gambling sua
Stiri  /   ianuarie 5, 2020   /   Cristian

Yahoo și MGM – parteneriat pe piața de pariuri sportive din SUA

Situația jocurilor de noroc și a pariurilor sportive pe teritoriul SUA a fost mereu pusă sub semnul întrebării. Ani la rând, statele americane au încercat să construiască un cadru legal pentru jocurile de noroc intrastatale, iar în timp ce unele erau dispuse să acorde licențe de operare, alte state interziceau orice formă de gambling SUA online. Spre exemplu, în anul 2012, Nevada s-a numărat printre primele state care au început să acorde aceste licențe, în timp ce Utah a adoptat un proiect de lege care interzice gamblingul online. Washington a fost unul dintre cele mai vehemente state, aici practicarea jocurilor de noroc online fiind considerată o abatere penală extrem de gravă.  Jocurile de noroc online sunt interzise în SUA încă din anul 2006, însă statele membre au libertatea să aprobe propriile norme legislative care să permită practicarea gamblingului în interiorul propriilor granițe.

Industria de gambling SUA și interdicția jocurilor de noroc

În anul 2018, Curtea Supremă a Statelor Unite a anulat interdicția pentru jocurile de noroc, pariurile sportive fiind și ele legale din nou. Ligile sportive au început să atragă parteneri din rândul cazinourilor online și și-au anunțat fanii că pot începe să parieze pe meciurile favoriților săi. Până anul trecut, Curtea de Apel interzicea transmiterea electronică de date pentru pariuri sportive, în 2006 intrând în vigoare o lege prin care se interzicea transferul de fonduri între instituțiile financiare din SUA și conturile jucătorilor americani la casele de pariuri, săli de oker sau cazinouri online. În urma acestei decizii, multe case de pariuri au anunțat că operațiunile ce implică bani reali vor fi suspendate către clienții americani, în timp ce alți operatori, cum ar fi Poker Stars sau Worlds Sports Exchange au continuat să își ofere serviciile către clienții din SUA. 

În luna iunie a anului 2009, Departamentul de justiție a confiscat aproximativ 34 de milioane de dolari de la peste 27.000 de jucători care aveau conturi online. Câteva luni mai târziu, a fost adoptată o hotărâre care reglementa poker-ul online și multe alte forme de pariere online, iar un an mai târziu, statul New Jersey a fost rimul care a votat o lege ce reglementa anumite forme de jocuri de noroc online. Legea excludea însă pariurile online, acestea fiind luat în discuție mult mai târziu.

După cum spuneam, în anul 2018 a fost anulată interdicția pentru pariurile sportive, iar fiecare stat poate acum decide dacă va legaliza sau nu pariurile sportive. Primul pas în această direcție și o premieră pentru piața de gambling SUA a fost încheierea unui parteneriat între Yahoo Sport  și BetMGM care să îi ajute pe cei care pasionați să plaseze mult mai ușor pariuri sportive.

Yahoo Sports și BetMGM, parteneriatul care deschide lumea pariurilor sportive

În luna noiembrie 2019 a fost semnat un parteneriat între Yahoo Sports și BetMGM, un partneriat ce oferă acces mult mai ușor fanilor care vor să parieze pe echipa preferată. Odată cu lansarea Yahoo Sportsbook, lumea pariurilor sportive din SUA a mai făcut un pas către evoluție. Aplicația Yahoo Sports este disponibilă atât pentru telefonanele cu Android, cât și pentru cele cu sistem de operare tip iOS și a fost lansată oficial în noiembrie. Dacă până acum erau interzise tranzacțiile, de acum înainte, tranzacțiile vor putea fi realizate prin intermediul platformei BetMGM.

Selecția de pariuri pe care o poți găsi în aplicația Yahoo Sports este extrem de mare și include meciuri de NBA, NHL, meciuri de fotbal, baseball, golf sau tenis. Scopul dezvoltatorilor aplicației a fost să ofere pariorilor o nouă experiență, cu ajutorul unui conținut interactiv, cu o valoare superioară. Partea cea mai bună este că acest parteneriat semnat între Yahoo și BetMGM continuă și în afara aplicației. MGM s-a angajat să distribuie conținutul Yahoo Sports pe toate platformele sale, în timp ce Yahoo s-a angajat să organizeze diverse evenimente în locațiile MGM. Acest parteneriat este văzut în luma de gambling SUA ca o modalitate de a revoluționa pariurile sportive și de a le duce la un alt nivel. Aplicația este foarte intuitivă și ușor de utilizat, fiind potrivită chiar și pentru jucătorii care nu au o experiență chiar atât de mare. Cum intri în aplicație, vei putea vedea toate meciurile disponibile pentru pariere, îți vei putea alege meciurile care te interesează cel mai mult, vei putea să îți pui remindere pentru ele, și bineînțeles, să alegi pariurile care crezi că îți vor aduce cele mai multe câștiguri.

În momentul de față, există 19 state americane care au legalizat pariurile sportive, ultimul fiind Colorado. Aplicația dezvoltată ed Yahoo, împreună cu BetMGM poate fi folosită doar pe teritoriul acestor state care au renunțat la interdicția pentru jocurile de noroc și pariurile sportive. Fanii din New Jersey au fost primii care au putut să acceseze aplicația și să beneficieze de avantajele sale. Mai mult decât atât, cei de la MGM au pregătit pentru ei bonuri în valoare de până la 100 dolari, convertiți în pariuri gratuite în cadrul aplicației Yahoo SportsBook. De altfel, New Jersey este și statul care se luptă de mulți ani pentru dreptul de a organiza pariuri sportive și abrogarea acestei legi federale din 1992 care limita și interzicea accesul la pariuri sportive. În 1992, Congresul a adoptat această lege susținând că pariurile amenință integritatea evenimentelor sportive. 26 de ani mai târziu, legea este abrogată, iar pariorii se pot bucura din nou de meciurile preferate și de pariurile sportive.

Piața de gambling SUA începe ușor să se reglementeze, iar asta nu poate decât să bucure iubitorii de jocuri de noroc și de pariuri sportive. Primul pas a fost făcut de Yahoo, împreună cu BetMGM, dezvoltând această aplicație ce le permite fanilor din statele care nu au nicio problemă cu jocurile de noroc, să se bucure de meciurile preferate și să plaseze pariuri sportive de oriunde s-ar afla, fără riscuri. Până anul trecut, pariurile sportive erau interzise în 46 din cele 50 de state americane, iar odată cu abrogarea deciziei care interzicea pariurile sportive, 19 state au făcut deja un pas în față, specialiștii estimând că este doar o chestiunea de timp până ce restul statelor se vor alătura și vor legaliza pariurile sportive.

Citește și știrile despre:

Alte Articole

888 sport

888 Sport a devenit principalul partener la NFL UK și Irlanda

888 Sport a devenit principalul partener la NFL UK și Irlanda 888 Sport a reușit să încheie un contract destul de atractiv, iar în condițiile parteneriatului este specificat că 888 va apărea ca și partener în difuzările Playoff-urilor, la Super Bowl, dar și în zilele de Duminică și Luni la evenimentul Night Football. Guy Cohen, […]

Citeste mai mult
Yggdrasil sloturi

Slot nou de la Yggdrasil – 2 Gods: Zeus vs Thor Slot

Yggdrasil sloturi a lansat 2 Gods: Zeus vs Thor Slot Au fost destule bătălii grandioase în istorie, dar la așa ceva nu s-a așteptat nimeni. Zeus a avut parte de inamici fioroși, Thor a avut și el parte de bătălii destul de aprige, dar niciodată nu au fost puși față în față. Probabil pentru că […]

Citeste mai mult
microgaming slots

Microgaming în colaborare cu Superbet România

Cu toate acestea, Microgaming a semnat o colaborare cu cei de la Superbet online, iar de acum ar trebui să ne așteptăm să vedem Microgaming Slots direct pe site-ul celor de la Superbet online. Știu că probabil ești la fel de fericit ca mine când afli aceste informații și abia aștepți să fugi pe site-ul […]

Citeste mai mult

Fii la curent cu cele mai noi oferte la casino

Abonează-te la newsletter și asigură-te că nu pierzi nicio ofertă exclusivă