loteria română Blog   /   8 February 2021   /   Paul Anghelescu

Loteria Română începe digitalizarea – plăți la POS

Rate this post

Veşti bune pentru pasionaţii de jocuri de noroc şi loto care vor să plătească cu cardul. Compania Naţională Loteria Română a anunţat la jumătatea lunii ianuarie că a încheiat un contract cu CEC Bank pentru introducerea aparatelor POS în toate sediile loteriei din ţară. Astfel, loto plată card nu va mai fi doar o dorinţă a utilizatorilor, ci o realitate.

Plata cu cardul – încă un pas spre digitalizarea loteriilor

Domeniul gamblingului a intrat de ceva timp în lumea online-ului. Succesul de care s-au bucurat cazinourilor sau chiar loteriile online a dovedit că acesta este drumul de urmat şi aici. Singura categorie care rămăsese cumva în urmă la acest capitol al digitalizării erau sediile fizice de sub Loteria Română. Completarea şi achiziţionarea biletelor de loterie se realizau numai prin plata cash, un inconvenient pentru mulţi care acum preferă cardul. Pe lângă asta, în contextul pandemiei, plata cu cardul este preferată în orice situaţie.

Poate tocmai de aceea, Loteria Romană a decis să facă pasul final spre loto plată card şi să încheie o colaborare cu CEC Bank. Aceasta va oferi loteriei aparatele POS, iar tot procesul ar trebui să se încheie până la finalul lunii februarie. Descoperă și bonusuri loto online!

Cote Bune La Pariuri Loto Online

Bonus online

Ai acces la 60 loterii din aproape 25 de țări.

Miza minimă este 1 RON.

Echipamentele POS urmează să ajungă în 903 de puncte de vânzare

Reprezentanţii Loteriei Române au precizat că acesta este numărul agenţiilor sale, deschise în toate ţară. Se pare că în toate se va implementa plata cu cardul, indiferent de regiune. Se aşteaptă ca diversificarea metodelor de plată să ducă la o mai mare popularitate a jocurilor de loterie, deci şi la o creştere a achiziţiilor de produse loteristice.

Loteria Română informaţii – agenţiile loto sunt deschise

După ce multe dintre agenţiile loto au fost închise sau au avut programul modificat din cauza pandemiei, iată că acum lucrurile s-au schimbat. Un aspect îmbucurător atât pentru loterie, cât şi pentru jucători. Perioada de întrerupere a reprezentat, fără doar şi poate, o pierdere financiară pentru Loteria Română, dar şi pentru economie. De cealaltă parte, jucătorii au fost privaţi de o activitate relaxantă, palpitantă, care îi captiva şi le putea aduce şi câştiguri importante.

Care sunt avantajele loto plată card în România?

Cu această nouă decizie, jucătorii vor avea la dispoziţie mai multe metode de plată. Plata cash este cea veche şi încă foarte utilizată, preferată de cei mai în vârstă, care fie nu sunt obişnuiţi cu plata cu cardul, fie nu au încredere într-o astfel de metodă. Plata cu cardul este una mult mai comodă, la îndemână, mai modernă şi, în această perioadă, mai sigură. Cum banii pot transmite cu uşurinţă virusul SARS-CoV-2, autorităţile au anunţat încă din martie 2020 că recomandă plata cu cardul.

Astfel, riscurile sunt mult mai mici. În plus, atunci când poţi plăti cu cardul nu mai ai grija banilor, nu mai trebuie să scoţi mereu bani ori de câte ori ştii că vrei să pui un bilet la loto.
În ceea ce priveşte siguranţa, trebuie să ştii că, astăzi, toate băncile şi platformele de online banking sunt securizate, astfel încât să nu există nicio problemă. Aspect care se aplică şi la loto plată card.

Tot ce trebuie să faci, ca utilizator, este să nu îţi divulgi niciodată codul PIN şi să anunţi imediat banca emitentă în cazul în care cardul îţi este furat. De asemenea, atunci când plăteşti cu cardul – la o agenţie loto sau oriunde altundeva – şi suma depăşeşte 100 lei, deci trebuie să tastezi codul PIN, asigură-te că nimeni nu vede acel număr. Totuşi, pentru plăţile de până în 100 lei, plata se realizează simplu, contactless, inclusiv în cadrul loto plată card.

Pe lângă plata cu cardul, odată cu introducerea aparatelor POS, plata se poate realiza şi contactless, cu telefonul modul. Ai nevoie doar de o aplicaţie de plată şi totul se desfăşoară simplu, sigur şi rapid. Reprezentanţii Loteriei Romane speră ca, prin această diversificare a metodelor de plată să crească numărul de utilizatori.

Loto plată card a avut anul trecut o etapă pilot

Măsura de a implementa aparate POS în toate agenţiile loto din ţară nu a fost una bruscă, pentru că au mai fost astfel de Loteria Română informaţii. Anul trecut, “etapa pilot” pentru această nouă modalitate de plată s-a desfăşurat în Bucureşti şi Braşov. Atunci, au fost alese 91 de agenţii, iar la final s-a constatat că, într-adevăr, rezultatele sunt cele aşteptate. Astfel s-a luat decizia extinderii în toată ţara, iar etapa finală are acum ca “deadline” 28 februarie 2021.

Cash vs. plata cu cardul

Lăsând la o parte decizia privind loto plată card, plata cu cardul are numeroase avantaje şi pentru cumpărăturile din alte zone. Astfel, un simplu card pe care îţi depozitezi economiile sau salariul te scuteşte de multe alte probleme. De exemplu, nu mai eşti nevoit să ai la tine o sumă mare de bani sau să scoţi de la bancă/bancomat, regulat, sumele de care ai nevoie. Astfel, eşti mai relaxat şi poţi face cumpărături în voie.

În plus, banii cash nu îţi oferă o garanţie în cazul furtului. Dacă îţi pierzi sau îţi este furat portofelul, nu poţi face prea multe. În schimb, dacă ţi se fură sau pierzi cardul, suni imediat la banca emitentă şi acesta îţi este blocat. Riscurile de furt în acest caz sunt minime. Pe lângă nivelul de protecţie, ai mai multă libertate de cumpărare.

Nu eşti limitat la o anumită sumă fizică, poţi achiziţiona servicii sau produse cu o valoare foarte mare, toate astea într-un mod simplu şi rapid.

Nu trebuie să uităm nici faptul că băncile acordă diverse bonusuri pentru cumpărăturile cu cardul. În plus, acestea au periodic diverse campanii şi promoţii pentru clienţii lor. De exemplu, dacă ai cardul la o anumită bancă, prin intermediul acesteia poţi achiziţiona o anumită sumă de bani, prin rate fixe, fără dobândă – asta dacă faci respectiva achiziţie cu cardul.
Dezavantajul cardului ar fi acela că, în unele situaţii (destul de rare, astăzi), nu poţi plăti cu cardul, ci doar cash. La piaţa locală sau la anumite magazine/buticuri, nu s-au implementat până acum aparatele POS, însă lucrurile se vor schimba cu siguranţă şi acolo.

Prin plata cu cardul, Loteria Română intră în secolul XXI

Aşadar, jucătorii se vor bucura de la sfârşitul lunii februarie – începutul lunii martie de un nou serviciu. Introducerea plăţii cu cardul în toate agenţiile Loto din ţară reprezintă, fără doar şi poate, un pas înainte, o dovadă că, din acest punct de vedere, Loteria Română păşeşte în secolul XXI. Diversificarea serviciilor, a metodelor de plată şi o mai mare uşurinţă în achiziţionarea produselor loteristice va aduce cu siguranţă mai multe venituri. Rămâne de văzut care vor mai fi Loteria Română informaţii şi cum va continua Loteria Română să îşi îmbunătăţească serviciile destinate clienţilor lor.

5 Bilete Fără Risc la loto

Bonus loto

Înregistrează-te la Netbet cu bonusul loto și primești banii înapoi dacă primele 5 bilete cu miza de maxim 5 RON sunt necâștigătoare!

 

Alte Articole

licenta ONJN

Licența ONJN – ce este și cum se obține

3 October 2019
Începând cu anul 2015, cazinourile online trebuie să obțină o licență ONJN de clasa I pentru a-și putea oferi serviciile clienților din România. Însă nu doar acești operatori au nevoie de licențe, ci și furnizorii de platforme software sau partenerii care promovează diverse agenții, în cazul acestora fiind necesar o licenț de clasa II. Licența […]
Citeste mai mult
ruleta online

Ruleta online americană – tot ce trebuie să știi despre ea

27 March 2018
Ruleta online americană este un joc de ruletă foarte popular în Statele Unite ale Americii. Comparativ cu restul jocurilor de ruletă, ruleta americană are 38 de buzunare pe masă. Acestea sunt compuse din numere de la 1 la 36, 0 și 00. Buzunarul cu 00 este specific ruletei americane. Ruleta online americană este unul dintre […]
Citeste mai mult
Baumbet loto

Totul Despre Baumbet Loto Online

17 November 2020
Loteria nu a rămas nici ea în urmă în lumea jocurilor de noroc. Deși în era digitală, multe sloturi, tipuri de ruletă și blackjack au început să fie tot mai populare, loteria a reușit să-și găsească locul. De aceea, multe cazinouri online oferă posibilitatea de a juca la loto. Mulți jucători aleg aceste tipuri de […]
Citeste mai mult
Fii la curent cu cele mai noi oferte la casino
Abonează-te la newsletter și asigură-te că nu pierzi nicio ofertă exclusivă
Aboneaza-te Acum!