loto franta
Stiri  /   octombrie 15, 2019   /   Cristian Rotaru

Loteria franceză se privatizează – ce va urma?

Jocurile de loto sunt populare în întreaga lume, reprezentând una dintre cele mai vechi forme de divertisment. Majoritatea loteriilor sunt deținute de stat, însă în anumite cazuri, se poate întâmpla ca loteria să fie supusă unui proces de privatizare, așa cum loteria franceza se pregătește să se privatizeze, în urma adoptării anumitor reglementări ale cazinourilor.

Loteria franceză și privatizarea operatorului FDJ

Jocurile de loto Franța sunt preferatele celor care își doresc adrenalină, dar și șanse mari de câștig. Până acum, loteria franceză a fost deținută de stat, așa cum se întâmplă în majoritatea cazurilor, însă după ce au fost adoptate noile reglementări ale cazinourilor, Franța se pregătește să privatizeze jocurile de loto. Operatorul care deține jocurile de loterie națională a țării se numește La Française des Jeux (FDJ), iar operatorul care va cumpăra această companie va obține de fapt un monopol pe durata a 25 de ani asupra pariurilor cu amănuntul, pariurilor sportive cu amănuntul și a loteriilor online. Dar asta nu e tot, operatorul care va reuși să încheie acest proces de privatizare va avea voie să ofere și o gamă variată de jocuri aleatorii cu numere și să interzică oricărui alt operator de pe piață să ofere pariuri la loterie. Odată cu adoptarea acestor regulamente noi, a fost înființat și un regulator al jocurilor de noroc ce va fi compus din 9 membri: 3 membri desemnați de Adunare, Senat și președinte și 6 membri desemnați prin decret.

Française des Jeux sau FDJ este operatorul jocurilor naționale de loterie din Franța, companie deținută și operată până de curând de guvernul francez, cu 72% din acțiuni. FDJ nu oferă însă doar jocuri de loto Franța, ci și jocuri online și pariuri sportive pentru meciurile de fotbal sau ciclism pe pistă/teren. De altfel, Française des Jeux este si sponsorul titular al echipei de ciclism FDJ.

Privatizarea loteriei franceze ar urma să aibă loc în luna noiembrie, după acum a afirmat Bruno Le Maire, ministrul de finanțe francez. În prezent, statul francez deține 72% din acțiunile Française des Jeux, iar în urma privatizării dorește să își păstreze cel puțin 20% din portofoliul operatorului. Cum se va întâmpla acest lucru și când mai exact va avea loc privatizarea, rămâne de văzut.

Jocurile de loto Franța – șanse mari de câștig

Loteria franceză este recunoscută ca fiind una dintre cele mai profitabile, oferind destul de des câștiguri mari. În 2015, povestea românului care a câștigat un milion de euro la loto Franța cu un bilet de 5 euro a făcut înconjorul lumii. Jocurile naționale de loto în Franța sunt de tipul 5/49, mai exact se extrag 5 numere norocoase dintr-un total de 49, alături de un număr bonus din intervalul 1 – 10. Dacă în cazul loteriei noastre, extragerile au fost o singură dată pe săptămână, în cazul loteriei din Franța, extragerile au loc de 3 ori pe săptămână, în fiecare luni, miercuri și sâmbătă, șansele de câștig fiind mult mai mari în acest caz. Loto Franța este una dintre cele mai populare loterii europene, fiind preferate de jucători din întreaga lume, inclusiv de români. În momentul redactării acestui articol, marele jackpot pe care îl poți câștiga dacă nimerești corect toate cele 5 numere și numărul bonus este de nu mai puțin de 9.5 milioane de lei. Însă nici celelalte câștiguri nu sunt mai prejoc. Cu 5 numere corecte ai un câștig de 475.377 lei, în timp ce 4 numere corecte și numărul bonus îți aduc 4.754 lei. Dacă nimerești 4 din cele 5 numere și nu nimerești corect numărul bonus, ai un câștig de 2.377 lei.

Loto Franța – unde poți juca și tu?

După cum spuneam, jocurile de loto franceze se numără și printre preferatele jucătorilor români, care nu pierd ocazia de a paria un bilet în încercarea de a pune mâna pe marele jackpot. Există multe cazinouri online și case de pariuri care îți oferă ocazia de a juca la loto 5/49, așa cum se joacă în Franța. Tot ce trebuie să faci este să îți înregistrezi un cont de jucător, să faci o depunere și să pui primul tău bilet la loto în speranța că va fi și câștigător. Ai la dispoziție atât jocul clasic de loto 5/49, cât și varianta de loto Franța Keno (20/70), ambele oferindu-ți șanse mari de câștig.

În România, poți juca la loteria din Franța la NetBet. Acest operator îți pune la dispoziție o gamă variată de sloturi, jocuri de masă, dar și jocuri de loto, printre care și loto 5/49 Franța și Keno Franța. Partea cea mai bună este faptul că NetBet Loto este disponibil și pe mobil, deci îți poți plasa un bilet oricând te simți norocos, doar cu ajutorul telefonului și a unei conexiuni la Internet.

De multe ori, cazinourile online pun la dispoziția jucătorilor și bonusuri pe care le pot folosi pentru a juca mai mult la loto. Deci dacă vrei să îți faci un cont de jucător și să îți încerci norocul la loterie, verifică mai întâi dacă cazinoul respectiv are oferte active de care poți profita. Indiferent dacă joci la loteria din Franța, din România sau din orice altă țară, cu siguranță te vei distra și te vei bucura de acea adrenalină pe care o cauți. Partea bună la loteriile franceze este faptul că extragerile au loc de mai multe ori pe săptămână, iar tu poți vedea rezultatele în timp real, pe site-ul cazinourilor sau a caselor de pariuri online. Joacă și tu la loteria din Franța și fii următorul jucător român care a pus mâna pe un câștig record!

Alte Articole

calendar sportiv 2021

Calendar sportiv 2021 – Top 5 evenimente sportive

Concluzia pentru evenimente sportive Ca să recapitulăm topul cu evenimente sportive din acest calendar sportiv 2021, avem următoarele: Campionatul mondial de handbal bărbați – 14-31 Ianuarie 2021 Jocurile olimpice mondiale de iarnă – Varianta specială – 6-12 Februarie 2021 Super Bowl – 7 Februarie 2021 Australian Open – 8-21 Februarie 2021 Campionat mondial de Ski […]

Citeste mai mult
highlight games

Highlight Games intră pe piața din România

Declarații oficiale de la Highlight Games Steven Holmes este un nume pe care îl vom mai întâlni de acum înainte în industria de pariuri sportive, deoarece împreună cu partenerii, a reușit să pună pe picioare un nou mod de pariere la sporturile noastre preferate. Acesta a declarat că este foarte fericit pentru comunitatea din România […]

Citeste mai mult
frost queen jackpots slot

Frost Queen Jackpots slot nou de la Yggdrasil

Frost Queen Jackpots slot – Ecran de joc și grafică Personajul principal din Frost Queen Jackpots slot este regina de gheață, iar regatul nu putea fi altul decât unul îndepărtat unde temperaturile sunt negative. În spatele ecranului de joc vei vedea adesea fulgi de nea și o ninsoare permanentă. Depărtările sunt reprezentate de un peisaj […]

Citeste mai mult

Fii la curent cu cele mai noi oferte la casino

Abonează-te la newsletter și asigură-te că nu pierzi nicio ofertă exclusivă