joc barbut reguli Blog   /   14 octombrie 2022   /   Paul Anghelescu

Reguli Barbut – Totul Despre Cum Să Joci Barbut

Autor: Paul Anghelescu

Actualizat: 14 octombrie 2022

5/5 - (2 votes)

Auzim deseori în filme cuvântul „craps”, în special în secvenţele despre jocuri de noroc, şi tindem să credem că este vreun termen de gambling sofisticat. De fapt, „craps” nu este altceva decât autohtonul „barbut” sau joc de zaruri. Află din acest articol care sunt cele mai importante reguli Barbut și cum poți să câștigi la acest joc!

logo maxbet casino online

50 Rotiri Gratuite Fără Depunere

Cod bonus: K_50ANUBIS

  • Primești 50 rotiri gratuite Maxbet fără depunere
  • Bonus la validarea contului de jucător
  • Rotiri valabile la Hands of Anubis

Barbut – Origini cu Mai Multe Necunoscute

Despre barbut nu ştim prea multe, cel puţin nu oficial, şi asta pentru că jocul este foarte vechi şi se vehiculează câteva ipoteze privind originea lui. O variantă ar fi aceea că jocul „craps” ar fi fost inventat de către soldaţii romani. Se pare că ei foloseau oase de porc în loc de zaruri şi o măsuţă improvizată din scuturi în loc de cadru de lemn. O altă teorie spune că acest tip de joc de zaruri ar avea la bază jocul Al Dar din Orientul Mijlociu.

A treia ipoteză, de altfel cea mai verificată şi detaliată, susţine că barbutul ar fi de fapt forma simplificată a unui joc complex, Hazard, joc inventat de jucătorii englezi în secolul al XIV-lea. De la ei, în secolul al XIX-lea, jocul ajunge la francezi, iar un aristocrat francez, pe numele lui Bernard Xavier Philippe de Marigny de Mandeville, duce jocul în Statele Unite ale Americii, mai exact în New Orleans.

Aici, jocul este dezvoltat şi „corectat”. De exemplu, versiunea lui Mandeville includea o vulnerabilitate speculată des de jucători prin folosirea anumitor zaruri şi printr-un anume mod de pariere. Pentru a înlătura aceste practici, americanii au introdus opţiunea de pariere „don’t pass” (nu trece), o opţiune care se regăseşte şi astăzi în unele versiuni ale jocului de barbut.

Citește și setul de reguli șah și reguli Scrabble.

Reguli Barbut – Cum Se Joacă Barbut?

ghid cum se joaca barbut

Barbutul se poate juca între minimum 2 jucători. Aceştia fac pariuri pentru punctajul total a două zaruri rostogolite. Conform reguli Barbut, cel care aruncă primeşte zarurile (două la numar) pe care să le arunce pe suprafaţa de joc. Acestea, după ce sunt aruncate și se opresc, indică împreună un număr. Rezultatele au trei variante:

Pe lângă aceste mecanisme generale referitoare la cum se joacă barbut, mai există şi alte câteva reguli barbut destul de complexe. Iată mai jos câteva dintre ele:

1. Pass/Don’t Pass (Trece /Nu trece)

Masa de barbut are atât numere şi zaruri, cât şi linii şi scris. În spaţiile acestor linii se setează pariurile Pass sau Don’t Pass, în funcţie de ce se alege. Pass sau Don’t Pass se stabilesc înainte ca zarurile să fie aruncate. Iată ce înseamnă fiecare pariu la reguli barbut:

Testează aceste idei jocuri de cărți în timpul serilor cu prietenii!

2. Come/Don’t Come (Vine/Nu vine)

Diferenţa dintre prima categorie și a doua este că pariurile Come/Don’t Come se setează după ce zarurile au fost prima dată aruncate, nu înainte de aruncare.

3. Pariu pe număr

Este una dintre acele reguli barbut care se referă la pariul pus atunci când sunt aruncate zarurile. Pariul trebuie să coincidă cu rezultatul obţinut.

4. Pariu Point

După ce cunoşti valoarea Point-ului tău, pariezi pe 4, 5, 8, 9 sau 10 sperând că apoi va apărea respectivul număr, înainte de a avea un 7 care duce la un pariu necâştigător.

5. Field

Să setezi un jeton pe Field înseamnă de fapt că vei paria că cele două zaruri însumate vor fi 2, 3, 4, 9, 10, 11 sau 12. Nu trebuie ca suma ta să fie 5, 6, 7 sau 8. Arunci şi speri că vei fi câştigător.

6. Big 6 Big 8

Acestea sunt tot un fel de pariuri Point. Când pariezi pe ele, speri că 6 şi 8 vor „pica” înaintea unui 7 pierzător.

Pe lângă reguli Barbut, află mai multe și despre reguli Mahjong și reguli Monopoly!

Curiozități Despre Barbut

Astăzi, barbutul se joacă atât la cazinourile online şi offline, dar şi în afara acestora, în comunităţi mai mici şi mai mari, exact aşa cum se întâmpla şi acum zeci de ani. Pe lângă reguli barbut clasice, despre acest joc se pot spune foarte multe, mai ales legat de impactul pe care l-a avut în perioada comunismului. Istoria lui datează de ceva timp, deci, chiar și în România, însă astăzi este privit cu ochi diferiți. Citește mai jos câteva curiozități despre cum a fost văzut și jucat barbutul de-a lungul timpului.

reguli barbut in comunism

După ce a devenit foarte popular în Statele Unite ale Americii, barbutul a „călătorit” până în Europa, acolo unde a început să fie practicat şi în România. Jocul de barbut mai este cunoscut şi sub numele de „crapaud” (broască). Acest cuvânt descrie de fapt poziţia jucătorilor, cuibăriţi pe podea sau pe trotuar pentru a juca acest joc. Aşa au cunoscut foarte mulţi români barbutul. În serile târzii, cu prietenii, pe bordura trotuarelor sau în parcuri, jucând un joc de noroc care, de fapt, în perioada comunistă era interzis. Acest lucru nu îi împiedica să continue această activitate. Adesea, se putea solda cu eșec.

Barbutul – Latura Sa Negativă

barbut joc online

Până în decembrie 1989, jocurile de noroc erau permise numai în locuri amenajate şi legalizate. Cu toate acestea, jocul de noroc cu zaruri, care se juca între doi sau mai mulţi jucători, reprezenta o formă de relaxare, de conexiune şi cumva de revoltă a românilor din acea vreme. Unii jucau cu reguli barbut pe bani, alţii doar de divertisment, însă aveai acelaşi sentiment de bucurie că printr-o activitate neînsemnată puteai sfida sistemul. Multe persoane care sperau să scape de sărăcie sau care visau la mirajul unui câştig substanţial cu un minim de efort, îşi puneau în joc toată averea, inclusiv casa.

Jocul de „Craps” în Ziua de Astăzi

joc de barbut castigator

Se ştie deja că unii lideri din lumea interlopă joacă barbut pe sume mari de bani şi îşi recuperează „datoriile” în stil propriu. De aici până la conflicte majore sau chiar decese în rândul acestor interlopi nu este decât un pas. Totuşi, lăsând la o parte aceste practici neortodoxe, jocul de „craps” este unul foarte incitant, spectaculos şi cu şanse mari de câştig. Îl poţi juca la toate tipurile de cazinou, iar în această perioadă cea mai potrivită variantă ar fi cazinourile online. Înainte de a face asta, însă, citeşte aici cum se joacă barbut, dar şi alte reguli barbut care te-ar putea aduce mai aproape de câștiguri.

Te-ar putea interesa și reguli Uno!

Concluzii Reguli Barbut

reguli barbut joc online

Acestea ar fi, în mare, cele mai importante reguli de joc. Mulţi se întreabă cum se joacă barbut, dar ştiind principiile de bază şi începând efectiv să joci vei deprinde mecanismele. Astfel, te vei descurca din ce în ce mai bine. Ţine minte, însă, că trebuie să joci barbut doar în forma legală, autorizată, respectiv în cazinourile online sau offline cu licență ONJN. Acolo eşti la „adăpostul” unor legi şi reguli care îţi oferă un confort şi o siguranţă de joc neregăsite într-un alt cadru. Ca la orice joc, poți opta întâi pentru varianta demo, gratuită. În acest fel ai timp să înveți și să exersezi. Mult noroc!

FAQ

🔶 De câți jucători ai nevoie pentru a juca barbut?

Potrivit reguli barbut, ai nevoie de minimum 2 jucători.

🔶 Ce înseamnă termenul „craps”?

Craps este, practic, un alt cuvânt pentru jocul barbut. În schimb, în cadrul jocului, acest termen se referă la runda pierzătoare, adică varianta în care cele două zaruri însumate dau 2, 3 sau 12.

🔶 Când se consideră că zarurile aruncate sunt câștigătoare?

Zarurile la barbut sunt câștigătoare dacă indică numerele 7 și 11.

🔶 Ce tipuri de pariuri barbut există?

Cele mai importante tipuri de pariuri conform reguli barbut sunt: pass/don't pass, come/don't come, pariu pe număr, pariu pont, field și big 6 big 8.

🔶 Cum se joacă barbut?

Barbut presupune punerea pariurilor pe punctajul total de la două zaruri rostogolite. Rezultatele sunt Natural (care înseamna câștig), Craps (care înseamnă pierdere) și Point (care înseamnă remiză).

betano logo nou alb

444 Rotiri Gratuite Fără Depunere

Cod bonus: 444CROWN

  • 444 de rotiri gratuite fără depunere pentru jucătorii noi
  • Rotirile sunt valabile la slotul Shining Crown
  • Validează-ți contul și primești 344 rotiri gratuite

Află și despre:

Alte Articole

concurenti asia express

Concurenți Asia Express 2024 Sezonul 7 Drumul Zeilor – Traseu și Câștigători

1 martie 2024

Mult așteptata emisiune Asia Express revine la TV cu un nou sezon plin de aventură și adrenalină. Află din acest articol totul despre emisiune, traseu și concurenți Asia Express 2024. Vei avea ocazia să-ți susții echipa preferată pe Drumul Zeilor, format din traseul Thailanda – Malaysia – Indonezia într-un sezon aparte. Rămâi pe aproape și […]

Citeste mai mult
conditii rulaj fortuna bonus

Cerințe Rulaj eFortuna – Cum Rulezi Bonusurile

5 aprilie 2024

În ghidurile trecute am discutat despre bonusurile exclusive pe care le poți avea atunci când te înregistrezi la Fortuna prin site-ul nostru. Așa cum probabil te așteptai, există și niște condiții rulaj Fortuna pe care trebuie să le îndeplinești pentru a le putea retrage. Noi am testat cum poți să retragi aceste bonusuri și astăzi […]

Citeste mai mult
maxbet esports

Pariuri eSports Maxbet Online – Ghid de Pariere

12 noiembrie 2020

Probabil că în ultima perioadă ai tot auzit vorbindu-se despre pariuri eSports. Aceste pariuri îmbină adrenalina de la jocurile pentru PC sau consolă cu cea adusă de posibilitatea de a câștiga bani reali. Dacă ești gamer sau ai cunoștințe despre jocuri și vrei să faci niște bani din asta, pariurile e-Sports sunt modalitatea ideală. Vei […]

Citeste mai mult
Werewolf Megaways Slot

Slot nou de la Pragmatic Play – Werewolf Megaways Slot

16 septembrie 2020

Werewolf Megaways slot – Detalii de joc Nu a trecut mult timp de când acest slot a fost lansat și noi nu am vrut să te lăsăm să aștepți. Cu cât afli mai repede cum se joacă, cu atât mai eficient vei fi, iar câștigurile nu vor ezita să apară. Werewolf Megaways slot a fost […]

Citeste mai mult

Autori

Fii la curent cu cele mai noi oferte la casino
Abonează-te la newsletter și asigură-te că nu pierzi nicio ofertă exclusivă
Aboneaza-te Acum!