trucuri carti Blog   /   13 noiembrie 2019   /   Paul Anghelescu

Trucuri magice cu cărți de joc

Autor: Paul Anghelescu

Actualizat: 13 noiembrie 2019

5/5 - (2 votes)

Poate că totdeauna ți-ai dorit să faci o demonstraţie de magie cu cărţile de joc, să foloseşti trucuri magice, dar nu ai ştiut de unde să începi. Acum este momentul să înveți trucuri magice cu cărţile de joc și să afli cum se petrec lucrurile în realitate.

Să începem cu originea acestor trucuri magice cu cărți de joc. Cărțile de joc au o istorie îndelungată, care datează de mai multe secole. Inițial, acestea erau folosite doar de aristocrați, dar producția de masă a ajutat ca ele să ajungă şi în mâinile publicului larg. Prima utilizare pentru cărți a fost aceea de a juca diferite jocuri. Pe măsură ce jocurile au devenit tot mai populare, au apărut și tehnici de trișare. Aceste tehnici de trişare au început să fie folosite şi pentru un scop diferit, și anume acela de a crea iluzii realizate doar pentru amuzament și distracţie. Devenind atât de familiare pentru orice persoană, cărţile de joc au devenit instrumentul ideal pentru spectacole de stradă.

Magia a apărut cu mult timp înainte de cărţile de joc și cuprinde mult mai multe domenii decât trucuri magice cu cărțile de joc. Cu toate acestea, în zilele noastre pachetul de cărți a devenit un instrument de bază pentru magicieni și este, fără îndoială, unul dintre cele mai accesibile mijloace pentru începători. Cei mai mulți magicieni se inițiază în domeniu cu trucuri magice cărți.

Beneficii extinse ale acestor trucuri magice cu cărţile de joc

În primul rând, este vorba despre implicarea socială și despre conexiunea interpersonală. În epoca noastră guvernată de tehnologie, o astfel de interacțiune sănătoasă cu semenii noştri este extrem de necesară.

În al doilea rând, este o activitate pozitivă care necesită învățare, gândire și practică. Orice lucru care te ţine ocupat în acest fel are avantajul binevenit de a te indeparta de activități pasive cum sunt vizionarea TV sau navigarea pe YouTube.

În al treilea rând, trucurile cu cărţile de joc te obligă să ieși din zona de confort, și reprezintă un mod minunat de a construi încrederea în sine.

În al patrulea rând, magia poate fi deschizătoare de drumuri și iti oferă aptitudinea de a face conexiuni cu oamenii. Vei deveni celebru și respectat în familie şi societate.

În al cincilea rând, este incredibil de satisfăcător să-ţi dai seama cum funcţionează o iluzie, înțelegând principiile a ceea ce pare a fi o imposibilitate logică, și apoi să reproduci această experiență pentru alții.

Nu în ultimul rând, folosind trucuri cu cărţi poți aduce multă bucurie celor din jurul tău, oferindu-le un divertisment plăcut. Poți folosi de multe ori magia pentru a face pe cineva să zâmbească!

Pachetul de cărţi de joc şi simetria imaginii cărţilor

În cele ce urmează îți vom arăta unul dintre elementele care stă la baza iluziilor și trucurilor. Toată lumea ştie că un pachet obişnuit de cărţi de joc conţine 52 de cărţi. La prima vedere, toate imaginile care apar pe aceste cărţi de joc sunt simetrice faţă de axa orizontală (axa mediană orizontală), care împarte cartea în două jumătăţi egale (sus-jos) dacă privim cartea în poziţie verticală. Dacă cineva ţine în mână o carte de joc în modul obişnuit (pe verticală) şi apoi o întoarce cu susul în jos, nu va remarca nicio diferenţă la prima vedere. Cartea arată la fel. Acest lucru este valabil în cazul majorităţii cărţilor.

Totuşi, această simetrie nu este valabilă decât pentru 30 dintre cele 52 de cărţi ale pachetului. 22 dintre cărţi nu sunt perfect simetrice faţă de axa mediană orizontală. Trei dintre cele patru simboluri pentru culorile cărţilor sunt asimetrice faţă de propria lor axă mediană orizontală: trefla, pica (inima neagră), cupă (inima roşie).

Spre exemplu, imaginea inimii este asimetrică faţă de axa sa mediană orizontală, vârful inimii fiind orientat într-un anumit sens: în sus sau în jos. Simbolul caro (romb) este perfect simetric şi, prin urmare, nu se încadrează în cerinţe din perspectiva acestei abordări a trucurilor magice cu cărţi de joc, cu excepţia „magicului” 7 de caro, singura carte de această culoare care se încadrează în cerinţe.

Aspectul prezentat mai sus nu este suficient pentru a determina asimetria faţă de axa mediană orizontală. Mai este necesar ca numărul de simboluri ale culorii de pe o carte (adică numărul de inimi, trefle etc.) să fie diferit în cele două jumătăţi ale cărţii, raportate la axa mediană orizontală, sau să existe un simbol central asimetric.

Exemple de asimetrii folosite la trucuri magice

Cartea 3 de cupă (inimă roşie) are trei inimi roşii mai mari dispuse central. Două dintre aceste inimi roşii au vârful orientat într-un anumit sens raportat la poziţia verticală a cărţii, în timp ce al treilea simbol are vârful orientat în sensul opus. Dacă întorci cartea cu susul în jos, vei remarca imediat asimetria cauzată de schimbarea orientării vârfului celor două grupe de simboluri de inimă roşie (un simbol dintr-o jumătate a cărţii, respectiv două simboluri din cealaltă jumătate).

Cartea 9 de pică (inimă neagră) este asimetrică în raport cu aceste criterii. Această carte are 8 inimi negre mai mari dispuse lateral, câte 4 pe fiecare latură, care sunt simetrice faţă de axa mediană orizontală a cărţii. Asimetria este cauzată de a noua inimă neagră, dispusă central. Într-o anumită poziţie verticală, inima neagră din centru are vârful orientat în jos. Dacă întoarcem cartea cu susul în jos, asimetria devine evidentă, inima neagră din centru va avea vârful orientat în sus.

Cartea „magică” 7 de caro are trei simboluri caro întregi într-o jumătate verticală şi două în cealaltă jumătate, fără a le socoti pe cele două aflate la mijloc, chiar pe axa mediană orizontală.

În cazul Aşilor de cupă, treflă, pică, asimetria este imediat remarcată dacă ești atent, datorită simbolului unic central de culoare de pe aceste cărţi.

Având în vedere cele spuse mai sus, ne putem da seama că următoarele cărţi din pachetul de cărţi de joc sunt asimetrice faţă de axa mediană orizontală:

Concluzii

Asimetria faţă de axa mediană orizontală a anumitor cărţi din pachetul de cărţi de joc este remarcată de foarte puţini oameni. Te poți folosi de această asimetrie pentru a realiza foarte uşor multe trucuri magice, care vor aduce uimirea şi admiraţia celor din jurul tău.

Citește și articolele despre:

Alte Articole

concurenti asia express

Concurenți Asia Express 2024 Sezonul 7 Drumul Zeilor – Traseu și Câștigători

1 martie 2024

Mult așteptata emisiune Asia Express revine la TV cu un nou sezon plin de aventură și adrenalină. Află din acest articol totul despre emisiune, traseu și concurenți Asia Express 2024. Vei avea ocazia să-ți susții echipa preferată pe Drumul Zeilor, format din traseul Thailanda – Malaysia – Indonezia într-un sezon aparte. Rămâi pe aproape și […]

Citeste mai mult
pariuri fotbal american

Pariuri Fotbal American – Cum se Pariază pe Fotbal American

11 noiembrie 2022

Având la origine jocurile cu mingea practicate în Europa şi apărute chiar înaintea colonizării Americii de Nord, fotbalul american era la început simplu, singurul obiectiv al jocului fiind avansarea unei mingi în terenul advers. În timp, acest sport a evoluat, ajungând în topul preferinţelor spectatorilor şi telespectatorilor din S.U.A. Află în continuare mai multe despre […]

Citeste mai mult
cerinte rulaj superbet

Condiții rulare bonus Superbet – Bonus Superbet rulaj

5 aprilie 2022

Atunci când studiezi oferta la cazinouri online, majoritatea oferă bonusuri și au o serie de criterii de rulaj, care trebuie îndeplinite pentru a retrage profiturile rezultate din urma bonusurilor. Și la Superbet există anumite cerințe de rulaj necesare pentru a-ți retrage câștigurile obținute de pe urma bonusului. Aceste condiții rulare bonus Superbet sunt necesare pentru […]

Citeste mai mult
înregistrare gets bet

Gets Bet Înregistrare 2024 – Cum Deschid un Cont Gets Bet

17 iunie 2021

Cauți noi opțiuni de pariere online? Îți propunem Gets Bet, un cazino online care are și agentii stradale si care oferă jucătorilor pariuri sportive și jocuri de cazino. Pentru a juca pe miză reală ai nevoie pentru început de Get bet cont, așa că în continuare îți vom arăta cum să faci o Gets Bet […]

Citeste mai mult

Autori

Fii la curent cu cele mai noi oferte la casino
Abonează-te la newsletter și asigură-te că nu pierzi nicio ofertă exclusivă
Aboneaza-te Acum!