pariuri pe rugby banner
Blog  /   ianuarie 19, 2022   /   Alex Simionescu

Pariuri rugby – Tipuri de pariuri pe rugby

5/5 - (2 votes)

La prima vedere, rugby-ul este un sport dur, în care pot apărea în orice moment accidentări. În realitate, este vorba despre un sport spectaculos, care necesită un grad ridicat de îndemânare în a juca mingea, atât cu mâna, cât și cu piciorul. Află mai multe despre acest sport și descoperă cum se pariază pe rugby la case pariuri!

500 RON Freebet Fără Risc

Bonus la pariuri sportive

 • Plasează primul pariu pe orice sport
 • Cota minimă de 1.5
 • Primești miza înapoi sub formă de FREEBET

Ce trebuie să știi înainte de a plasa pariuri rugby

Rugby-ul este un sport de contact destul de dur, care necesită un angajament total din partea jucătorilor. De aceea, antrenamentele celor care îl practică sunt complexe. Pe lângă forță, un jucător de rugby trebuie să aibă viteză și rezistență la alergare. Nu în ultimul rând, este necesar că el să dezvolte abilități de prindere sau aruncare a balonului, dar și de lovire a acestuia cu piciorul. Înainte de a plasa pariuri rugby, este bine să te familiarizezi cu regulile principale după care se desfășoară acest sport:

 • Un meci de rugby se desfășoară între două echipe a câte 15 jucători fiecare.
 • Durata unei partide de rugby este de 80 de minute, împărțite în două reprize de câte 40 de minute fiecare. Dacă la finalul timpului regulamentar de joc scorul este egal, în funcție de regulile competiției în cadrul căreia partida are loc, se pot juca reprize de prelungiri. Dacă egalitatea persistă, se execută lovituri de departajare.
 • Câștigă echipa care obține cele mai multe puncte pe durata partidei. Punctele se obțin din realizarea eseurilor (5 puncte), loviturile de transformare a eseurilor (2 puncte), drop-goluri (3 puncte) și lovituri de pedeapsă (3 puncte).
 • Miza jocului este ca o echipă să “culce” mingea în terenul de țintă din spatele buturilor porții adverse, realizând astfel un eseu.
 • Mingea poate fi trimisă spre înainte doar cu piciorul, pasele cu mâna sunt regulamentare doar executate spre înapoi.

Competiții unde poți plasa pariuri pe rugby

Casele de pariuri sportive cuprind în oferta de pariere cele mai populare campionate și cupe naționale și internaționale de rugby. Poți miza pe partide desfășurate atât în cadrul ligii de rugby, cât și pe meciuri din uniunea de rugby. De asemenea, ai posibilitatea să plasezi pariuri rugby pe meciuri din Campionatul de Rugby, Turneul celor Șase Națiuni și Cupa Mondială de Rugby.

Citește mai multe și despre pariuri pe handbal!

Cupa Mondială de Rugby

Se organizează o dată la 4 ani și aliniază la start cele mai valoroase echipe naționale de rugby de pe mapamond. Este transmisă live de televiziuni din întreaga lume. Îți oferă posibilitatea să vezi în acțiune cei mai talentați jucători din lume și să plasezi pariuri rugby pe favoriții tăi.

Turneul celor Șase Națiuni

Este o competiție care are loc anual. Pe lângă țările din Marea Britanie, Anglia, Scoția, Țara Galilor și Irlanda, la ea mai participă Franța și Italia. În cadrul acestui turneu se oferă și trofee speciale, pe care poți de asemenea plasa pariuri rugby. Tripla Coroană se acordă uneia dintre echipele Marii Britanii, cea care le învinge pe celelalte trei, dintre Anglia, Scoția, Țara Galilor și Irlanda.

De asemenea, în fiecare an învingătoarea dintre Anglia și Scoția câștigă Cupa Calcutta. Mai mult, dacă o echipă reușește să le învingă pe toate celelalte 5 din turneu, pe lângă titlul Turneului celor Șase Națiuni i se acordă implicit și premiul de Grand Slam.

Campionatul de rugby

Se organizează anual între marile echipe naționale din emisfera sudică. La startul acestei competiții se aliniază patru titani ai rugby-ului internațional: Noua Zeelandă, Australia, Africa de Sud și Argentina. Cu siguranță vei găsi aici partide atrăgătoare și spectaculoase, o bună oportunitate pentru a plasa pariuri rugby pe favoriții tăi.

E bine de știut că versiunea cea mai populară de rugby este Rugby Union. Aceasta este varianta pe care o vei observa cel mai des în ofertele caselor de pariuri la nivel mondial. Acum, după ce ai aflat care sunt principalele competiții la care poți plasa pariuri pe rugby, este momentul să descoperi și pe ce categorii poți miza. Iată care sunt principalele tipuri de pariuri pe rugby:

Pariuri rugby union – câștigător turneu

Înainte de începerea Turneului celor Șase Națiuni echipele angrenate în această competiție primesc o anumită cotă pentru câștigarea turneului. Această cotă se oferă în funcție de valoarea echipelor, de performanțele anterioare, dar și de forma de joc dinainte de start. După începerea turneului, aceste cote desigur variază în funcție de rezultatele obținute în întrecere. Ai posibilitatea să urmărești live partidele și să plasezi pariuri rugby union contradictorii în așa fel încât să îți asiguri un anumit profit.

Citește și despre pariuri pe volei!

Pariuri rugby union – să câștige partida

Este un pariu care se poate realiza atât pre-meci, cât și live, în timpul desfășurării partidei. Dacă echipa pe care ai mizat iese învingătoare din întâlnire, pariul tău este câștigător. Deși se întâmplă mai rar, egalul este și el posibil. Pentru meci egal la pariuri pe rugby cotele oferite sunt de regulă foarte mari.

Pariuri rugby union – total puncte

Este un pariu de tip sub/peste și se referă la numărul total de puncte care se vor înscrie într-o anumită partidă. Înainte de a plasa pariuri rugby union pe total puncte, este bine să consulți statisticile oferite. Vei putea astfel să te informezi cu privire la rezultatele obținute în meciurile directe, dar și în compania altor echipe. E bine să fii la curent și cu disponibilitatea sau forma de joc a principalilor marcatori din ambele echipe.

Pariuri rugby union – handicap

Acest tip de pariu se referă la diferența de puncte cu care se va încheia o partidă, în favoarea primei sau celei de-a doua echipe. De exemplu, dacă pariezi că echipa câștigă pornind cu un handicap de 12,5 puncte (H – 12,5), pariul tău este câștigător doar dacă echipa pe care ai mizat obține victoria la cel puțin 13 puncte diferență. Daca echipa pornește din start cu un plus ipotetic de 12,5 puncte (H + 12,5), pariul tău este câștigător chiar dacă echipa pe care ai mizat pierde partida, dar nu la o diferență mai mare de 12 puncte. Numărul de puncte handicap se oferă în funcție de diferența de valoare dintre echipele care urmează să se întâlnească.

Pariuri rugby union – pe jucător

La meciurile contând pentru competițiile mari, beneficiezi de pariuri speciale, pe jucător. Pentru a-ți apropia câștigul, mizând în acest sens, trebuie să fii la curent cu statisticile în ceea ce privește jucătorii pe care urmează să îți plasezi pariurile. Iată câteva dintre opțiunile de pariere pe jucător:

 • Marchează primul eseu
 • Marchează cel puțin un eseu
 • Înscrie cele mai multe puncte
 • Primește primul cartonaș galben în meci

Vezi care sunt bonusurile de care poți beneficia la Netbet pariuri și Betano pariuri!

Sfaturi utile pentru pariuri rugby

Pentru a-ți crește șansele de a miza cu succes la pariuri pe rugby, poți ține cont de următoarele sfaturi:

 • Dacă te-ai hotărât să plasezi pariuri pe rugby este de preferat să joci online. Vei avea astfel acces la istoricul biletelor plasate, fapt care te va ajuta la identificarea acelor tipuri de pariuri rugby care-ți aduc câștig.
 • Înainte de începerea marilor turnee, stabilește-ți un buget pe care să îl folosești exclusiv mizând pe meciuri din competiția respectivă. Dacă ai un buget alocat pentru fiecare competiție, vei putea să te organizezi mai bine și să joci mai responsabil.
 • Urmărește transmisiunile partidelor în direct. Vei lua contact astfel cu realitatea din teren, iar pariurile tale live vor avea șanse mult mai mari de câștig.
 • Fii la curent tot timpul cu statisticile și clasamentele. Informează-te despre forma și disponibilitatea de joc ale componenților echipei pe care urmează să mizezi.

Concluzie

Acum știi cum se pariază pe rugby și ce fel de pariuri ai la dispoziție. Pe măsură ce vei urmări și îndrăgi acest sport, vei găsi cu siguranță acele tipuri de pariuri rugby care-ți vor spori șansele de câștig. Plasează și tu pariuri pe meciurile de rugby, bucurându-te de oferta pariuri 888, Unibet pariuri sau Sportingbet pariuri!

500 RON Freebet Fără Risc

Bonus la pariuri sportive

 • Plasează primul pariu pe orice sport
 • Cota minimă de 1.5
 • Primești miza înapoi sub formă de FREEBET


Citește mai mult:

Alte Articole

promoții maxbet

Promoții Maxbet cu Premii – Maxbet Săptămâna Câștigurilor

4.6/5 – (16 votes) Începutul lunii octombrie vine cu promoții la Maxbet care te vor surprinde și te vor pune în avantaj când joci la sloturi. Așa că ce-ar fi să continui sezonul rece cu niște rotiri gratuite la Maxbet Săptămâna Câștigurilor? Află mai jos câte rotiri poți să primești și ce ai de făcut […]

Citeste mai mult
superbet promotie euro cu premii

Promoție Superbet – 50 Rotiri Gratuite Superbet

5/5 – (8 votes) Ultima lună de vară începe în forță la cazinoul Superbet, astfel că echipa a decis să le ofere jucătorilor o super promoție Superbet cu premii. Continuă să citești pentru a afla cum revendici cele 50 rotiri gratuite Superbet puse în joc! În ce constă această promoție Superbet? În perioada 3 – […]

Citeste mai mult
betano promotii sport

Betano Promoții Sport – Betano 52 RON Free Bet

5/5 – (5 votes) Pasionații de pariuri sportive au acum propria pagină dedicată promoțiilor sport de la Betano! Vei fi mereu la curent cu cele mai noi Betano promoții sport care apar în secțiunea de oferte a operatorului. Așadar, revino mereu pe SuperCazino și revendică promoții sport Betano ! Betano Free Bet 52 Lei la […]

Citeste mai mult

Fii la curent cu cele mai noi oferte la casino

Abonează-te la newsletter și asigură-te că nu pierzi nicio ofertă exclusivă