citate despre bani
Blog  /   octombrie 19, 2020   /   Dan Dumitru

Citate despre bani – cum te pot ajuta în viața de zi cu zi

Banii au reprezentat întotdeauna un subiect fascinant în ochii oamenilor: unii i-au iubit și i-au căutat, alții i-au renegat, considerându-i o unealtă a răului, iar cei mai mulți i-au privit ca pe o șansă de a-și schimba în bine viața. În ziua de astăzi, este mai ușor ca oricând să înveți secretele banilor din experiența celor care au scris pasaje sau cărți întregi despre asta. De aceea, am adunat pentru tine o serie de citate celebre despre bani, în care vei găsi cu siguranță multe sfaturi înțelepte, ce merită urmate.

Foarte multe citate celebre despre bani sunt legate de ideea că lipsa acestora poate duce la mari neplăceri, sărăcia reprezentând imposibilitatea de a trăi o viață lipsită de griji.

citate despre bani autori

1. “Banii sunt importanți doar atunci când nu îi ai.” – Sting

Evident, cântărețul vorbește despre un aspect cunoscut multora dintre noi. Atunci când o persoană are destui bani, consideră acest lucru firesc și își permite să trăiască așa cum dorește. Prin urmare, nu pune accentul pe suma din cont, ci pe experiențele la care acces cu ajutorul banilor. La polul opus se află o persoană care nu are bani pentru lucrurile de bază, pentru sănătate, alimente sau îmbrăcăminte. Un astfel de om va simți mereu lipsa banilor și se va gândi la cât de mult ar conta să îi aibă. Dacă în momentul de față te descurci bine din punct de vedere financiar, încearcă să îți organizezi bine banii, fiindcă doar când nu îi vei mai avea vei înțelege cât de greu îți este fără ei.

2. “Nu m-am aflat niciodată într-o situaţie care să se înrăutățească pentru că am avut bani.” – Clinton Jones

Sensul acestui citat este simplu: banii nu te fac să intri în necazuri, din contră. O situație nu se poate înrăutăți atunci când ai bani, cel mult se poate schimba în bine. Imaginează-ți că ai lăsat acasă o zi întreagă copiii și câinele familiei, iar seara descoperi că întreg apartamentul a fost întors pe dos. Nu-i așa că lucrurile încep să pară mai puțin grave dacă știi că ai destui bani să chemi o firmă de curățenie, astfel încât să poți merge fără griji la birou și să te întorci la o casă curată?

3. „Banii reprezintă putere, iar puterea îţi oferă posibilitatea de a alege.” – Sam Rockwell

Acesta este unul dintre acele citate despre bani care nu au nevoie de foarte multe comentarii. Cei care au suficienți bani dețin puterea asupra propriei lor vieți și își pot administra așa cum vor planul personal și pe cel profesional deopotrivă. Atâta timp cât ai putere asupra propriei vieți, poți alege să trăiești cum vrei, fără a fi nevoit să îi lași pe alții să decidă pentru tine.

Citate despre bani și modul în care e bine să-i administrezi

Te întrebi cum ai putea face pentru a fi mai prosper sau a-ți administra mai bine banii? Urmează sfaturile din următoarele citate despre bani și vei observa că viața ți se va îmbunătăți:

1. “Nu spune niciodată că nu îți permiți ceva – e o atitudine de om sărac. Întreabă-te cum poți face pentru a-ți permite.” – Robert T. Kiyosaki

Dacă îți dorești să iei lecții despre bani, află că Robert Kiyosaki este un adevărat guru în domeniul financiar. Prin citatul de mai sus, Kiyosaki remarcă faptul că oamenii de succes sunt cei care nu se mulțumesc să se plângă și să se resemneze, ci preferă să caute metode prin care să-și depășească impasul financiar sau condiția. Nu se știe niciodată de unde îți poate veni o idee care te va ajuta să-ți crești veniturile.

2. “Nu banii dau naştere unei idei, ci ideea este cea care creează banii.” – W.J. Cameron

Nu aștepta să fii bogat pentru a face investiții sau pentru a găsi noi surse de venit. Banii vin ca urmare a capacității tale de a inova și de a-ți asuma riscuri, așa că bazează-te pe intuiție și creativitate pentru a obține succesul.

3. “Mulți oameni cred că nu știu să câștige bani, dar de fapt nu știu să îi folosească.” – Frank A. Clark

Acest citat te poate ajuta să înțelegi de ce ți se întâmplă să rămâi de multe ori fără bani, chiar și când ai la dispoziție sume considerabile. Important nu este doar să câștigi banii respectivi, ci și să îi folosești în mod inteligent, pentru a-i înmulți.

4. “Evită să cheltuiești banii înainte de a-i câștiga.” – Thomas Jefferson

Thomas Jefferson oferă un sfat prețios, de care este bine să ții cont: nu te îndatora înainte de a dispune cu adevărat de bani. Cu toții suntem tentați să ne rezervăm o vacanță exotică sau să cumpărăm în rate ultimul model de telefon, însă dacă facem investiții neacoperite riscăm să avem mai târziu surprize neplăcute.

100 Rotiri Gratis Fără Depunere

Ofertă exclusivă fără depunere

Cod bonus: OFERTA100

100 rotiri gratuite fără depunere la înregistrare
Fără validarea contului, buletin sau card de credit

Concluzii – Citate despre bani

Toate aceste citate celebre despre bani pot fi o sursă de inspirație în viața ta. Folosește-te de ele oricând ai dubii și nu uita că, indiferent de ce s-ar întâmpla, adevărata bogăție se află în interiorul tău. Până la urmă, așa cum spunea Henry Ford, “dacă te bazezi doar pe bani pentru a obține independența, nu vei găsi niciodată adevărata libertate. Siguranța reală a fiecărui om constă în cunoștințele, experiența și abilitățile acestuia.”

Află și despre:

Alte Articole

Bonus bingo Unibet fără depunere

Ponturi Pariuri Astralis vs Misfits Gaming – LEC Summer 2021

Ziua de sâmbătă, 19 iunie aduce încheierea celei de-a doua săptămâni a turneului League of Legends European Championship ediția de vară, LEC Summer 2021 și un nou set de meciuri. Astralis vs Misfits Gaming se anunță un meci plin de surprize, pentru că aceste două echipe au înșelat așteptările tuturor și au lăsat în urma […]

Citeste mai mult
Bonus bingo Unibet fără depunere

Ponturi Pariuri Rogue vs Misfits Gaming – LEC Summer 2021

Cel de-al doilea ‘’derby’’ al zilei de vineri, 18 iunie se va juca la ora 21:00 GMT+3, iar combatanții vor fi două echipe cu istorie și greutate pe scena europeană, două echipe prezente și în ediția de primăvară a LEC 2021. Rogue vs Misfits Gaming, două nume prezente în lumea Esport-ului incă din anul 2016 […]

Citeste mai mult
premii Admiral

Promoții Admiral – 100 RON Admiral Bonus Recomandare

Dacă ești deja un jucător care deține un cont pe platforma de gambling a celor de la Admiral, ți-am pregătit un cadoul pentru pasiunea ta. Câștigă 100 RON Admiral Bonus Recomandare dacă inviți un prieten să înceapă o sesiune de pariere. Toate detaliile le găsești mai jos: Turnee, festivaluri, tombole Admiral și multe alte detalii […]

Citeste mai mult

Fii la curent cu cele mai noi oferte la casino

Abonează-te la newsletter și asigură-te că nu pierzi nicio ofertă exclusivă