pariuri MMA
Blog  /   ianuarie 21, 2022   /   Alex Simionescu

Pariuri MMA – Tipuri de pariuri MMA și sfaturi

5/5 - (2 votes)

O confruntare în MMA aduce mai mult cu o luptă de stradă decât cu o disciplină sportivă. Totuși, regulile îi sunt bine definite, iar MMA (Mixed Martial Arts) reunește mai multe discipline de luptă într-un singur sport. Luptele de MMA sunt spectaculoase și, deși sunt dure, au de partea lor fani în întreaga lume. Află în continuare mai multe despre cum să plasezi pariuri MMA la case pariuri!

100% Bonus Până la 500 RON

Bonus la pariuri sportive

 • Plasează pariuri săptămânal
 • Mai multe bilete înseamnă mai mulți bani
 • Cota minimă de 1.4

Ce e bine să știi despre cum se pariază pe MMA

MMA este un sport de contact, în care luptătorii aplică o paletă largă de lovituri, atât cu pumnii cât și cu picioarele, pentru înfrângerea adversarului. De asemenea, pot face uz și de diferite tehnici de imobilizare la podea, care să ducă la abandon. De aceea regulile după care se desfășoară o lupta MMA sunt mai complexe decât în alte sporturi de contact. Iată ce ar trebui să știi înainte de a plasa pariuri sportive MMA:

 • Luptele se desfășoară într-un ring împrejmuit cu opt laturi, numit Octagon.
 • Fiecare luptă se desfășoară pe parcursul a 5 runde.
 • O rundă de luptă durează cel mult 5 minute.
 • Dacă după 5 runde victoria nu se obține prin forță de niciunul dintre luptători, câștigătorul este desemnat prin decizia arbitrilor.
 • La fel ca în box, întâlnirile pentru centurile de campioni MMA se organizează pentru diferite categorii de greutate.

Beneficiind de o paletă largă de lovituri sau tehnici de imobilizare, luptătorii de MMA au la dispoziție posibilități multiple de a obține victoria într-o confruntare:

 • Prin KO (knock-out) – se produce atunci când în urma unei lovituri puternice adversarul nu mai poate continua lupta.
 • Victoria prin TKO (knock-out tehnic) – are loc când arbitrul sau medicul pun capăt întâlnirii, considerând că unul dintre luptători nu mai poate continua.
 • Prin abandon – un luptător poate renunța la luptă bătând cu palma în podea atunci când este imobilizat la sol într-o poziție sufocantă sau dureroasă.
 • Victorie prin decizia arbitrilor – dacă nu intervine victoria prin metodele de mai sus, la sfârșitul celor 5 runde, câștigătorul va fi stabilit prin decizia arbitrilor.

Evenimente pe care se pot plasa pariuri sportive MMA

Cele mai spectaculoase întâlniri de lupte MMA sunt organizate în cadrul UFC (Ultimate Fighting Championship). În cadrul acestei competiții se confruntă cei mai puternici și mai valoroși luptători de MMA din lume. Exista însă și alți organizatori de lupte de acest gen pretutindeni pe mapamond. Asta face ca aproape zilnic să ai la dispoziție confruntări pe care să plasezi pariuri sportive MMA.

Cel mai bine este să urmărești frecvent ofertele caselor de pariuri, pentru a fi la curent cu competițiile unde poți miza. Dacă te pasionează MMA-ul, există și site-uri internaționale dedicate celor mai buni luptători, unde poți afla programul evenimentelor. Vei putea astfel să afli când poți plasa pariuri sportive MMA pe favoriții tăi. Iată mai jos și care sunt principalele tipuri de pariuri MMA pe care le ai la dispoziție.

Citește și despre pariuri pe box!

Pariuri sportive MMA – câștigător meci

Este cea mai simplă modalitate de a miza pe o partidă de MMA. Parierea pe meci îți oferă posibilitatea de a plasa un pariu pe luptătorul pe care îl vezi ieșind învingător din confruntare. Există și posibilitatea ca meciul să se termine nedecis, la egalitate. Acest lucru se întâmplă însă extrem de rar, de aceea cotele oferite pentru un rezultat de egalitate sunt foarte mari.

Pariuri MMA pe rundă

Aceste tipuri de pariuri îți oferă oportunitatea să plasezi o miză pe runda în care crezi că se va încheia partida. Poți paria pe runda în care se va încheia meciul din cele 5 regulamentare. De asemenea, ai posibilitatea să mizezi că victoria se va acorda prin decizia arbitrilor. Opțiunea de egal este și ea disponibilă în oferta pentru acest tip de pariuri MMA.

Pariuri sportive MMA – total runde

Este un pariu de tip sub/peste și se referă la numărul de runde care se vor disputa până la încheierea confruntării. De exemplu, dacă plasezi un pariu pe total runde peste 2,5 și partida nu se încheie în primele 2 runde, pariul tău este câștigător.

Pariuri MMA – rundă și modalitate

Pentru aceste tipuri de pariuri cotele oferite sunt mai mari, deoarece trebuie să intuiești atât runda în care se va încheia partida, cât și modalitatea prin care se obține victoria. Ai la îndemână multiple opțiuni de pariere. De exemplu, poți miza că partida se va încheia în runda a doua prin TKO. Dacă unul dintre luptători, indiferent care, învinge prin knock-out tehnic în runda a doua, pariul tău este câștigător.

Pariuri MMA – modalitate de obținere a victoriei

Aceste tipuri de pariuri MMA îți oferă de regulă două opțiuni pentru a plasa o miză:

 1. Poți paria că meciul se va încheia în timpul celor 5 runde regulamentare, prin KO, TKO sau abandonul unuia dintre luptători.
 2. Mizezi că partida se va încheia după terminarea celor 5 runde, câștigătorul urmând a fi stabilit prin decizia arbitrilor.

Pariuri MMA – metoda victoriei – șansă dublă

Tipul acesta de pariu îți oferă posibilitatea unui câștig dacă oricare dintre luptători va obține victoria prin unul din modurile:

 1. KO, TKO, descalificare sau predare
 2. KO, TKO, descalificare sau decizie
 3. Predare sau decizie

Dacă-ți plac pariurile riscante, trebuie să știi că aici opțiunea de egal are o cotă în jur de 80, deoarece se întâmplă extrem de rar ca o luptă să se încheie la egalitate.

Pariuri MMA – lupta să parcurgă toate rundele

Acest tip de pariu îți oferă oportunitatea sa plasezi o miză pe faptul că în luptă se vor desfășura sau nu toate rundele. De exemplu, dacă mizezi că o anumită partidă nu va parcurge toate rundele și meciul se termină în runda a treia, pariul tău este câștigător. Acest lucru e valabil indiferent de modul în care va fi obținută victoria și de luptătorul care va învinge.

Vezi de ce bonusuri poți beneficia la Unibet pariuri și Baumbet pariuri!

Cum se pariază pe MMA – sfaturi utile

pariuri mma bilet

Înainte de a începe să pariezi pe MMA, este bine să urmărești cât mai multe competiții, pentru a te familiariza cu regulile și cu desfășurarea luptelor. Iată și alte câteva detalii care te pot ajuta să ai mai mult succes la pariuri MMA:

 • Analizează cotele disponibile înainte de începutul partidei – e posibil ca un anumit luptător să fie considerat mai în formă decât celălalt, detaliu pe care îl afli după faptul că îi scade cota. Nu e neapărat necesar să fie vorba de o diferență mare de nivel, ci de o accidentare sau un alt aspect ce poate influența forma unuia dintre cei doi.
 • Statistic, favoriții au cele mai mari șanse de a fi învingători. Poți miza pe șansele luptătorului care a obținut de-a lungul timpului cele mai multe victorii.
 • Chiar dacă sunt mai riscante, pariurile pe luptătorul văzut ca având mai puține șanse îți pot aduce un câștig mai mare, datorită cotei. Șansele ca acesta să câștige sunt de obicei de 3-4 ori mai mici decât în cazul favoritului, dar există și destule surprize, așa că îți poți permite să plasezi o miză redusă.

100% Bonus Până la 500 RON

Bonus la pariuri sportive

 • Plasează pariuri săptămânal
 • Mai multe bilete înseamnă mai mulți bani
 • Cota minimă de 1.4

Concluzie

Dacă dorești să pariezi pe un sport spectaculos, care te va ține în priză pe tot parcursul evenimentului, pariurile pe MMA sunt o variantă foarte bună. Odată ce cunoști noțiunile de mai sus, îți poți încerca oricând norocul, plasând tipul de pariu care consideri că te avantajează sau testându-le pe fiecare la rând. Plasează și tu pariuri pe MMA, profitând de oferta Betfair pariuri, Betano pariuri sau Superbet pariuri!

Citește mai mult:

Alte Articole

promoții maxbet

Promoții Maxbet cu Premii – Maxbet Săptămâna Câștigurilor

4.6/5 – (16 votes) Începutul lunii octombrie vine cu promoții la Maxbet care te vor surprinde și te vor pune în avantaj când joci la sloturi. Așa că ce-ar fi să continui sezonul rece cu niște rotiri gratuite la Maxbet Săptămâna Câștigurilor? Află mai jos câte rotiri poți să primești și ce ai de făcut […]

Citeste mai mult
superbet promotie euro cu premii

Promoție Superbet – 50 Rotiri Gratuite Superbet

5/5 – (8 votes) Ultima lună de vară începe în forță la cazinoul Superbet, astfel că echipa a decis să le ofere jucătorilor o super promoție Superbet cu premii. Continuă să citești pentru a afla cum revendici cele 50 rotiri gratuite Superbet puse în joc! În ce constă această promoție Superbet? În perioada 3 – […]

Citeste mai mult
betano promotii sport

Betano Promoții Sport – Betano 52 RON Free Bet

5/5 – (5 votes) Pasionații de pariuri sportive au acum propria pagină dedicată promoțiilor sport de la Betano! Vei fi mereu la curent cu cele mai noi Betano promoții sport care apar în secțiunea de oferte a operatorului. Așadar, revino mereu pe SuperCazino și revendică promoții sport Betano ! Betano Free Bet 52 Lei la […]

Citeste mai mult

Fii la curent cu cele mai noi oferte la casino

Abonează-te la newsletter și asigură-te că nu pierzi nicio ofertă exclusivă