romslot
Stiri  /   noiembrie 27, 2018   /   Cristian

Pactul pentru responsabilitatea industriei jocurilor de noroc

Un pas important în direcția responsabilității în industria de gambling a fost realizat la sfârșitul lunii octombrie, la București. Mai exact, în cadrul reuniunii Comitetului Executiv al EUROMAT (The European Gaming and Amusement Federation) din 29-30 octombrie, la invitația ROMSLOT, a fost semnat de către asociațiile reprezentative din industrie ”Pactul pentru responsabilitatea industriei jocurilor de noroc”. Acest document a fost semnat în prezența tuturor asociațiilor de profil, reprezentanților Loteriei Române, ai Oficiului Național pentru Jocuri de Noroc și ai Parlamentului României.

ROMSLOT – asociația organizatoare a reuniunii de la București

Înainte de a vedea ce presupune acest pact, trebuie să menționăm faptul că această întâlnire la nivel înalt la București la care a participat EUROMAT a fost organizată de ROMSLOT – Asociația Organizatorilor de Sloturi din România. În cadrul acestei reuniuni s-au adus în discuție teme actuale de interes pentru industria de gambling din România și din Europa, de la legislație, până la protecția clienților și responsabilitatea socială. Reuniunea a coincis și cu aniversarea a 8 ani de la înființarea ROMSLOT.

ROMSLOT este membru oficial EUROMAT încă din anul 2011, iar acest parteneriat aduce asociației beneficii importanet, membrii ROMSLOT având acces la ultimele informații despre tendințele din industria de gambling la nivel mondial. De altfel, Asociația Organizatorilor de Sloturi din România a fost prima care a adus în țara noastră concepte utilizate la nivel internațional și a implementat un cod de etică inspirat din valorile europene în rândul membrilor săi. Tot ROMSLOT a inițiat programul ”Joc Responsabil”, singurul program funcțional din România care oferă ajutor persoanelor care se confruntă cu dependența de jocurile de noroc, dar despre acest program vom vorbi puțin mai târziu.

Ce reprezintă ”Pactul pentru responsabilitatea industriei jocurilor de noroc”?

Acest pact semnat în prezența EUROMAT este primul document de asumare care vine în sprijinul programului ”Joc responsabil”. Unul dintre cei mai mari susținători ai acestui pact a fost renumitul medic psiholog Cristian Andrei, cel care oferă sprijin tuturor jucătorilor cu probleme.

Pactul pentru responsabilitatea industriei jocurilor de noroc a fost semnat de toate asociațiile reprezentative din industria de gaming și este de fapt un acord de colaborare pentru sporirea gradului de responsabilitate față de participanții la activitățile de jocuri de noroc. Iată câteva prevederi ale acestui pact:

  • Efectele jocului de noroc asupra persoanelor, familiilor și comunităților vor fi evaluate prin intermediul cercetărilor de specialitate
  • Problemele cu care se pot confrunta jucătorii vor putea fi prevenite prin programe de educație în rândul tinerilor, prin tot felul de intervenții recuperatorii sau programe de formare în rândul operatorilor
  • Se dorește ca percepția asupra activității asociațiilor de profil din industria de gambling să fie una corectă, bine informată și constructivă

Ce presupune programul ”Joc responsabil”?

În calitate de membru EUROMAT, Asociația sloturilor din România promovează un cadru legislativ coerent, aplicabil și conform cu normele în domeniul de gambling elaborate de către Uniunea Europeană. Tocmai din aceast considerent a fost inițiat și programul ”Joc responsabil”, primul program dedicat jucătorilor care se confruntă cu probleme de joc și care le oferă un ajutor real. Scopul principal al acestui proiect este prevenirea, identificarea și asistarea jucătorilor cu probleme legate de jocuri de noroc și propunerea unui program de intervenție eficient care să îi ajute să scape de această dependență. Un lucru important de menționat este faptul că acest program nu se adresează doar celor care se confruntă cu acest fenomen, ci și familiilor acestora pentru că și ele au nevoie de sprijin.

În cadrul programului ”Joc responsabil” a fost alcătuită o echipă de psihologi în tratarea problemelor de dependență, unul dintre consultanți fiind chiar renumitul medic psiholog și psihiatru Cristian Andrei. Programul oferă o linie telefonică gratuită prin intermediul căreia jucătorii pot primi consiliere gratuită direct de la psihologi, ședințe gratuite de evaluare și consiliere la unul dintre cabinetele aflate în București, Iași sau Cluj, consiliere pe mail, materiale informative în sălile de joc și cursuri de instruire cu angajații din sălile de jocuri care îi învață pe aceștia cum să identifice jucătorii cu probleme. Mai mult decât atât, a fost realizat chiar și un chestionar de auto-testare prin care poți verifica dacă jocurile de noroc chiar au devenit o problemă pentru tine.

Psihologii implicați în acest program susțin că un joc responsabil înseamnă să nu investești mai mult de 10% din venitul lunar în jocuri de noroc. Alte recomandări sunt: nu paria niciodată mai mult decât suma stabilită inițial, nu juca banii pe care intenționezi să îi folosești la altceva, nu paria atunci când te simți obosit, stresat sau supărat, nu neglija familia, activitățile sociale sau profesionale din cauza jocurilor de noroc și stabilește-ți întotdeauna o limită de timp pe care să îl petreci în fața aparatelor de păcănele sau a cazinourilor online.

Jocurile de noroc sunt o modalitate plăcută de petrecere a timpului liber, atâta timp cât nu treci limitele stabilite și chiar te bucuri de ele. În momentul în care încetează să mai devină o activitate plăcută de a petrece timpul și începe să te obsedeze și să îți acapareze viața, este clar că te confrunți cu o problemă. Majoritatea problemelor de joc apar pe fondul unor situații nerezolvate și este important să se depisteze sursa problemelor ce au cauzat comportamentul jucătorului. În ultimul timp, s-a observat faptul că din ce în ce mai mulți jucători se confruntă cu astfel de probleme, chiar dacă nu vor să recunoască întotdeauna. Și tocmai din acest motiv este necesar un program de responsabilitate în industria de gambling. Pactul semnat în data de 29 octombrie 2018 la București reprezintă un pas înainte către adevăratul rol al jocurilor de noroc: divertismentul. Este important să conștientizăm că jocurile de noroc sunt în primul rând o sursă de distracție, nicidecum una de venit stabil și dacă vrei să joci din plăcere și să te bucuri și de câștiguri, trebuie să înveți să joci cât mai responsabil.

Alte Articole

Playtech adoptă noi măsuri pentru un joc responsabil

Playtech – măsuri pentru jocul responsabil De altfel, Playtech s-a angajat că va ține întreaga industrie la curent cu ultimele evoluții din domeniul jocurilor de noroc mai sigure și mai resonsabile. Pe site vei găsi o mulțime de informații cu rivire la ultimele cercetări și dezvoltări atunci când vine vorba de industria de gambling. Iată […]

Citeste mai mult

Cazinouri Las Vegas – Bani pentru purtarea măștii

Cazinouri Las Vegas – recompense de 7.500 dolari într-un weekend Promoția se adresează tuturor celor care trec pragul cazinourilor Caesars și sunt membri al clubului Caesars Rewards, însă oricine se poate înscrie în acest club pentru a putea profita de această ofertă, dar și de multe altele. Reprezentanții cazinoului au fost întrebați când se va […]

Citeste mai mult

Jocurile de noroc – Venituri de peste jumătate de miliard de euro

Industria de jocuri de noroc din România – Sprijin din partea autorităților Dan Ghiță, președintele asociației ROMBET, a declarat la un moment dat, pe durata stării de urgență faptul că dacă restricțiile se vor prelungi și dacă guvernul nu va sprijini în niciun fel industria de jocuri de noroc din România, atunci va urma o […]

Citeste mai mult

Fii la curent cu cele mai noi oferte la casino

Abonează-te la newsletter și asigură-te că nu pierzi nicio ofertă exclusivă