banner pariuri formula 1
Blog  /   noiembrie 23, 2021   /   Andrei Stanescu

Pariuri pe Formula 1 – Tipuri de pariuri Formula 1 & sfaturi

5/5 - (1 vote)

Dintre toate întrecerile cu motor ce se desfășoară pe mapamond, cele care se bucură de cea mai mare popularitate sunt cursele de Formula 1. Află în continuare din acest articol cum poți să plasezi pariuri Formula 1!

500 RON Bonus Bun Venit

Bonus Pariuri Sportive

  • Înregistrează-te și primești un bonus bun venit pariuri!

Tipuri de pariuri Formula 1

Sunt o mulțime de pariuri pe care le poți face la case pariuri. Mai jos vei găsi o listă cu unele dintre cele mai populare dintre care poți alege.

Câștigător cursă

Presupune să plasezi o miză pe pilotul care crezi că va trece primul linia de sosire. Unele case de pariuri oferă și posibilitatea de a miza pe “câștigător cursă each way”, pariu care-ți asigură un câștig chiar dacă pilotul pe care ai mizat nu iese învingător, dar termină în primii 3 sau în primii 6.

Pariuri Formula 1 pe monopost – mașina câștigătoare

O cursă de Formula 1 este și un duel între constructorii mașinilor din circuit. Dintre tipurile de pariuri la Formula 1, acesta îți oferă posibilitatea să mizezi pe constructorul care va câștiga cursa. Pariul tău va fi câștigător indiferent care dintre cei doi piloți ai săi va câștiga. Prin urmare, aceste tipuri de pariuri sunt destul de flexibile și îți oferă șanse destul de bune, mai ales dacă pariezi pe o echipă puternică.

Termină pe locurile 1-3

Aceste pariuri pe Formula 1 se bazează pe clasamentul final al cursei. În cazul în care ai mai mulți favoriți la câștigarea respectivului eveniment, poți plasa un pariu de acest tip. Mizezi pe fiecare și câștigi dacă termină cursa pe podium.

Termină pe locurile 1-6

Poți miza că un anume pilot încheie cursa între primii 6. Pentru un “ outsider”, adică un pilot mai slab evaluat, cota oferită de casele de pariuri va fi desigur mare. În cazul în care va reuși această performanță, câștigul tău va fi unul substanțial.

Pariuri Formula 1 de tip Termină în puncte

La sfârșitul cursei, se oferă un punctaj piloților participanți, în funcție de locul pe care s-au clasat la finalul ei. Asta e valabil doar pentru primii 10 care trec linia de sosire. În cazul în care concurentul pe care ai pariat se află printre ei, pariul tău este câștigător.

Cel mai rapid tur

Îți oferă posibilitatea să plasezi o miză pe concurentul care crezi că va scoate cel mai bun timp într-un tur de circuit. Dacă pilotul pe care ai mizat realizează cel mai rapid tur de circuit din cursă, câștigul tău este asigurat.

Duel clasare

Ai oportunitatea să pariezi că un anumit pilot se va clasa mai bine ca altul la finalul cursei. La aceste tipuri de pariuri Formula 1 este bine sa ții cont de clasările anterioare ale celor 2 piloți și de performanțele lor pe circuitele respective.

Număr de piloți clasați

Este un pariu de tip sub/peste și se referă la numărul de piloți care vor încheia cursa, cu alte cuvinte, vor trece linia de sosire. Spre deosebire de alte sporturi, la care suprafața pe care se desfășoară întrecerea este strict stabilită prin regulament, la cursele de Formula 1 lucrurile stau puțîn diferit. Circuitele diferă prin gradul lor de dificultate. Deci la acest tip de pariuri e necesar să ții cont de gradul de dificultate al circuitului. Numărul piloților care vor termina cursa depinde în primul rând de acest aspect.

Pariuri Formula 1 de tip Sa se clasifice

Poti plasa o miză pe faptul ca un anumit pilot va reuși să termine cursa. Dacă pilotul respectiv reușește să treacă linia de sosire, indiferent de locul obținut, pariul tău va fi câștigător. Aici trebuie sa ții cont de rezultatele anterioare ale acelui pilot pe circuitul respectiv.

Pole-position

Se referă la cursele de calificare care preced întrecerea propriu-zisă. Piloții se vor alinia la startul cursei în funcție de rezultatele din calificări. Cel care va câștiga aceste calificări va pleca din pole-position. La acest tip de pariuri Formula 1 ai posibilitatea să pariezi pe concurentul care crezi că va fi cel mai rapid in calificari.

Poți beneficia de bonusuri sport la Superbet pariuri!

Sfaturi utile pentru pariuri la Formula 1

Există câteva lucruri pe care e bine să le cunoști înainte de a pune pariuri la Formula 1. Urmează sfaturile următoare, ca să îți crești șansele de a câștiga:

  • De regulă, cei mai buni constructori de mașini pentru Formula 1 beneficiază și de serviciile celor mai buni piloți. Dacă ai ales să plasezi pariuri Formula 1 de tip câștigător cursă sau monopost câștigător, e indicat să mizezi pe aceștia.
  • La cursele cu mai mulți favoriți e de preferat să plasezi un pariu de tip “termină pe podium”. Deși cota oferită este mai mică decât pentru pariul “ câștigător cursă”, probabilitatea de a obține un câștig este mult mai mare.
  • Dacă ai ales dintre pariuri tipul “număr de piloți clasați”, este necesar să ții cont de dificultatea traseului pe care se desfășoară întrecerea. Un traseu cu grad mare de dificultate va fi încheiat de un număr mai mic de piloți decât în cazul celorlalte circuite.
  • Indiferent ce tip de pariuri Formula 1 ai ales să joci, trebuie să fii la curent cu statisticile. E necesar să te informezi înainte cu privire la performanțele piloților pentru fiecare circuit în parte.
  • Înainte să plasezi pariuri pe Formula 1, urmărește câteva curse, fie ele și înregistrate. Îți vei forma o idee despre ce se întâmplă pe pistă și te va ajuta să apreciezi modul în care vei miza pe acest sport deosebit de spectaculos.
  • Desigur, pilotul care câștigă pole-position, cel mai rapid din calificări, pornește ca favorit în întrecere. Statisticile arată totuși că probabilitatea că el să câștige cursa e de 50%. Dacă ai dubii că ar putea câștiga întrecerea, poți încerca și un alt tip de pariu, de exemplu cel legat de top 3 sau locurile 1-6.

Concluzie

Așa cum observi, nu este dificil să pariezi la Formula 1, mai ales dacă deja te atrag cursele de mașini. Încearcă să rămâi la curent cu ceea ce se întâmplă în domeniu și familiarizează-te cu tipurile de pariuri enumerate mai sus. Vei reuși astfel să intuiești cât mai bine finalul cursei, exceptând situațiile neașteptate. Plasează și tu pariuri pe Formula 1!

500 RON Bonus Bun Venit

Bonus Pariuri Sportive

  • Înregistrează-te și primești un bonus bun venit pariuri!

Vezi și:

Alte Articole

ponturi fotbal

Ponturi Fotbal – Cele Mai Bune Ponturi Fotbal

5/5 – (5 votes) În articolul de mai jos vei găsi informaţiile de care ai nevoie pentru a-ţi realiza zilnic câte un bilet la case pariuri: atât ponturi pariuri azi fotbal, cât şi ponturi fotbal mâine, astfel încât să te poţi pregăti din timp. Bineînţeles, pe lângă evenimentele propuse de noi, poţi adăuga pe biletele […]

Citeste mai mult
electric castle 2022

Electric Castle 2022 – Artiști, Bilete și Extragere Fortuna

5/5 – (3 votes) Electric Castle 2022 se va desfășura în perioada 13 – 17 iulie, la Castelul Banffy din Cluj-Napoca, locația obișnuită a festivalului de ani de zile. Citește în continuare pentru a afla ce Electric Castle 2022 artiști poți asculta, de unde poți achiziționa bilete și multe alte informații oferite de Supercazino! Scurt […]

Citeste mai mult
epopeea lui marcel sez 2 ep 1

Epopeea lui Marcel – Sezon 2 Ep. 1

5/5 – (6 votes) Doar nu ai uitat de Epopeea lui Marcel, nu-i așa? Am ajuns la sezonul 2, episodul 1 în care Marcel e pregătit să-și găsească dragostea. Nu poți rata aventurile lui la speed dating. Întâlnirile pe nevăzute vin cu belele, așa cum era de așteptat. Pe cine crezi că va alege Marcel […]

Citeste mai mult

Fii la curent cu cele mai noi oferte la casino

Abonează-te la newsletter și asigură-te că nu pierzi nicio ofertă exclusivă