pariuri schi
Blog  /   februarie 22, 2022   /   Alex Simionescu

Pariuri schi – Cum se pariază pe schi

5/5 - (1 vote)

Indiferent că vorbim de schi alpin, schi fond sau de sărituri cu schiurile, iarna este sezonul perfect pentru astfel de competiţii. În acest anotimp se desfaşoară majoritatea competiţiilor de acest gen, culminând cu Jocurile Olimpice de Iarnă, unde schiul ţine capul de afiş. Află în continuare probele de concurs existente în acest sport dar şi cum se pariază pe schi la case pariuri.

Bonus 100% Până la 600 RON

 • Bonus la primele 3 depuneri
 • Depunere minimă 25 RON
 • Pariezi și câștigi

Ce e bine să ştii înainte să plasezi pariuri schi

Schiatul îşi are originea undeva în ţinuturile de nord ale Norvegiei. Zonele respective fiind înzăpezite, acesta era folosit ca un mijloc mai eficient şi rapid de deplasare. Primele întreceri de schi au avut loc în Norvegia, la mijlocul secolului al XIX – lea. Cu timpul, schiul a devenit un sport cu multiple discipline de concurs, la care se pot inclusiv plasa diverse tipuri de pariuri pe schi.

Iată principalele ramuri ale acestui sport la care poţi miza pe pariuri schi:

Schi alpin

 • Acest tip de schi a evoluat de la schiul fond, datorită dezvoltării echipamentelor de transport ale oamenilor în staţiunile montane. Apariţia telefericelor a avut un rol important deoarece schiorii puteau fi urcaţi până în vârful celor mai înalte pante, ceea ce nu mai presupunea un efort din partea lor. Puteau astfel să se bucure de coborârea pantelor lungi de mai multe ori, scutiţi fiind de urcuşurile obositoare.
 • Sportul în sine constă în coborârea unor pante de zăpadă prin anumite puncte de trecere obligatorii, numite porţi, iar concurenţii sunt echipaţi cu schiuri cu legături cu călcâi fix.
 • Pentru o coborâre eficientă, schiorul trebuie să-şi menţină schiurile paralele şi direcţia de mers, precum şi să adapteze viteza în funcţie de caracteristicile şi dificultatea traseului.

Schi fond

 • Spre deosebire de schiul alpin, acest sport se practică folosind schiuri cu legături cu călcâi mobil. Prima competiţie s-a organizat la Tromso, în Norvegia, în anul 1843. Începând cu anul 1865 Finlanda organizează şi ea competiţii de schi fond.
 • Probele olimpice au în componenţă 5 distanţe de parcurs care diferă la probele feminine faţă de cele masculine. Din punct de vedere al stilului există două tehnici în concurs, clasic şi liber.
 • În stilul clasic, schiorii trebuie să ţină schiurile paralel şi să nu devieze de la cele două trasee prestabilite. Stilul liber oferă schiorilor posibilitatea de a-şi alege mişcările şi tipul deplasării.
 • Având atât la masculin cât şi la feminin nu mai puţin de 12 competiţii, schiul fond este disciplina cu cel mai mare număr de probe de la Jocurile Olimpice. Prin urmare, aici vei găsi şi variante multe de pariuri sportive schi.

Sărituri cu schiurile

 • Originar din Norvegia, acest sport constă în coborârea pe schiuri a unei rampe, după care se pierde contactul cu solul şi se aterizează după o perioadă de câteva secunde.
 • După desprinderea de pe trambulină, schiorul trebuie să îşi păstreze o poziţie aerodinamică pentru ca zborul să fie cât mai lung. La jurizare se iau în calcul, pe lângă lungimea săriturii, ţinuta corpului în timpul zborului şi eleganţa aterizării.
 • Înainte de a plasa pariuri sărituri cu schiurile e bine să te familiarizezi cu câteva dintre regulile după care se desfăşoară această competiţie. De exemplu, trebuie să ştii că este desemnat câştigător schiorul care acumulează cel mai mare punctaj, după două manşe de sărituri
 • Evoluţiile sportivilor la sărituri cu schiurile sunt evaluate de către 5 arbitri. Aceştia iau în calcul lungimea săriturii, stilul zborului şi aterizarea. Notele date de arbitri pot avea valori cuprinse între 1 şi 20. Dintre cele 5 note primite, se anulează cea mai bună şi cea mai slabă, iar restul se adaugă la punctajul pentru lungime.
 • Trambulinele au un aşa numit “ punct de construcţie”, pentru cele mari acesta fiind undeva la 120 de metri. Sportivul care reuşeşte să sară sau să depășească această lungime primeşte 60 de puncte. Pentru fiecare metru în minus se scad 1,8 puncte, iar pentru fiecare metru în plus se adaugă 1,8 puncte, stabilindu-se astfel punctajul.
 • Clasamentul competiţiei de sărituri cu schiurile se realizează pe baza punctajului final.

Cele trei tipuri de competiţie îţi oferă suficientă flexibilitate pentru a plasa pariuri schi pe varianta care te tentează cel mai mult la pariuri Unibet și pariuri Sportingbet.

Competiţii care îţi oferă posibilitatea de a plasa pariuri schi

În continuare, vom trece în revistă şi cele mai importante evenimente la care poţi plasa pariuri sportive schi. E bine să te familiarizezi cu acestea şi să ştii când au loc, pentru a-ţi putea planifica pariurile.

Cupa Mondială de Schi Alpin

Acest circuit internaţional, care include competiţii de schi alpin, a devenit un eveniment oficial al Federaţiei Internaţionale de Schi (FIS) în primăvara anului 1967. În data de 5 ianuarie a avut loc prima cursă de schi a Cupei Mondiale, concurs care s-a desfăşurat în Germania de Vest.

Probele în care sportivii încearcă să obţină cel mai bun timp, sunt cele de slalom, slalom uriaş, super G şi de coborâre. A cincea disciplină, combinata, presupune coborârea şi slalomul.

Fiind considerată competiţia principală de schi alpin, Cupa Mondială se desfăşoară anual şi este găzduită în principal de staţiunile din Alpii europeni, dar se mai organizează uneori şi în ţările scandinavice sau în America de Nord. Este un eveniment important, la care participă cei mai buni schiori din lume, ocazie ideală pentru a miza pe pariuri schi.

Jocurile Olimpice de iarnă

Începând cu Jocurile Olimpice de iarnă desfășurate în anul 1936, în Germania, probele de schi alpin au fost introduse în programul olimpic. Acest eveniment important se organizează din 4 în 4 ani şi reprezintă o bună oportunitate pentru a plasa pariuri ski.

Turneul celor 4 Trambuline

Această importantă competiţie de sărituri cu schiurile, care se desfăşoară în Germania şi Austria, cuprinde 4 etape din cadrul Cupei Mondiale organizată pentru această disciplină sportivă. Schiorul care obţine cele mai multe puncte în cele patru concursuri devine campionul Turneului celor Patru Trambuline. În caz că intenţionezi să plasezi pariuri ski, acest turneu reprezintă o bună oportunitate.

Dacă ești un adevărat pasionat al pariurilor sportive, te invităm să citești și despre pariuri ciclism, pariuri floorball sau pariuri futsal!

Tipuri de pariuri pe schi

pariuri schi sarituri cupa mondiala

Oferta de pariuri pe schi poate să difere la fiecare agenție dintre case pariuri, dar şi în funcţie de competiţiile care au loc în momentul în care decizi să mizezi pe acest sport. În general, vei putea opta pentru următoarele tipuri de pariuri pe schi:

Pariuri schi fond pe câștigător

Acest tip de pariuri pe schi Îţi oferă oportunitatea să pariezi pe sportivul care crezi că va trece primul linia de sosire. Fiecare probă are favoriţii ei, aşa că nu îţi rămâne decât să-l alegi pe unul dintre ei şi să plasezi o miză pe victoria sa.

Pariuri schi de tip duel concurenţi

Face parte din categoria pariurilor comparate și îţi oferă posibilitatea să mizezi că un anume concurent se va clasa mai bine la finalul cursei decât altul. Înainte de a plasa un pariu de acest tip este util să te informezi în legătură cu performanţele schiorilor respectivi, realizate în cursele anterioare. Poţi observa care sportivi sunt văzuţi ca favoriţi şi în funcţie de cote. Unde diferenţa de valoare şi de formă de joc nu este una mare, cotele pentru aceste pariuri pe schi sunt şi ele mai apropiate.

Pariuri schi – clasare pe podium

Fiecare probă care urmează să se desfăşoare are 3-4 mari favoriţi. Deşi cota oferită este mai mică în cazul favoriţilor, şansele de câştig sunt mult mai mari. Este suficient ca favoritul tău să se afle pe podium la sfârşitul cursei, pentru ca pariul tău să devină câștigător.

Pariuri schi alpin – să termine în primele 6 locuri

Cotele oferite outsiderilor pentru această posibilă performanţă sunt de regulă mari. Cu puţină inspiraţie şi cu o miză rezonabilă, plasând un asemenea pariu poţi obţine un profit frumuşel. Te poţi baza pe inspiraţie sau poţi studia detalii despre concurenţii respectivi – istoricul, forma de joc, posibile probleme cu favoriţii.

Dacă ești un pasionat al competițiilor televizate, ți-am pregătit pariuri Românii au Talent 2022 și pariuri Eurovision 2022, iar dacă ești la curent cu noutățile din politică, avem pentru tine pariuri alegeri Franța 2022!

Pariuri ski – Top 10

Acest tip de pariu îţi oferă posibilitatea să mizezi că un schior va termina sau nu cursa între primii 10 concurenţi. O informare corectă privind clasările anterioare ale participanţilor ţi-ar putea mări şi în acest caz şansele de câştig.

Pariuri sărituri cu schiurile pe câștigătorul Turneului celor 4 Trambuline

Este un tip de pariu pe care e indicat să îl plasezi înainte de începerea turneului, cotele oferite fiind mai rezonabile pentru favoriţi. După începerea turneului, odată cu finalizarea primelor probe, favoritul la câștigarea trofeului deja se conturează, iar cota acestuia scade.

Pariuri sărituri cu schiurile pe câștigător

Este cel mai folosit tip de pariu schi şi devine câştigător dacă sportivul pe care ai mizat se va afla în fruntea clasamentului la sfârşitul celor 2 manşe de sărituri. Trebuie doar să pariezi pe schiorul care crezi că va câştiga competiția

Pariuri ski – duel clasare

Îţi oferă posibilitatea să mizezi că un concurent se va afla pe o poziţie mai bună în clasament decât un alt concurent, la finalul celor două manşe de sărituri. O informare corectă în legătură cu performanţele anterioare ale sportivilor pe trambulina respectivă ţi-ar spori şansele de câştig.

Nu uita să verifici și oferta de pariuri Betano!

Concluzii pariuri schi

Pe lângă faptul că schiul este un sport elegant, adrenalina şi doza sa de neaşteptat îl fac perfect pentru pariere. Acum, că ştii cum se pariază pe schi, eşti cu un pas mai aproape de obţinerea unui câştig la o astfel de competiţie. Alege să plasezi şi tu pariuri pe schi!

Bonus 100% Până la 600 RON

 • Bonus la primele 3 depuneri
 • Depunere minimă 25 RON
 • Pariezi și câștigi

Citește mai mult:

Alte Articole

promoții maxbet

Promoții Maxbet cu Premii – Maxbet Săptămâna Câștigurilor

4.6/5 – (16 votes) Începutul lunii octombrie vine cu promoții la Maxbet care te vor surprinde și te vor pune în avantaj când joci la sloturi. Așa că ce-ar fi să continui sezonul rece cu niște rotiri gratuite la Maxbet Săptămâna Câștigurilor? Află mai jos câte rotiri poți să primești și ce ai de făcut […]

Citeste mai mult
superbet promotie euro cu premii

Promoție Superbet – 50 Rotiri Gratuite Superbet

5/5 – (8 votes) Ultima lună de vară începe în forță la cazinoul Superbet, astfel că echipa a decis să le ofere jucătorilor o super promoție Superbet cu premii. Continuă să citești pentru a afla cum revendici cele 50 rotiri gratuite Superbet puse în joc! În ce constă această promoție Superbet? În perioada 3 – […]

Citeste mai mult
betano promotii sport

Betano Promoții Sport – Betano 52 RON Free Bet

5/5 – (5 votes) Pasionații de pariuri sportive au acum propria pagină dedicată promoțiilor sport de la Betano! Vei fi mereu la curent cu cele mai noi Betano promoții sport care apar în secțiunea de oferte a operatorului. Așadar, revino mereu pe SuperCazino și revendică promoții sport Betano ! Betano Free Bet 52 Lei la […]

Citeste mai mult

Fii la curent cu cele mai noi oferte la casino

Abonează-te la newsletter și asigură-te că nu pierzi nicio ofertă exclusivă