cum se pariaza pe ciclism
Blog  /   februarie 14, 2022   /   Alex Simionescu

Pariuri ciclism – Cum se pariază pe ciclism

5/5 - (2 votes)

Ciclismul este unul dintre acele sporturi care îți oferă în același timp ocazia să te relaxezi și să trăiești din plin emoția competiției. Dacă urmărești marile concursuri și îți dorești să plasezi pariuri sportive ciclism, ți-am pregătit un scurt ghid în acest sens. Află în continuare cum se pariază pe ciclism la case pariuri.

Bonus 500 RON La Primele 3 Depuneri

  • Bonus la primele 3 depuneri
  • Primești până la 500 RON
  • Depunere minimă 40 RON

Ce e bine să știi înainte să plasezi pariuri ciclism

Cu siguranță ai avut ocazia să treci cândva pe lângă o coloană de cicliști sau să urmărești la televizor un concurs de ciclism. În cazul în care nu știai, competițiile de ciclism sunt de două feluri, în funcție de forma de organizare:

Competiții rutiere

Ciclismul rutier cuprinde competițiile sportive care au loc pe anumite trasee bine stabilite. Punctele de pornire și de sosire se află de regulă între două localități. Concursurile au loc pe șosea, separat la masculin și feminin, și aliniază la start un număr mare de cicliști.

Ciclismul rutier se desfășoară de regulă pe mai multe etape. Acestea pot fi de urcare, de sprint sau combinate, în funcție de particularitățile traseului pe care se desfășoară competiția. Concursurile importante, cum ar fi Turul Franței, Turul Italiei sau Turul Spaniei, durează în jur de trei săptămâni.

Competiții pe velodrom

Velodromul este o pistă de formă circulară și înclinată, special amenajată pentru cursele de biciclete. El poate fi acoperit sau construit în aer liber. Pe velodrom se desfășoară diverse concursuri de ciclism organizate în cadrul Jocurilor Olimpice sau Campionatului Mondial de Ciclism.

Dacă te pasionează pariurile sportive, citește și despre pariuri badminton sau pariuri baseball!

La ce competiții poți plasa pariuri pe ciclism

pariuri ciclism sportingbet azi

Turul Franței

Este o competiție de ciclism care se desfășoară anual în Franța și în țările din jurul ei. Cu o lungime totală a traseului de peste 3600 de km, acest concurs durează 3 săptămâni. Fiecare zi de concurs înseamnă o etapă distinctă. Pentru a stabili câștigătorul, la finalul celor 3 săptămâni, pentru fiecare jucător se adună timpii obținuți în fiecare etapă. Datorită prestigiului de care se bucură, această competiție atrage an de an cei mai valoroși cicliști și cele mai importante echipe de ciclism din lume.

Turul Italiei

Competiția se întinde pe parcursul a 21 de etape. Atât punctul de plecare, cât și cel de sosire se află în Italia, dar traseul cuprinde și unele țări din jur. Traseul pe care urmează să se desfășoare competiția se anunța din timp, de regulă cu câteva luni înainte.

Turul Spaniei

Se desfășoară în principal pe teritoriul Spaniei, dar au fost ediții în care traseul a cuprins și teritoriul altor state, precum Portugalia, Franța, Olanda sau Belgia. Este unul dintre cele trei mari tururi cicliste ale lumii alături de Turul Franței și Turul Italiei. Competiția se desfășoară pe etape și durează aproximativ trei săptămâni.

Campionatul Mondial de Ciclocross

Este organizat anual de Uniunea Internațională de Ciclism (UCI). De regulă, acest eveniment are loc în țări de pe continentul european, însă ocazional este programat să se desfășoare în S.U.A.

Circuitele de ciclocross sunt mai aparte, deoarece pe lângă porțiuni asfaltate, includ drumuri de pământ, dar și obstacole artificiale (urcuşuri abrupte, porțiuni nisipoase, pietre sau buşteni). Aceste porțiuni ale traseului se parcurg pe jos, cu bicicleta în mână.

Nu uita să verifici și competițiile în cadrul cărora poți plasa pariuri MMA sau pariuri curling!

Tipuri de pariuri pe ciclism

Pentru competițiile importante, ale căror date de desfășurare sunt deja stabilite, agențiile de profil oferă diverse tipuri de pariuri ciclism. Este vorba despre pariurile antepost, pariuri pe ciclism înainte de începutul competiției propriu-zise. Poți de asemenea plasa pariuri sportive ciclism și după începerea cursei, pe diferite etape ale acesteia, avand în vedere că se desfășoară pe parcursul mai multor zile. Iată ce tipuri de pariuri sportive ciclism ai la dispoziție:

Tipuri de pariuri – câștigător cursă

La fel ca în alte competiții sportive, și în cursele de ciclism există favoriți. Prin urmare, poți paria pe persoana care crezi că își va adjudeca victoria. Înainte de începerea competiției, casele de pariuri oferă diferite cote concurenților înscriși în cursa pentru câștigarea trofeului. Dacă te-ai hotărât să plasezi pariuri pe ciclism nu ezita sa pariezi pe favoriții tăi.

Pariuri sportive ciclism – câștigător etapă

Etapele desfășurate pe parcursul unui concurs diferă în funcție de particularitățile traseului. Acestea pot fi de urcare, de sprint sau combinate. Înainte de a plasa pariuri ciclism de acest tip e bine să știi care sunt concurenții care au performanțe pe anumite porțiuni de traseu. Pentru asta, ai la dispoziție diverse statistici cu rezultatele competițiilor anterioare.

Pariuri pe ciclism – each way 1-2-3

Există cazuri în care cotele oferite pentru câștigarea competiției principalilor favoriți sunt apropiate ca valoare. Acest tip de pariuri sportive ciclism îți oferă posibilitatea să câștigi în cazul în care concurentul pe care ai mizat se situează la finalul cursei pe unul dintre primele 3 locuri. Dacă la finalul competiției ciclistul pe care ai mizat ocupă un loc pe podium, pariul tău este câștigător.

Vezi de ce bonusuri poți beneficia la Unibet pariuri sau Netbet pariuri!

Pariuri sportive – duel concurenți

Condiția ca acest tip de pariuri ciclism să fie valabil este ca ambii concurenți sa ia startul în competiție. Dacă la finalul cursei concurentul pe care ai mizat obține un loc mai bun în clasament față de celălalt, pariul tău este câștigător.

Pariuri ciclism – duel pe etapă

Fiecare etapă din competiție, fie ea de urcare, de sprint sau combinată, are favoriții ei. Poţi plasa un pariu în sensul că un anume concurent se va plasa pe un loc mai bun decât un alt competitor, la finalul unei etape.

Tipuri de pariuri – echipa câștigătoare

Pe lângă lupta pentru trofeele individuale, competițiile de ciclism sunt și concursuri pe echipe. Ai oportunitatea să plasezi o miză pe echipa care crezi că se va clasa pe primul loc la finalul competiției.

Pariuri pe ciclism – sfaturi de pariere

Dacă vrei să obții rezultate cât mai bune mizând pe diverse tipuri de pariuri ciclism, ține cont de aceste sfaturi:

  • Analizează istoricul sportivilor pe care vrei să pariezi și vezi la ce competiții și pe ce genuri de traseu au avut rezultate bune. E posibil ca un anumit sportiv să performeze mai bine pe un anumit tip de circuit.
  • Interesează-te cu privire la forma fiecăruia dintre favoriți. Poți plasa pariuri pe ciclism cu mai mult succes dacă știi totul despre posibilele accidentări sau despre tendința unui concurent de a renunța în timpul competiției.
  • Dacă vrei să plasezi pariuri pe ciclism pe echipa care câștigă, citește despre membrii respectivei echipe, pentru a afla dacă toți sunt în formă maximă.
  • Nu uita să urmărești evenimentele, mai ales dacă vrei să plasezi pariuri live.

Concluzii

Acum știi cum se plasează pariuri pe ciclism și ești gata să te bucuri și mai mult de competițiile preferate. Urmează sfaturile de mai sus, alege tipurile de pariuri preferate și urmează-ți intuiția. Alege și tu să te distrezi cu pariuri ciclism!

Bonus 500 RON La Primele 3 Depuneri

  • Bonus la primele 3 depuneri
  • Primești până la 500 RON
  • Depunere minimă 40 RON

Citește și despre:

Alte Articole

promoții maxbet

Promoții Maxbet cu Premii – Maxbet Săptămâna Câștigurilor

4.6/5 – (16 votes) Începutul lunii octombrie vine cu promoții la Maxbet care te vor surprinde și te vor pune în avantaj când joci la sloturi. Așa că ce-ar fi să continui sezonul rece cu niște rotiri gratuite la Maxbet Săptămâna Câștigurilor? Află mai jos câte rotiri poți să primești și ce ai de făcut […]

Citeste mai mult
superbet promotie euro cu premii

Promoție Superbet – 50 Rotiri Gratuite Superbet

5/5 – (8 votes) Ultima lună de vară începe în forță la cazinoul Superbet, astfel că echipa a decis să le ofere jucătorilor o super promoție Superbet cu premii. Continuă să citești pentru a afla cum revendici cele 50 rotiri gratuite Superbet puse în joc! În ce constă această promoție Superbet? În perioada 3 – […]

Citeste mai mult
betano promotii sport

Betano Promoții Sport – Betano 52 RON Free Bet

5/5 – (5 votes) Pasionații de pariuri sportive au acum propria pagină dedicată promoțiilor sport de la Betano! Vei fi mereu la curent cu cele mai noi Betano promoții sport care apar în secțiunea de oferte a operatorului. Așadar, revino mereu pe SuperCazino și revendică promoții sport Betano ! Betano Free Bet 52 Lei la […]

Citeste mai mult

Fii la curent cu cele mai noi oferte la casino

Abonează-te la newsletter și asigură-te că nu pierzi nicio ofertă exclusivă