sportivi irlandezi Blog   /   3 ianuarie 2023   /   Alex Simionescu

Sportivi Irlandezi – Cei Mai Celebri Sportivi Irlandezi

5/5 - (1 vote)

Irlandezii, la fel ca vecinii lor englezi, sunt pasionaţi de sporturi şi iubesc să îşi încurajeze echipele preferate. În Irlanda, de o mare popularitate se numără atât sporturile tradiţionale, cum ar fi fotbalul galic sau hurlingul, originare chiar din această ţară, cât şi rugbyul, fotbalul europran sau golful. De-a lungul timpului, o serie de sportivi irlandezi au ajuns celebri iar în cele ce urmează îţi vom prezenta câţiva dintre ei, precum şi performanţele care i-au făcut cunoscuţi la pariuri sportive

Sportivi irlandezi – fotbal

Citește mai multe despre cei mai buni sportivi englezi și sportivi canadieni!

Sportivi irlandezi – atletism

Sonia O’Sullivan este una dintre cele mai titrate atlete din lume, iar datorită performanţelor obţinute pe pista de atletism ocupă un loc de cinste în galeria de sportivi irlandezi celebri. Prima sa performanţă notabilă o reprezintă cucerirea medaliei de argint la proba de 1500 de metri, concurând la Campionatele Mondiale de Atletism din anul 1993, desfăşurate la Stuttgart, în Germania. 

Doi ani mai târziu, O’Sullivan avea să cucerească medalia de aur la proba de 5000 de m, devenind campioană mondială la Goteborg, în Suedia. Este totodată şi multiplă campioană europeană, obţinând aurul la proba de 3000 de metri în 1994 la Helsinki, pentru ca apoi la Campionatele Europene de la Budapesta să câştige medaliile de aur la probele de 5000 de metri şi de 10000 de metri.

Din palmaresul ei european mai putem menţiona şi cele 2 medalii de argint obţinute la Campionatul European de la Munchen, în anul 2002, la probele de 5000 şi de 10000 de metri. În anul 2000, la Jocurile Olimpice de la Sydney, termină pe locul doi proba de 5000 de metri, câştigând medalia de argint.

Află cum poți plasa pariuri baschet și pariuri tenis!

Sportivi irlandezi – box

Ştiai că boxerul cel mai cunoscut din Irlanda este de sex feminin? Katie Taylor, fostă jucătoare de fotbal, în prezent boxer profesionist, a adus ţării sale numeroase medalii de aur şi poate figura cu siguranţă în topul celor mai celebri sportivi irlandezi. Începând cu anul 2005, a dominat boxul feminin amator la categoria 60 de kg, câştigând aproape tot ce se putea câştiga până în anul 2016, când a trecut la profesionism. În această perioadă, a fost desemnată de 6 ori campioană mondială, de 6 ori campioană europeană şi de 5 ori campioană a Uniunii Europene, competiţie la care participă doar ţările membre UE. 

Putem adăuga la aceste performanţe şi o medalie de aur obţinută la Jocurile Olimpice din 2012 de la Londra. Sportiva, născută în Bray, face în anul 2016 pasul spre boxul profesionist unde reuşeşte de asemenea performanţe extraordinare. În anul 2019 devine unul dintre cei doar 8 sportivi din istoria boxului (bărbați sau femei) care au deţinut la un moment dat simultan titlurile de campioni la toate cele 4 versiuni, WBA, WBC, IBF şi WBO.

Citește mai multe despre cum poți plasa pariuri fotbal și pariuri pe fotbal american!

Sportivi irlandezi – snooker

Dacă ne gândim la sportivi irlandezi cunoscuţi, trebuie să menţionăm şi snookerul. Născut în Dublin în anul 1969, Ken Doherty este unul dintre cei mai cunoscuţi jucători profesionişti de snooker din Irlanda şi din lume. Şi-a început cariera în anul 1990, iar de atunci a obţinut la competiţiile de snooker premii în valoare de aproape 4 milioane de lire sterline. Cea mai bună poziţie a sa în clasamentul mondial a fost locul 2 deţinut în sezonul competiţional  2006/2007. A câştigat 6 turnee majore de-a lungul carierei profesioniste şi Campionatul Mondial de Snooker din anul 1997. Cel mai mare break reuşit în carieră a fost cel de 147 de puncte, realizat la turneul Paul Hunter Classic, în anul 2012.

Sportivi irlandezi cunoscuţi – concluzii

Aşa cum ai putut observa, sportivii din Irlanda fac performanţă în diverse discipline, fie că e vorba despre fotbal, snooker sau box. Prin urmare, dacă vrei să pariezi pe rezultatele lor, îi vei găsi cu siguranţă în ofertele caselor de pariuri. Mizează şi tu pe sportivi irlandezi cunoscuţi!

Citește mai mult:

Alte Articole

bani din jocuri online

Cum să faci bani din jocuri online cu funcția Gamble

21 noiembrie 2017
Dacă vrei să faci bani din jocuri online, prin funcția Gamble îți poți crește câștigurile la jocurile de noroc. În general, funcția Gamble se bazează pe cărți de joc. Ai de ales între culori sau suite, iar dacă ghicești corect, câștigurile tale pot fi dublate. Citește mai departe despre cum funcționează Gamble și cum să […]
Citeste mai mult
contact betano

Betano Contact – Info Serviciul de Relații Clienți

20 octombrie 2021
Când vine vorba de cazinouri online, operatorul Betano este unul dintre cele mai populare și îndrăgite. În acest text, îți prezentăm toți pașii pe care trebuie să-i faci pentru contact Betano. Ia legătura cu serviciul de relații cu clienții pentru a rezolva orice problemă pe care o întâmpini! Care sunt datele de contact Betano România? […]
Citeste mai mult
rotiri gratuite la cazinouri online

Rotiri Gratuite

12 decembrie 2017
Adevărul este că mulți ar dori să pătrundă în această lume a cazinourilor pentru distracție și relaxare, însă sunt împiedicați de lucruri pe care nu le cunosc în totalitate, cum ar fi faptul că trebuie să plătești înainte de a juca. Această afirmație este adevărată doar parțial, dacă ne referim la jocurile din cazinourile propriu-zise. […]
Citeste mai mult
Fii la curent cu cele mai noi oferte la casino
Abonează-te la newsletter și asigură-te că nu pierzi nicio ofertă exclusivă
Aboneaza-te Acum!