ruleta ruseasca
Blog  /   iulie 20, 2022   /   Paul Anghelescu

Ruleta Rusească – Curiozități și Reguli Ruleta Rusească

4.7/5 - (3 votes)

Cine n-a auzit oare de ruleta rusească? Un joc periculos, mortal, un fel de a provoca destinul sau un divertisment excentric? Câte puțin din toate acestea. Ruleta rusească este un joc de noroc cu potențial mortal. Află mai multe despre ruleta rusească reguli, istoric și curiozități pe SuperCazino!

50 Rotiri Gratuite Fără Depunere

Cod bonus: RO2000

 • Înregistrează-te, verifică-ți contul și primești 50 rotiri fără depunere
 • La efectuarea unei depuneri de 50 RON prin codul RO2000, primești 200 rotiri extra și dublarea sumei de joc
 • Rotirile sunt valabile la sloturile Stars Invaders Classic şi Diamond Stars Classic

Origini Ruleta Rusească – De Unde Provine Ruleta Rusească?

russian roulette cartușe

Expresia „ruleta rusească” sau „russian roulette” apare pentru prima dată în 1937, având reguli ruleta rusească specifice. A apărut într-un articol publicat de jurnalistul american Georges Surdez în revista Collier’s Weekly. Articolul a fost dedicat divertismentului riscant practicat de soldații Legiunii Străine Franceze pentru a scăpa de plictiseală în Africa de Nord. Surdez menționează o scrisoare în care un mercenar german povestea o conversație purtată cu un sergent rus în cursul anului 1917.

„Când totul s-a prăbușit în jurul nostru”, a relatat sergentul, ofițerii ruși au considerat că își pierd nu numai prestigiul, banii, familia, țara, dar și onoarea față de aliații lor. Într-o cafenea, alături de prieteni, unii dintre ei au scos dintr-o dată un revolver, au scos un cartuș din butoi, l-au întors înainte de a pune arma la tâmpla lor și de a apăsa declanșatorul. Probabilitatea de a exploda creierul ofițerului a fost de 5 din 6 șanse. Uneori, acest lucru s-a întâmplat și alteori nu”.

În 1917, forțele armate au fost echipate cu revolverul Nagant, al cărui butoi conținea șapte cartușe. Revolverul american cu șase împușcături Smith & Wesson folosit anterior era considerat deja depășit. Confruntându-se cu astfel de probabilități nefavorabile, toți ofițerii ar fi fost rapid decimați. Problema principală este însă că nu există dovezi, nici un singur document sau memorii care să ateste practica „ruletei rusești” în armată. În acest sens, chiar însuși Surdez nu a protestat niciodată când a fost numit „un om care a inventat ruleta rusească”. Vezi oferta completă de cazinouri unde poți juca la ruletă live!

Ruleta Rusească Reguli – Cum Se Joacă Ruleta Rusească?

revolver ruletă rusească

Jocul ruleta rusească are și câteva reguli specifice. Desigur, nu se recomandă practicarea acestui joc, întrucât are potențial mortal, iar o fărâmă de ghinion este suficientă pentru a curma o viață omenească. În prezent, acest joc este și mai greu de jucat, având în vedere inaccesibilitatea revolverelor absolut necesare la ruleta rusească reguli.

 • Jocul se desfășoară folosind unui revolver care are un încărcător de formă rotundă și cilindrică, ce poate fi încărcat cu şase sau opt cartuşe. Un astfel de revolver este utilizat pentru că încărcătorul se rotește cu viteză asemenea ruletei de la mesele de joc.
 • Hazardul decide dacă arma se descarcă sau nu, apăsând pe trăgaci. Așadar, jocul poate fi mortal dacă nefericitul nimereste glonț pe țeavă și o lipește de tâmplă. 
 • Un unic cartuș e suficient, iar celelalte locașuri sunt lăsate goale. Viața sau moartea depind de noroc, iar ruleta rusească poate însemna moarte sau nu.
 • Jocul se repetă până ce la unul din jucători va fi declanșată împușcătura fatală. Ca reguli de joc, se pot stabili de înainte numărul de rotiri și de încercări.
 • În variante periculoase ale ruletei ruseşti, se pun în încărcător câte două, trei, patru sau chiar cinci cartuşe, scăzând considerabil şansele ca omul care apasă pe trăgaci să poată scăpa cu viaţă.
 • O varianta mai sigură a jocului este „Friendly Russian Roulette” – ruleta rusească ușoară – care are un regulament similar cu al ruletei clasice, dar în care se utilizează gloanțe oarbe. Află cum se folosește sistemul Martingale pentru a câștiga la ruletă!

Curiozități Despre Ruleta Rusească

Din 1937, când a apărut în atenția opiniei publice, jocul a devenit o parte importantă a culturii pop din America și restul lumii. Acesta a fost înfățișat într-un număr mare de lucrări de artă contemporane, tablouri, versuri și cărți, dar a cunoscut cel mai mare impact prin popularizarea pe marele ecran de către Hollywood. Vezi și oferta de jocuri de ruletă Frank Casino live!

Ruleta Rusă în Istorie

În ciuda cultului pentru arme al Americii, înainte de articolul lui Surdez, nu a existat o astfel de practică. Cu toate acestea, articolul lui Surdez a incitat publicul și a fost reeditat în diferite colecții. Opt luni mai târziu, tânărul american Thomas Markley a fost ucis în acest fel de ziua lui. Acesta este primul caz dovedit de ruletă rusă mortală în Statele Unite.

Surdez, conştient sau nu, tocmai le livrase americanilor o metodă tragică şi sigură de a-şi încheia socotelile cu viaţa. Nuvela a avut un succes enorm, iar Surdez nu şi-a imaginat niciodată că doar în decursul acelui an, câteva sute de americani urmau să-şi piardă vieţile deoarece au încercat să joace russian roulette cu propriile revolvere.

John Marshall Alexander Jr, cunoscut și sub numele de Johnny Ace, a fost un muzician popular de rhythm & blues din SUA. În ziua de Crăciun a anului 1954, la sfârșitul unui turneu anual, performa în spectacole la Auditorium City din Houston, Texas. În timpul uneia dintre pauze, s-a împușcat mortal în timp ce se juca cu un revolver de calibru 32. Și în timp ce unii martori oculari au declarat că băutura și manevrarea greșită a armei de foc au condus la moartea sa, rapoartele oficiale ale poliției au declarat că motivul accidentului mortal a fost un joc de russian roulette.

A fost folosită din nefericire în toată gama războaielor şi confruntărilor moderne, începând cu prizonierii din gulagurile sovietice forţaţi să apese pe trăgaci spre amuzamentul gardienilor, la prizonierii grupărilor teroriste din Orientul Mijlociu, obligaţi să facă acelaşi lucru. Te-ar putea interesa un joc la ruletă Vlad Cazino!

Ruleta Rusească în Filme – Filme Despre Ruleta Rusească

ruletă rusească hollywood

De-a lungul vremii, mii de oameni aveau să își piardă viața în acest mod absurd şi nebunesc. Un val de sinucideri prin metoda ruletei ruseşti a fost înregistrat în Statele Unite în urmă difuzării filmului „Deer Hunter” (Vânătorul de cerbi), lansat în anul 1978, cu actorul Robert de Niro în rolul principal.

O scenă din film arată trei soldaţi americani capturaţi în timpul Războiului din Vietnam şi forţaţi să joace ruleta rusească până nu mai rămâne decât un singur supravieţuitor norocos. Încă din prima săptămână de după lansarea filmului, zeci de adolescenţi americani au murit încercând să imite ce văzuseră în film. Joacă și tu la ruletă Fortuna!

Ruleta Rusească în Cărți – Cărți Despre Ruleta Rusească

Deși numele celebrului joc ruleta rusească face trimitere directă la poporul slav, există o singură menţionare scrisă a ruletei ruseşti în Rusia în nuvela „Fatalistul”, scrisă de scriitorul rus Mihail Lermontov în anul 1840. În nuvela scrisă de Lermontov, un personaj minor supravieţuieşte cu bine unei încercări de joc cu ruleta rusească.

Psihologia Ruletei Rusești

psihologie

Psihopatologia modernă nu poate explica nimic despre psihicul şi personalitatea oamenilor predispuşi să joace ruleta rusească. Literatură de specialitate şi cercetările despre jocul ruleta rusească sunt aproape inexistente. În ciuda celebrităţii acestui joc periculos, este încă practicat, deși mult mai rar. Din păcate, ruleta rusească poate fi o crudă metodă de execuţie şi tortură psihologică. Află ce poți juca la mesele de ruletă Maxbet, ruletă Betano și ruletă Superbet!

Concluzii

Ruleta rusească este un joc al norocului cu potenţial mortal. Are ca motivaţie afecţiuni psiho-emoţionale specifice sau pariuri bizare. Cu toate acestea, curiozitatea umană de a juca ruleta rusească joc i-a aruncat pe mulți în ghearele morții. Dacă totuși te tentează un joc de ruletă plin de adrenalină, încearcă la cazinourile live, unde poți revendica o mulțime de oferte avantajoase!

Bonus fără depunere

 • Primești 100 rotiri gratis fără depunere la validarea contului
 • Rotirile sunt valabile la jocul Shining Crown
 • Bonus instant

Întrebări Frecvente

🔶 Când a apărut ruleta rusească?

Prima mențiune despre ruleta rusească a fost în 1937, într-un articol publicat de Georges Surdes în Colliers Weekly. Acesta relata conversația purtată în 1917 între un mercenar german și un sergent rus, în care era descris modul de funcționare al ruletei rusești.

🔶 Cu câte cartușe poate fi încărcat revolverul folosit la ruleta rusească?

Revolverul poate avea 6 sau 8 cartușe.

🔶 Care a fost primul caz de ruletă rusească ce s-a soldat cu deces în Statele Unite?

Primul caz de ruleta rusească mortală a fost cel al lui Thomas Markley, care a decedat astfel chiar de ziua lui.

🔶 Există vreo variantă inofensivă a ruletei rusești?

Da, există și se numește Friendly Russian Roulette. Regulamentul este asemănător, dar se folosesc gloanțe oarbe.

🔶 Ce fel de revolver se folosește la ruleta rusească?

Pentru jocul de russian roulette, se folosește un revolver cu încărcător de formă rotundă sau cilindrică

Alte Articole

supercazino holder

Super 7s Superbet – Slot Superbet Super 7s

5/5 – (2 votes) Descoperă Super 7s Superbet, un joc clasic cu fructe care îți va aduce plăți excelente și multă distracție. Grafica excepțională a jocului, combinată cu modul simplu de joc îl face unul dintre cele mai căutate jocuri de la furnizorul Pragmatic Play. În ghidul de astăzi, îți vom prezenta toate aspectele pe […]

Citeste mai mult
supercazino holder

Jocuri Mozzartbet Virtuale – Pariuri pe Fotbal și Curse

5/5 – (1 vote) Secțiunea Mozzartbet virtuale promite multă distracție datorită pariurilor pe curse și pe fotbal. Hai să vedem, în articolul de față, ce bonusuri te așteaptă la Mozzartbet și cum se revendică. Desigur, vorbim și despre tipurile de sporturi virtuale Mozzart și ce pariuri poți plasa pe ele. Mozzartbet Virtuale – Bonusuri de […]

Citeste mai mult
supercazino holder

Burning Hot Vlad Cazino – Slot Burning Vlad Cazino

5/5 – (1 vote) Astăzi îți prezentăm unul dintre cele mai cunoscute jocuri, adică Burning Hot Vlad Cazino. Fiind un clasic în industria păcănelelor, este de la sine înțeles că funcționează foarte simplu și plătește bine. În ghidul de astăzi, îți vorbim despre toate aspectele esențiale de la păcănele Burning Hot Vlad Cazino. Vei avea […]

Citeste mai mult

Fii la curent cu cele mai noi oferte la casino

Abonează-te la newsletter și asigură-te că nu pierzi nicio ofertă exclusivă