pariuri polo
Blog  /   martie 9, 2022   /   Alex Simionescu

Pariuri sportive polo – Cum se pariază pe polo

5/5 - (2 votes)

Pare greu de crezut dar polo pe apă este cel mai vechi sport de echipă de la Jocurile Olimpice de vară. Din anul 1900, când a fost introdus ca sport olimpic, s-a jucat la toate ediţiile Olimpiadelor care au avut loc. În cele ce urmează vei afla mai multe despre acest sport, care sunt principalele competiții de polo pe apă organizate pe mapamond şi cum se pariază pe polo. Descoperă şi tu cum mizezi pe pariuri polo la case pariuri!

Bonus 100% Până la 500 RON

 • Depui 100 RON, pariezi 200 RON
 • Retragi rapid câștigurile
 • Competiții variate la care poți paria

Ce e bine să ştii înainte să plasezi pariuri polo pe apă

Apărut în Anglia la mijlocul secolului al XIX-lea, la început ca o formă de divertisment în antrenamentul înotătorilor, polo a devenit rapid un sport aparte. A fost doar o chestiune de timp până s-au pus bazele unui regulament de desfăşurare pentru polo pe apă. Iată câteva dintre regulile de bază ale jocului:

 • Un meci de polo se desfășoară între două echipe având în componenţă fiecare câte 6 jucători de teren şi un portar. Pe banca de rezerve pot sta un număr de maxim 6 jucători.
 • Dintre toţi jucătorii, doar portarul are voie să atingă mingea cu două mâini, să o lovească cu pumnul închis şi să atingă fundul piscinei. După noul regulament acesta are voie să depăşească mijlocul terenului.
 • Forma de aşezare a echipelor în teren este similară cu cea din handbal. Pentru un fault major, un jucător poate fi eliminat pentru 20 de secunde, timp în care echipa lui evoluează în inferioritate numerică.
 • Într-un meci de polo pe apă se dispută 4 reprize a câte 8 minute fiecare.
 • La jumătatea meciului se ia o pauză de 5 minute, iar între sferturi câte o pauză de 2 minute.
 • Pe durata întreruperilor din meci cronometrul este oprit, doar perioadele efective de joc se iau în considerare pentru timpul regulamentar al partidei.
 • Lungimea bazinului în care se desfăşoară partidele trebuie să fie de cel puţin 30 de metri pentru întrecerile masculine şi 25 de metri pentru meciurile la feminin, iar lăţimea acestuia trebuie să aibă 25 de metri.
 • La fel ca la handbal, înlocuirile din timpul jocului sunt nelimitate.
 • Casca de înot a portarului trebuie să fie de o culoare diferită faţă de cea a coechipierilor săi.
 • Dacă trec 30 de secunde de la iniţierea atacului şi în acest timp nu este efectuată nicio aruncare la poartă, se consideră joc pasiv, iar posesia revine adversarilor.
 • În funcţie de formatul competiţiei în care se dispută, dacă la finalul timpului regulamentar de joc scorul este egal, se pot juca prelungiri şi se pot executa inclusiv lovituri de departajare.

Află despre ofertele de care poți beneficia la pariuri Unibet, pariuri Netbet și pariuri Gets Bet!

Principalele competiţii unde poţi miza pe polo

pariuri sportiv polo betano

Polo pe apă se bucură de o mare popularitate în S.U.A, Italia, Ungaria, Croaţia, Serbia şi în alte ţări din întreaga lume. Să vedem care ar fi principalele evenimente la care poţi plasa pariuri polo:

Campionatul Mondial de polo pe apă

Este un turneu internaţional care se desfăşoară odată la 2 ani. Împreună cu celelalte sporturi acvatice, înot, înot sincron, sărituri în apă, face parte din Campionatul Mondial de Nataţie. La acest eveniment major participă cele mai valoroase echipe naţionale feminine şi masculine de polo pe apă de pe întreg mapamondul. Reprezintă o bună oportunitate pentru a încerca să joci la pariuri sportive polo.

Jocurile Olimpice de vară

Organizat de Comitetul Internaţional Olimpic (CIO), acest eveniment are loc odată la 4 ani şi reuneşte cele mai puternice loturi olimpice feminine şi masculine din lume. Această competiţie este transmisă în direct de canalele de televiziune, având mare priză în rândul telespectatorilor amatori de sport. Ai posibilitatea să urmăreşti meciuri transmise în direct şi să îţi încerci şansele la pariuri polo.

Campionatul european de polo pe apă

Atât la feminin cât şi la masculin, Campionatele Europene de polo pe apă sunt organizate din 2 în 2 ani, de către Liga Europeană de Nataţie (LEN). Dacă dintre naţionalele masculine cea mai titrată este echipa Ungariei, cu 13 titluri europene obţinute, dintre reprezentativele feminine cele mai multe medalii le-au obţinut pâna în prezent echipele Olandei, Italiei şi Ungariei.

Pe lângă aceste competiţii majore, în Europa sunt organizate campionate interesante de polo pe apă. Citește în continuare pentru a afla care sunt principalele tipuri de pariuri polo pe care le ai la dispoziţie pentru a miza pe acest sport.

Tipuri de pariuri polo

Pariuri polo pe apă pe termen lung

Sunt pariuri de tip antepost şi le găseşti în oferta caselor de pariuri cu mult timp înainte de începerea evenimentelor. Cum fiecare competiţie are favoriţii săi, trebuie doar să alegi dintre ei pe cei care crezi că vor obţine titlul şi să mizezi în acest sens.

Pariuri polo pe câştigător meci

Îți dă posibilitatea să mizezi pe echipa pe care o vezi învingătoare la sfârșitul timpului regulamentar de joc, cu opţiunile de pariere 1 pentru gazde şi 2 pentru oaspeţi. Pentru meci egal (X), cotele oferite sunt atrăgătoare, deoarece se întâmplă mai rar, însă cu puţină inspiraţie alegând această variantă de pariere poţi obţine un câştig semnificativ.

Citește și despre pariuri Nascar, pariuri schi și pariuri ciclism!

Pariuri polo pe victorie

La acest tip de pariu ai doar două variante pentru a miza, pe victoria gazdelor sau pe victoria oaspeţilor. Dacă la sfârşitul timpului regulamentar de joc scorul este egal, evenimentul primeşte cota 1 şi miza ţi se returnează.

Pariuri polo pe total goluri

Este un pariu de tip sub/peste şi îţi oferă posibilitatea să plasezi o miză pe numărul total de goluri care se vor marca în partida respectivă. Înainte de a plasa un asemenea tip de pariu este bine să te informezi cu privire la golaverajul echipelor care urmează să se întâlnească şi să vezi şi scorurile meciurilor directe anterioare.

Pariuri polo de tip handicap

Îţi oferă oportunitatea să pariezi că o echipă va obţine victoria în ciuda unui handicap iniţial ipotetic de n goluri. De exemplu, dacă mizezi pe o victorie cu H -2,5, pentru ca pariul tău să fie câştigător, echipa pe care ai pariat trebuie să obţină victoria la o diferenţă de cel puţin 3 goluri.

Pe lângă tipurile de pariuri pre-meci, în oferta caselor de pariuri mai poţi găsi și pariuri polo live, pe care le poţi plasa în timpul desfăşurării partidelor. Iată câteva dintre aceste tipuri de pariuri polo:

 • Marchează primul gol
 • Total goluri primul sfert
 • Total goluri al doilea sfert
 • Total goluri al treilea sfert
 • Total goluri al patrulea sfert
 • Total goluri prima perioadă
 • Total goluri a doua perioadă
 • Câştigător sfert (1,2,3 sau 4)
 • Câştigă prima perioadă
 • Câştigă a doua perioadă

Concluzii pariuri sportive polo

Dacă vei urmări o transmisie live a unui meci de polo, cu siguranţă vei fi captivat de acest joc deosebit de spectaculos. Acum că ştii cum se pariază pe polo, simte-te liber să mizezi pe favoriţii tăi!

Bonus 100% Până la 500 RON

 • Depui 100 RON, pariezi 200 RON
 • Retragi rapid câștigurile
 • Competiții variate la care poți paria

Citește mai mult:

Alte Articole

promoții maxbet

Promoții Maxbet cu Premii – Maxbet Săptămâna Câștigurilor

4.6/5 – (16 votes) Începutul lunii octombrie vine cu promoții la Maxbet care te vor surprinde și te vor pune în avantaj când joci la sloturi. Așa că ce-ar fi să continui sezonul rece cu niște rotiri gratuite la Maxbet Săptămâna Câștigurilor? Află mai jos câte rotiri poți să primești și ce ai de făcut […]

Citeste mai mult
superbet promotie euro cu premii

Promoție Superbet – 50 Rotiri Gratuite Superbet

5/5 – (8 votes) Ultima lună de vară începe în forță la cazinoul Superbet, astfel că echipa a decis să le ofere jucătorilor o super promoție Superbet cu premii. Continuă să citești pentru a afla cum revendici cele 50 rotiri gratuite Superbet puse în joc! În ce constă această promoție Superbet? În perioada 3 – […]

Citeste mai mult
betano promotii sport

Betano Promoții Sport – Betano 52 RON Free Bet

5/5 – (5 votes) Pasionații de pariuri sportive au acum propria pagină dedicată promoțiilor sport de la Betano! Vei fi mereu la curent cu cele mai noi Betano promoții sport care apar în secțiunea de oferte a operatorului. Așadar, revino mereu pe SuperCazino și revendică promoții sport Betano ! Betano Free Bet 52 Lei la […]

Citeste mai mult

Fii la curent cu cele mai noi oferte la casino

Abonează-te la newsletter și asigură-te că nu pierzi nicio ofertă exclusivă