cum se joaca poker Blog   /   26 februarie 2022   /   Matei R. Vladoiu

Cum Se Joacă Poker – Sfaturi Practice 2023

Autor: Matei R. Vladoiu

Actualizat: 4 ianuarie 2023

5/5 - (1 vote)

Pokerul este unul dintre cele mai populare jocuri de cărți și necesită strategie, noroc și îndemânare. Cu o istorie de aproximativ 250 de ani (nu exista un consens clar cu privire la originea pokerului), popularitatea acestui joc a crescut constant, mai ales după anii `90 cand internetul s-a răspândit în întreaga lume și a dat posibilitatea jucatorilor să-și testeze priceperea din confortul propriei case. Acest ghid este oportunitatea perfectă de a intra în lumea pokerului sau de a-ţi consolida cunoștințele.

Pokerstars Spin & Go

  • Joacă zilnic la Clasamente Spin & Go 10 sau 30
  • Poți juca cu același buy-in la mai multe clasamente
  • Intră în cursa pentru premii cadou săptămânale

1. Memorează regulile de bază

Dacă vrei sa înveți cum se joacă poker trebuie sa stii ca pachetul are 52 de cărți, minim 2 jucători pot juca iar o masă este formată din 2 până la 10 jucători. Dealerul distribuie câte două cărți fiecărui jucător în sens invers acelor de ceasornic. De obicei, jocul începe cu un pariu (bet) forţat, cum ar fi big blind-ul şi small blind-ul. Apoi, fiecare jucător poate alege una din următoarele acțiuni:

Odată ce ultimul pariu al rundei finale este egalat, toți cei care au pariat trebuie să își arate cărțile (showdown). Mâna cea mai buna castigă potul și este posibil să fie mai multe maini de “putere” egală, caz în care potul se împarte între deținătorii acestora.

Ești curios să afli ce înveți dintr-un joc online de poker? Sunt multe lucruri la care nu te-ai fi așteptat!

2. Ține cont de ierarhia mâinilor

Foarte importantă pentru stabilirea câștigătorului, ierarhia este următoarea (de la cea mai puternică, la cea mai slabă):

3. Începe cu mize mici

Nu vrei să începi cu mize mari și să pierzi totul într-un singur joc – dacă faci asta, nu ai oportunitatea sa înveți cum se joacă poker online. Imaginează-ți ca mizele mici reprezintă o forma de antrenament care te va ajuta să înțelegi esența jocului și să înțelegi mișcările adversarilor tăi. Obținerea unei imagini de ansamblu a jocului vine cu o practică consecventă, așa că asigură-te că mizele îți permit să rămâi în joc pe termen lung.

4. Joacă numai când te simți bine

Dacă nu te simți bine, nu ar trebui să joci deloc pentru că îți reduci șansele de a câștiga de la prima mână. Acest lucru poate crea frustrare (mai ales dacă ești începător) așa că este ideal sa eviți o astfel de situație.

5. Evită să joci prea multe mâini

În cazul în care crezi că orice mână te poate face un câștigător, atunci află că aceasta este cea mai comună greșeală pe care o fac începătorii. Fără îndoială, unele mâini te pot ajuta să câștigi mai mulți bani, dar trebuie să înțelegi și că unele mâini pot duce la pierderea mai multor bani. Prin urmare, este foarte important să fii selectiv cu mâinile tale.

6. Fii Disciplinat

Disciplina este singurul element al pokerului care se află sub controlul tău total dar poate fi foarte dificil de stăpânit pentru unii jucători. Trebuie să ai răbdare, să aștepți mâinile potrivite și să ai disciplina necesara să nu intri in “tilt”. Tilt-ul reprezinta acțiuni fara rațiune, sub impulsul emoțiilor care îți afectează semnificativ performanța în poker. Acest joc este o lupta și toți mergem in tilt uneori, dar trebuie să înveți să te eliberezi de mâna anterioară din puncte de vedere emoțional, înainte de a o juca pe următoarea. Dacă nu poți, părăsește masa și plimbă-te câteva minute – jocul va fi acolo când te întorci. Dacă întrebi un jucător profesionist cum se joacă poker, răspunsul va include întotdeauna contribuția importantă a disciplinei.

7. Evită bluff-ul excesiv

În poker, un bluff este o acțiune, cum ar fi un call sau un raise, făcută pentru a-ți înșela adversarii. Obiectivul principal al acestei dezinformări este de a convinge un adversar sau mai mulți oponenți să abandoneze, în ciuda faptului că blufferul ține o mână inferioară. O concepție greșită comună în poker este că trebuie să blufezi pentru a câștiga. În realitate, este mai bine să-ți joci cărțile bine decât să încerci să-ți blufezi adversarii, mai ales la inceput, iar succesul real prin bluff vine din experiență și practică.

8. Ține cont de poziția la masă

O altă regulă importantă în poker este să încerci să joci dintr-o poziție mai bună decât adversarii tăi. Acest lucru îți oferă un avantaj în ceea ce privește informațiile date de acțiunile celorlalți jucători. Spre exemplu, dacă ești ultima persoană care acționează (considerată cea mai bună poziție din joc) și nimeni altcineva nu pare să fie interesat de un pot, poți câștiga de multe ori cu un bluff. Când ai o mână puternică, a fi ultimul care acționează asigură că poți paria o suma care ia în considerare comportamentul adversarilor.

Este în avantajul tău pentru că acțiunile lor ți-au dat informații, în timp ce tu nu le-ai oferit nicio informație, pentru ca nu ai acționat.

Citește despre Alexandru Papazian, cel mai titrat jucător de poker român!

9. Strategia și îndemânarea, mai importante decât norocul

Dacă vrei să-ți îmbunătățești șansele de a deveni cel mai bun jucător posibil, trebuie să nu crezi în noroc. Este adevărat că, pe termen scurt sau chiar pe termen mediu, oricine ar putea fi norocos sau ghinionist și poate depăși sau nu îndeplini așteptările. Ceea ce nu trebuie să crezi este ideea că norocul sau ghinionul cuiva este predeterminat. În poker, nu există spațiu pentru superstiții, ești responsabil de propria ta soartă și câștigul este dat de efort, strategie si indemanare.

10. Distrează-te și nu te gândi numai la bani

Dacă emoția de a câștiga bani la mese este tot ceea ce contează pentru tine, probabil că pokerul nu este jocul potrivit pentru tine. Epuizarea este o problemă serioasă care îi va afecta pe toți cei care nu au o pasiune firească pentru ceea ce fac. Este la fel ca orice altă meserie, dacă nu îți place ceea ce faci, vei ajunge în cele din urmă să disprețuiești activitatea respectivă. Trebuie să răspunzi la această întrebare sincer. Ai continua să joci dacă ar fi disponibil doar poker gratuit? Dacă ai răspuns da, ai ceea ce este necesar pentru a avea succes pe termen lung.

Depinde de tine să-ți dai seama ce te face să revii la joc, astfel încât să te poți concentra pe stăpânirea lui. Succesul va urma dacă devii un expert și faci exact ceea ce îți place.

Concluzie

Sfaturile și trucurile de poker sunt necesare pentru jucătorii noi, deoarece scad șansele de a dezvolta obiceiuri și practici proaste care vor dăuna jocului pe termen lung. Prin urmare, am enumerat doar cele mai importante sfaturi pentru a învăța cum se joacă poker. Procesul de învățare nu se oprește niciodată (nici măcar pentru profesioniști) așa asigură-te ca ești mereu în căutare de resurse pentru a-ți duce jocul la următorul nivel.

Pokerstars Spin & Go

  • Joacă zilnic la Clasamente Spin & Go 10 sau 30
  • Poți juca cu același buy-in la mai multe clasamente
  • Intră în cursa pentru premii cadou săptămânale

Citește mai multe despre:

Alte Articole

concurenti asia express

Concurenți Asia Express 2024 Sezonul 7 Drumul Zeilor – Traseu și Câștigători

1 martie 2024

Mult așteptata emisiune Asia Express revine la TV cu un nou sezon plin de aventură și adrenalină. Află din acest articol totul despre emisiune, traseu și concurenți Asia Express 2024. Vei avea ocazia să-ți susții echipa preferată pe Drumul Zeilor, format din traseul Thailanda – Malaysia – Indonezia într-un sezon aparte. Rămâi pe aproape și […]

Citeste mai mult
Handicap european la pariuri

Handicap european la pariuri – Tipuri & sfaturi

18 martie 2022

Majoritatea pariorilor preferă să mizeze pe evenimente cu handicap european la pariuri, în locul acelora cu handicap asiatic. Asta deoarece în ceea ce priveşte handicapul european lucrurile sunt mult mai clare. Află în continuare ce înseamnă handicap european şi ce presupune un pariu de acest tip la case pariuri. Ce înseamnă handicap european Principalul avantaj […]

Citeste mai mult
pariuri betfair poza reprezentativa

Pariuri Betfair Online 2024– Primul Pariu Betfair Sport

2 martie 2021

În rândurile ce urmează îți vom prezenta sporturile pe care poți paria la casa de pariuri Betfair, pașii pentru crearea și verificarea unui bilet, dar și metodele de depunere și retragere disponibile pentru a vedea că și aceste vin în avantajul tău. La casa de pariuri Betfair vei avea ocazia să trăiești cu altă intensitate […]

Citeste mai mult
pariuri fortuna esports

Fortuna eSports – Ghidul complet de pariere

11 noiembrie 2020

Atunci când vine vorba despre cei mai apreciați operatori la momentul actual, Fortuna este, cu siguranță, în acest top. Cu toții cunoaștem paleta de culori galben-neagră, platforma optimizată în mod constant, dar și bonusurile atractive pe care le oferă jucătorilor noi, dar și celor deja existenți. Când vine vorba despre Fortuna eSports, gama de jocuri […]

Citeste mai mult

Autori

Fii la curent cu cele mai noi oferte la casino
Abonează-te la newsletter și asigură-te că nu pierzi nicio ofertă exclusivă
Aboneaza-te Acum!