esl pro league
Blog  /   Pariuri eSPORTS  /   august 17, 2021   /   Mihai Babciuc

ESL Pro League a ajuns la ediția cu numărul 14!

Rating Slot

Evenimentul ESL Pro League 2021 este unul foarte apreciat în scena competitivă de CS:GO. An de an, organizatorii reușesc să organizeze turnee compuse din cele mai bune echipe din lume, oferindu-le spectatorilor o mulțime de partide interesante. Astăzi vom discuta despre ESL Pro League Season 14, care se va desfășura în perioada 16 august – 12 septembrie.

50 RON Gratis Fără Depunere

Bonus Exclusiv CS:GO

Cod bonus: 50ESPORTS

 • Primești 50 lei la validarea contului de jucător
 • Nu este necesară o depunere
 • Bonus exclusiv pentru pariuri CS GO

Fiind primul turneu oficial dupa pauza competitivă, fanii așteaptă cu mare interes acest turneu. Bineînțeles, și casele de pariuri CS GO, care ne vor pregăti o serie excelentă de cote. Numai la Maxbet eSports poți obține 50 RON pentru eSports, iar tot ce trebuie să faci este să te înregistrezi folosind codul 50ESPORTS.

ESL Pro League Season 14 – Detaliile despre turneul eSports

esl pro league detalii

După cum am menționat și mai sus, evenimentul ESL Pro League este foarte apreciat în rândul gamerilor. Astfel, turneul a ajuns și la ediția cu numărul 14, reușind să se mențină în TOP. Deși organizatorii și-ar fi dorit desfășurarea turneului în LAN, adică din locație, contextul pandemiei COVID-19 nu este unul favorabil. Așadar, ESL s-a decis ca pentru această ediție, meciurile se fie disputate ON-LINE.

Un număr total de 24 de organizații se vor duela timp de aproape o lună pentru marele premiu, care nu a fost încă anunțat. Deși fondul de premiere este deja cunoscut, și va fi în valoare de 750.000 de dolari, distribuția baniilor nu este în prezent cunoscută. Totuși, cel mai probabil, echipa clasată pe prima poziție va fi recompensată cu minimum 150.000 de dolari.

ESL Pro League 2021 – Cum se vor disputa meciurile?

Turneul va debuta cu runda de grupe, care va fi împărțită în patru grupe diferite (A, B, C și D). Fiecare grupă va fi compusă dintr-un număr total de 6 echipe. La finalul acestei runde, un număr total de 3 echipe va avansa în următoarea etapa a competiției, în timp ce restul 3 vor fi trimise „acasă”. Grupele se vor juca în sistemul de Round robin Bo3. Dar, totuși, ce înseamnă asta? Stai linișitit, îți explicăm tot ce trebuie să știi. Câștigătoarea fiecărei grupe va avansa direct în sferturile de finală a turneului, în timp ce locurile doi și trei se vor duce în Play-Ins.

Ajunși și în Play-Ins, meciurile vor deveni din ce în ce mai interesante. Partidele se vor desfășura în același sistem de BestOf3, cu o serie de meciuri Single Elimination. Astfel, echipele au o singură șansă de a trece la următorul nivel în ESL Pro League Season 14.

Marea finală ne va oferi un spectacol pe CINSTE! Astfel, meciurile se va juca în sistemul de BestOf5, acolo unde fiecare organizație își va alege câte două hărți de joc. În final, harta decisivă va fi aleasă, aleatoriu, de către robotul serverului. Hărțile din Map Pool sunt cele clasice:

 • Dust2
 • Mirage
 • Inferno
 • Nuke
 • Overpass
 • Vertigo
 • Ancient

Lista echipelor din ESL Pro League Season 14

Grupa A – Turneul ESL Pro League S14

 • Heroic se află pe locul 8 în clasamentul mondial și vine după o rată de câștiguri de 53%. Echipa este în prezent una dintre favoritele la câștigarea grupei, reușind chiar să câștige ediția trecută ESL Pro League 13. La ultimul turneu la care a participat, mai exact IEM Cologne 2021, Heroic s-a clasat pe poziția a 7-a, fiind eliminată de FaZe. Scorul a fost de 1 la 2 în favoarea celor de la FaZe, care au avut un parcurs excelent în primul turneu LAN al acestui an. În această pauză competițională, nu s-au produs schimbări la nivelul line-up-ului de start, jucătorii fiind aceiași. Acest turneu reprezintă un obiectiv major pentru Heroic, care dorește o performanță incredibilă în CS:GO – câștigarea back2back a turneelor ESL Pro League.
 • Astralis ocupa poziția cu numărul 4 în clasamentul HLTV și are o rată de câștiguri de 41%. După despărțirea de dev1ce, acest turneu reprezintă șansa echipei de a demonstra că sunt în continuare puternici și pot cucerci orice turneu de Esports. Deși ultimele turneu au fost destul de slabe pentru Astralis, organizația a reușit în cadrul evenimentului IEM Cologne 2021 să arate foarte puternic. Fiind primul turneul LAN din acest an, Astralis s-a mobilizat și, alături de Bubzkji, noul jucător, a ajuns până în etapa de semi-finală a turneului. După un parcurs excelent, Astralis a fost eliminată de către G2, scor final 1-2 în favoarea oaspeților.
 • Team Vitality are, de asemenea, o mulțime de lucruri de demonstrat. Forma echipei a fost una destul de modestă în ultima devreme, deși în line-up se află niște nume apreciate în scena jocurilor electronice. Clasată pe locul 9 mondial, Team Vitality are o rată de câștiguri de 66%. ESL Pro League 2021 reprezintă un obiectiv principal pentru Vitality, care în ultima perioadă a avut o mulțime de prestații mediocre. Deși votat cel mai bun jucător de CS în sezonul 2019 și 2020, ZywOo nu a strălucit deloc alături de Team Vitality. Totuși, poate în acest turneu vom avea parte de un joc mai agresiv din partea organizației.
 • Team Spirit este una dintre cele mai respectate organizații din regiunea CIS, iar acest lucru pe bună dreptate. De-a lungul ultimelor sezoane, echipa a reușit să dea dovadă de multă eficiență, obținând rezultate excelente. Echipa vine după câștigarea trofeului Pinaccle Cup II, acolo unde a obținut 3 victorii și s-a clasat pe prima poziție. Marea finală a fost împotriva celor de la Endpoint, meci câștigat de Team Spirit cu 2-1. În prezent, TS se află pe locul 12 în lume la nivel mondial și are o rată de câștiguri de 62%.
 • ENCE a fost una dintre revelațiile sezonului trecut de eSports, echipa reușind un parcurs excelent de-a lungul campionatelor. Cu  o rată de câștiguri de 75%, ENCE se află pe locul 23 în topul global HLTV și pare o echipă foarte promițătoare, al cărui loc se află în top 15. După ce turneele Elisa Invitational și Pinaccle Cup i-au adus echipei locurile 5-8 și 9-12, turneul ESL Pro League 2021 este o adevărată provocare pentru ENCE. Grupa A este foarte dificilă, iar doar un număr de 3 echipe vor avansa în etapa următoare
 • Grupa A se încheie cu echipa Bad News Bears, organizație ce vine din Statele Unite Ale Americii. Echipa ocupă poziția 57 în clasamentul HLTV și are o rată de câștiguri de 66%, fiind destul de eficientă în meciurile de eSports. Totuși, ESL Pro League este testul suprem pentru echipa, care va întalni adversari de top.

Grupa B – ESL Pro League Season 14

 • Grupa B începe cu G2, una dintre cele mai puternice organizații din lume. Echipa este una foarte bine structurată, cu un line-up ce poate oricând să facă diferența. După ce turneul BLAST a venit cu locul 3 pentru G2, organizația a reușit să ajungă în finala turneului IEM Cologne 2021, fiind însă învinsă. Acolo, NaVi s-a impus cu scorul de 0 la 3 și a ridicat marele trofeu. Clasată pe locul 3 în lume, G2 are o rată de câștiguri de 66% și este una dintre favoritele la câștigarea grupei B. În sezonul trecut, G2 a obținut o serie importantă de victorii, devenind astfel una dintre cele mai apreciate organizații la momentul actual.
 • Virtus.Pro este, de asemenea, o echipă cu care regiunea CIS se mândrește. În plus, VP este una dintre cele mai vechi organizații de CSGO. Echipa se află pe locul 5 la nivel mondial și are un winrate de 54%, forma echipa fiind totuși una destul de modestă în ultima perioadă. Totuși, nu putem subestima niciodată acest line-up foarte tânăr. IEM Cologne a venit cu locul 5-6 pentru VP, echipa reușind 3 victorii din 5 partide disputate. În final, a fost eliminată de către Astralis (1-2). Pentru ESL Pro League 2021 suntem siguri ca VP s-a pregătit intens și va oferi ce va avea mai bun.
 • Cu modificări în noul line-up, Complexity atacă ESL Pro League 2021 cu o perspectivă foarte ofensivă. Clasată pe locul 16 în lume, cu un winrate de 55% și un sezon trecut destul de modest, organizația are nevoie „ca de aer” de un turneu bun care să readucă echipa într-o formă bună. La IEM Cologne play-ins, Complexity s-a clasat pe locurile 5-8, în timp ce la turneul IEM Cologne, echipa a fost eliminată după doar două partide. Rămâne de văzut dacă noile transferuri realizate de organizație pot aduce echipa într-o formă mai bună.
 • OG este o echipă foarte bună, care trece printr-o formă bună. Echipa se află pe locul 14 și are un winrate de 66% în ultimele trei luni de eSports. După câștigarea Spring Sweet Spring 2, OG a prins curaj și a avut un parcurs excelent în cadrul turneului IEM Summer 2021. Acolo, OG s-a calificat până în finală, fiind însă învinsă de către Gambit în ultima etapă, scor final 0 la 3 în favoarea oaspețiilor. Deși grupa B nu este deloc una ușoară, OG are mari șanse să ajungă în următoarea fază a competiției, chiar dacă nu de pe prima poziție.
 • forZe, una dintre cele mai în formă echipe din regiunea CIS, participă la turneul ESL Pro League 2021. Organizația are un winrate de 73% și se află pe poziția a 18-a. Cu acest procent foarte bun, putem justifica și forma excelentă pe care organizația o are în acest moment. Bineînțeles, ESL Pro League 2021 este la un nivel superior, comparativ cu alte competiții la care forZe a luat parte. După ce a câștigat Domination League Season 2, echipa s-a clasat pe locurile 3-4 în cadrul Pinaccle Cup II.
 • Grupa B se încheie cu prezentarea echipei SinnerS, care se află pe poziția 24 în clasamentul mondial HLTV. Rata de câștiguri este de 64%, ceea ce indică o formă bună a echipei. ESEA Premier Season 37 a fost câștigat de către SinnerS, care mai târziu a reușit să se califice până în semifinalele turneului Pinaccle Cup. Acolo însă, organizația a fost eliminată de către Endpoint (1-2). Deși sansele ca echipa să treacă în următoarea etapă sunt destul de modeste, să nu uităm de faptul că scena de eSports este una spectaculoasă.

Grupa C – ESL Pro League 2021

 • Natus Vincere, cunoscută și drept NaVi, este în acest moment cea mai PUTERNICĂ echipa de CS:GO. Sezonul trecut, NaVi a reușit pur și simplu să domine scena profesionistă, reușind o mulțime de victorii importante. Aflată pe prima poziție în clasamentul HLTV, NaVi are un winrate de 73%. Ultimele două turnee la care echipa a participat, StarLadder CIS RMR 2021 și IEM Cologne 2021 au fost câștigate de către organizația din CIS. Pe lângă faptul că este favorită în câștigarea grupei C, NaVi este de asemenea și favorita de a ridica trofeul ESL Pro League Season 14. Echipa vine dupa o serie de 7 victorii consecutive, și pare că nu vrea să se oprească aici.
 • Deși a durat ceva până ca organizația FaZe să se redreseze, se pare că echipa este gata de acțiune. A demonstrat-o și în cadrul turneului IEM Cologne 2021, acolo unde a reușit să ajungă până în semi-finală. În pen-ultima etapă a turneului, FaZe a fost însă eliminată de către câștigătoare turneului, NaVi, cu scorul de 0 la 2. Până să ajungă la primul turneul LAN după o bună perioadă de timp, echipa a trecut printr-o perioadă slabă, reușind clasari de tipul 7-8 și 13-16 la turnee importante. FaZe se află pe locul 6 în lume și are o rată de câștig de 50%. Deși grupa C este una destul de complicată, FaZe are mari șanse să se califice pentru următoarea etapă.
 • BIG este cea de a treia echipă aflată în grupa C, o grupă foarte echilibrată și spectaculoasă. Aflată pe locul al 10-lea în clasamentul HLTV, BIG are un winrate de 61% și este într-o formă destul de bună. Echipa a reușit să ridice trofeul Gamers Without Borders, eveniment realizat într-un scop cariatabil. Acolo, BIG s-a impus în cele patru meciuri consecutive, învingând FURIA în marea finală. În cadrul IEM Cologne 2021, BIG a avut prestații modeste, reușind abia locul 7-8 la final. Astfel, ESL Pro League 2021 este un obiectiv major pentru echipă, care deține un line-up solid și experimentat.
 • Continuăm cu mousesports, echipa ce pare că și-a găsit echilibrul și este gata să redevină o echipa de TOP. Deși se află pe poziția a 11-a și are un winrate de 61%, mousesports a înregistrat niște rezultate uimitoare în ultima vreme. Spre exemplu, echipa a reușit să cucerească trofeul Flashpoint 3, acolo unde a pierdut o singură mapă. Și aici discutăm despre 5 victorii consecutive pe care echipa le-a reușit, în fața unor echipe excelente de CS. IEM Cologne 2021 a fost însă un turneu slab pentru echipă, fiind eliminată dupa doar primele două meciuri jucate. Astfel, pentru ESL Pro League 2021, mousesports va fi nevoită să facă o figură bună pentru a obține o clasare mai bună în topul HLTV.
 • Evil Geniuses este o echipă care trece printr-o formă extrem de modestă. Organizația ocupă poziția 21 în clasamentul general HTLV și are o rată de câștig de 27%, fiind una dintre cele mai slab cotate echipa la momentul actual. În ultimele turnee la care a participat, EG nu a reușit mare lucru, toate clasările fiind pe niște poziții modeste, spre exemplu 7-8, 9-12 și așa mai departe. Grupa C este una foarte grea pentru echipă, care totuși își va juca șansa de a obține o bilet pentru următoare etapă din ESL Pro League.
 • Fnatic este una dintre cele mai vechi și apreciate organizații de CSGO. Totuși, echipa este foarte departe de forma pe care o reușea în urmă cu ani de zile, atunci când se lupta pentru locul 1 mondial. Fnatic ocupă poziția 62 în clasamentul HLTV și speră că acest turneu este șansa de a se redresa, mai ales după completarea line-up-ului cu jucătorii ALEX și mezii. În ultimele turnee, Fnatic nu a reușit nimic notabil, fiind de obicei eliminată din primele meciuri disputate. ESL Pro League 2021 este prima competiție pe care Fnatic o va disputa în noul line-up.

Grupa D – Ultima grupa a ESL Pro League Season 14

 • Grupa D începe cu Ninjas In Pyjamas, una dintre cele mai iubite și apreciate organizații din Europa. Echipa are un palmares de invidiat, iar line-up-ul din momentul de față este unul foarte bun și echilibrat. Ninjas In Pyjamas ocupa poziția a 7-a în clasamentul general HLTV și are o rată de câștiguri de 54%. BLAST Premier Spring Final 2021 a venit cu locul 4 pentru NiP, echipa reușind 2 victorii din 4 partide disputate. La IEM Cologne însă, lucrurile nu au stat așa bine pentru NiP. Organizația a fost eliminată după doar 3 meciuri, reușind să câștige unul singur dintre acestea. Fiind o echipă bună, NiP este una dintre favoritele pentru a se califica în următoarea etapă.
 • Team Liquid se află de asemenea în grupa D. Echipa a demonstrat sezonul trecut că este o echipă puternică și solidă. După ce a câștigat cs_summit 8, acolo unde a obținut 5 victorii din 6 partide disputate, Liquid nu a reușit aceiași performanță la IEM Cologne. Organizația a fost eliminată după doar 3 partide, singura victorie fiind împotriva celor de la mousesports. Grupa D nu este una ușoară, așadar, Team Liquid este nevoită să dea tot ce are mai bun pentru a se califica mai departe.
 • TeamOne se află pe locul 50 în lume, echipa având o rată de câștiguri de 39% în ultimele trei luni de eSports. Organizația a reușit să câștige trofeul ESEA Premier Season 37 din America de Nord, învingând echipe precum Extra Salt, Triumph și altele. Totuși, acest eveniment reprezintă „testul suprem” pentru TeamOne, care vor da față în față cu cele mai bune echipe de CSGO din lume. Deși poate nu se vor califica mai departe, experiența turneului va ajuta echipa să crească și să învețe noi strategii și tactici de joc.
 • Entropiq este una dintre revelațiile sezonului trecut. Echipa a avut un parcurs excelent și a reușit o mulțime de obiective notabile. Organizația este formată din foștii membrii Winstrike, care și-au schimbat echipa cu totul. Winrate-ul echipei este de 66%, iar clasarea în clasamentul general este pe locul 17. În cadrul turneului Elisa Summer 2021, Entropiq a ajuns până în etapa de semifinale, fiind însă eliminată de către SKADE (0-2).
 • Gambit este una dintre favoritele la câștigarea trofeului, cat și la pariuri eSports, așadar, nu mai are rost să discutăm despre grupe. Echipa este una solidă și ofensivă, demonstrând asta în numeroase cazuri. Se află pe locul 2 la nivel mondial și are o rată de câștiguri de 80%, fiind foarte eficientă. Organizația a reușit să câștige în acest an IEM Summer 2021 și BLAST Premier Spring Final 2021, în timp ce StarLadder a venit cu locul 2 pentru Gambit. Ultimul turneu la care echipa a participat, IEM Cologne 2021, i-a adus locurile 5-6. Așadar, ESL Pro League reprezintă un turneu foarte important pentru echipă.
 • FURIA vine dupâ câștigarea trofeului Elisa Summer 2021, deci moralul echipei este unul bun. Totuși, după acest turneu, FURIA a participat și la IEM Cologne 2021, fiind eliminată după doar trei partide. De asemenea, în perioada recentă, FURIA a obținut și locul doi în cadrul Gamers Without Borders, acolo unde a fost învinsă de către BIG în marea finală (1-2). Echipa se află pe locul 15 HLTV și are un winrate de 57%. Așadar, foarte echipei este una destul de bună, iar organizația pare pregătit pentru ESL Pro League 2021.

Concluzie

Turneul ESL Pro League este la ediția cu numărul 14 și ne oferă o mulțime de partide interesante, toate disputate în clasicul sistem de BestOf3. Pentru aceste meciuri, Maxbet ne-a pregătit cele mai bune cote, fiind o agenția foarte diversificată în cote și tipuri de pariere. Din partea noastră primești 50 RON pentru a paria pe sportul momentului. Tot ce trebuie să faci este să te înregistrezi folosind codul 50ESPORTS, să îți verifici documentele și gata. Poți paria pe echipa favorită de Esports. Nu uita, pe blog-ul nostru vei găsi cele mai bune analize ale meciuri disputate în scena jocurilor electronice, care te pot ajuta să te inspiri și să plasezi niște pariuri foarte bune.

Citește și alte articole despre CS GO:

50 RON Gratis Fără Depunere

Bonus Exclusiv CS:GO

Cod bonus: 50ESPORTS

 • Primești 50 lei la validarea contului de jucător
 • Nu este necesară o depunere
 • Bonus exclusiv pentru pariuri CS GO

Alte Articole

promotii betano cu depunere 2021

Promoții Betano cu Depunere – Betano Marea Păcăneală și 30% Cashback

5/5 – (4 votes) Marea Păcăneală Betano este în toi. În fiecare zi, o felie de pepene savuroasă îți deblochează o serie de surprize și o colecție de promoții de care poți profita pentru a mai suplimenta câștigurile pe care le obții zilnic la păcănelele tale favorite. Un Calendar Betano Zilnic găzduiește promoțiile pe care […]

Citeste mai mult
Marcel la mare

Epopeea lui Marcel – Sezon 2 Ep. 2

5/5 – (7 votes) Iată că am ajuns și la episodul 2 din al doilea sezon Epopeea lui Marcel! Ghici unde îl duce aventura pe eroul nostru? Un indiciu ar fi nisip fierbinte sub picioare și soare torid… Da, ai ghicit! Marcel și Șeptarul pleacă într-un concediu de neuitat la mare și bineînțeles că lucrurile […]

Citeste mai mult
jocuri de carti in 2

Jocuri de Cărți – Idei de Jocuri Pentru Serile cu Prietenii 2022

5/5 – (4 votes) Descoperă cele mai bune jocuri de cărți pentru serile cu prietenii! ✅ Vezi lista de idei de jocuri cu cărți pentru 1, 2, 3 sau mai mulți jucători! Înainte de apariția internetului, jocurile de cărți erau unul dintre cele mai populare moduri de petrecere a timpului liber. Pentru nostalgici și cei […]

Citeste mai mult

Fii la curent cu cele mai noi oferte la casino

Abonează-te la newsletter și asigură-te că nu pierzi nicio ofertă exclusivă