Handicap european la pariuri
Blog  /   martie 18, 2022   /   Alex Simionescu

Handicap european la pariuri – Tipuri & sfaturi

5/5 - (2 votes)

Majoritatea pariorilor preferă să mizeze pe evenimente cu handicap european la pariuri, în locul acelora cu handicap asiatic. Asta deoarece în ceea ce priveşte handicapul european lucrurile sunt mult mai clare. Află în continuare ce înseamnă handicap european şi ce presupune un pariu de acest tip la case pariuri.

Bonus 100% Până la 500 RON

 • Depui 100 RON, pariezi 200 RON
 • Bonus la prima depunere
 • Varietate de pariuri

Ce înseamnă handicap european

Principalul avantaj al pariurilor cu handicap îl constituie faptul că oferă cote rezonabile pentru meciuri la care diferenţa de valoare dintre echipele care urmează să se întâlnească este mare. Primeşti o cotă bună pentru victoria favoritei certe la câştigarea partidei, cu condiţia ca aceasta să bată la un anumit număr de goluri diferenţă.

Noţiunea de handicap european la pariuri presupune că o echipă porneşte din start în partidă cu un număr de goluri sau puncte în dezavantaj, iar cealaltă cu acelaşi număr de goluri sau puncte în avantaj. Îţi oferă posibilitatea să pariezi că una dintre echipe va obţine victoria graţie avantajului oferit, sau în ciuda handicapului cu care începe partida.

E suficient ca echipa pe care ai mizat să nu piardă la un anumit număr de goluri, sau să câştige la o anumită diferenţă de puncte, pentru ca pariul tău să fie câştigător. Spre deosebire de pariuri handicap asiatic, la cel european ai şi opţiunea să mizezi pe egal, adică poţi paria că meciul se va încheia exact cu diferenţa de scor oferită ca handicap, cotele oferite fiind atractive pentru acest tip de pronostic. Acum, că ai văzut ce înseamnă handicap european, e momentul să analizăm câteva exemple practice.

Citește despre Roland Garros 2022!

Handicap european exemple

Pentru a înţelege mai bine ce înseamnă handicap european, vom lua ca exemplu pentru început o partidă fictivă de fotbal. Să presupunem că urmează să se dispute un meci în Liga Campionilor la fotbal, între Liverpool şi Inter Milano, pe terenul primei echipe. Diferenţa de valoare nefiind chiar aşa de mare între cele două şi având în vedere că Liverpool joacă pe teren propriu, linia pentru pariul handicap ar arăta în felul următor:

Liverpool -1 cotă 2,40 Egal +1 cotă 4 Inter +1 cotă 2,25

 • Dacă pariezi pe Liverpool, pentru ca pariul tău să fie câştigător e necesar ca această echipă să obţină victoria la cel puţin 2 goluri diferenţă. În cazul în care pui o miză de 50 de lei pe acest pronostic şi Liverpool bate la cel puţin 2 goluri diferenţă, câștigul tău va fi de 50 lei x 2,40 = 120 de lei. Vei obţine prin urmare un profit de 70 de lei.
 • În cazul în care alegi să mizezi pe egal, pentru ca pariul tău să devină câştigător, e necesar ca Liverpool să obţină victoria la exact 1 gol diferenţă. Dacă pariezi de exemplu 50 de lei pe egal şi Liverpool bate la 1 gol diferenţă, atunci câştigul tău va fi de 50 de lei x 4 = 200 de lei şi profitul va fi de 150 de lei.
 • Dacă alegi să pariezi pe Inter Milano e suficient ca aceştia să nu piardă partida pentru ca pariul tău să fie câştigător avantajul de +1 din start validând pronosticul în caz de egalitate. În cazul în care mizezi 50 de lei de exemplu pe Inter şi aceştia nu pierd meciul, câştigul va fi de 50 de lei x 2,25 = 112,5 lei iar profitul tău va fi de 62,5 lei.

Nu uita să citești și despre pariuri Nascar și pariuri speedway!

Ce înseamnă handicap european la pariuri pe handbal

handicap european handbal cote

Pentru a aprofunda ce înseamnă handicap european vom lua ca exemplu şi o partidă fictivă de handbal din campionatul intern. Să presupunem că urmează să se întâlnească Potaissa Turda cu CSM Bucureşti pe terenul echipei turdene. Linia pentru pariul de tip handicap ar putea arăta în felul următor:

Potaissa Turda – 5 cotă 2 Egal + 5 cotă 13 CSM Bucureşti + 5 cotă 1,90

 • Dacă pariezi pe Potaissa Turda, pentru ca pronosticul tău să fie câştigător această echipă trebuie să obţină victoria la o diferenţă de cel puţin 6 goluri. În cazul în care mizezi 50 de lei pe victoria echipei turdene şi Potaissa bate la o diferenţă de minim 6 goluri, câştigul tău va fi de 50 lei x 2 = 100 lei şi vei obţine prin urmare un profit de 50 de lei.
 • Pentru egal cota este deosebit de atractivă, având în vedere că la handbal se înscriu în general multe goluri. Dacă alegi să mizezi pe egal pentru ca pariul tău să fie câştigător, e necesar ca Potaissa Turda să obţină o victorie la exact 5 goluri diferenţă. Dacă pariezi 50 de lei pe egal şi turdenii înving la 5 goluri diferenţă, câştigul tău va fi de 50 lei x 13 = 650 lei iar profitul de 600 de lei.
 • Dacă pariezi pe CSM Bucureşti, e suficient ca aceştia să nu piardă la o diferenţă de 5 goluri sau mai mare pentru ca pariul tău să fie câştigător. În cazul în care mizezi 50 de lei pe CSM Bucureşti şi echipa nu pierde la o diferenţă mai mare de 4 goluri, câştigul tău va fi de 50 lei x 1,90 = 95 lei, iar profitul de 45 de lei.

După cum ai constatat cotele oferite pentru handicap european la pariuri sunt acceptabile. Desigur aceste tipuri de pariuri trebuie să îndeplinească condiţii mai „speciale” pentru a deveni câştigătoare, dar cu puţină inspiraţie şi o miză corespunzătoare, poţi obţine un profit rezonabil. Totul depinde de intuiţia fiecăruia şi de sumele pe care e dispus să le parieze.

Odată ce ştii ce înseamnă handicap european, e momentul să aplici teoria, dar cu atenţie. Pentru a vedea randamentul şi profitabilitatea acestor tipuri de pariuri, nu e indicat să te aventurezi cu sume foarte mari de la început. Înainte de plasarea oricărui pariu e necesar să faci o analiză amănunţită a partidei pe care urmează să mizezi şi să te informezi din toate sursele pe care le ai la dispoziţie. Mai „intră” şi pariuri la întâmplare, dar cele analizate înainte au cele mai multe şanse de reuşită.

Află mai multe despre pariuri handbal și pariuri polo!

Concluzii handicap european la pariuri

Cu cât vei şti mai multe despre cum „funcţionează” anumite tipuri de pariuri sportive, cu atât vor creşte mai mult şansele tale de câştig. Acum, că ştii ce înseamnă handicap european, mizează pe favoriţii tăi utilizând acest tip de pariu!

Bonus 100% Până la 500 RON

 • Depui 100 RON, pariezi 200 RON
 • Bonus la prima depunere
 • Varietate de pariuri

Citește mai mult:

Alte Articole

supercazino holder

Promoții Zilnice ContiCazino – Oferta Zilei ContiCazino

5/5 – (1 vote) Vremea caldă vine cu oferte speciale de neratat la ContiCazino. Profită de promoții zilnice ContiCazino și obține super bonusuri și rotiri gratuite. Citește în continuare pentru a afla ce poți câștiga în fiecare zi a săptămânii! Ce poți câștiga la promoții zilnice ContiCazino Dacă vrei să te simți ca într-o continuă […]

Citeste mai mult
stud poker reguli

Stud Poker Reguli – Ghid Complet de Joc

5/5 – (1 vote) În acest articol vom discuta despre Stud Poker reguli și alte detalii pe care trebuie să le știi despre joc. Este un gen de poker mai puțin cunoscut decât Texas Holdem, dar cel puțin la fel de captivant, după cum vei vedea mai departe. Stud Poker reguli – tot ce trebuie […]

Citeste mai mult
reguli tabinet

Reguli Tabinet Joc de Cărți – Cum se Joacă Tabinet?

5/5 – (1 vote) Tabinetul este unul dintre acele jocuri de cărți fără vârstă, iubite inclusiv de părinții și bunicii noștri. În cazul în care nu ai mai jucat de mult timp sau nu l-ai încercat niciodată, a sosit momentul să descoperi cum se joacă Tabinet. Află din acest articol totul despre setul de reguli […]

Citeste mai mult

Fii la curent cu cele mai noi oferte la casino

Abonează-te la newsletter și asigură-te că nu pierzi nicio ofertă exclusivă