daniel negreanu
Blog  /   martie 17, 2022   /   Andrei Dogaru

Daniel Negreanu – Profil Jucător de Poker

5/5 - (3 votes)

Daniel „Kid Poker” Negreanu este unul dintre cei mai de succes și mai influenți jucători de poker din toate timpurile. Ambasador al jocului, câștigător în numeroase turnee din întreaga lume, canadianul cu origini românești a făcut istorie în lumea pokerului. Iar contribuția lui nu este nici pe departe de a se termina!

Daniel Negreanu poker – Date biografice

Părinții lui Daniel Negreanu, Constantin și Ana, s-au mutat din România în Canada în 1967. Nascut pe 26 iulie 1974 în Toronto, Ontario, Daniel Negreanu a abandonat liceul și și-a început aventura în poker. A jucat la cazinourile de caritate locale și a căutat jocuri ilegale în orașul natal.

După ce a acumulat o sumă consistentă de bani, a plecat în Las Vegas la vârsta de 21 de ani. Astfel, urma să-și îndeplinească visul de a deveni un jucător profesionist de poker. Cu toate acestea, Vegasul l-a învins și a fost forțat să se mute acasă la Toronto pentru a-și reconstrui bankroll-ul.

Află care sunt cei mai talentați jucători de poker români!

Debutul lui Daniel Negreanu în lumea pokerului

În 1997, norocul său a început să se schimbe si a câștigat două evenimente la World Poker Finals de la Foxwoods, cu premii în valoare de 133.600 $. Astfel, a fost numit cel mai bun jucător polivalent al turneului. Apoi, în World Series of Poker din 1998, a câștigat 169.460 $ la evenimentul Pot Limit Hold’em de 2.000 $. Victoria l-a transformat în cel mai tânăr câștigător al unei brățări WSOP din istorie – un record pe care l-a deținut până în 2004.

În următorii ani, Daniel Negreanu a devenit unul dintre cei mai de succes jucători de turnee de poker din istorie. A câștigat multiple evenimente World Poker Tour (WPT), alte cinci brățări World Series, apărând la 36 mese finale. A fost numit jucătorul anului din World Series of Poker în 2004 și 2013. Este singurul jucător din istorie care a primit această distincție de două ori.

În decembrie 2005, Daniel Negreanu a devenit purtătorul de cuvânt profesionist al site-ului Poker Mountain, unde a jucat sub numele „Kid Poker”. În 2006, el a folosit Full Contact Poker pentru a lansa o competiție pentru a selecta un jucător tânăr. Daniel urma să-i devină mentor și să-l modeleze într-un jucător de poker live de clasă mondială. Primul „student” al lui Negreanu a fost Brian Fidler.

Te inspiră debutul lui Daniel Negreanu în poker? Învață și tu cum se joacă poker din articolul nostru!

Daniel Negreanu bio 2022 – Cariera în poker

În iunie 2007, Negreanu a semnat cu PokerStars, alăturându-se lui Chris Moneymaker și multor alți jucători profesioniști de poker ca membru al echipei. Site-ul său Full Contact Poker a revenit de atunci un forum de informare. După „Black Friday” (reprimarea din 2011 a guvernului SUA asupra pokerului online), Negreanu s-a mutat înapoi în Canada.

Pe 23 mai 2019, după aproape 12 ani ca membru al echipei PokerStars, Negreanu a anunțat că el și PokerStars se despart. Pe data de 29 iulie 2020, Negreanu a acceptat public o provocare la un meci cu mize mari de la colegul profesionist de poker Doug Polk. Au jucat 25.000 de mâini de No-Limit Texas Hold’em, mize de 200 USD/400 USD. Duelul s-a încheiat pe 4 februarie 2021, cu victoria lui Polk – aproximativ 1.200.000 dolari.

În 2021, Negreanu l-a provocat pe Phil Hellmuth la un meci heads-up. Asta s-a întâmplat după ce Phil Hellmuth i-a criticat strategia în meciul heads-up împotriva lui Doug Polk. Cei doi au jucat trei runde în High Stakes Duel II de la PokerGo, buy-in-ul dublându-se de la 50.000$ inițial la 200.000$ până în runda a treia. Phil Hellmuth l-a învins pe Negreanu în toate cele trei runde, câștigând un total de 350.000 de dolari.

Daniel Negreanu nu este doar unul din cei mai cunoscuți jucători de poker români. Succesul lui l-a transformat într-o celebritate internațională. A avut chiar și roluri minore în filme de la Hollywood precum X-Men Origins: Wolverine, The Grand sau Lucky You. A avut numeroase apariții în show-uri de televiziune, seriale sau videoclipuri.

Află totul despre Poker Omaha!

Daniel Negreanu net worth 2022 – Câștiguri totale

Negreanu este locul 3 în clasamentul all-time al câștigurilor din turnee live cu o sumă care depășește 46 de milioane de dolari. Cele mai importante succese care i-au adus lui Daniel Negreanu avere au fost:

  • 8,288,001 de dolari la $1 Million No-Limit Hold’em, 2014 World Series of Poker
  • 3,000,000 de dolari la $300,000 No-Limit Hold’em 2018 Super High Roller Bowl
  • 1,770,218 de dolari la No-Limit Hold’em 2004 Five Diamond World Poker Classic (WPT)
  • 1,725,838 de dolari la $100,000 No-Limit Hold’em 2019 World Series of Poker

Poți ajunge la câștiguri frumoase jucând la poker Superbet sau la Unibet poker!

Stilul de joc al lui Daniel Negreanu

Arma secretă a lui Negreanu este abilitatea aproape mistică de a identifica cărțile adversarilor săi prin raționament, deducție și o conștientizare superioară a comportamentului uman și a psihologiei de joc. De asemenea, el a inventat conceptul de „small ball” poker. După cum sugerează și numele, „small ball” înseamnă reducerea la minimum a variației, câștigând cât mai multe poturi mici posibil, fără a te expune și a risca întregul stack.

Unul din cei mai faimoși jucători de poker români, Negreanu are o mentalitate de câștigător. Îi pasă de alimentația și sănătatea lui, este foarte vorbăreț și mereu fericit să joace poker. Este curios și dornic să învețe, așa că jocul lui s-a adaptat la schimbările care au avut loc în lumea pokerului din punctul de vedere al strategiilor optime de joc.

Eu sunt diferit comparativ cu alți jucători de poker. Cei mai mulți sunt încruntați când stau la masă. Eu, în schimb, sunt mereu cu zâmbetul pe buze, mereu zgomotos, energic.

Daniel Negreanu, interviu pentru Adevărul.ro, 2019

De asemenea, jucătorii de poker începători care vor să descopere câte ceva din tainele profesionistului se pot înscrie la Daniel Negreanu Masterclass. Daniel Negreanu îi va ghida din postura de mentor, învățându-i tactici și strategii de turneu, dar și cum să folosească matematica în avantajul lor.

Află cum se joacă Texas Poker Hold’em și Stud Poker!

Concluzii

Daniel Negreanu este un superstar al pokerului și este considerat unul dintre cei mai buni jucători de poker din lume. În 2017, a fost inclus în Poker Hall of Fame și continuă să fie unul din cei mai populari jucători de poker din toate timpurile. Inspiră-te din cariera lui și testează-ți și tu priceperea la poker accesând oferta de mai jos!

100% Bonus Până la 2000 RON + 200 Rotiri Gratis

Cod bonus: RO2000

  • Joacă poker ca un profesionist
  • Dublează-ți prima depunere la Pokerstars
  • Rotiri gratis valabile la Stars Invaders Classic şi Diamond Stars Classic

 

Citește și:

Alte Articole

supercazino holder

Promoții Zilnice ContiCazino – Oferta Zilei ContiCazino

5/5 – (1 vote) Vremea caldă vine cu oferte speciale de neratat la ContiCazino. Profită de promoții zilnice ContiCazino și obține super bonusuri și rotiri gratuite. Citește în continuare pentru a afla ce poți câștiga în fiecare zi a săptămânii! Ce poți câștiga la promoții zilnice ContiCazino Dacă vrei să te simți ca într-o continuă […]

Citeste mai mult
stud poker reguli

Stud Poker Reguli – Ghid Complet de Joc

5/5 – (1 vote) În acest articol vom discuta despre Stud Poker reguli și alte detalii pe care trebuie să le știi despre joc. Este un gen de poker mai puțin cunoscut decât Texas Holdem, dar cel puțin la fel de captivant, după cum vei vedea mai departe. Stud Poker reguli – tot ce trebuie […]

Citeste mai mult
reguli tabinet

Reguli Tabinet Joc de Cărți – Cum se Joacă Tabinet?

5/5 – (1 vote) Tabinetul este unul dintre acele jocuri de cărți fără vârstă, iubite inclusiv de părinții și bunicii noștri. În cazul în care nu ai mai jucat de mult timp sau nu l-ai încercat niciodată, a sosit momentul să descoperi cum se joacă Tabinet. Află din acest articol totul despre setul de reguli […]

Citeste mai mult

Fii la curent cu cele mai noi oferte la casino

Abonează-te la newsletter și asigură-te că nu pierzi nicio ofertă exclusivă