tipuri de pariuri tenis Blog   /   15 octombrie 2021   /   Matei R. Vladoiu

Tipuri de pariuri tenis și sfaturi utile de pariere

Autor: Matei R. Vladoiu

Actualizat: 6 octombrie 2023

5/5 - (2 votes)

Cu siguranță ai urmărit cel puțin o dată o transmisiune live a unui meci de tenis, ai avut parte de trăiri intense în funcție de evoluția favoritului tău și ai asistat la răsturnări spectaculoase de situație. Descoperă în continuare cum poți plasa pariuri pe tenis!

500 RON Bonus Bun Venit pentru pariuri

  • Înregistrează-te și validează-ți contul
  • Fă o primă depunere de minim 20 RON
  • Primești 500 RON gratuit

Care sunt principalele variante de pariuri pe tenis?

pariuri tenis castigator

Când vine vorba de tipuri de pariuri tenis, ai la dispoziție o mare varietate de opțiuni. Casele de pariuri au în general o ofertă diversificată, despre care vei afla mai pe larg în cadrul acestui articol. Recomandarea este să nu te limitezi de fiecare dată la același tip de pariu, ci să descoperi treptat fiecare variantă. Astel, îți poți adapta pariurile la eveniment și la jucătorii implicați.

În primul rând, trebuie să știi că poți plasa pariuri pre-meci tenis sau poți opta pentru pariuri live tenis. Diferența între cele două constă în faptul că pariurile pre-meci se plasează înainte de începerea partidei, pe când cele live se pot realiza pe durata desfășurării acesteia. Astfel, dacă nu ai apucat să îți plasezi la timp pariul, sau dacă pe parcursul partidei simți că ar putea avea loc răsturnări de situație, există întotdeauna posibilitatea de a miza live. Mai jos poți regăsi principale tipuri de pariuri tenis pre-meci și pariuri tenis live.

Pariuri pe câștigătorul unui meci

La capitolul tipuri de pariuri tenis, pariul pe câștigător este una dintre cele mai populare variante. Chiar dacă la seturi ni se pare mai delicat să ne pronunțăm, toți avem un favorit care considerăm că va câștiga meciul. Pariul pe câștigător poate fi pus atât în cadrul pariurilor pre meci, cât și în secțiunea de pariuri tenis live. Practic, poți plasa o miză pe jucătorul pe care îl vezi ieșind învingător din confruntare. În cazul pariurilor live, e posibil ca lucrurile să fie destul de dinamice – iar favoritul să nu mai fie același la care te-ai fi gândit inițial.

În cadrul acestui pariu poți miza pe 1 sau pe 2, niciodată pe egal. O partidă de tenis nu se poate termina cu egalitate, ca un meci de fotbal. Așadar, aici nu vei avea opțiunea de a miza X.

La turneele importante, precum Grand Slam, vei găsi în oferta caselor de pariuri și tipul de pronostic câștigător turneu. Acolo, fiecare favorit primește o anumită cotă, în funcție de

Pariuri pe scor corect

La aceste pariuri trebuie să intuiești cu precizie scorul fiecărui set. Poți paria pe scorul meciului atât în cadrul pariurilor pre-meci, cât și în secțiunea de pariuri live. Poate fi mai simplu să plasezi un astfel de pariu atunci când este vorba despre un meci cu 3 seturi, față de unul cu 5. Motivul este simplu și pur matematic: ține de numărul de variante existente și de posibilitatea de a le intui corect.

La meciurile care se desfășoară în formatul 2 seturi din 3, scorul corect poate fi 2-0, 2-1, 0-2 sau 1-2. La meciurile unde se joacă 3 seturi din 5 ( de regulă în competițiile masculine de Grand Slam), scorul final poate fi 3-0, 3-1, 3-2, 0-3, 1-3 sau 2-3.

Pariuri pe numărul total de seturi

Aici pariezi pe câte seturi vor fi. Dacă, de exemplu, plasezi un pariu sub 2,5, înseamnă că numărul de seturi ar trebui să fie de cel mult două. După același principiu, un pariu de peste 2,5 înseamnă 3 seturi. La partidele în format 2 din 3, vei găsi opțiunile peste sau sub 2,5, iar la cele 3 din 5 peste sau sub 3,5 și peste sau sub 4,5.

Și la tenis live ai opțiunea de peste/sub seturi, unde ai posibilitatea să intuiești câte seturi se vor disputa în total în cadrul meciului.

Citește și despre Magic Jackpot Wheel of Magic!

Pariuri pe total game-uri

În cadrul pariurilor pre-meci, poți plasa un pariu pe numărul total de game-uri înregistrate la finalul partidei. Vei observa că limitele de game-uri pe care ți le oferă casele de pariuri sunt flexibile și destul de ridicate.

În general, totalul game-urilor la meciurile jucate de băieți este mai mare decât în cazul jocurilor între fete. Explicația ține de diferența de seturi, așa că observă și acest aspect înainte de a-ți plasa pariul. De asemenea, și în cadrul pariurilor de tenis live poți miza pe numărul de game-uri, pe principiul de sub/ peste.

Pariuri pe cine câștigă primul sau al doilea set sau primul set/final meci

Aici poți miza pe jucătorul sau jucătoarea care crezi că vă lua primul, respectiv al doilea set al partidei. Ține cont de faptul că se poate ca persoana care câștigă primul set să nu fie neapărat persoana care câștigă meciul. Tocmai în asta constă avantajul de a avea o mare varietate de tipuri de pariuri tenis.

În partidele de tenis, lucrurile pot evolua surprinzător. Se poate ca unul dintre jucători să fie favorit, dar să înceapă prin a pierde primul sau al doilea set, doar pentru a reveni ulterior în forță. Pariurile pe câștigătorii seturilor pot fi imprevizibile, dar foarte palpitante și satisfăcătoare. Inclusiv la varianta de pariuri live poți miza pe câștigătorul primului set al partidei în derulare sau, în funcție de evoluția scorului, poți anticipa cine va câștiga setul 2.

Pariuri pe cine câștigă minim un set

În aceste tipuri de pariuri tenis, poți miza pe faptul că un anumit jucător câștigă cel puțin un set în meciul respectiv. Spre deosebire de pariurile anterioare, în care mizai pe cine câștigă fix primul sau al doilea set, aici trebuie doar ca favoritul tău să câștige cel puțin unul dintre ele. Este un pariu pe care îl poți considera destul de sigur atunci când jucătorii sunt echilibrați ca valoare. Asta pentru că se poate ca fiecare dintre ei să își adjudece unul dintre seturi.

Alte tipuri de pariuri tenis

Pentru că, așa cum spuneam, în tenis există multiple variante de pariere, iată și alte tipuri de pariuri tenis pentru care poți opta atunci când faci pariuri la casinouri online:

Poți revendica oricând o ofertă specială pentru pariuri, care-ți oferă bani gratuiți pentru pariere! Spre exemplu, la Maxbet pariuri, primești 700 RON gratuit:

700 RON Bonus Bun Venit pentru pariuri

Cod bonus: BUNVENIT

  • Înregistrează-te și validează-ți contul
  • Depune minim 50 RON
  • Primești 700 RON gratuit

Sfaturi utile de pariere

Indiferent că este vorba de turnee care contează în circuitele ATP, WTA sau ITF, casele de pariuri vin în întâmpinarea pariorilor pasionați de acest sport, cu o ofertă bogată și variată de tipuri de pariuri tenis. Dacă vrei să plasezi pariuri la tenis, sunt câteva lucruri pe care ar trebui să le cunoști pentru a-ți crește șansele de câștig:

● În preajma turneelor de Grand Șlam sunt organizate turnee de mai mică anvergură, unde punctele contând pentru clasamentele ATP sau WTA sunt mai reduse ca număr. De asemenea premiile oferite în bani nu se ridică la nivelul celor din marile turnee. Totuși, mulți jucători de top participă și la aceste evenimente pentru a-și menține forma de joc. De multe ori însă, ei nu joacă la capacitatea lor maximă, pentru a evita eventualele accidentări și extenuarea fizica.
De aceea, dacă ești un pasionat care plasează pariuri pe tenis și joci la surprize, poți profita de acest lucru pentru a obține câștiguri substanțiale. Casele de pariuri oferă cote mari jucătorilor care urmează să evolueze împotriva favoriților. Se întâmplă chiar și în turneele mari ca unii dintre favoriți să părăsească competiția chiar din primele tururi. Astfel, poți alege din oferta de tipuri de pariuri tenis varianta care te avantajează.

● Indiferent dacă optezi să plasezi pariuri pre-meci tenis sau alegi să joci la pariuri live tenis, vei observa un element comun: cotele oferite la diverse tipuri de pariuri tenis pot să difere de la o casă de pariuri la alta. Chiar dacă aceasta diferență nu este una substanțială, de ce să nu iți maximizezi eventualul profit obţinut din pariuri la tenis – alegând cotele cele mai convenabile pentru tine, și să pariezi în același timp pe favoriții tăi?

● Înainte să plasezi un pariu din categoria pariuri meciuri tenis, informează-te din toate sursele posibile. Trebuie să ai în vedere: forma jucătorilor, performanțele lor pe anumite suprafețe de joc, și meciurile directe dintre ei, dacă au fost. Clasamente sunt în unele cazuri irelevante. Asta deoarece sunt mulți jucători tineri și talentați care vin din urmă, dar care nu au avut ocazia să participe la prea multe turnee și să acumuleze puncte. Nu rareori se întâmplă că jucători plecați din calificările unui turneu de Grand Șlam să ajungă să elimine pe parcurs chiar favoriții.

● Suprafața de joc pe care se dispută partida are un rol important. Unii jucători se descurcă mai bine pe iarbă, în timp ce alții au performanțe pe zgură sau pe suprafață dură.

● Dacă ai ales să plasezi un pariu din categoria tipuri de pariuri tenis, trebuie să știi că probabilitatea ca un set din meci să se decidă în urma unui tie-break este mai mare atunci când el se disputa între doi jucători de valoare apropiata. La polul opus, dacă partida se dispută între doi jucători între care diferența de valoare e mare, foarte probabil ca finalul de meci să consemneze și un set alb, adică încheiat cu scorul de 6-0.

● E indicat să ai în vedere faptul că dacă un jucător revine pe teren după o perioadă lungă de absență, e posibil ca acesta să nu evolueze la randamentul obișnuit.

● În cazul în care ai plasat un pariu pre-meci, poți urmări partida live, deoarece multe case de pariuri oferă transmisiuni pentru turneele importante. În felul acesta poți la un moment dat să plasezi un pariu live care să îți asigure profitul, cu condiția să prinzi momentul oportun pentru a miza.

● Cele mai multe pariuri la tenis se plasează pe meciurile de simplu, dar la competițiile mari se organizează și concursuri de dublu, la unele chiar și de dublu mixt, jocuri pe care poți de asemenea paria.

Concluzii

Dacă îți place tenisul și vrei să îl trăiești din plin, odată cu jucătorii, și să câștigi de pe urma pasiunii tale, merită să mizezi pe acest sport iubit în întreaga lume. În plus, dacă urmezi sfaturile de mai sus, îți vei crește șansele de câștig. Pariază și tu pe meciurile de tenis preferate!

Citește și despre:

Alte Articole

concurenti asia express

Concurenți Asia Express 2024 Sezonul 7 Drumul Zeilor – Traseu și Câștigători

1 martie 2024

Mult așteptata emisiune Asia Express revine la TV cu un nou sezon plin de aventură și adrenalină. Află din acest articol totul despre emisiune, traseu și concurenți Asia Express 2024. Vei avea ocazia să-ți susții echipa preferată pe Drumul Zeilor, format din traseul Thailanda – Malaysia – Indonezia într-un sezon aparte. Rămâi pe aproape și […]

Citeste mai mult
nitro casino contact

Nitro Casino Contact – Cum Iei Legătura Cu Suport Nitro Casino

21 iulie 2022

Serviciul de relații cu clienții este esențial pentru rezolvarea problemelor, iar Nitro Casino știe asta. De aceea, la Nitro contact, ai la dispoziție mai multe metode, fiecare fiind utilă pentru anumite tipuri de probleme. Pentru ce probleme te adresezi la Nitro echipa contact? Poți folosi contact Nitro pentru o varietate de probleme. De fapt, orice […]

Citeste mai mult
princess casino bingo

Cel mai nou joc de Bingo Live disponibil la Princess Casino

23 iulie 2021

Încă o perioadă de dezvoltare pentru providerii de produse de betting înseamnă încă un privilegiu pentru România. Princess Casino Bingo tocmai a devenit un fenomen mulțumită colaborării cu Pragmatic Play care îmbogățește platforma operatorului cu un nou sistem de Bingo. Pragmatic Play Bingo – Un parteneriat benefic Pragmatic Play este o companie care s-a remarcat […]

Citeste mai mult
închidere cont pokerstars

Închidere cont Pokerstars – Totul despre jocul responsabil

24 februarie 2022

Jocurile de noroc reprezintă poate una dintre cele mai apreciate forme de divertisment, dar trebuie ținut cont că ele nu sunt nimic mai mult de atât. Pokerstars le pune la dispoziție jucătorilor un set de opțiuni pentru joc responsabil, printre care și închidere cont Pokerstars. Citește în continuare pentru a afla mai multe! Opțiuni care […]

Citeste mai mult

Autori

Fii la curent cu cele mai noi oferte la casino
Abonează-te la newsletter și asigură-te că nu pierzi nicio ofertă exclusivă
Aboneaza-te Acum!