pariuri dota Blog Pariuri eSPORTS   /   15 iulie 2021   /   Paul Anghelescu

Pariuri Dota 2 – Cum și pe ce pariez?

Autor: Paul Anghelescu

Actualizat: 19 mai 2023

5/5 - (1 vote)

Dota și Dota 2 nu sunt doar unele dintre cele mai importante jocuri pezente în categoria de e-Sports în prezent, ci și o piatră de temelie și o legendă a genului MOBA (Multiplayer Online Battle Arena). În fiecare an, jucători și pariori din toată lumea își îndreaptă atenția asupra campionatului mondial, unii pentru a-și etala talentul, ceilalți pentru a face niște câștiguri din pariuri Dota și Dota 2. Pentru aceștia din urmă am pregătit astăzi un ghid de pariere și o oportunitate de câștig fără depunere!

Dota 2 desfășoară campionate și competiții în mod periodic, astfel că mereu va exista o competiție pe care poți paria la Betano, Maxbet sau Fortuna. La momentul actual ESL Meisterchaft și ESL One Germany sunt competițiile care stau pe limbile tuturor atunci când vine vorba despre pariuri Dota 2

Case Pariuri Dota eSports

50 RON fără depunere la pariuri Dota 2

Pentru a primi cei 50 RON gratis fără depunere ai de îndeplinit trei pași simpli:

  • Pasul 1 – Înregistrează-te la Maxbet dând click pe oferta de mai jos!
  • Pasul 2 – Validează-ți contul creat!
  • Pasul 3 – Introdu codul bonus 50ESPORTS în secțiunea Bonusuri Disponibile din contul de jucător!

50 RON Gratis Fără Depunere

Bonus Pariuri Dota 2

Cod bonus: 50ESPORTS

  • Bonus fără depunere
  • 50 lei gratuiți pentru pariuri eSports
  • Ofertă exclusivă SuperCazino

Ce este Dota 2

pariuri dota 2 ghiduri

Cei mai mulți jucători și pariori actuali nu știu că Dota 2 nu a existat mereu ca joc de sine stătător. Legenda s-a născut când comunitatea a introdus un mod de joc pentru binecunoscutul Warcraft 3 și a fost numit „Dota” (Defense of the Ancients). Regulile erau simple – două echipe rivale, a câte 5 oameni, fiecare team ocupând câte o bază. Acestea trebuiau să lupte pentru a cucerii baza inimică, playerii având datoria de a strânge cât mai multe puncte individuale.

Fiecare jucător putea controla un caracter numit „Erou” cu un set de abilități unice. Modul de joc a devenit atât de popular încât Valve a decis undeva în 2009 să-l angajeze pe IceFrog, liderul echipei de dezvoltare pentru a creea un joc de sine stătător, modernizat și optimizat. A fost lansat pentru publicul larg abia în 2013, via Steam, și în prezent se poate juca gratuit, veniturile producătorilor fiind obținute din microvânzări.

În 2015 jocul a fost optimizat pentru „Source Engine” apărând ca o relansare și fiind denumit „Dota 2: Reborn”. Anual, jucători din toată lumea, concurează atât ca echipe, cât și invidual, în ligi și turnee internaționale care însumează milioane de dolari în premii, fiind cel mai bine recompensat financiar eSport și cel mai popular.

Valve deține chiar un turneu privat, numit Pro Circuit, care este ținut anterior competiției mondiale. Cele mai mari meciuri sunt ținute în KeyArena în Seattle și sunt transmise live pe tot internetul și la unele posturi de televiziune cu rating-uri care depășesc milioane de următori.

Odată cu aceste concursuri apar și pariurile sportive, mulți fani așteptând cu sufletul la gură momentul în care pot pune pariuri Dota 2, pe echipa favorită sau pe jucătorul care consideră că are cele mai mari șanse de reușită. Spre deosebire de păcanele și alte jocuri de noroc, cei care pun pariuri Dota Maxbet au nevoie de câteva cunoștințe temeinice asupra jocului și asupra echipelor, factorul de noroc fiind destul de redus în eSports.

Cum se joacă – Dota 2

pariuri dota 2 gameplay

În primul rând, jocul este acum oficial și gratuit, spre deosebire de modul inițial, unde a trecut ceva timp înainte ca acesta să fie recunoscut. Jucătorii îl pot obține simplu de pe Steam. Participanții au la dispoziție 117 eroi din care să aleagă, fiecare  dintre aceștia având un aspect unic și seturi speciale de abilitați.

Apoi echipele sunt puse diametral opuse pe hartă. Cele două facțiuni „Santinel” și „Scourge” au fost înlocuite de „Radiant” și „Dire”. Scopul fiecărei echipe e să distrugă baza inamică în timp ce o protejează pe a sa. De-a lungul meciului, fiecare caracter va obține „Aur”, moneda de schimb în joc cu ajutorul căruia vă cumpăta „iteme” și puncte de experiență care îl vor ajuta să-și crească abilitățile.

Dacă un erou este omorât, aceasta se va respawna în bază după un anumit timp. Experiența, itemele și alte lucruri colectate în timpul unui meci nu rămân după terminarea acestuia. Fiecare meci începe cu toate caracterele la nivelul 1, cu același număr de „Aur”. Nu există un număr limită al morților din timpul meciului, dar de fiecare dată când un erou moare, echipa inamică obține un număr considerabil de „Aur” și de puncte de experiență.

Statistici și Indicatori la Dota 2 eSports

dota 2 esports victorie

Înțelegerea formatului de joc este importantă, sure, dar atunci când vine vorba de pariuri DOTA 2 si pariuri esports în general, este de la sine înțeles că ne dorim si moduri precise și obiective de a măsura performanțele unui jucător sau ale unei echipe și mai important, de a prezice perfomațele viitoare bazat pe cele trecute. În acest scop putem abuza de o serie de statistici și indicatori, ușor de înțeles și extrem de relevante.

Asemeni majorității MOBA-urilor, nelipsiți din acest top sunt indicatori precum raportul K/D (kills/death) extrem de relevant atunci când îl corelăm cu rolul unui jucător individual în cadrul echipei sale. Pentru a fi ușor de înțeles, îl voi explica astfel: Un player este cu atât mai bun cu cât K/D-ul său este mai mare, dar acest lucru trebuie judecat în lumina rolului său în echipă, un tank având de cele mai multe ori un K/D mai mic decât un carry, rolul său fiind acela de a absorbi dmg și a proteja carry-ul chiar și cu prețul vieții sale.

De asemenea, un indicator foarte relevant pentru eficiența unui player, de data aceasta un indicator indiferent vis-à-vis de rolul jucat, este GPM (Gold Per Minute), moneda folosintă în joc fiind principalul mod de a îți îmbunătăți caracterul și de a reuși astfel să fii cât mai util coechipierilor tăi. Alți indicatori de luat în calcul atunci când vine vorba de echipe ca un tot unitar sunt winrate-ul, stilul de joc al echipei, istoricul acesteia și perioada de timp în care au activat în formula actuala, etc.

Pariuri Dota 2 – Cum plasezi bilete

Hai totuși să trecem la partea cu adevărat interesantă, pentru care defapt te afli aici! Hai să vorbim puțin si despre pariuri DOTA 2. Este, o listă destul de lungă de case de pariuri care oferă posibilitatea ca pe biletul tău virtual să apară si cotele pariuri DOTA 2: Betano, eFortuna, Maxbet, Betfair, Superbet,

Cât despre pariurile oferite, acestea variază in funcție de tipul campinonatului în cadrul căruia sunt jucate sau de formatul meciului respectiv. Să luam drept exemplu meciul de Duminică, 18 aprilie, al celor de la Team Empire, meci jucat împotriva Fantastic Five, găzduit în cadrul ESL One DPC, este un format BO3 ( Best Of 3) și deci avem posibilitatea de a paria pe victoria individuală în fiecare din cele 2 mape jucate dar și pe victoria totală.

Avem desigur posibilitatea de a prezice numărul total de meciuri în cadrul categoriei Total Hărți cu cota pariuri DOTA 2 Peste 2.5 sau Sub 2.5, iar dacă te simți norocos, pe biletul tău se poate afla si cota Scor corect, aceasta oferind cel mai avantajos coeficient dar și cel mai mare risc.

Viitorul jocului Dota 2

Deși însumează cel mai mare număr de fani în eSport și se bucură de cea mai mare popularitate, Dota 2 vine și cu o umbră de îndoială în viitorul apropiat. În 2014 au apărut anumite discuții împotriva celor de la Valve sub motivul că „Dota” aparține comunității și că nu poate fi preluată sub dreptul de proprietate intelectuală.

Jocul a pierdut un număr considerabili de fani în momentul în care a fost produs de Valve. Acuzat că nu este nimic mai mult decât o copie modernizată și optimizată doar cu denumiri și eroi cunoscuți după „League of Legends” un alt gigant eSports, jocul a avut o intrare pe piața relativ dificilă, revenindu-și abia după un an de la lansare.

Mare parte a revenirii se datorează management-ului impecabil al producătorilor și faptul că aceștia au ținut cont de părerile fanilor în timpul implementărilor update-urilor. De asemenea, un bonus major a fost trecerea la noul Source Engine care permite utilizarea fantasticelor Vulkan Graphics API, jocul fiind în 2016 primul joc care oferea acest lucru. Viitorul pentru Dota 2 nu este sub nici o formă incert și jucători vor putea pune pariuri pentru mulți ani ce vor urma așa că nu pierde ocazia, înregistrează-te pe MaxBet și ia parte la luptă!

50 RON Gratis Fără Depunere

Bonus Pariuri Dota 2

Cod bonus: 50ESPORTS

  • Bonus fără depunere
  • 50 lei gratuiți pentru pariuri eSports
  • Ofertă exclusivă SuperCazino

Alte Articole

concurenti asia express

Concurenți Asia Express 2024 Sezonul 7 Drumul Zeilor – Traseu și Câștigători

1 martie 2024

Mult așteptata emisiune Asia Express revine la TV cu un nou sezon plin de aventură și adrenalină. Află din acest articol totul despre emisiune, traseu și concurenți Asia Express 2024. Vei avea ocazia să-ți susții echipa preferată pe Drumul Zeilor, format din traseul Thailanda – Malaysia – Indonezia într-un sezon aparte. Rămâi pe aproape și […]

Citeste mai mult
pariuri pe rugby banner

Pariuri rugby – Tipuri de pariuri pe rugby

19 ianuarie 2022

La prima vedere, rugby-ul este un sport dur, în care pot apărea în orice moment accidentări. În realitate, este vorba despre un sport spectaculos, care necesită un grad ridicat de îndemânare în a juca mingea, atât cu mâna, cât și cu piciorul. Află mai multe despre acest sport și descoperă cum se pariază pe rugby […]

Citeste mai mult
sportingbet pariuri sportive banner

Sportingbet Pariuri Sportive – Cum pariez la Sportingbet

14 aprilie 2021

În această recenzie îți vom vorbi despre bonusurile pe care le poți obține dacă te decizi să te înregistrezi la Sportingbet Pariuri Sportive, cum să plasezi primul pariu și cum să realizezi o verificare online a biletului tău. Pune mână pe bonusul de 100% până la 500 RON și începe Sportingbet experiență. Cuprins: Miză minimă: […]

Citeste mai mult
păreri pokerstars

Păreri PokerStars România 2024 – Ce spun Jucătorii

1 octombrie 2021

Pokerstars este unul dintre cele mai cunoscute cazinouri din lume, însă astăzi ne-am propus să îți prezentăm mai mult partea de sloturi și jocuri de masă și beneficiile pe care acest operator ți le-a pregătit. Așa că, am strâns pentru tine câteva păreri Pokerstars despre elementele cheie pe care orice jucător ar trebui să le […]

Citeste mai mult

Autori

Fii la curent cu cele mai noi oferte la casino
Abonează-te la newsletter și asigură-te că nu pierzi nicio ofertă exclusivă
Aboneaza-te Acum!