Istoria jocurilor de noroc
ALTE ARTICOLE  /   Blog  /   august 3, 2020   /   SCdianaS

Istoria jocurilor de noroc

Din cele mai vechi timpuri, oamenii au fost mereu atra╚Öi s─â ├«╚Öi asume riscuri ╚Öi s─â spere la lozul cel mare, fapt ce i-a determinat s─â priveasc─â jocurile de noroc drept un nou mijloc de a ob╚Ťine c├ó╚Ötiguri. Chiar dac─â mul╚Ťi le consider─â o inven╚Ťie recent─â, primele jocuri de noroc au ap─ârut ├«n jurul anului 3000 ├«. e. n., ├«n regiuni precum Mesopotamia sau China Antic─â. A╚Öadar, articolul ├«╚Öi propune s─â fac─â o incursiune ├«n istoria jocurilor de noroc, pentru a observa unde au ap─ârut primele jocuri, care au fost etapele de evolu╚Ťie ╚Öi, ├«n final, cine a inventat jocurile de noroc.

Primele jocuri de noroc

Baz├óndu-ne pe dovezile oamenilor de ╚Ötiin╚Ť─â, putem afirma c─â primele dovezi concrete care atest─â ├«nceputul jocurilor de noroc au fost g─âsite ├«n Mesopotamia, ├«n jurul anului 3000 ├«. e. n. Astfel, istoria jocurilor de noroc ├«ncepe cu descoperirea zarului, despre care se crede c─â a fost folosit pentru pariuri ╚Öi pentru a prezice viitorul. De asemenea, ├«n China Antic─â ├«╚Öi au originea pl─âcu╚Ťele rudimentare pentru primele jocuri de noroc, de tip loterie, sub forma keno slips, utilizate ca un fel de loterie pentru a finan╚Ťa lucr─ârile de stat. ├Än acest sens, un exemplu relevant poate fi originea fondurilor folosite pentru construirea Marelui Zid Chinezesc.

Urm├ónd cursul istoriei, poetul grec Sofocles, a l─âsat men╚Ťiuni scrise conform c─ârora zarurile au fost inventat de un erou mitologic ├«n timpul asediului Troiei, ├«n vreme ce ├«n Roma, primele jocuri de noroc au fost interzise de ├«mp─ârat, iar juc─âtorii care erau prin╚Öi primeau o amend─â cu o valoare de patru ori mai mare dec├ót miza. Ca urmare a acestui fapt, cet─â╚Ťenii romani, d├ónd dovad─â de spirit inovator, au inventat primele jetoane folosite ╚Öi ├«n prezent pentru a putea juc─â f─âr─â griji.

Imagine cu primele zaruri

Istoria jocurilor de noroc ├«ncepe s─â ia o form─â legal─â ├«n momentul ├«n care Regele Richard I ╚Öi Phillip II dezvolt─â prima legisla╚Ťie care s─â reglementeze noua industrie ├«n jurul anului 1190, urm├ónd ca ├«n 1509 s─â existe o perioad─â de stagnare, cauzat─â de interzicerea ├«n totalitate a jocurilor de noroc de c─âtre Henry al VIII-lea. Situa╚Ťia nu a durat foarte mult, c─âci regina Elizabeta I va pune bazele primei loterii na╚Ťionale din Regat, pl─âtind un jackpot ├«n valoare de 5000 lire ├«n urm─âtorii ani. Prin urmare, secolul XVI poate fi considerat un moment pivotal pentru primele jocuri de noroc.

De-a lungul istoriei, China a continuat s─â de╚Ťin─â monopolul ╚Öi s─â inventeze noi jocuri de noroc, care s-au extins treptat ├«n lume ╚Öi, astfel, au c─âp─âtat popularitate. Doar ├«n c├ó╚Ťiva ani primele jocuri de noroc erau reg─âsite┬á├«n fiecare col╚Ť al lumii, oferind o surs─â de divertisment c─âreia juc─âtorii nu ├«i puteau rezista.

Scurt─â istorie a primelor cazinouri

├Än ceea ce prive╚Öte cazinourile, cele mai vechi case de jocuri de noroc, care ar putea fi comparate cu actualele cazinouri au ├«nceput s─â apar─â la ├«nceputul secolului al XVII-lea ├«n Italia. Iar ├«n 1638, cazinoul Ridotto a fost ├«nfiin╚Ťat la Vene╚Ťia pentru a asigura un mediu de joc controlat ├«n mijlocul haosului sezonului de carnaval. Cazinourile au ├«nceput s─â apar─â ├«n toat─â Europa continental─â ├«n timpul secolului al XIX-lea. Tot ├«n aceast─â perioad─â, istoria jocurilor de noroc trece prin momente de cump─ân─â, pentru c─â primele jocuri de noroc sunt interzise ├«n majoritatea pub-urilor din Regat, iar ├«n 1845, Legea Jocurilor de Noroc este aprobat─â, fapt care descurajeaz─â iubitorii de gambling.

Originea jocurilor de noroc

  • Ruleta a╚Öa cum o ╚Ötim ast─âzi ├«╚Öi are originea ├«n casele de jocuri de noroc din Paris, unde, ini╚Ťial, juc─âtorii au fost familiariza╚Ťi cu ceea ce cunoa╚Ötem drept Ruleta american─â. Pe parcursul secolului al XIX-lea, ruleta a crescut ├«n popularitate, iar c├ónd cunoscutul cazinou din Monte Carlo a adoptat forma unic─â de zero a jocului, aceasta s-a r─âsp├óndit ├«n Europa ╚Öi ├«n cea mai mare parte a lumii.
  • Pentru unii orginea jocului de poker se reg─âse╚Öte ├«n Persia secolului XVII, ├«n timp ce al╚Ťii spun c─â a fost inspirat─â de un joc francez numit Poque. ├Äns─â, o dat─â exact─â este oferit─â de actorul englez Joseph Crowell, care a raportat c─â o form─â a jocului a fost jucat─â ├«n New Orleans ├«n 1829. Cre╚Öterea popularit─â╚Ťii jocului a fost destul de lent─â p├ón─â c├ónd turneele mondiale cu juc─âtori de poker au ├«nceput s─â se joace la Vegas ├«n anii ’70. Cu toate acestea, pokerul a explodat ├«ntr-adev─âr odat─â cu apari╚Ťia variantei online ╚Öi a evenimentelor televizate.
  • Blackjack-ul ├«╚Öi are originea ├«n Spania, iar ini╚Ťial jocul se numea Ventiuna, tradus ca num─ârul dou─âzeci ╚Öi unu. Blackjack, ├«n varianta actual─â, a fost de fapt o inova╚Ťie a Americii ╚Öi a fost integrat ├«n cazinourile din Nevada ├«nc─â din anii 1930. Pentru a atrage mai mul╚Ťi juc─âtori poten╚Ťiali la joc, ei au impus ca jocul s─â aib─â o cot─â de la 1 la 10 pentru fiecare juc─âtor.

Primele sloturi

Primele sloturi pentru articolul istoria jocurilor online

Prima ma╚Öin─â de sloturi a fost inventat─â ├«n 1891, ├«n New York, de c─âtre o campanie local─â denumit─â Sittman & Pitt. Specific pentru primele sloturi erau natura c├ó╚Ötigurilor, care nu lua o form─â financiar─â, ci mai degrab─â una material─â. Astfel, c├ó╚Ötig─âtorul putea cumpara ╚Ťig─âri, b─âuturi sau alte lucruri de la barul localului ├«n care a c├ó╚Ötigat. Totu╚Öi, Liberty Bell Slot este considerat─â oficial a fi prima ma╚Öin─â de tip slot pe care o ├«nt├ólnim ╚Öi ├«n prezent. Aceast─â ma╚Öin─â s-a dovedit mult mai practic─â, ├«n sensul c─â premiile ╚Öi c├ó╚Ötigurile puteau fi reglementate cu precizie, fapt ce a marcat ├«nceputul revolu╚Ťiei reale a primelor sloturi, urmat─â de variantele video ╚Öi mult mai t├órziu, online.

Istoria jocurilor de noroc – Concluzii

├Än decursul anilor, primele jocuri de noroc au devenit din ce ├«n ce mai sofisticate ╚Öi interactive, ├«n timp ce percep╚Ťiile publicului asupra industriei s-au schimbat, fiind permise ├«n majoritatea statelor ╚Öi bucur├óndu-se de un cadru de reglementare larg. Iar ca ├«n toate celelalte industrii, tehnologia a revolu╚Ťionat primele jocuri de noroc ╚Öi modul de func╚Ťionare al cazinourilor, schimbare care le permite s─â func╚Ťioneze eficient ╚Öi s─â satisfac─â cerin╚Ťele pasiona╚Ťilor. Ca perspectiv─â viitoare, deoarece jocurile tradi╚Ťionale de noroc se confrunt─â cu o concuren╚Ť─â cresc├ónd─â a variantelor online, r─âm├óne de v─âzut dac─â ruleta, poker-ul, blackjack-ul, zarurile ╚Öi jocuri cu c─âr╚Ťi clasice vor supravie╚Ťui testului timpului.

Află și despre:

╚śtim c─â ╚Ťi-am st├órnit curiozitatea ╚Öi din acest motiv ├«╚Ťi l─âs─âm mai jos o ofert─â exclusiv─â la Betano. Po╚Ťi ├«ncepe s─â c├ó╚Ötigi cu adev─ârat printr-un simplu click!

Bonus 100% până la 500 RON fără depunere

Primește un bonus de 100% până la 500 RON + 1000 rotiri gratis

Prinde oferta exclusivă ce constă în 100% bonus până la 500 RON, alături de 1000 rotiri gratis la jocurile online și jocurile de masă.

Alte Articole

Istoria jocurilor de noroc

Istoria jocurilor de noroc

Primele jocuri de noroc Baz├óndu-ne pe dovezile oamenilor de ╚Ötiin╚Ť─â, putem afirma c─â primele dovezi concrete care atest─â ├«nceputul jocurilor de noroc au fost g─âsite ├«n Mesopotamia, ├«n jurul anului 3000 ├«. e. n. Astfel, istoria jocurilor de noroc ├«ncepe cu descoperirea zarului, despre care se crede c─â a fost folosit pentru pariuri ╚Öi pentru […]

Citeste mai mult
idei filme cu viruși și epidemii

6 filme despre epidemii de vizionat în această perioadă

Imagina┼úia scenari┼čtilor de la Hollywood nu cunoa┼čte limite, iar cea mai bun─â dovad─â ├«n acest sens este tot ceea ce tr─âim acum, odat─â cu pandemia cu COVID-19. Pasiona┼úii de cinematografie s-au gr─âbit s─â asocieze acest nou virus cu unele filme despre epidemii, produc┼úii hollywoodiene din trecut. Adev─ârul este c─â atmosfera ┼či unele aspecte se aseam─ân─â […]

Citeste mai mult
idei documentare despre epidemii

7 documentare despre epidemii

Te invit─âm s─â cite╚Öti mai jos c├óteva dintre cele mai interesante documentare despre epidemii pe care le po╚Ťi viziona ├«n aceast─â perioad─â, dar nu numai. Documentare despre epidemii 1. ÔÇťPandemia – Virusul Gripal (2020)ÔÇŁ Acest serial-documentar difuzat de Netflix, a c─ârui lansare a avut loc ├«n aceea┼či perioad─â ├«n care virusul Covid-19 din China a […]

Citeste mai mult

Fii la curent cu cele mai noi oferte la casino

Abonează-te la newsletter și asigură-te că nu pierzi nicio ofertă exclusivă