jucatori de poker
Blog  /   JOCURI DE MASA  /   decembrie 5, 2019   /   Paul Anghelescu

Cei mai buni jucători de poker din lume

5/5 - (1 vote)

Norocul poate să apară o dată, de două ori sau chiar de câteva ori bune, însă pentru a rămâne “în istorie” e nevoie de mai mult de-atât. În branşă, se consideră că un jucător de poker poate fi numit unul de top atunci când a jucat “pe mize mari”, a câştigat respectul celorlalţi jucători, a trecut testul timpului şi, bineînţeles, a câştigat în faţa altor jucători recunoscuţi.

Cei mai buni jucători de poker din lume – 10 jucători cu renume internaţional

De-a lungul timpului, s-au evidenţiat mai mulţi astfel de jucători de poker, a căror poveste şi experienţă de viaţă sau cea într-ale pokerului au cucerit o lume întreagă. Pentru inspiraţie sau motivaţie, dar nu numai, iată mai jos povestea din spatele acestor cei mai buni jucători de poker din lume.

1. Daniel Negreanu

La o vârstă destul de fragedă (45 de ani), Daniel Negreanu este unul dintre cei mai respectaţi şi de succes jucători de poker din lume şi asta pe bună dreptate. A fost numit “Jucătorul Decadei 2004-2013”, este ambasador al pokerului peste tot din lume, câştigând cea mai mare sumă de bani din turneele WSOP. “Kid Poker”, cum mai este numit, a lansat chiar şi un masterclass care îi poartă numele tocmai pentru a-şi continua drumul în lumea pokerului şi a-i învăţa şi pe alţii tainele acestui joc.

2. Doyle Brunson

Dacă Daniel Negreanu este “Kid Poker”, Doyle Brunson este numit “Godfather of Poker”. Este în branşă din anii ’50 şi încă de atunci a continuat să impresioneze şi, bineînţeles, să câştige. Mulţi sunt cei care îl consideră cel mai influent jucător din poker, el fiind şi autorul a “Super/System şi Super/System 2. Pe lângă contribuţia adusă lumii pokerului, ar fi important de menţionat că Brunson este deţinătorul a 10 brăţări WSOP şi un jucător cu foarte multe câştiguri la activ.

3. Phil Hellmuth

“The Poker Brat”, Phil Hellmuth, s-a autoproclamat “cel mai bun din lume la poker”. Cert este că Phil Hellmuth este unul dintre cei mai renumiţi jucători de poker din lume. Pe când avea numai 24 de ani, în cadrul WSOP 1989 l-a învins pe legendarul Johnny Chan, după care a triumfat încă de 14 ori în cadrul acestei competiţii – de fapt, cele mai multe brăţări câştigate vreodată de un jucător la WSOP. În plus, câştigurile din turneele live se pare că depăşesc 20 de milioane de dolari.

4. Johnny Chan

Considerat unul dintre cei mai buni jucători de poker din lume, Johnny Chan a avut dintotdeauna o mare pasiune: pokerul. Aşa se face că a renunţat la colegiu, dar şi la visurile familiei lui care îl voiau implicat în afacerea de familie, un lanţ de restaurante. Rezultatele şi câştigurile ulterioare i-au demonstrat că nu s-a înşelat: a câştigat aproape 5 milioane de dolari din WSOP, având şi el 10 brăţări de acest fel.

5. Chris Moneymaker

Vrei o dovadă a faptului că oricine, indiferent de profesie sau background poate deveni unul dintre cei mai buni? Povestea lui Chris Moneymaker este un astfel de exemplu. Contabilul devenit “peste noapte” jucător de poker a reuşit să câştige evenimentul principal WSOP din 2003 şi să uimească o lume întreagă.

De fapt, mulţi asociază acest câştig cu succesul şi startul pokerului online pentru că Moneymaker s-a calificat la acest eveniment printr-un turneu de poker satelit în valoare de 86 de dolari. Mai târziu, Chris a renunţat la jobul de contabil şi a divorţat pentru a-şi putea duce mai departe visul de a juca poker în turnee din întreaga lume.

6. Linda Johnston

“Prima Doamnă a Pokerului” este nimeni alta decât Linda Johnston. Sexul frumos este reprezentat în acest top de unul dintre fondatorii World Poker Tour, cea care a câştigat în 1997 evenimentul Seven-Card Razz. În plus, Linda a fost mereu asociată cu contribuţiile aduse pokerului prin publicaţiile din CardPlayer Magazine.

7. Phil Ivey

Phil Ivey este numit “Tiger Woods al Pokerului” şi asta pentru că mulţi îl văd ca pe o forţă a acestui joc. Phil este poate cel mai bun jucător de poker din acest moment, unul dintre cel mai de temut şi agresiv jucător. Cele 10 brăţări WSOP şi milioanele de dolari câştigate i-au adus acest renume. Pe lângă poker, Ivery este cunoscut şi ca un foarte bun jucător de baccarat.

8. Eric Seidel

Poate nu la fel de celebru ca ceilalţi din acest top, dar cu siguranţă unul dintre cei mai buni jucători de poker din lume, Eric Seidel a câştigat peste 35 de milioane de dolari din câştiguri live şi 8 brăţări WSOP. Eric a făcut istorie în lumea pokerului, câştigând nu doar premii şi bani, ci şi respectul colegilor săi şi a tuturor celor pasionaţi de acest joc.

9. Johnny Moss

Primul mare campion de la principalul eveniment WSOP şi cel care a câştigat de trei ori această competiţie, Johnny Moss îşi merită cu prisosinţă locul în acest top. Moss era recunoscut pentru o strategie bine pusă la punct, eficientă de fiecare dată: “supravieţuia” în primele runde, după care îşi punea oponenţii la grele teste printr-un joc agresiv. “The Grand Old Man of Poker”, cum mai este numit, a câştigat 9 brăţări WSOP.

10. Stu Ungar

Alături de Johnny Moss, Stu Ungar este singurul jucător care a câştigat de trei ori evenimentul principal WSOP. Începând ca un jucător de remi, Stu a trecut apoi la nivelul următor şi s-a specializat în poker, acolo unde s-a remarcat prin talent şi îndemânare. De-a lungul carierei sale, Ungar a câştigat peste 30 de milioane de dolari, însă din cauza dependenţei de droguri şi a vieţii haotice pe care o ducea, a murit fără niciun ban.

Fiecare jucător de poker de top are ceva special. Pentru a ajunge unul dintre cei mai buni jucători de poker din lume ai nevoie de foarte multe lucruri, însă probabil că pasiunea pentru joc este un element principal. Celor 10 jucători de mai sus li se pot alătura şi alţii, lumea pokerului fiind una activă, în care tot mai mulţi jucători tineri doresc să se afirme, aşa că multe alte poveşti de acest gen stau să se scrie.

Citește și articolele despre:

Alte Articole

electric castle 2022

Electric Castle 2022 – Artiști, Bilete și Extragere Fortuna

5/5 – (2 votes) Electric Castle 2022 se va desfășura în perioada 13 – 17 iulie, la Castelul Banffy din Cluj-Napoca, locația obișnuită a festivalului de ani de zile. Citește în continuare pentru a afla ce Electric Castle 2022 artiști poți asculta, de unde poți achiziționa bilete și multe alte informații oferite de Supercazino! Scurt […]

Citeste mai mult
ponturi fotbal

Ponturi Fotbal – Cele Mai Bune Ponturi Fotbal

5/5 – (3 votes) În articolul de mai jos vei găsi informaţiile de care ai nevoie pentru a-ţi realiza zilnic câte un bilet la case pariuri: atât ponturi pariuri azi fotbal, cât şi ponturi fotbal mâine, astfel încât să te poţi pregăti din timp. Bineînţeles, pe lângă evenimentele propuse de noi, poţi adăuga pe biletele […]

Citeste mai mult
epopeea lui marcel sez 2 ep 1

Epopeea lui Marcel – Sezon 2 Ep. 1

5/5 – (6 votes) Doar nu ai uitat de Epopeea lui Marcel, nu-i așa? Am ajuns la sezonul 2, episodul 1 în care Marcel e pregătit să-și găsească dragostea. Nu poți rata aventurile lui la speed dating. Întâlnirile pe nevăzute vin cu belele, așa cum era de așteptat. Pe cine crezi că va alege Marcel […]

Citeste mai mult

Fii la curent cu cele mai noi oferte la casino

Abonează-te la newsletter și asigură-te că nu pierzi nicio ofertă exclusivă