românia olimpiada 2021
Blog  /   iulie 21, 2021   /   Mihai Babciuc

Echipa României la Olimpiada de la Tokyo 2021

Rating Slot

În acest articol vom discuta despre prezența României la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Citește textul nostru pentru a ști la ce sporturi suntem reprezentați, numărul de participanți pentru România Olimpiadă 2021 și câteva lucruri despre șansele lor de a se întoarce cu medalii.

100% bonus până la 700 RON

Bonus Pariuri Tokyo 2021

Cod bonus: BONUSPARIURI

 • 100 RON Gratis Fără Depunere
 • Bonus la depozit de 100% până la 900 RON – ex. depui 50 RON și joci de 100 RON
 • Cod BONUSPARIURI

Olimpiada Tokyo 2021 – informații generale

olimpiada tokyo 2021 informatii

Jocurile Olimpice de vară din 2020, care sunt găzduite la Tokyo, Japonia, reprezintă ediția cu numărul 32. Este, pe departe, cel mai mare eveniment sportiv, la care sunt prezente numeroase sporturi, de la cele mai populare, precum fotbalul, tenisul și boxul, la cele mai noi și mai de nișă, cum ar fi skateboarding, surfing și hochei pe iarbă.

Ediția din Tokyo este puțin mai specială, întrucât a fost amânată pe motiv de pandemie, și de aemenea, se va desfășura fără spectatori. 

La Tokyo Olimpiada 2020, vor participa 142 de țări și va cuprinde în total 50 de discipline, cu 33 de sporturi și 339 de evenimente. Vor fi introduse 5 sporturi noi și încă 15 evenimente care se vor desfășura în cadrul sporturilor deja existente, cum ar fi ciclismul freestyle BMX și baschetul 3×3. Olimpiada se va desfășura în perioada 23 iulie – 8 august.

Citește și despre pariuri Olimpiada 2020 și ponturi pariuri Olimpiada 2020 !

Jocurile Olimpice România – prezența sportivilor români

La Olimpiada Tokyo 2021, România va fi reprezentată de 101 sportivi la 17 sporturi: atletism, box, canotaj, fotbal, gimnastică, tenis de câmp, tenis de masă, tir sportiv, tir cu arcul, triatlon, scrimă, lupte, ciclism, natație, judo, lupte și baschet 3×3.

Dintre acestea, suntem foarte bine reprezentați la canotaj, o disciplină unde sportivii români au câștigat multe medalii. Șanse bune pentru medalii sunt și la atletism, gimnastică și înot, deși poate numărul mic al sportivilor prezenți nu spune acest lucru. 

O parte importantă din lotul olimpic este echipa de fotbal, cu 22 de sportivi, deci aproape un sfert din total. Cea mai mare echipă este însă la canotaj, cu 36 de sportivi. Astfel, mai mult de jumătate din întregul lot sunt de la aceste 2 discipline sportive. Din păcate, România nu este foarte bine reprezentată la gimnastică. Sunt doar 3 sportivi la gimnastică artistică, iar la haltere, acolo unde România a mai câștigat medalii olimpice, nu este prezent niciun sportiv.

România Jocurile Olimpice 2020 – la ce suntem reprezentați

jocurile olimpice 2020 romania

În această secțiune, vom detalia puțin câteva sporturi unde România este reprezentată mai bine, cu șanse reale de medalii. Deși sportul românesc în general se află în declin (să nu spunem cădere liberă), există câteva speranțe pentru succes. 

Natație: David Popovici, înotătorul care a uimit o lume întreagă

La doar 16 ani, David Popovici are unele performanțe la care alți sportivi mult mai experimentați nici nu visează. Recent a câștigat 3 medalii de aur și o medalie de argint la Campionatul European de juniori. Rezultatele acestea vin alături de recordurile mondiale de la competițiile de juniori la 100 de metri și 200 de metri. Cu timpul la proba de 100 de metri este de 47,3 secunde, poate spera să învingă favoriții probei, precum rusul Kolesnikov, australianul Chalmers sau americanul Dresel.

Cu „doar un băiat care înoată repede”, așa cum se descrie chiar el, România va avea șanse să facă o impresie frumoasă la un sport la care nu a excelat.

În afară de David Popovici, vor mai fi prezenți și Bianca Andreea Costea, Robert Andrei Glință și Daniel Cristian Martin. 

 • Robert Andrei Glință și Daniel Cristian Martin – 100 m spate: calificări 25 iulie, semifinale 26 iulie, finala 27 iulie
 • Bianca Andreea Costea – 50 m liber: calificări 30 iulie, semifinale 31 iulie, iar finala pe 1 august
 • David Popovici va participa la 200 m liber. Calificările, semifinalele și finala vor fi în zilele 25, 26, respectiv 27 iulie. Va participa și la 100 metri liber. Calificările, semifinalele și finala vor fi pe 27, 28, respectiv 29 iulie.

Fotbal la Jocurile Olimpice

Deși este sportul-rege, fotbalului nu i se acordă multă atenție la Jocurile Olimpice, având propriile sale competiții. Dar în România, este destul de important, având în vedere că ultima participare a naționalei de fotbal la Olimpiadă a fost în 1964.

Totuși, cu un lot subțire, România nu are foarte multe șanse de câștig. Competiția de fotbal de la Olimpiadă nu este în calendarul FIFA, deci echipele de club au putut să refuze convocări. Lucru care s-a și întâmplat în România. Doar Farul Constanța a permis tuturor jucătorilor convocați să participe. Lipsesc însă jucători importanți de la CFR Cluj, FCSB și Universitatea Craiova.

Totuși, chiar și cei prezenți, sunt jucători de perspectivă, precum portarul Marian Aioani de la Farul, în care Gheorghe Hagi are foarte multă încredere.

Meciurile din grupă se vor desfășura pe 22, 25 și 28 iulie. Sferturile de finală vor fi pe 31 iulie, semifinalele pe 3 august, finala mică pe 6 august, iar finala mare pe 7 august.

Canotaj: prezență masivă a sportivilor români

Canotajul a fost mai mereu un sport la care România a câștigat medalii. Având în vedere prezența și la Tokyo Olimpiada 2020, sportivii români au șanse bune pentru podium la probe.

Lotul României va participa la următoarele probe:

 • opt rame cu cârmaci – masculin: 25 – 30 iulie
 • patru rame fără cârmaci – masculin: 24 – 28 iulie
 • dublu rame – masculin: 24 – 29 iulie
 • dublu vâsle – masculin: 23 – 28 iulie
 • opt rame cu cârmaci – feminin: 25 – 30 iulie
 • patru rame fără cârmaci – feminin: 24 – 28 iulie
 • dublu rame – feminin: 24 – 29 iulie
 • dublu vâsle categorie ușoară – feminin: 24 – 29 iulie
 • dublu vâsle – feminin: 23 – 28 iulie

Gimnastica: pe cale de dispariție

Ca număr de sportivi, gimnastica este cea mai mare dezamăgire. România este reprezentată de 3 sportivi. Măcar putem spune că este calitate. Astfel, proba de gimnastică va arăta în felul următor pentru România:

 • Maria Larisa Holbură și Larisa Iordache – individual compus: calificări pe 25 iulie și finala pe 29 iulie
 • Marian Drăgulescu – sărituri: calificări pe 24 iulie și finala pe 2 august.

Pariuri și cote la Tokyo Olimpiada 2020

Când vine vorba despre șansele de medalie ale sportivilor români, luăm în considerare câteva sporturi: 

 • Natația prin David Popovici;
 • Canotajul mai ales prin Simona Radiș și Ancuța Bodnar;
 • Scrima prin Ana Maria Popescu;
 • Luptele prin Alina Vuc (50 kg) și Albert Saritov (97kg);
 • Gimnastica prin Larisa Iordache și Marian Drăgulescu.

Dintre acestea, am discutat deja despre gimnastică, natație și canotaj. La scrimă, trebuie să menționăm că Ana Maria Popescu este singurul medaliat olimpic cu aur din lotul României. La 36 de ani, se pregătește de ultimul concurs al său.

Alina Vuc este vicecampioană mondială, iar Albert Saritov este vicecampion european în 2020. Deși pentru amândoi va fi dificil, există șanse reale de situare pe podiumul Jocurilor Olimpice de la Tokyo. Aceștia sunt cei mai bine cotați luptători români, deși nu sunt favoriții competițiilor la care participă. Cele mai mari case de pariuri pun la dispoziție multe metode de pariere la Olimpiada Tokyo 2021. De asemenea, poți paria extrem de simplu și rapid, de pe telefon, oriunde te-ai afla, la cazinouri online precum: Maxbet, Superbet sau Netbet.

Concluzii

România Olimpiadă 2021 poate face o figură frumoasă datorită unor sportivi precum David Popovici la natație, Ana Maria Popescu la scrimă, Larisa Iordache și Marian Drăgulescu la gimnastică, Simona Radiș și Ancuța Bodnar la canotaj și Alina Vuc și Albert Saritov la lupte. Poate vor exista și câteva surprize. Naționala de fotbal prezintă un interes datorită fotbalului și a participării sale rare la Jocurile Olimpice.

100% bonus până la 700 RON

Bonus Pariuri Tokyo 2021

Cod bonus: BONUSPARIURI

 • 100 RON Gratis Fără Depunere
 • Bonus la depozit de 100% până la 900 RON – ex. depui 50 RON și joci de 100 RON
 • Cod BONUSPARIURI

Alte Articole

supercazino holder

Super 7s Superbet – Slot Superbet Super 7s

5/5 – (2 votes) Descoperă Super 7s Superbet, un joc clasic cu fructe care îți va aduce plăți excelente și multă distracție. Grafica excepțională a jocului, combinată cu modul simplu de joc îl face unul dintre cele mai căutate jocuri de la furnizorul Pragmatic Play. În ghidul de astăzi, îți vom prezenta toate aspectele pe […]

Citeste mai mult
supercazino holder

Jocuri Mozzartbet Virtuale – Pariuri pe Fotbal și Curse

5/5 – (1 vote) Secțiunea Mozzartbet virtuale promite multă distracție datorită pariurilor pe curse și pe fotbal. Hai să vedem, în articolul de față, ce bonusuri te așteaptă la Mozzartbet și cum se revendică. Desigur, vorbim și despre tipurile de sporturi virtuale Mozzart și ce pariuri poți plasa pe ele. Mozzartbet Virtuale – Bonusuri de […]

Citeste mai mult
supercazino holder

Burning Hot Vlad Cazino – Slot Burning Vlad Cazino

5/5 – (1 vote) Astăzi îți prezentăm unul dintre cele mai cunoscute jocuri, adică Burning Hot Vlad Cazino. Fiind un clasic în industria păcănelelor, este de la sine înțeles că funcționează foarte simplu și plătește bine. În ghidul de astăzi, îți vorbim despre toate aspectele esențiale de la păcănele Burning Hot Vlad Cazino. Vei avea […]

Citeste mai mult

Fii la curent cu cele mai noi oferte la casino

Abonează-te la newsletter și asigură-te că nu pierzi nicio ofertă exclusivă