trebuie să abordezi alte strategii, pentru că acest joc implică mai multe mâini trei de-un fel, full, culoare și chintă.
 • Fiind mai multe oportunități de câștig la Poker Omaha, jucătorii se retrag mai greu. De asemenea, este mai greu să joci și la cacealma. Dacă stau mai mult, înseamnă că poturile sunt de cele mai multe ori mai mari decât la Texas Holdem.
 • Modul de pariere este similar, fiind aceleași tipuri de pariere disponibile pentru ambele jocuri de poker: no-limit, pot-limit și fixed-limit. Totuși, la Texas Holdem se folosește mai mult no-limit, în timp ce vei găsi de obicei reguli Poker Omaha pot-limit.

Despre ierarhia mâinilor de poker generale poți afla în articolul nostru!

Reguli Omaha – Alte tipuri de joc Poker Omaha

tipuri si reguli poker omaha

Tipurile de joc depind de Poker Omaha reguli de pariere. Așa cum am spus mai sus, acestea sunt: no-limit Omaha, pot-limit Omaha și fixed-limit Omaha.

 • No-limit Omaha

Așa cum spune și numele, poți paria oricât, iar pariul minim este cel puțin egal cu un big blind. Poți paria oricum mai mult decât acesta. Singura limită este, bineînțeles, reprezentată de jetoanele pe care le ai. De asemenea, poți ridica miza (raise) la maxim, adică toate jetoanele pe care le ai. Raise-ul minim la Poker Omaha trebuie să fie cel puțin cât pariul anterior (sau alt raise) din aceeași rundă. Nu există o limită a numărului de raise-uri.

 • Fixed-limit Omaha

Aceste Poker Omaha reguli de pariere sunt predeterminate. Toate pariurile și raise-urile au aceeași valoare ca big blind. La turn și river, mărimea acestora se dublează. Ai voie la maxim 4 pariuri per rundă de pariere: pariul (bet), raise, reraise și cap sau ultimul raise.

 • Pot-limit Omaha

Reguli Poker Omaha de pariere minimă seamănă cu No-limit Omaha. Acesta trebuie să fie cel puțin cât big blind-ul, dar poți paria mai mult. Totuși, acum limita este potul și nu creditul tău de jetoane. Potul este înțeles la Poker Omaha reguli ca suma dintre potul deja stabilit în runda de pariere precedentă și toate pariurile și raisurile din runda care se joacă. Nici aici nu există o limită de raise-uri.

Vezi cine se află în topul ceilor mai talentați jucători de poker români!

Unde poți juca Poker Omaha online?

Sunt mai multe cazinouri online care oferă posibilitatea de a juca Poker Omaha. Acestea sunt 888, Pokerstars, Unibet, Vlad Cazino și Netbet.

 • 888Cazinoul 888 oferă o colecție bogată de jocuri de poker virtuale, din care poți alege, unele fiind cu reguli Poker Omaha. Este o platformă performantă și sigură, în care îți poți pune bazele.
 • Pokerstars – Nu cred că mai este nevoie de vreo introducere. Pokerstars are „de toate” atunci când vine vorba despre jocurile de poker: turnee de tot felul, jocuri de poker și foarte multe tutoriale. Aici poți învăța mai multe despre Poker Omaha reguli.
 • Unibet – Și Unibet poker oferă câteva jocuri interesante. De asemenea, te încurajează să te bucuri de noua experiență și să instalezi aplicația de mobil. Totuși, poți juca de pe browser fără probleme. Nu trebuie să-ți faci griji legat de Unibet poker reguli, deoarece se joacă tot conform acestor reguli Omaha pe care ți le-am prezentat.
 • Vlad Cazino – Deși nu este o ofertă atât de bogată, Vlad Cazino este un operator nou și este mult loc de creștere. Deci, pe viitor, acest casino cu mult potențial va oferi mai mult.
 • NetbetNetbet este un casino foarte cunoscut și este de la sine înțeles că oferta lor de jocuri de poker este bună. Poate nu atât de bună precum 888 sau Pokerstars, dar în niciun caz nu este de dat la o parte, mai ales dacă dorești să variezi și să te delectezi și cu niște sloturi. Aici, oferta de jocuri este imensă.

Dacă ești interesat să încerci și alte jocuri de cărți, poți citi articolul nostru cu idei jocuri de cărți!

Concluzii Omaha Poker reguli

Poker Omaha este unul dintre cele mai interesante jocuri de poker datorită celor 4 cărți pe care le primești. Sunt mai multe șanse de câștig, iar jocul are un ritm mai alert, cu mize extrem de mari pentru adrenalină maximă. Știi cum se joacă Poker Omaha acum, așa că mult noroc!

500 Rotiri Gratuite Fără Depunere

Cod bonus: 500ROTIRI

 • Până la 500 rotiri gratuite fără depunere pentru jucătorii noi
 • Deschide un cont, validează-l și învârte roata
 • Rotiri la Shining Crown, Sweet Bonanza și alte jocuri tari

Citește și:

Alte Articole

promotii betano cu depunere 2021

Promoții Betano cu Depunere – Betano Marea Păcăneală și 30% Cashback

5/5 – (4 votes) Marea Păcăneală Betano este în toi. În fiecare zi, o felie de pepene savuroasă îți deblochează o serie de surprize și o colecție de promoții de care poți profita pentru a mai suplimenta câștigurile pe care le obții zilnic la păcănelele tale favorite. Un Calendar Betano Zilnic găzduiește promoțiile pe care […]

Citeste mai mult
Marcel la mare

Epopeea lui Marcel – Sezon 2 Ep. 2

5/5 – (7 votes) Iată că am ajuns și la episodul 2 din al doilea sezon Epopeea lui Marcel! Ghici unde îl duce aventura pe eroul nostru? Un indiciu ar fi nisip fierbinte sub picioare și soare torid… Da, ai ghicit! Marcel și Șeptarul pleacă într-un concediu de neuitat la mare și bineînțeles că lucrurile […]

Citeste mai mult
jocuri de carti in 2

Jocuri de Cărți – Idei de Jocuri Pentru Serile cu Prietenii 2022

5/5 – (4 votes) Descoperă cele mai bune jocuri de cărți pentru serile cu prietenii! ✅ Vezi lista de idei de jocuri cu cărți pentru 1, 2, 3 sau mai mulți jucători! Înainte de apariția internetului, jocurile de cărți erau unul dintre cele mai populare moduri de petrecere a timpului liber. Pentru nostalgici și cei […]

Citeste mai mult

Fii la curent cu cele mai noi oferte la casino

Abonează-te la newsletter și asigură-te că nu pierzi nicio ofertă exclusivă