astralis cs go
Blog  /   Pariuri eSPORTS  /   aprilie 6, 2021   /   Mihai Babciuc

Top echipe Counter Strike: Global Offensive din Europa

Rating Slot

Bine te-am regăsit! În acest articol îți voi prezenta lista celor mai apreciate și renumite echipe de Counter Strike GO la momentul actual, precum și o scurtă introducere despre jucătorii care le reprezintă. Topul este realizat în baza unor puncte HLTV. Toate echipele sunt recompensate cu un anumit număr de puncte, în funcție de prestațiile avute în scena jocurilor electronice.

Esports este o nișă foarte apreciată în regiunea Europei, astfel, unele dintre cele mai bune organizații din lume reprezintă această regiune în turneele internaționale precum Intel Extreme Masters, ESL Pro League, BLAST Premier și multe altele.Țin să iți precizez faptul că acest top nu este unul permanent și se poate schimba.

50 RON Gratis Fără Depunere

Bonus Exclusiv CS:GO

Cod bonus: 50ESPORTS

  • 50 lei gratis la pariuri cs go
  • Bonus exclusiv pentru eSports
  • Pariezi pe cele mai tari echipe

1)  Astralis CS GO

Organizația din Danemarca a reușit de-a lungul meciurilor disputate în scena de eSports să iși câștige statutul de una dintre cele mai ofensive și inteligente echipe de Counter Strike. Skill-ul individual al membrilor, jocul în echipă, gestionarea utilităților și pasiunea pentru acest sport sunt doar câteva dintre elementele care îi separă pe Astralis Counter Strike de restul echipelor. Deși este renumită pentru echipa de Counter Strike GO, Astralis deține, de asemenea, și alte divizii de eSports – League Of Legends și FIFA.

Organizația aparține grupului Astralis, grup care în trecut funcția sub numele de Origen și Future F.C. Echipa de CS GO a fost fondată în anul 2016, atunci când foștii jucători ai echipei daneze SoloMid s-au alăturat organizației. La momentul respectiv, organizația era formată din cajunb, dev1ce, Dupreeh, Karrigan, Xyp9x, în timp ce zonic devenea antrenorul echipei. Primul eveniment major al echipei a fost DreamHack Open 2016, acolo unde Astralis Counter Strike a reușit să ajungă până în etapa de semifinală a competiției, fiind eliminată de către Luminosity. De atunci, dedicarea și perseverența le-a adus jucătorilor, pentru o bună perioadă de timp, titlul de cea mai bună echipă din lume. În prezent, Astralis ocupă poziția a doua în clasamentul general HLTV, fiind detronată de către Natus Vincere, câștigătoarea turneului IEM Masters 2020.

Echipa Astralis de CS GO a reușit să obțină nu mai puțin de 24 de trofee, câștigând în total premii de peste 4 milioane de dolari. Cele mai importante evenimente pentru organizație au fost ELEAGUE Clash for Cash: The Rematch, ELEAGUE CS:GO Premier 2018, FACEIT Major: London 2018, IEM Katowice 2019, StarLadder Major: Berlin 2019, BLAST Pro Series: Global Final 2019 și IEM Global Challenge 2020. Ultimul turneul al organizației, IEM, a adus organizației suma de $200.000 de dolari, stabilind astfel cel mai mare câștigat al anului trecut. 2018 și 2019 au fost cele mai „profitabile” perioade pentru Astralis, echipe reușind să câștige peste 2,5 milioane, respectiv 1,5 milioane de dolari. Formula de start a echipei, în acest moment, este compusă din Magisk – Gla1ve – Dupreeh – Dev1ce – Xyp9x, doar doi jucători fiind înlocuiți de la startul organizației și până în prezent.

După cum am spus și mai sus, Astralis ocupă primul loc în Europa, are în top cei mai buni jucători și se află pe a doua poziție în clasamentul general HLTV, cu un total de 736 de puncte. În ultimele etape disputate în scena de eSports, organizația a reușit să un număr de două victorii din cinci meciuri disputate, înregistrând înfrangeri împotriva unor echipe precum BIG, Spirit și Virtus.Pro. Echipa participă în acest moment la turneul ESL Pro League 2021, mai exact în grupa D, având adversari precum Evil Geniuses, Team Liquid, Virtus.Pro, Endpoint și fnatic. Datorită experienței și a stilului de joc, organizația daneză este favorita la câștigarea grupei. Pentru Astralis CS GO mai sunt programate două turnee în luna aprilie – BLAST Premier Spring Showdown 2021 și DreamHack Masters Spring 2021.

2)  Team Vitality CS GO

Team Vitality este o organizație franceză de eSports, recunoscută pentru echipele de League Of Legends și Counter Strike Global Offensive. Inițial, organizația și-a făcut debutul în scena de League Of Legends, mai exact în anul 2015, atunci când Team Vitality Counter Strike a reușit să achizițione un loc în EU LCS Spring. În prezent, echipa deține mai multe divizii de titluri: CSGO, F1, FIFA, Fortnite, HearthStone, League Of Legends și multe altele, devenind una dintre cele mai complexe organizații din scena jocurilor electronice.

Clasată pe poziția secundă din regiunea Europa în CSGO, cu un total de 474 de puncte obținute, Team Vitality CS GO a reușit să câștigate inima multor fani de Counter Strike Global Offensive. Prima echipe a fost lansată în anul 2018, atunci când NBK-, Happy, RPK, apEX și ZywOo și-au făcut apariția în scena de eSports a titlului. Cu o echipă atât de puternică, rezultatele echipei nu au întarziat, Vitality CS GO câștigând primul turneu la doar o lună distanță – DreamHack Open 2018. O lună mai târziu, organizația s-a clasat pe al treilea loc în cadrul turneului LOOT.BET Cup, iar mai apoi, la începutul anului 2019, echipa s-a clasat pe locurile 1-4 la ESEA Sezonul 29, respectiv pe locul 2 în cadrul turneului Europa Minor Championship. În aprilie, Happy, care a stat de câteva luni pe bancă, a părăsit echipa. Apoi, după ceva timp, Team Vitality Counter Strike a câștigat turnee importante precum ESL One: Köln 2019 – Europe Qualifier, cs_summit 6, Charleroi Esports 2019, ESL One Koln 2019 și cs_summit 4, devenind astfel una dintre cele mai puternice organizații de Counter Strike din întreaga lume. Nu uita faptul că poți plasa și pariuri CS GO pe Team Vitality și la cele mai tari cazinouri din țară: Maxbet, Betano sau Fortuna.

Deși anul 2020 nu a început foarte bune pentru Vitality, clasându-se pe locul 7-9 la BLAST Premier și 9-12 la IEM, organizația a reușit să iși redreseze drumul în scena de eSports. Vitality a câștigat astfel BLAST Premier: Showdown Europe, în timp ce finala europeană din cadrul aceluiași turneu i-a adus echipei locul secund. Vitality CS GO a ocupat locul doi la DreamHack Open toamna anului 2020 și a câștigat BLAST Premier: sezonul regulat toamna 2020. Ulterior, echipa a devenit din nou campioana unui turneu -Intel Extreme Masters XV – Beijing Online: Europa. De la primul turneu și până acum, membrii echipei au câștigat suma de 1.335.000 de dolari.

Team Vitality Counter Strike ocupa poziția secundă din regiunea Europei, respectiv locul 7 în clasamentul general, cu un total de 474 de puncte obținute. Forma echipei este una modestă, Vitality fiind eliminată în faza grupelor a turneului ESL Pro League 2021, acolo unde organizații precum G2, ENCE și NIP au învins-o cu scorul de 2 la 0. Ultimele cinci etape de eSports i-au oferit echipei doar două victorii, înregistrate împotriva celor de la FaZe (2-1) și mousesports (2-0). Totuși, organizația are șansa de a dovedi faptul că aceste rezultate nu reprezintă absolut deloc statutul echipei, ci este doar o perioadă. Turneele BLAST Premier Spring Showdown 2021 și DreamHack Masters Spring 2021 sunt programate în calendarul echipei pentru luna aprilie. În prezent, formula de start este formată din apEX, RpK, ZywOo, show și misutaaa.

3)  BIG CS GO

Organizația BIG a fost fondată în anul 2017, planul directorilor fiind unul bine stabilit – acela de a deveni liderii scenei germane de eSports și de a concura cu cele mai bune organizații din întreaga lume. În prezent, BIG deține o mulțime de francize de jocuri și titluri, Counter Strike Global Offensive, League Of Legends și Valorant fiind cele mai importante. De asemenea, organizația are și o întreagă echipă de streameri, cât și o academie proprie de tineri jucători. În anul 2017, BIG CS GO a unit cei mai buni jucători germani de Counter Strike pentru a participa la cele mai renumite competiții de CS GO, iar astăzi, echipa de start se clasează pe locul 3 în Europa, cu un total de 429 de puncte obținute. Cât despre rank-ul în clasamentul mondial, BIG Counter Strike ocupă poziția a 8-a. Organizația a reușit să se asocize cu parteneri și sponsori importanți din industria jocurilor electronice, Betway și Corsair fiind cele mai mari de la care BIG CS GO primește diferite sponsorizări.

Primul turneu câștigat de BIG Counter Strike a fost Europe Minor Championship, acolo unde organizația a obținut primul premiu în bani – 30.000$. Anul 2018 a venit pentru echipă cu o prima clasare în cadrul evenimentului ESEA Season 27, respectiv locul secund la ESL One Cologne 2018. 2020 a fost, pe departe, cel mai eficient an al organizației, BIG reușind să obțină patru titluri: DreamHack Open, DreamHack Masters, cs_summit6 și DreamHack Open Summer. Ultimul titlul câștigat de BIG a venit în anul 2021, atunci când organizația a obținut prima clasare în cadrul turneului BLAST Premier Spring Groups 2021, plecând acasă cu suma de 25.000 de dolari.

În prezent, BIG CS GO trece printr-o formă destul de modestă, fiind eliminată încă din stagiul grupelor în cadrul turneului ESL Pro League 2021. În ultimele cinci etape disputate în scena profesionistă de eSports, organizația a reușit să obțină o singură victorie, meciul fiind disputat împotriva celor de la compLexity (2-0). În rest, echipe precum OG, Heroic, FunPlus Phoenix și Renegades au învins-o pe BIG, eliminând-o astfel foarte rapid din unul dintre cele mai importante competiții de CS GO ale acestui an. Pentru organizație urmează patru turnee în perioadă următoare – Pinnacle Cup 2021, FunSpark ULTI, DreamHack Masters Spring 2021 și BLAST Premier Spring Final 2021. La nivel de echipă, BIG are o formulă de start compusă din tabseN, tiziaN, XANTARES, k1to și syrsoN.

4)  Complexity Gaming CS GO

Despre Complexity Gaming putem spune, cu siguranță, faptul că este una dintre cele mai populare și diversificate organizații de eSports. Cu divizii în titluri precum Counter Strike Global Offensive, League Of Legends, Dota 2 și multe altele, echipa a reușit să câștige, de-a lungul anilor, o mulțime de fani și de aprecieri din partea experților. Complexity CS GO este una dintre cele mai vechi organizații de eSports, activă în scena de Counter Strike încă din anul 2004. În anul 2017, Jerry Jons și John Goff au achizționat majoritatea acțiunilor din cadrul companiei compLexity Gaming, reușind să obțină un parteneriat cu GameStop. Prin acestă colaborare, cele două companii dedicate gaming-ului le-au oferit jucătorilor evenimente de jocuri, fluxuri în direct, lansări de joc și multe altele.

În momentul actual, Complexity Counter Strike ocupă poziția a 4-a în clasamentul celor mai bune echipe din Europa, respectiv locul 9 în clasamentul mondial HLTV. Echipa este formată din jucători de top precum – blameF, RUSH, k0nfig, poizon și jks. În ultimele etape disputate în scena de eSports, compLexity CS GO reușit să obțină 3 victorii, învingând echipe precum FunPlus Phoenix (2-0), OG (2-0) și Renegades (2-0). Deși a pierdut două meciuri versus BIG (0-2) și Heroic (1-2), organizația și-a asigurat un loc în următoarea etapa a turneului ESL Pro League Season 12, clasându-se pe poziția secundă din grupa A. Momentan, compLexity nu iși cunoaște adversarii din următoarea fază a evenimentului, grupa D fiind încă în desfășurare.

Statisticile echipei în ultimele trei luni au o rată de câștiguri de 52.9% din toate dueluri disputate, iar mapele Inferno (80% winrate) și Mirage (64.3% winrate) par cele mai eficiente hărți pentru echipă. Cele mai mari realizări ale organizației sunt clasare pe locul 1 în cadrul turneului Americas Minor Championship din 2018, respectiv primul loc la turneul BLAST Premier Spring 2020 Finals, disputat în anul 2020. Acest turneu i-a oferit echipei și cel mai mare premiu încasat vreodată, membrii compLexity Counter Strike fiind recompensați cu $335.000 de dolari în urma acesti victorii. De asemenea, echipa s-a clasat și pe pozițiile 1-3 în cadrul evenimentului BLAST Premier Spring Groups 2021, reușind astfel să obțină suma de $25.000 de dolari.

5)  Heroic CS GO

Organizația Heroic a fondată în anul 2016, atunci când membrii echipei X au pus bazele organizației. Mulți jucători de top din scena jocurilor electronice au fost formați de către Heroic – gla1ve, valde, niko și mulți alții. Heroic se prezintă drept o organizație care construiește și dezvoltă tineri jucători, reușind să ii lanseze în domeniul eSports. În prezent, organizația are două titluri principale – Heroic CS GO și Heroic PUBG.

Imediat după ce s-a format echipa Heroic Counter Strike, membrii organizației au reușit să câștige Power-LAN 2016, învingând Team Dignitas în marea finală a turneului. În anul 2020, Heroic a fost achiziționat de organizația chineză FunPlus Phoenix, dar contractul dintre părți a fost reziliat din cauza tranziției lui Patrick „es3tag” Hansen la Astralis. De atunci și până în prezent, organizația a reușit să obțină o mulțime de trofee important, câștigând sume importante. Turneul International Gaming League 2016 i-a adus echipei $300.000 de dolari, urmat de DreamHack Atalanta cu $50.000 de dolari. În anul 2020, Heroic CS GO a câștigat următoarele: LOOT.BET/CS Season 6 ($30.000) – ESL One Cologne 2020 ($150.000) și DreamHack Open Fall 2020 ($33.000), devenind una dintre cele mai apreciate și ofensive organizații din scena profeionistă de Counter Strike Global Offensive.

Echipa Heroic Counter Strike este reprezentată de stavn – cadiaN – TeSeS – refrezh – sjuush. Organizația se clasează pe poziția a 5-a în regiunea Europei, respectiv pe locul 11 la nivel mondial. Forma membrilor este una foarte bună, Heroic reușind să treacă cu brio primul test al turneului ESL Pro League 2021 – Grupa A. Rând pe rând, echipa învins organizații precum Renegades, BIG, FunPlus Phoenix, OG și Complexity, reușind astfel să se claseze pe prima poziție, cu un total de 15 puncte obținute din 15 posibile. De asemenea, Heroic CS GO are și un win-streak de 7 victorii consecutive și o rată de câștiguri de 73.3%, devenind astfel una dintre favoritele la câștigarea turneului major cu fonduri de premiere în valoare de $750.000 USD. Momentan, organizația nu iși știe adversarul din următoarea etapă a competiției. 

Concluzii 

Așadar, informațiile de mai sus ne confirmă faptul că Europa nu se joacă atunci când vine vorba de eSports, o mulțime de organizații și sponsori alegând să investească în jocurile electronice. Cele mai importante echipe dețin o casă proprie, un antrenor de CS și chiar un psiholog. Evenimentele numeroase, compuse din fonduri de premiere în valoare de sute de mii de euro/dolari, ne demonstrează pentru încă odată faptul că scena eSports este într-o continuă dezvoltare.

Citește și despre Top Echipe LEC LoL.

50 RON Gratis Fără Depunere

Bonus Exclusiv CS:GO

Cod bonus: 50ESPORTS

  • 50 lei gratis la pariuri cs go
  • Bonus exclusiv pentru eSports
  • Pariezi pe cele mai tari echipe

Alte Articole

Cum contactezi operatorii Fortuna contact

Rating Slot Cazinoul Fortuna prinde popularitate pe zi ce trece. La contact eFortuna, poți găsi rezolvare la toate problemele tale legate de jocurile de noroc de pe această platformă. Citește articolul nostru pentru a afla tot ce trebuie știut despre eFortuna contact! Modalități pentru eFortuna contact & date de contact Serviciul de contact eFortuna este […]

Citeste mai mult

Revendică Mr Bit 100 rotiri gratuite – Bonus Exclusiv SuperCazino

Rating Slot Cel mai tare casino Cyberpunk, Mr Bit, a lansat o ofertă exclusivă pentru SuperCazino: Mr Bit 100 rotiri gratuite la bonusul de bun venit. Citește articolul pentru a afla toate detaliile oferte, și cum poți pune cât mai repede mâna pe 100 rotiri Mr Bit! În ce constă oferta Mr Bit 100 rotiri […]

Citeste mai mult

Betano Contact: Info serviciul de relații clienți

Rating Slot Când vine vorba de cazinouri online, operatorul Betano este unul dintre cele mai populare și îndrăgite. În acest text, îți prezentăm toți pașii pe care trebuie să-i faci pentru contact Betano. Ia legătura cu serviciul de relații cu clienții pentru a rezolva orice problemă pe care o întâmpini! Care sunt datele de contact […]

Citeste mai mult

Fii la curent cu cele mai noi oferte la casino

Abonează-te la newsletter și asigură-te că nu pierzi nicio ofertă exclusivă