concerte rock 2022 Blog   /   25 februarie 2022   /   Matei R. Vladoiu

Concerte rock 2022 – Placebo, Slipknot, Evanescence & alții

Autor: Matei R. Vladoiu

Actualizat: 4 ianuarie 2024

5/5 - (3 votes)

Anul 2022 se promite a fi un an excelent pentru iubitorii muzicii rock și metal. Sting, Iron Maiden, Slipknot, Evanescence, Placebo și mulți alții vor păși pe scenele României, gata să facă atmosferă. Află din articolul de mai jos la ce concerte rock 2022 poți participa, unde au loc și cât costă biletele!

magic jackpot casino logo

100% Bonus Până la 2400 RON + 600 Rotiri Gratis

  • Primești bani bonus și 600 de rotiri gratuite
  • Rotirile gratuite sunt valabile la sloturile Shining Crown, Burning Hot, Hot to Burn și 20 Super Hot
  • Revendică întregul bonus la primele 3 depuneri

Ce concerte rock 2022 au loc?

Așteptarea a luat sfârșit pentru o mulțime de iubitori de muzică rock! Trupe internaționale faimoase vor reveni pe scenele României, unele chiar pentru prima dată. Se organizează atât concerte, cât și festivaluri rock.

Iată lista completă de artiști și trupe rock sau metal care vor susține concerte în acest an: W.A.S.P, Iron Maiden, Foreigner, Dream Theater, Evanescence, Nick Mason, Gogol Bordello, Passenger, Placebo, Judas Priest, Slipknot, Sabaton, Nightwish, Apocalyptica, Opeth, Sting, Tarja Turunen, Godsmack, Uriah Heep și Sonata Arctica.

În secțiunile de mai jos din articol, ți-am pregătit informații complete despre data, locația și prețurile la bilete pentru fiecare dintre aceste evenimente. Concertele sunt ordonate cronologic, în funcție de data la care vor avea loc.

Concert WASP București: 17 mai

Lista de concerte rock 2022 continuă cu cel al trupei americane de heavy metal, W.A.S.P. Aceasta va păși pe scena de la Romexpo, București, pe data de 17 mai, de la ora 20:00.

Concertul face parte din turneul “40th Anniversary World Tour”, care sărbătorește 40 ani de la înființarea trupei.

Acest concert WASP 2022 este o reprogramare a celui din 2020. Astfel, biletele puse în vânzare în 2020 pot fi utilizate la concertul de pe 17 mai. Pe site-urile de bilete la concerte rock 2022, prețurile actuale la bilete WASP România sunt între 159 și 189 RON.

Citește și articolele noastre despre festivalurile de muzică din această vară: Neversea 2022 și Untold!

Concert Iron Maiden București: 26 mai

O premieră pentru acest an reprezintă concertul trupei de heavy metal, Iron Maiden. Concertul va avea loc la Romexpo, București , pe data de 26 mai, la ora 18:30. Este un concert în aer liber.

Mult așteptatul concert Iron Maiden 2022 face parte din turneul “Legacy of The Beast World Tour”, prin care trupa promovează albumul nou scos în 2022, “Senjutsu”.

În ceea ce privește prețurile la bilete Iron Maiden, acestea variază între 304 și 464 RON. Fiind un concert foarte așteptat, biletele se vor vinde repede, astfel că trebuie să te grăbești dacă vrei să prinzi unul!

Concert Foreigner București: 28 mai

Pe data de 28 mai, mai are loc un alt concert rock mult așteptat, și anume cel al trupei Foreigner. Acest concert Foreigner va avea loc la Arenele Romane, București, în aer liber, de la ora 19:00.

Foreigner este o trupă foarte longevivă, care a fost înființată în 1976 și a rămas în topuri de atunci. Printre melodiile lor cele mai populare se numără celebra piesă “I want to know what love is”.

Prețurile încep de la 149 RON și ajung până la 329 RON pentru bilete Foreigner de tip premium.

Concert Dream Theater București: 29 mai

Luna mai continuă cu un concert al trupei Dream Theater. Un concert Dream Theater România va avea loc pe data de 29 mai la Romexpo, București, de la ora 19:00.

Concertul are loc cu ocazia turneului prin care trupa-și promovează noul album “A View From The Top Of The World”, lansat pe 22 octombrie. Dream Theater sunt o trupă americană de metal progresiv, cunoscută pentru piese precum “Pull me Under” și “A Change of Seasons”.

Se pot achiziționa bilete începând cu prețul de 259 RON, până la 350 RON pentru un loc în tribună. De asemenea, sunt disponibile pachete Meet & Greet în valoare de 1.300, respectiv 755 RON. Ele trebuie achiziționate separat de biletele pentru concert.

Concert Evanescence București: 7 iunie

Iubitorii de concerte rock 2022 o vor putea asculta pe Amy Lee, împreună cu trupa ei, pe data de 7 iunie. Trupa Evanescence va avea un concert la Arenele Romane, București, de la ora 19:00.

Evanescence este o trupă americană de rock, cunoscută pentru piese celebre precum “Bring me to Life” și “My Immortal”. Solista trupei, Amy Lee, are o voce inconfundabilă, care a cucerit inimile ascultătorilor încă de la primul album.

Bilete Evanescence se pot cumpăra începând cu suma de 189 RON, ajungând până la 339 pentru biletul premium.

Concert Nick Mason București: 9 iunie

Toboșarul trupei Pink Floyd, Nick Mason, revine în România pe data de 9 Iunie, la Arenele Romane. La momentul de față nu se cunoaște exact ora la care va avea loc concertul.

Concertul se numește “Nick Mason's Saucerful Of Secrets” și face parte din turneul “The Echoes Tour”. Nick Mason va cânta împreună cu alți membri ai trupei sale, printre care Gary Kemp și Guy Pratt. Concertul este bazat pe melodii din primele 2 albume Pink Floyd.

Bilete pentru acest concert Nick Mason se pot achiziționa de la prețuri de 119 RON, până la 279 RON pentru categoria A (în fața scenei).

Concert Gogol Bordello București: 29 iunie

Luna iunie se încheie cu un alt concert rock 2022, cel al lui Gogol Bordello. El va cânta la Arenele Romane, București, pe data de 29 iunie, de la ora 19:00.

Acest eveniment este o reprogramare a celui amânat din 2021, astfel că biletele cumpărate pentru acela vor fi valabile pentru cel nou.

Prețurile de pe site-uri la acest concert Gogol Bordello variază între 119 RON (earlybird) și 209 RON (premium).

Concert Passenger București: 1 iulie

Mult iubitul cântăreț de muzică folk-rock, Michael David Rosenberg, cunoscut sub numele de scenă Passenger, va veni pentru prima dată în România în acest an. El va păși pe scenă la Arenele Romane, București, pe data de 1 iulie, la ora 19:00.

Passenger a devenit cunoscut în toată lumea după lansarea piesei “Let her go”, iar de atunci a rămas un fenomen internațional. Concertul de pe 1 iulie face parte din turneul de lansare al noului lui album, întitulat “Songs for the Drunk and Broken Hearted”.

Biletele la acest concert Passenger încep de la 100 RON și ajung până la 250 RON pentru locurile premium.

Concert Placebo București: 14 iulie

Trupa Placebo va avea și ea un concert pe data de 14 iulie, tot la Romexpo, București, la ora 18:30. Concertul are loc cu ocazia lansării noului album “Never Let Me Go”. Aceștia revin în România după mult timp, ultimul concert având loc abia în vara anului 2017. Atunci a avut loc un concert cu totul aparte, care le-a cucerit inimile spectatorilor. Printre cele mai emoționante momente a fost în care trupa a cântat melodia “Without You I’m Nothing” pentru a-l comemora pe David Bowie.

Placebo este o trupă britanică de rock înființată de Brian Molko și Ștefan Olsdal. Ceilalți membri s-au tot schimbat de-a lungul anilor, dar cei 2 fondatori au rămas.

Prețurile la bilete Placebo sunt mai piperate decât pentru alte concerte, fiind un concert foarte așteptat. Astfel, biletul cel mai ieftin costă 171 RON, iar cel mai scump 341 RON (în fața scenei). La momentul scrierii articolului, biletele “Special K”, adică cele din fața scenei, erau aproape sold out, deci este cerere mare printre amatorii de concerte rock 2022.

Concert Judas Priest București: 18 iulie

Pe data de 18 iulie va avea loc un concert Judas Priest la Arenele Romane, București, de la ora 19:00. Concertul are loc cu ocazia turneului “50 Heavy Metal Years”, și este reprogramarea celui din 2021.

Trupa Judas Priest este una dintre cele mai consacrate de metal din toată lumea, câștigând inclusiv un premiu Grammy pentru “Best Metal Performance”.

Biletele cumpărate pentru concertul din 2021 vor fi valabile pentru cel din 2022. Cei care nu au deja un bilet, pot achiziționa bilete Judas Priest care au prețuri între 169 și 359 RON (premium).

Concert Slipknot București: 20 iulie

Ziua de 20 iulie este o zi fantastică pentru fanii Slipknot. Concertul Slipknot are loc la Romexpo, București, de la ora 18:30. Inițial, acesta era programat pentru 2021, ca făcând parte din turneul de promovare al noului album “We Are Not Your Kind”.

Slipknot sunt o trupă americană de heavy metal care se numără printre cele mai populare și de succes din lume. Ei sunt cunoscuți pentru stilul agresiv și energetic de muzică și show-urile incendiare pe care le fac la concerte.

Cei care au cumpărat bilete pentru vechiul concert Slipknot România din 2021 le pot folosi pentru cel din 2022. Alternativ, poți cumpăra bilete care costă între 239 și 409 RON. De asemenea, este disponibil un bilet special, numit Psycho Early Entry, pentru 1012 RON. Acesta include biletul premium, dar îți mai oferă și alte avantaje: acces mai devreme în locație, merch special și un ecuson cu trupa.

Concert Sabaton București: 25 iulie

Luna iulie se termină cu un concert Sabaton pe data de 25, la Arenele Romane, București, la ora 19:00. Concertul face parte din turneul “The Tour to End All Tours”.

Sabaton este o trupă suedeză de heavy metal & power metal cunsocută pentru melodiile cu tematică de război. Este considerată a fi una dintre cele mai bune trupe de power metal din lume, alături de altele precum Helloween.
Biletele puse la vânzare au prețuri cuprinse între 149 și 249 RON și sunt momentan bilete de tip presale. Biletele fără loc în fața scenei sunt aproape terminate la momentul scrierii acestui articol, astfel că trebuie să te grăbești dacă dorești să mai prinzi unul!

Concert Nightwish București: 1 august

Celebra trupă de metal simfonic, Nightwish, va urca pe scenă la Romexpo, București, pe 1 august. Nu se cunoaște momentan ora la care va avea loc acest concert Nightwish, dar vă vom ține la curent cu orice noutate.

Acest concert are loc cu ocazia noului turneu al trupei, numit „HUMAN. :II: NATURE”. Trupa este una dintre cele mai iubite din întreaga lume, atât datorită vocii cântăreței Tarja Turunen, cât și a multor altor factori, precum atmosfera creată la showuri și melodiile pline de semnificație.

Prețurile la bilete Nightwish sunt cuprinse între 181 și 361 RON (în fața scenei). Bineînțeles, biletele de categoria 1 sunt cele mai căutate, iar stocurile se termină repede!

Concert Apocalyptica București & Cluj: 31 august – 1 septembrie

Fanii de concerte rock se pot bucura nu doar de unul, ci de două concerte Apocalyptica în România în acest an. Pe data de 31 august va avea loc un concert la Cluj, în FORM Space, iar pe 1 septembrie va avea loc un concert la Arenele Romane, București. În cadrul concertului din București, va cânta trupa Solstafir în deschidere.

Ambele concerte fac parte din turneul trupei numit „The Cell-0 Tour”. Apocalyptica este o trupă de metal simfonic finlandeză cunoscută pentru melodii precum „Not Strong Enough”.

Prețul la biletele pentru concertul din Cluj este de 149 RON, fiind un singur tip de bilet disponibil. Biletele pentru concertul din București costă între 109 și 179 RON. Acestea sunt încă de tip earlybird, fiind la preț redus.

Concert Opeth București: 23 septembrie

Lista de concerte rock 2022 din luna septembrie continuă cu Opeth. Pe data de 23 septembrie, trupa va avea un concert la Arenele Romane, București.

Concertul are loc cu ocazia lansării noului album „The Vintage Caravan”. Opeth s-a lansat inițial ca fiind o trupă de death metal, dar în timp și-a tot schimbat genul, ajungând să fie considerată „progressive metal”. Printre cele mai bune trăsături ale trupei se numără pasajele acustice de chitară, care fac din melodiile lor niște adevărate opere de artă.

Sunt disponibile mai multe tipuri de bilete Opeth, în funcție de locurile alocate. Astfel, prețurile sunt cuprinse între 169 și 210 RON, cu mențiunea că o parte dintre bilete sunt încă de tip early bird și au preț redus. De asemenea, cele mai bune bilete sunt cele din „Golden Circle”, locație specială din fața scenei, unde încap 400 persoane.

Concert Sting Cluj: 30 septembrie

Îndrăgitul artist britanic Sting va concerta pe scena din Cluj Napoca pe data de 30 septembrie 2022, de la ora 19.00. Evenimentul va avea loc la Sala Polivalentă, pe BT Arena.

Concertul face parte din turneul “My Songs”, iar artistul va cânta melodii consacrate precum “Shape of My Heart”, “Roxanne” și ”Every Breath You Take”.

Acest concert Sting este o reprogramare a celui care era plănuit pentru data de 15 martie. Acela a fost anulat din cauza restricțiilor COVID. Acestea fiind spuse, biletele cumpărate pentru concertul amânat vor putea fi folosite pentru cel de pe 15 martie.

Concert Tarja Turunen București & Cluj: 18-19 octombrie

Fosta solistă a trupei Nightwish va avea și două show-uri personale în România în luna octombrie. Pe 18 octombrie, cântăreața de metal simfonic va păși pe scena de la Arenele Romane, iar pe 19 octombrie, va cânta la Cluj, la FORM Space.

Acest concert Tarja face parte din turneul „Raw”, organizat pentru promovarea noului ei album, „In The Raw”, lansat în 2019. Turneul ar fi trebuit să aibă loc în 2019, dar a fost anulat pentru a asigura siguranța pe timp de COVID.

Biletele pentru concertul din București costă 179 sau 209 RON, iar cele pentru concertul din Cluj costă 119, respectiv 139 RON. Toate acestea sunt de categoria earlybird la momentul actual.

Concert Godsmack București: 26 octombrie

Un alt concert rock 2022 mult așteptat este cel al trupei americane de rock, Godsmack. Pe 26 octombrie, fanii trupei se pot bucura de primul concert Godsmack România din ultimii 3 ani. Concertul va avea loc la Arenele Romane de la ora 20:00.

Sunt puse la vânzare aproximativ 1.700 de bilete, astfel că este mare bătaie pe ele. Prețurile sunt cuprinse între 199 și 239 RON.

Concert Uriah Heep București: 27 octombrie

Pe data de 27 octombrie 2022, un alt concert mult așteptat va avea loc. Trupa britanică Uriah Heep va cânta la Sala Palatului, București, de la ora 20:00.

Concertul are loc cu ocazia sărbătoririi a 50 ani de activitate al trupei, de la înființare până acum. Așadar, turneul se numește „50 Years in Rock”.

Biletele au prețuri între 109 și 319 RON (categoria VIP) și sunt aproape sold out la momentul actual.

Concert Sonata Arctica București & Cluj: 21-22 noiembrie

Ultimele pe lista de concerte rock 2022 anunțate sunt cele ale trupei Sonata Arctica. Primul dintre aceste concerte Sonata Arctica va avea loc la București, pe 21 noiembrie, în club Quantic. Cel de-al doilea va avea loc în Cluj, la FORM Space, pe 22 noiembrie. Invitatul special la concerte va fi trupa Eleine.

Sonata Arctica este o trupă finlandeză de power metal, care activează din anii '90. Aceasta a pornit în turneu în 2022 pentru promovarea noului album, „Acoustic Adventures – Volume One”.

Prețul unui bilet pentru show-ul din Quantic este de 94 RON. Biletele pentru show-ul din Cluj costă 84 sau 94 RON, după preferințe.

Măsuri de prevenție împotriva pandemiei

Având în vedere circumstanțele în care ne aflăm în contextul pandemiei COVID-19, concertele vor avea loc în perfectă siguranță. Doar persoanele care dețin certificate verzi valide sau efectuează teste PCR (care ies negative) pot accesa incinta sălilor de concerte. Fiecare concert va avea regulile și condițiile lui proprii cu privire la pandemie, astfel că recomandăm să vă interesați cu privire la acestea atunci când achiziționați biletele.

Dacă ești fan al muzicii bune, poate vrei să afli mai multe despre ceremonia Grammy 2022!

Concluzie concerte rock 2022

În fiecare lună a anului 2022, vor păși pe scenele României artiști care de care mai talentați de muzică rock și metal. Verifică calendarul de concerte rock 2022, stabilește-ți un buget și bucură-te de muzică bună alături de trupele tale preferate!

magic jackpot casino logo

100% Bonus Până la 2400 RON + 600 Rotiri Gratis

  • Primești bani bonus și 600 de rotiri gratuite
  • Rotirile gratuite sunt valabile la sloturile Shining Crown, Burning Hot, Hot to Burn și 20 Super Hot
  • Revendică întregul bonus la primele 3 depuneri

Citește și despre:

Alte Articole

concurenti asia express

Concurenți Asia Express 2024 Sezonul 7 Drumul Zeilor – Traseu și Câștigători

1 martie 2024

Mult așteptata emisiune Asia Express revine la TV cu un nou sezon plin de aventură și adrenalină. Află din acest articol totul despre emisiune, traseu și concurenți Asia Express 2024. Vei avea ocazia să-ți susții echipa preferată pe Drumul Zeilor, format din traseul Thailanda – Malaysia – Indonezia într-un sezon aparte. Rămâi pe aproape și […]

Citeste mai mult
magnumbet bonus

MagnumBet Bonus Bun Venit 2024 – 3300 RON + 700 Rotiri Gratuite

12 iulie 2023

Pentru a fi informat cu privire la MagnumBet bonus de bun venit, citește ghidul nostru care îți explică în ce constă promoția. Află dacă primești MagnumBet Casino bonus fără depunere și care sunt pașii de revendicare. MagnumBet bonus este o promoție generoasă care te premiază în mai multe reprize de depunere. În plus, nu ai […]

Citeste mai mult
banner tombola betano craciun

Tombola Betano de Crăciun – câștigă o excursie de 20.000 lei

28 noiembrie 2019

[text6]Ce ai spune de un Crăciun într-un loc de vis? Joacă la tombola Betano până pe 1 decembrie și poți câștiga un voucher de călătorie de 20.000 RON, vouchere eMAG și rotiri gratuite. S-ar putea ca moșul să fie mai generos ca niciodată anul acesta![/text6] Promoția de Crăciun îți poate schimba cu totul sărbătorile. Tombola […]

Citeste mai mult
loteria vaccinaților

Loteria Vaccinaților – Ghid de înscriere și rezultate

11 octombrie 2021

Cazinourile online nu sunt singurele care organizează tombole online cu premii– mai noi, Loteria Română a dat și ea startul celei mai tari tombole cu premii bani cash, și anume Loteria Vaccinării. Ți-am pregătit un articol cu toate informațiile despre ea, și o secțiune dedicată în mod special rezultatelor extragerilor la Loteria Vaccinaților! Loteria Vaccinării […]

Citeste mai mult

Autori

Fii la curent cu cele mai noi oferte la casino
Abonează-te la newsletter și asigură-te că nu pierzi nicio ofertă exclusivă
Aboneaza-te Acum!