jucători de fotbal Blog   /   14 august 2023   /   Matei R. Vladoiu

Jucători de Fotbal 2024 – Cei Mai Buni Fotbaliști Din Lume

Autor: Matei R. Vladoiu

Actualizat: 6 octombrie 2023

3.7/5 - (8 votes)

Fotbalul este cel mai popular sport din lume, în special în Europa și America de Sud. În fiecare săptămână, milioane de fani urmăresc cele mai importante competiții din țara lor și de pe glob. În articolul de astăzi, îți facem o prezentare generală despre jucători de fotbal, care va include și top cei mai buni fotbaliști din lume. Discutăm și despre candidații la titlul de cel mai bun fotbalist din lume 2024. Aici lucrurile sunt subiective, dar nu ne oprește nimic să nu dăm câteva nume.

luck logo recenzie

100% Bonus Până La 3.000 RON + 500 RON Freebet

  • Primești până la 3.000 RON Cash sau 100% până la 500 RON Freebet
  • Bonus la primele 3 depuneri
  • Depunerea minimă este de 100 RON

Jucători de Fotbal 2024 – Informații Generale

După cum cel mai probabil știi deja, fotbalul este un sport de echipă care se joacă 11 contra 11 jucători de fotbal. În esență, trebuie să bagi mingea în poarta adversă. Se joacă în principal cu piciorul (de aici și numele foot-ball), dar jucătorii pot atinge mingea și cu celelalte părți ale corpului. Excepție este brațul depărtat de corp. Regulile sportului s-au tot schimbat de-a lungul timpului și unele sunt încă neclare, în special în cazul hențului. Totuși, regulamentul actual permite cursivitatea jocului, ceea ce îl face și mai spectaculos și mai agreabil pentru milioanele de microbiști.

Află cât durează un meci de fotbal și câteva reguli generale!

Cei Mai Buni Fotbaliști Din Lume – Scurt Istoric

Istoria de aproape 200 de ani a sportului a produs numeroși jucători de fotbal de top. Este greu așadar să decidem care este cel mai bun fotbalist din lume 2024 sau din toate timpurile. Fotbalul a devenit un sport din ce în ce mai atletic, iar un jucător de top din anii ‘60 – ‘70, de pe vremea „fotbalului cu basca pe cap”, ar avea mari dificultăți de adaptare. Desigur, nu trebuie luat nimic din meritele legendelor sportului doar pentru că fotbalul arată diferit în ziua de astăzi. 

Fotbalul contemporan se joacă mult mai rapid și mai tacticizat. Aceste caracteristici fac ca individualitățile să fie din ce în ce mai puține și să primeze jocul în echipă. Dar chiar și așa, cei mai buni jucători de fotbal tot se pot face remarcați datorită calităților tehnice și atletice. Atât driblingurile lui Messi, cât și viteza lui Mbappe încântă fanii fotbalului.

Vezi cum poți plasa pariuri fotbal la case pariuri sportive România!

Cei Mai Buni Jucători de Fotbal 2024

Din acest motiv, putem face un clasament cu cei mai buni fotbaliști din lume. Ne putem uita la rezultatele din teren, precum golurile marcate, șuturile apărate, pasele de gol sau alți parametri. În prezent, cei mai buni fotbaliști din lume în istoria recentă sunt Lionel Messi, Cristiano Ronaldo, Robert Lewandowski, Karim Benzema și Kylian Mbappe. Din toate timpurile, remarcăm nume precum Pele, Diego Maradona, Zinedine Zidane și Johan Cruyff. Jurnaliștii de la FourFourTwo au întocmit recent un clasament de cei mai buni jucători de fotbal din lume. În acest top, îl găsim și pe Gheorghe Hagi, considerat de majoritatea cel mai bun fotbalist al României.

Lionel Messi

Lionel Messi

Lionel Messi, jucătorul argentinian născut pe 24 iunie 1987, este considerat unul dintre cei mai buni fotbaliști din lume. Mare parte din carieră și-a petrecut-o la FC Barcelona, pentru care a început să joace în anul 2004. Alături de echipa Barcelonei, Messi a obținut 35 de trofee, printre care se numără: 4 trofee UEFA Champions League, 10 în La Liga, 8 în Supercupa Spaniei, dar și alte titluri importante. Messi a părăsit FC Barcelona în 2021 și a continuat să performeze alături de echipa Paris Saint-Germain. În 2023, Messi a anunțat că va părăsi PSG pentru Inter Miami, unde deja a reușit să se remarce prin golurile înscrise.

De-a lungul timpului, Lionel Messi a înregistrat numeroase reușite care îl pot califica drept cel mai bun fotbalist din lume. Fotbalistul argentinian deține recordul pentru cele mai multe pase decisive din istoria fotbalului, iar cele 7 premii Ballon d'Or obținute îi demonstrează încă o dată talentul. Nu trebuie să uităm nici de Cupa Mondială pe care a câștigat-o alături de echipa națională a Argentinei în 2023. Acestea sunt doar câteva reușite din cariera lui Lionel Messi, care merită să se numere printre cei mai buni jucători de fotbal.

Cristiano Ronaldo

Cristiano Ronaldo

Un rol important în istoria fotbalului îl ocupă și fotbalistul portughez, Cristiano Ronaldo, născut pe 5 februarie 1985. Acesta și-a început cariera la Sporting CP din Portugalia, mai apoi urmând să fie transferat la Manchester United în 2003. În 6 ani alături de Manchester United, Ronaldo a obținut rezultate importante, printre care se numără și primul său Balon de Aur, pe care l-a primit în 2008. Jucătorul a fost transferat în 2009 la Real Madrid pe aproximativ £80m, sumă ce a uimit pe toată lumea la vremea respectivă.

În perioada 2009-2018, Ronaldo a jucat pentru Real Madrid, perioadă în care a câștigat 4 titluri în Liga Campionilor, dar și alte 4 Baloane de Aur. Mai apoi, între 2018-2021 a jucat pentru Juventus, unde a contribuit la succesul echipei. În 2021 a revenit la Manchester United, unde am mai stat doar până în 2022. În prezent, Cristiano Ronaldo joacă pentru clubul Al-Nassr, din Arabia Saudită. Datorită numeroaselor recorduri individuale și rezultatelor obținute alături de echipele la care a jucat, portughezul se numără printre cei mai buni fotbaliști din lume.

Kylian Mbappe

Kylian Mbappe

Kylian Mbappe este un fotbalist francez, născut pe 20 decembrie 1998 și pe care mulți îl consideră cel mai bun fotbalist din generația sa. Acest lucru este de înțeles, dacă stăm să analizăm parcursul lui până la această vârstă. Francezul și-a început cariera de senior la AS Monaco în Liga 1 din Franța. Aici s-a făcut imediat remarcat și a contribuit la câștigarea titlului de campion în sezonul 2016-2017. 

Prestațiile sale impresionante l-au condus la transferul său în 2017 la Paris Saint-Germain (PSG), unde și-a continuat ascensiunea. El a câștigat multiple titluri de campion în Liga 1 și a devenit unul dintre principalii marcatori ai clubului.

Mbappé a fost, de asemenea, un membru important al echipei naționale a Franței. A contribuit semnificativ la victoria Franței în Campionatul Mondial din 2018, unde a fost desemnat și Cel Mai Bun Tânăr Jucător al turneului. În 2022, alături de naționala Franței a reușit să ajungă până în finala Cupei Mondiale din Qatar, pe care însă au pierdut-o la loviturile de departajare.Cu toate rezultatele obținute până la cei doar 24 de ani, Mbappe este considerat unul dintre cei promițători jucători din generația sa, poate chiar unul dintre cei mai buni fotbaliști din lume.

Erling Haaland

Erling Haaland

Erling Haaland este un alt jucător tânar, care la doar 23 de ani deja a reușit să se remarce în lumea fotbalului. Născut pe 21 iulie 2000, acesta a fost adus în vara lui 2022 la Manchester City în Premier League, acesta fiind considerat și unul dintre cele mai reușite transferuri din fotbalul englez. Fotbalistul avea deja o reputație incredibilă de goluri marcate pentru Molde FK, Red Bull Salzburg și Dortmund. De exemplu, la Salzburg a reușit să înscrie în 27 de partide jucate, 29 de goluri. Însă, succesul lui de abia urma să înceapă. La Cupa Mondiala Fifa U20, Haaland a înscris 9 goluri într-un singur meci pentru echipa Norvegiei, împotriva Honduras.

Erling Haaland are o medie de 1,32 goluri/meci și este un candidat serios la Balonul de Aur care va fi acordat la sfârșitul lunii octombrie. Fotbalistul joacă în prezent pentru Manchester City pe postul de atacant, dar și pentru echipa națională a Norvegiei. Cu toate aceste rezultate, norvegianul își merită locul printre cei mai buni jucători de fotbal din lume.

Jude Bellingham

Jude Bellingham

Jude Bellingham este un fotbalist englez, în vârstă de 20 de ani, care în prezent joacă pentru Real Madrid, dar și pentru echipa națională a Angliei. Bellingham a debutat pentru Birmingham City în august 2019, pe vremea când avea doar 16 ani. Sezonul 2019-2020 a fost decisiv pentru mijlocașul central, deoarece atunci a reușit să-și arate talentul și abilitățile, în ciuda vârstei fragede. În 2020 a fost transferat la clubul german Borussia Dortmund, pe o sumă incredibilă pentru un tânăr de doar 17 ani.

Anul acesta în Bundesliga, fotbalistul a înscris 8 goluri și a avut 5 pase decisive. Potențialul său a fost imediat observat de către marile echipe, iar propunerile nu au întârziat să apară. Astfel, vara llui 2023 a adus o schimbare majoră în cariera lui Bellingham. Acesta a fost transferat la Real Madrid pe aproximativ 100 de milioane Euro, sumă ce îi demonstrează valoarea. La fel ca și în cazul lui Erling Haaland, Jude Bellingham este considerat deja un viitor Balon de Aur.

Luka Modric

Luka Modric

Trecem acum la un jucător cu multă experiență și de care toată lumea a auzit măcar o dată, Luka Modric. Acesta s-a născut pe 9 septembrie 1975 în Croația și de-a lungul carierei sale a demonstrat că se numără printre cei mai buni fotbaliști din istorie. 

Cariera lui Modric a început în Croația, la Dinamo Zagreb, unde și-a demonstrat imediat talentul ca mijlocaș. În 2008 s-a mutat la Tottenham Hotspur în Premier League, echipă pentru care a jucat un rol crucial. Mai apoi, a urmat mutarea la Real Madrid în 2012, alături de care a câștigat multiple titluri de-a lungul timpului. Printre acestea se numără titluri La Liga, UEFA Champions League și Fifa World Cup. Aceasta este echipa pentru care Luka Modric joacă și în prezent.  

Modric a obținut și o serie de premii individuale, care îi atestă cariera de excepție. În 2018, după ce a jucat în finală alături de naționala Croației, Modric a obținut și mult râvnitul Balon de Aur. În același an, UEFA i-a oferit acestuia titlul de cel mai bun fotbalist. Luka Modric a reprezentat în repetate rânduri echipa națională a Croației în mai multe Campionate Europene, iar de fiecare dată a făcut-o cu succes. Nu există niciun dubiu, Modric trebuie să fie pe lista celor mai buni fotbaliști din lume!

Thibaut Courtois

Thibaut Courtois

Cunoscut drept unul dintre cei mai buni portari din ultimii ani, Thibaut Courtois nu putea lipsi din această listă. Fotbalistul s-a născut în Belgia, pe 11 mai 1992 și a jucat de-a lungul timpului pentru unele dintre cele mai importante cluburi. Și-a început cariera profesionistă în 2010, cu Genk, perioadă în care a primit și premiul pentru cel mai bun portar din ligă. A reușit performanța de a primi doar 32 de goluri dintr-un total de 40 meciuri. În 2011 a plecat la Atletico, alături de care nu a petrecut mult timp însă. În același an a semnat cu Atletico Madrid, pe care i-a ajutat în primul său an la echipă să câștige Copa del Rey. În 2014 a urmat reîntoarcerea la Atletico, unde a stat de data aceasta 4 ani. În 2018 a fost transferat la Real Madrid și a obținut titlul la Liga în 2019/2020, SuperCupa Spaniei 2019/2020, dar și alte titluri importante. 

Alături de naționala Belgiei, acesta a obținut rezultate la fel de impresionante, printre care se numără locul 3 la Cupa Mondială din 2018. Reflexele lui Thibaut Courtois s-au dovedit a fi excelente de-a lungul timpului, chiar și momentele de maximă tensiune date de penalty-uri. Toate aceste realizări îl fac să fie unul dintre cei mai buni fotbaliști din lume.

Pedri

Pedri

Un alt jucător tânăr, dar care a demonstrat deja multe până la cei 20 de ani este Pedro González López. Cunoscut în lumea fotbalului drept Pedri, el a fost cel mai tânăr marcator din istoria UD Las Palmas. Acesta a fost primul club profesionist pentru care a jucat, iar performanțele sale s-au observat imediat. Avea doar 16 ani când a înscris împotriva Real Sporting în LaLiga SmartBank, lucru pentru care a rămas în istoria clubului. 

Pe 2 septembrie 2019, Pedri a semnat cu marele club de fotbal, FC Barcelona, pentru care a început să joace însă din august 2020. Au urmat o mulțime de premii individuale obținute de talentatul jucător, printre care se numără trofeul Golden Boy, primit în 2021. În același an a primit și trofeul Kopa, pentru cel mai bun jucător de fotbal sub 21 de ani. În primul an alături de FC Barcelona, Pedri a avut 52 apariții în meciurile disputate de echipă, mai multe decât orice alt jucător. În sezonul 2022/2023 a marcat 6 goluri și a câștigat pentru prima dată titlul de ligă, ceea ce i-a confirmat încă o dată valoarea. În anul 2022, a jucat pentru naționala Spaniei, care a reușit să ajungă în optimile de finală a Cupei Mondiale din Qatar. 

În ciuda vârstei fragede, datorită performanțelor și a consecvenței de care dă dovadă, mijlocașul este unul dintre jucătorii de bază din echipa Barcelonei. Iar acesta este doar începutul unei cariere de succes!

Robert Lewandowski

Robert Lewandowski

Robert Lewandowski s-a născut pe 21 august 1988 în Varșovia, Polonia și este unul dintre cei mai buni atacanți din lume. Cariera sa a început tot în Polonia, unde a jucat pentru mai multe cluburi, printre care Znicz Pruszków și Lech Poznań. Prestația sa nu a rămas neobservată, iar în 2010 a semnat cu Borussia Dortmund, alături de care a reușit imediat să obțină rezultate importante. A câștigat 2 titluri Bundesliga și a ajuns în finala UEFA Champions League din 2013.

În 2014 Lewandowski a semnat cu Bayern Munich, unul dintre cele mai de succes cluburi de fotbal europene. A urmat o perioadă plină de reușite atât individuale, dar și alături de echipa germană. Sezonul 2019/2020 a fost unul incredibil pentru fotbalist, a marcat 41 de goluri în Bundesliga, stabilind un nou record pentru cele mai multe goluri marcate într-un singur sezon. El a avut un rol important și când Bayern Munich a câștigat Bundesliga, Cupa Germaniei și UEFA Champions League, toate în același an. În 2022 a fost transferat la FC Barcelona și a devenit cel mai scump jucător polonez din istorie. 

Robert Lewandowski ocupă un rol la fel de important și în naționala Poloniei, unde până în prezent a avut chiar poziția de căpitan. Prima apariție pentru națională a avut-o în anul 2008, într-un meci amical împotriva San Marino. A continuat să reprezinte echipa în turnee majore, precum Campionatele Europene UEFA și Cupele Mondiale FIFA. 

Cu o experiență vastă în lumea fotbalului și rezultate excelente, despre Lewandowski se poate spune că într-adevăr este unul dintre cei mai buni fotbaliști din lume.

Vinicius JR

Vinicius JR

Vinícius José Paixão de Oliveira Júnior, cunoscut în lumea fotbalului drept Vinicius JR, este unul dintre cei mai talentați jucători din noua generație. Talentul său a fost evident încă de la vârsta de 16 ani, când s-a alăturat unui club brazilian de fotbal, Flamengo. 

Nu a durat mult până să fie remarcat de către unul dintre cele mai mari cluburi, respectiv Real Madrid. În 2017 a fost anunțat că va fi transferat la echipa spaniolă, iar în 2018 s-a alăturat oficial clubului. De la debutul său, acesta a jucat 225 meciuri și a înscris 60 de goluri. A reușit să câștige 9 titluri alături de Real Madrid, respectiv: 1 titlu de Liga Campionilor, 2 premii Club World Cups, 2 titluri LaLiga, 1 SuperCupa Europeană, 1 titlu Copa del Rey și 2 Supercupe ale Spaniei.

Vinicius JR este un jucător important și în naționala Braziliei, pentru care a jucat încă din 2017, la categoria U17. Brazilianul a înscris primul gol pentru echipa națională pe 24 martie 2022, împotriva Chile, într-un meci de calificare a Cupei Mondiale FIFA. Vinicius JR este considerat unul dintre cei mai buni jucători brazilieni ai tuturor timpurilor, iar lumea cu siguranță va auzi de el mult timp de acum încolo.

Care Este Cel Mai Bun Fotbalist Din Lume 2024?

Aceasta este o întrebare care poate avea multe răspunsuri. Aceeași publicație FourFourTwo l-a pus pe primul loc pe Lionel Messi. Desigur, nu toată lumea este de acord. Alții l-ar fi pus pe Pele, pe Maradona sau chiar pe Cristiano Ronaldo. Depinde mult pe cine întrebi, dar în mare acești 4 jucători de fotbal se găsesc cel mai mult pe primul loc.

Poți paria pe fotbal la Unibet pariuri, Fortuna pariuri sau Gets Bet pariuri!

Jucători de Fotbal 2024 – Curiozități

Înainte de a încheia discuția despre jucători de fotbal, hai să-ți oferim și câteva curiozități ale sportului-rege:

Descoperă cele mai bune ponturi fotbal, care te vor ajuta în realizarea biletului la pariuri!

Concluzii

Sunt mulți jucători de fotbal care au impresionat microbiștii de-a lungul timpul. Suntem siguri că vor mai apărea și alții pe viitor, după apusul erei Messi. Este imposibil să spunem cu exactitate care este cel mai bun fotbalist din lume 2024, dar avem câteva nume care ies ușor în evidență. În schimb, putem spune că Lionel Messi este jucătorul cu cele mai multe trofee câștigate, atât individual, cât și cu echipele la care a jucat: naționala Argentinei și Barcelona.

logo-ul superbet cazino online

100% Bonus Până la 1200 RON + 300 Rotiri Gratis

  • Până la 1200 RON + 300 de rotiri gratuite la primele 3 depuneri
  • Depozit minim 20 RON
  • Rotirile sunt valabile la Shining Crown, Burning Hot și 20 Super Hot

Citește și despre:

Alte Articole

concurenti asia express

Concurenți Asia Express 2024 Sezonul 7 Drumul Zeilor – Traseu și Câștigători

1 martie 2024

Mult așteptata emisiune Asia Express revine la TV cu un nou sezon plin de aventură și adrenalină. Află din acest articol totul despre emisiune, traseu și concurenți Asia Express 2024. Vei avea ocazia să-ți susții echipa preferată pe Drumul Zeilor, format din traseul Thailanda – Malaysia – Indonezia într-un sezon aparte. Rămâi pe aproape și […]

Citeste mai mult
reguli brisca

Reguli Brisca joc de cărți – Cum se joacă și câștigă

13 septembrie 2021

Jocul de cărți Brisca mai este numit și Briscola – îl poți găsi cu ambele denumiri. În afară de regulament Brisca și mod de joc, îți vom mai spune câte ceva și despre istoria acestui joc. Citește în continuare pentru a afla tot ce trebuie să știi despre Brisca! Brisca joc de cărți – Scurt […]

Citeste mai mult
conticazino contact suport

ContiCazino Contact – Cum Ajungi la Suport ContiCazino?

10 februarie 2022

Atunci când întâmpini dificultăți, nelămuriri și apar probleme tehnice sau de altă natură, este recomandabil să folosești serviciul de suport ContiCazino. Hai să vedem, în acest articol, ce presupune ContiCazino contact și cum ajungi exact să iei legătura cu ContiCazino! Noi am testat toate mijloacele disponibile pentru a vedea care e cea mai rapidă și […]

Citeste mai mult
reguli remi

Cum Se Joacă Remi – Regulament și Reguli Remy

3 mai 2022

Remi este unul dintre cele mai distractive jocuri pe care le poți încerca alături de familie și de prieteni. Partidele de remi sunt de obicei destul de lungi, deci dacă ai o seară sau un weekend în care vrei să faci ceva special, merită să pui pe listă această activitate. Descoperă în continuare cum se […]

Citeste mai mult

Autori

Fii la curent cu cele mai noi oferte la casino
Abonează-te la newsletter și asigură-te că nu pierzi nicio ofertă exclusivă
Aboneaza-te Acum!