jocurile paralimpice Blog   /   9 martie 2022   /   Paul Anghelescu

Jocurile Paralimpice de Iarnă 2022 – Info Generale

5/5 - (2 votes)

Deși nu sunt la fel de populare precum Jocurile Olimpice de Iarnă, Jocurile Paralimpice din sezonul rece se bucură de popularitate datorită participărilor de excepție pe care le-au avut sportivii din țara noastră. De aceea, SuperCazino îți oferă în acest articol mai multe informații generale despre Jocurile Paralimpice de Iarnă 2022.

Jocurile Paralimpice 2022 – Când au loc?

Acestea încep pe 4 martie, se termină pe 13 martie și au loc la Beijing, acolo unde au avut loc și Jocurile Olimpice de Iarnă. Așadar, pe 13 martie aflăm cine a luat medaliile de la Jocurile Paralimpice de Iarnă 2022. După cum probabil știi deja, aceste jocuri sunt pentru persoanele cu dizabilități. La fel ca Jocurile Olimpice, acestea sunt de vară și de iarnă. Bineînțeles, cele de vară sunt mai numeroase, dar și cele paralimpice de iarnă au destul de multe categorii de concurs.

Jocurile Paralimpice de Iarnă 2022 – Sporturi

Să vedem așadar care sunt sporturile la care vor concura jucătorii în ediția de iarnă a Jocurilor Paralimpice 2022:

Am menționat doar la curling și hochei că există unele adaptări, dar evident, acesta este cazul pentru fiecare sport menționat și pentru fiecare eveniment. Dacă ești pasionat de pariuri sporturi de iarnă, citește și despre pariuri curling, pariuri hochei și pariuri schi!

Reprezentanții României la Jocurile Paralimpice 2022

Și România are câțiva reprezentanți la Jocurile din ediția 2022. Aceștia sunt Văleanu Laura Ioana la schi alpin și Mihăiță Papară la snowboard.

Astfel, ediția din 2022 este foarte importantă pentru sportul paralimpic de iarnă de la noi, întrucât România va avea în premieră 2 reprezentanți. Stăm cu sufletul la gură să vedem dacă ei vor fi cei care vor adjudeca medaliile de la Jocurile Paralimpice de Iarnă 2022!

Află mai multe și despre jucătorii Roland Garros 2022!

Istoria Jocurilor Paralimpice de Iarnă

Ideea de bază a acestor jocuri paralimpice (de iarnă sau de vară) a fost aceea de a oferi o ocupație și un mijloc de revenire la viața normală a veteranilor din Al Doilea Război Mondial. Primele competiții au avut loc în 1948 între spitalele britanice de convalescenți. Așadar, istoria acestor jocuri este relativ scurtă și a apărut puțin mai târziu față de jocurile de vară.

Dacă ultimele au apărut în 1960, prima ediție a Jocurilor Paralimpice de Iarnă a fost în 1976, la Ornskoldsvik, Suedia, în perioada 21-28 februarie. La această ediție au participat 198 de sportivi din 16 țări. De asemenea, această ediție marchează și prima dată când au participat și concurenți cu alte dizabilități în afară de scaun cu rotile. La început, evenimentul nu era sincronizat cu Jocurile Olimpice, dar Comitetele Olimpice și Paralimpice au ajuns la un acord ca cele două să se desfășoare în aceeași perioadă. Astfel, prima ediție sincronizată a Jocurilor Paralimpice de Iarnă a avut loc în 1992.

Singurele sporturi care existau încă de la început au fost schi alpin și schi nordic, doar schiul fond. În 1988, a apărut și proba de biatlon. Un sport care între timp a fost scos și care a apărut în 1980 a fost proba de sanie. Proba de hochei a apărut în 1994, curling în 2006, iar snowboarding în 2014. Având în vedere ritmul rapid de adăugare a sporturilor, trebuie să ne așteptăm ca și în edițiile următoare să existe noi sporturi. Cine știe ce vor aduce Jocurile Paralimpice din 2026?

Vezi și calendarul de la Formula 1 2022!

Concluzii

Jocurile Paralimpice de Iarnă 20221 se anunță extrem de interesante pentru România, întrucât va avea în premieră doi sportivi. Aceștia au șanse bune la medalie, ceea ce ar reprezenta încă o premieră pentru țara noastră. Așa cum am văzut în istoria scurtă a Jocurilor Paralimpice de Iarnă, evenimentul este într-o continuă dezvoltare, deci ne putem aștepta la apariția unor sporturi noi în edițiile viitoare.

100% bonus până la 700 RON

Cod bonus: BUNVENIT

  • Plasează pariuri pe sporturi la Maxbet
  • Înregistrează-te și plasează 5 pariuri de câte 50 RON pe evenimente distincte
  • Câștigi 100 RON de fiecare dată
  • Repetă pașii de 7 ori și obține până la 700 RON

 

Citește și:

Alte Articole

america express castigatori

America Express Sezonul 6 Drumul Soarelui: Echipe, Traseu, Câștigători

24 august 2023

Emisiunea Antena 1 America Express oferă telespectatorilor posibilitatea să vadă țări exotice. În ediția America Express 2024, am putut vedea trei țări: Columbia, Ecuador și Argentina. În acest articol, vei afla tot ce trebuie să știi despre modul de desfășurare la America Express emisiune, precum când începe America Express, concurenți America Express și cine va […]

Citeste mai mult
HAVU VS BIG Pinnacle Cup 2021

HAVU vs BIG Pinnacle Cup 2021: Analiză și ponturi

1 aprilie 2021

Turneul Pinnacle Cup se desfășoară în perioada 3– 4 aprilie și are un fond de premiere în valoare de $100.000, fiind compus din echipe de nivel mediu și avansat din scena de eSports a titlului Counter Strike. Astfel, organizații precum Astralis, NaVi și altele din Top5 nu vor participa la acest eveniment. Turneul a fost […]

Citeste mai mult
pariuri le mans

Cursa Le Mans – Totul Despre Pariuri Le Mans

9 iunie 2022

În perioada 11-12 iunie va avea loc un eveniment automobilistic important. Este vorba de cursa de 24 de ore care se va desfășura pe Circuitul de la Sarthe, Le Mans, în Franţa. Ajunsă la cea de-a 90-a ediție, Cursa Le Mans, organizată de Automobile Club l’Ouest, va fi transmisă în direct de către canalele sportive […]

Citeste mai mult
club vip maxbet

Clubul de Fidelitate Maxbet – Beneficii

25 mai 2020

Club VIP Maxbet este un mod prin care operatorul de jocuri de noroc îți răsplătește fidelitatea. Astfel, nu vei fi doar un simplu membru, ci o persoană importantă care va beneficia de mai multe recompense. Acest club VIP MaxBet este pentru jucătorii cu adevărat dedicați, care doresc întotdeauna mai mult! Astfel, vei fi răsplătit cu […]

Citeste mai mult
Fii la curent cu cele mai noi oferte la casino
Abonează-te la newsletter și asigură-te că nu pierzi nicio ofertă exclusivă
Aboneaza-te Acum!