Calcule Poker
Blog  /   iulie 30, 2021   /   Dan Dumitru

Calcule Poker – Matematică și Statistici Poker

În spatele unui joc bun de poker nu stă niciodată o zi norocoasă, ci multă matematică poker. Un jucător profesionist de poker își petrece mult timp studiind regulile de bază, probabilități poker, statistici poker și strategii de câștig.

1500 RON și 300 Rotiri

Bonus la depunere

Revendică 300 rotiri și 1500 ron la prima depunere!

În articolul de astăzi nu ne-am propus să te transformăm într-un jucător profesionist ce participă și câștigă turnee de poker, ci să te învățăm câteva trucuri și calcule poker pe care le poți aplica pentru a pune mâna pe câștiguri cât mai mari. Matematica este cea care îți va spune dacă mâna ta are sau nu potențial, cea care face diferența între un joc câștigat și unul pierdut. Citește și despre ierarhia mâinilor de poker pentru a-ți crește șansele de câștig!

Asta nu înseamnă că dacă nu îți place să analizezi probabilități poker și strategii de câștig, nu vei câștiga niciodată la acest joc. Te poți bucura de frumusețea acestui joc și fără calcule poker, însă de ce să nu îți crești șansele de câștig cu câteva trucuri simple?

Calcule poker – ierarhia mâinilor câștigătoare

calcule poker matematica

Înainte de a trece la strategii, este important să povestim despre ierarhia mâinilor câștigătoare pentru că aici se întâmplă magia. Iată care sunt mâinile pe care orice jucător și le dorește, de la cea mai bună mână, la cea mai slabă:

 • Chinta roială: cea mai puternică mână, dar și cea mai rară, cuprinde secvența de la 10 la As, toate cărțile fiind de aceeași culoare
 • Chinta de culoare: secvență de 5 cărți consecutive, de aceeași culoare
 • Careul: 4 cărți de același fel, culoarea nu contează
 • Full house: 3 cărți de un fel și o pereche, culoarea nu contează
 • Culoare: 5 cărți de aceeași culoare, ordinea nu contează
 • Chinta: secvență de 5 cărți consecutive, culoarea nu contează
 • Trei de-un fel: 3 cărți de un fel, celelalte 2 nu contează decât la departajare în caz de egalitate
 • Două perechi: 2 perechi și o carte ce contează doar la departajare
 • Pereche: două cărți de aceeași valoare
 • Carte mare: cărți de valori și culori diferite, fără nicio legătură una cu alte

Scopul tău în jocul de poker este să formezi cea mai bună mână din cărțile oferite de dealer și din cele de pe masă. Folosind aceste cărți și statistici poker, îți poți crește semnificativ șansele de câștig.

Probabilități poker – cum le folosești în favoarea ta?

Există o serie de statistici poker ce te ajută să iei cele mai bune decizii în cadrului jocului de poker. Aceste decizii nu te ajută întotdeauna să câștigi, ci uneori te scapă și de la faliment. Iată câteva exemple de astfel de probabilități poker:

 • Există doar 2% șanse să primești o mână bună încă de la început. Jucătorii cu experiență recomandă să nu aștepți o astfel de mână pentru că s-ar putea să dai fold de fiecare dată. Secretul jocului de poker stă în observarea jocului în ansamblul său – cu alte cuvinte, nu te uita doar în mâna ta, ci gândește-te și ce combinații ar putea avea ceilalți jucători de la masă în funcție de cărțile care sunt pe masă.
 • Există 7.5% șanse să primești a treia carte identică pe flop dacă în mână ai o pereche. Jucătorii începători se entuziasmează foarte repede atunci când văd că au în mână o pereche, însă de cele mai multe ori mâna lor nu este cea câștigătoare. Important este să analizezi jocul și să nu fii sigur pe mâna ta chiar dacă prinzi și a treia carte și obții astfel o mână de tip trei de-un fel. Cele mai multe calcule poker susțin că nu ar trebui să pariezi sume mari pe bani pe o astfel de mână dacă nu ești 90% sigur că niciun alt jucător nu are o mână mai bună.
 • Alte procente poker susțin că există o probabilitate de 6% să ai o pereche în mână. Asta înseamnă, statistic vorbind, că poți primi o pereche o dată la 17 mâini. Probabilitatea de a avea 2 perechi după flop este de 2%.

Acestea sunt doar câteva exemple de procente poker pe care le poți avea în cap în momentul în care joci. În mediul online sau pe forumurile dedicate subiectului ”matematică poker” vei găsi o grămadă de alte probabilități poker – unele dintre ele sunt transmise de la un jucător la altul, altele sunt descoperite după o analiză complexă, important este să fii mereu la curent cu astfel de statistici poker dacă vrei să îți crești șansele de câștig. Află totul despre poker Omaha, unde poți juca și ce tipuri există!

Tabel poker cu șanse de câștig – cum îl interpretezi?

În ultimul timp circulă printre jucătorii și pasionații acestui joc un tabel poker ce te ajută să îți dai seama cât de puternică este o mână și ce procente poker de câștig există înainte de a da flop, în funcție de câți jucători sunt la masă. Spre exemplu, dacă ai 2 ași în mână, șansele de câștig sunt de 85.30%, dacă sunt doar 2 jucători la masă, însă ele scad pe măsură ce numărul de jucători crește. La un număr de 6 jucători, șansele de câștig scad până la 49.20%.

Dacă începi jocul cu o pereche de regi în mână, șansele tale de câștig la 2 jucători sunt de 82.40%, iar la o masă de 10 jucători scad până la 26.10%. Poate te întrebi cum te-ar putea ajuta un astfel de tabel poker. Răspunsul este unul simplu: poți folosi aceste procente poker pentru a-ți da seama dacă te întrepți către o mână câștigătoare sau nu.

Cu un astfel de tabel poker cu probabilități în față îți crești semnificativ șansele de câștig. Poate nu chiar de la început, însă pe măsură ce te joci cu calcule poker și statistici poker, vei vedea că lucrurile vor deveni din ce în ce mai ușoare, dar și mai intuitive. Vei învăța treptat să iubești trucurile de matematică poker, chiar dacă în școală ai urât matematica pentru că acum ai și un scop precis – să formezi cât mai multe mâini câștigătoare și să iei banii jucătorilor de la masă, totul pe baza unui simplu tabel poker.

Joacă la cele mai bune camere de poker din România cu un bonus Netbet poker de 1500 euro!

3000 RON și 300 Rotiri

Bonus la prima depunere

Cod bonus: NB01, NB02, NB03, NB04, NB05

Revendică 3000 RON la primele 5 depuneri!

Matematică Poker – Ce spune teoria lui Nash

Se vorbește din ce în ce mai multe în poker despre diagrama lui Nash – John Nash a fost matematicianul care a pus bazele Teoriei jocurilor. Ca să folosești diagrama lui Nash în jocul de poker, trebuie să ai puțină experiență, un jucător începător în lumea pokerului s-ar putea să nu știe să interpreteze această diagramă.

Diagrama este de fapt un tabel poker pentru push și unul pentru fold în jocurile de tip heads up. Analizând bine această diagramă vei vedea pe care mâini ar trebui să faci push și pe care ar trebui să faci fold. La baza acestui tabel cu probabilități poker stă o întrebare aflată la un moment dat pe buzele tuturor jucătorilor – ”Fold, raise sau call – ce decizie ar trebui să iau?”.

Nash vorbește nu doar despre matematică poker, ci și despre intuiție. Mai exact, trebuie să identificăm varianta care ne va aduce cel mai probabil regrete și să o eliminăm și de multe ori, atunci când nu este loc de calcule poker, trebuie să apelăm la intuiție. Această situație mai este cunoscută și sub numele de minimizarea regretului – putem lua în considerare deciziile din trecut care ne-au adus cel mai mic regret și să luăm decizii actuale. Se spune că regretul este unul dintre cele mai frecvente sentimente care pot să apară în rândul jucătorilor de poker, iar diagrama lui Nash poate fi folosită pentru a elimina riscul și regretul. Încearcă și oferta de poker Vlad Cazino care are un serviciu rar întâlnit, Hexapro!

Procente Poker – diagramele pentru echitate în poker

Jucătorii care au experiență în jocul de poker își iau deciziile în funcție de mai multe elemente, iar în acest sens există tot felul de tabele care pot fi folosite. Spre exemplu, poți folosi diagramele pentru echitate în poker cu situații des întâlnite în jocul de poker.

Aceste statistici poker te ajută să îți dai seama dacă ești sau nu în avantaj față de restul jucătorilor de la masă și să iei decizii mult mai bune. Specialiștii susțin că în pariurile pe care le plasezi atunci când ești în avantaj te ajută să îți crești câștigurile pe termen lung, iar decizia de a face fold atunci când ești în dezavantaj te ajută să îți reduci pierderile pe termen lung.

Practic, cu cât înțelegi mai bine această echitate în poker și cu cât aplici mai mult aceste principii de matematică poker, cu atât îți vei crește rata de câștig. În această situație ai 2 opțiuni la dispoziție: fie memorezi diagramele pentru echitate cu calcule poker în diverse scenarii comune, fie folosești un calculator de șanse – există tot felul de programe ce te ajută să rulezi simulări de echitate pentru a vedea procente poker în situațiile dorite. Aceste simulări cu probabilități poker te ajută să stabilești ulterior dacă ești în avantaj sau în dezavantaj și îți va crește semnificativ capacitatea de a prezice acțiuni.

Partea cea mai dificilă atunci când vine vorba de echitatea în poker este faptul că aceasta se schimbă constant, de la preflop până la river, deci scopul tău va fi să evaluezi în permanență mâinile adversarilor de la masă. Testează tot ce ți-am prezentat la Fortuna Poker sau Superbet Poker, unde vei găsi jocuri pline de adrenalină și bonusuri exclusive!

2000 RON și 200 rotiri

Bonus la depunere

Cod bonus: RO2000

Profită de dublarea depozitului și 200 rotiri!

Concluzii Calcule Poker

În concluzie, dacă vrei să îți crești șansele de câștig, trebuie să te apuci de matematică poker și nu vorbim de învățat, ci mai mult de interpretat orice tabel poker care îți iese în cale și care te-ar putea ajuta. Încheiem acest articol așa cum l-am început pentru că este important să reții faptul că în spatele unui joc de poker bun nu stă norocul, ci multe procente poker și statistici poker ce te ajută să anticipezi mișcările adversarilor tăi și să iei tu cele mai bune decizii.

Încearcă și:

Alte Articole

Cerințe de Rulaj Game World - Cum rulezi bonusurile

Comision ING Casino jocuri de noroc➜ Cum să scapi de el

În acest articol, îți vom prezenta tot ce trebuie să știi despre comision ING jocuri de noroc. Mulți potențiali jucători au card bancar la ING, unde taxa este destul de mare pentru jocurile de noroc online, așa cum vei vedea în descrierea acestuia de mai jos. De aceea, îți prezentăm câteva metode alternative de plată […]

Citeste mai mult
dublaje aparate

Jocuri cu Dublaje Aparate ➽ Cele mai tari sloturi

Află din acest articol totul despre dublaje aparate ✔️ Ai informații despre cum funcționeaza dublaje la aparate ✔️ Îți spunem care sunt cele mai bune sloturi cu dublaje aparate ✔️ Joci Dublaje 77777 de la tine de acasă ✔️ Dublajele la aparate reprezintă o metodă bună pentru a-ți crește câștigul. Încearcă și tu câteva dintre […]

Citeste mai mult
100 RON Netbet

Netbet Bonus Pariuri – 100 RON Netbet Fără Depunere

Revendică noul bonus Netbet Sport ✔️ Descoperă oferta de pariuri sportive online și testează-o cu cei 100 RON Netbet ✔️ La validarea contului primești 100 RON fără depunere Netbet ✔️ Profită acum! Chiar când se anunță un bonus important în comunitate, toți gamblerii sunt dezamăgiți pentru că operatorul de jocuri de noroc îi obligă să […]

Citeste mai mult

Fii la curent cu cele mai noi oferte la casino

Abonează-te la newsletter și asigură-te că nu pierzi nicio ofertă exclusivă