campionat european judo banner logo
Blog  /   aprilie 20, 2022   /   Alex Simionescu

Campionat European Judo – Tipuri de Pariuri & Sfaturi

5/5 - (4 votes)

În perioada 29 aprilie – 1 mai, anul acesta, se va desfăşura în capitala Bulgariei, la Sofia, Campionatul European de Judo. Va aduce cu sine multă adrenalină, dar şi ocazia de a miza pe favoriţi. Află în continuare mai multe despre acest sport şi cum poţi plasa pariuri pentru Campionatul European Judo la case pariuri.

100% Bonus Până la 600 RON + Pariu Gratis 25 RON

 • Avantaje la primele 5 depuneri
 • Bonus valabil pentru pariuri pe cote minim 1.5
 • Pariu Gratis 25 RON cadou

Despre Campionatul European Judo 2022

 • La ediţia din acest an, desfăşurată în capitala ţării vecine, se vor întrece reprezentanţi din 21 de state de pe continent.
 • Numărul total de judoka care vor intra în concursurile pentru medalii, la feminin şi masculin, la Campionatul European Judo, va fi de 155.
 • Întrecerile feminine vor cuprinde următoarele categorii de greutate: – 48 kg, – 52 kg, – 57 kg, – 63 kg, – 70 kg, – 78 kg, + 78 kg.
 • Luptele pentru titlurile masculine de la Campionatul European Judo se vor da la categoriile: – 60 kg, – 66 kg, – 73 kg, – 81 kg, – 90 kg, – 100 kg şi + 100 kg.

Prima ediţie din Campionatul European Judo a fost organizat în anul 1951 la Paris şi a fost destinată doar întrecerilor masculine. Începând cu anul 1974, au fost incluse în programul campionatelor europene de judo şi competiţiile feminine, chiar dacă acestea s-au desfăşurat în altă locaţie, şi la date diferite faţă de probele masculine. Abia din anul 1987, Campionatul European de Judo se desfăşoară la aceeaşi dată şi în aceeaşi locaţie, atât pentru concursurile la feminin cât şi pentru cele la masculin.

Citește mai multe despre competiția Paris Roubaix 2022 și Roland Garros 2022!

Judo – evoluţia de la artă marţială la sport

Să lăsăm deoparte deocamdată Campionatul European de Judo şi să mergem înapoi în timp la originile acestui sport. Totodată să trecem în revistă principalele tehnici ale acestei lupte, precum şi felul în care se punctează sportivii.

 • În anul 1882, profesorul japonez Jigoro Kano îşi formează propriul stil de jiujitsu, artă marţială străveche, introducând principii noi în modul de luptă. Păstrează tehnicile tradiționale de aruncare şi prize, dar pune un mai mare accent pe tehnică, în detrimentul forţei brute. În consecinţă, sunt eliminate loviturile şi luxările periculoase, cum ar fi cele ale degetelor, noua tehnică axându-se mai mult pe proiectări, secerări şi fixări la sol. Acest stil a fost cunoscut la început sub denumirea de Kano-ryu, pentru ca mai târziu să se numească Kodokan Judo.
 • Odată cu popularizarea lui în Europa, la începutul secolului trecut, judo-ul îşi pierde treptat din caracteristicile de artă marţială şi se transformă într-un sport practicat la scară largă.
 • Începând cu anul 1964 judo-ul este inclus în programul sportiv al Jocurilor Olimpice.
 • În judo se folosesc două tehnici de bază, acestea fiind tehnica aruncării şi tehnica fixării oponentului.
 • Tehnica aruncării conţine 3 etape distincte, de dezechilibrare, de încărcare şi de finalizare a aruncării.
 • Lupta se încheie atunci când un judoka reuşeşte să îşi arunce oponentul pe spate sau să îl ţină imobilizat printr-o tehnică de strangulare sau la podea mai mult de 25 de secunde (ippon).
 • O jumătate de punct se acordă pentru o imobilizare mai scurtă decât cea necesară pentru ippon (waza-ari). Două asemenea procedee reuşite valorează cât un ippon şi duc la câştigarea luptei.
 • Se mai acordă puncte pentru reţineri scurte cu imobilizare sau unele aruncări sau blocaje mai puţin eficiente (yuko).
 • O luptă de judo se poate câştiga în 3 moduri, prin ippon, la puncte sau prin decizia arbitrilor.

Să vedem în continuare ce tipuri de pariuri poți plasa la Campionatul European de Judo, care va începe la sfârşitul lunii aprilie:

Campionatul European Judo – pariu pe câştigător meci

De regulă, oferta de cote Campionatul European de Judo apare în programul caselor de pariuri doar cu puţin timp înainte de începerea acestuia sau chiar în timpul desfăşurării evenimentului. Asta în funcţie de cum se stabilesc întâlnirile şi de cine rămâne în competiţie. Este tipul de pariu cel mai folosit şi presupune să plasezi o miză pe sportivul care crezi că va câştiga o anumită luptă.

Nu uita că poți plasa și pariuri speedway sau pariuri schi!

Campionatul European Judo – pariu pe câştigător turneu

Presupune să pariezi pe câştigătorul medaliei de aur la o anumită categorie de greutate, ceea ce este un pronostic mai dificil de dat, deoarece sportivul respectiv trebuie să treacă de toate etapele turneului neînvins. Iar judo este un sport de contact, la care tot timpul pot apărea surprize.

Citește despre pariuri SuperCupa Europei!

Campionatul European Judo – pariu pe clasare între primii 3

Vei găsi cote Campionatul European de Judo în ofertă şi pentru acest tip de pariu, deşi mai mici dacă vei miza pe un favorit. Un câştig bun vei putea obţine dacă vei paria pe un outsider şi acesta se va clasa între primii 3 la finalul turneului. Cu puţină intuiţie şi şansă, un asemenea tip de pariu îţi poate aduce un profit consistent.

Citește și despre pariuri sportive curling! De asemenea, te-ar mai putea interesa și detalii despre turneu Wimbledon 2022.

Pariuri Campionat European Judo – sfaturi utile de pariere

Dacă te-ai hotărât să plasezi pariuri la Campionatul European de Judo, pentru a avea mai multe şanse de câştig e indicat să ţii cont de anumite aspecte:

 • Este bine să fii familiarizat cu sportivii şi cu performanţele lor anterioare. Cu cât vei urmări mai multe lupte, cu cât vei fi mai bine informat, cu atât vor creşte şansele tale de câştig.
 • Înainte de a paria, verifică rezultatele disputelor anterioare dintre cei 2 judoka. E posibil ca poziţia lor în clasamente să nu reflecte valoarea lor reală.
 • Evită să pariezi pe multe lupte deodată. E de preferat să mizezi pe o luptă sau două şi să ai timp să le analizezi corect, ceea ce îţi va spori şansele de câştig.

Verifică oferta de pariuri Sportingbet, pariuri Baumbet sau 888 pariuri!

Concluzii pariuri Campionat European Judo

Dacă îţi plac sporturile de contact şi vrei să mizezi pe confruntări cu adevărat palpitante, merită să urmăreşti Campionatul European Judo. Vei găsi aici atât spectacol, cât şi posibilităţi de câştig. Înregistrează-ţi din timp conturi online la casele de pariuri preferate, pentru a putea miza cât mai simplu şi rapid. Plasează şi tu pariuri Campionat European Judo!

100% Bonus Până la 600 RON + Pariu Gratis 25 RON

 • Avantaje la primele 5 depuneri
 • Bonus valabil pentru pariuri pe cote minim 1.5
 • Pariu Gratis 25 RON cadou

Citește mai mult:

Alte Articole

promoții maxbet

Promoții Maxbet cu Premii – Maxbet Săptămâna Câștigurilor

4.6/5 – (16 votes) Începutul lunii octombrie vine cu promoții la Maxbet care te vor surprinde și te vor pune în avantaj când joci la sloturi. Așa că ce-ar fi să continui sezonul rece cu niște rotiri gratuite la Maxbet Săptămâna Câștigurilor? Află mai jos câte rotiri poți să primești și ce ai de făcut […]

Citeste mai mult
superbet promotie euro cu premii

Promoție Superbet – 50 Rotiri Gratuite Superbet

5/5 – (8 votes) Ultima lună de vară începe în forță la cazinoul Superbet, astfel că echipa a decis să le ofere jucătorilor o super promoție Superbet cu premii. Continuă să citești pentru a afla cum revendici cele 50 rotiri gratuite Superbet puse în joc! În ce constă această promoție Superbet? În perioada 3 – […]

Citeste mai mult
betano promotii sport

Betano Promoții Sport – Betano 52 RON Free Bet

5/5 – (5 votes) Pasionații de pariuri sportive au acum propria pagină dedicată promoțiilor sport de la Betano! Vei fi mereu la curent cu cele mai noi Betano promoții sport care apar în secțiunea de oferte a operatorului. Așadar, revino mereu pe SuperCazino și revendică promoții sport Betano ! Betano Free Bet 52 Lei la […]

Citeste mai mult

Fii la curent cu cele mai noi oferte la casino

Abonează-te la newsletter și asigură-te că nu pierzi nicio ofertă exclusivă