citate despre bani
Blog  /   octombrie 19, 2020   /   Dan Dumitru

Citate despre bani – cum te pot ajuta în viața de zi cu zi

Banii au reprezentat întotdeauna un subiect fascinant în ochii oamenilor: unii i-au iubit și i-au căutat, alții i-au renegat, considerându-i o unealtă a răului, iar cei mai mulți i-au privit ca pe o șansă de a-și schimba în bine viața. În ziua de astăzi, este mai ușor ca oricând să înveți secretele banilor din experiența celor care au scris pasaje sau cărți întregi despre asta. De aceea, am adunat pentru tine o serie de citate celebre despre bani, în care vei găsi cu siguranță multe sfaturi înțelepte, ce merită urmate.

Foarte multe citate celebre despre bani sunt legate de ideea că lipsa acestora poate duce la mari neplăceri, sărăcia reprezentând imposibilitatea de a trăi o viață lipsită de griji.

citate despre bani autori

1. “Banii sunt importanți doar atunci când nu îi ai.” – Sting

Evident, cântărețul vorbește despre un aspect cunoscut multora dintre noi. Atunci când o persoană are destui bani, consideră acest lucru firesc și își permite să trăiască așa cum dorește. Prin urmare, nu pune accentul pe suma din cont, ci pe experiențele la care acces cu ajutorul banilor. La polul opus se află o persoană care nu are bani pentru lucrurile de bază, pentru sănătate, alimente sau îmbrăcăminte. Un astfel de om va simți mereu lipsa banilor și se va gândi la cât de mult ar conta să îi aibă. Dacă în momentul de față te descurci bine din punct de vedere financiar, încearcă să îți organizezi bine banii, fiindcă doar când nu îi vei mai avea vei înțelege cât de greu îți este fără ei.

2. “Nu m-am aflat niciodată într-o situaţie care să se înrăutățească pentru că am avut bani.” – Clinton Jones

Sensul acestui citat este simplu: banii nu te fac să intri în necazuri, din contră. O situație nu se poate înrăutăți atunci când ai bani, cel mult se poate schimba în bine. Imaginează-ți că ai lăsat acasă o zi întreagă copiii și câinele familiei, iar seara descoperi că întreg apartamentul a fost întors pe dos. Nu-i așa că lucrurile încep să pară mai puțin grave dacă știi că ai destui bani să chemi o firmă de curățenie, astfel încât să poți merge fără griji la birou și să te întorci la o casă curată?

3. „Banii reprezintă putere, iar puterea îţi oferă posibilitatea de a alege.” – Sam Rockwell

Acesta este unul dintre acele citate despre bani care nu au nevoie de foarte multe comentarii. Cei care au suficienți bani dețin puterea asupra propriei lor vieți și își pot administra așa cum vor planul personal și pe cel profesional deopotrivă. Atâta timp cât ai putere asupra propriei vieți, poți alege să trăiești cum vrei, fără a fi nevoit să îi lași pe alții să decidă pentru tine.

Citate despre bani și modul în care e bine să-i administrezi

Te întrebi cum ai putea face pentru a fi mai prosper sau a-ți administra mai bine banii? Urmează sfaturile din următoarele citate despre bani și vei observa că viața ți se va îmbunătăți:

1. “Nu spune niciodată că nu îți permiți ceva – e o atitudine de om sărac. Întreabă-te cum poți face pentru a-ți permite.” – Robert T. Kiyosaki

Dacă îți dorești să iei lecții despre bani, află că Robert Kiyosaki este un adevărat guru în domeniul financiar. Prin citatul de mai sus, Kiyosaki remarcă faptul că oamenii de succes sunt cei care nu se mulțumesc să se plângă și să se resemneze, ci preferă să caute metode prin care să-și depășească impasul financiar sau condiția. Nu se știe niciodată de unde îți poate veni o idee care te va ajuta să-ți crești veniturile.

2. “Nu banii dau naştere unei idei, ci ideea este cea care creează banii.” – W.J. Cameron

Nu aștepta să fii bogat pentru a face investiții sau pentru a găsi noi surse de venit. Banii vin ca urmare a capacității tale de a inova și de a-ți asuma riscuri, așa că bazează-te pe intuiție și creativitate pentru a obține succesul.

3. “Mulți oameni cred că nu știu să câștige bani, dar de fapt nu știu să îi folosească.” – Frank A. Clark

Acest citat te poate ajuta să înțelegi de ce ți se întâmplă să rămâi de multe ori fără bani, chiar și când ai la dispoziție sume considerabile. Important nu este doar să câștigi banii respectivi, ci și să îi folosești în mod inteligent, pentru a-i înmulți.

4. “Evită să cheltuiești banii înainte de a-i câștiga.” – Thomas Jefferson

Thomas Jefferson oferă un sfat prețios, de care este bine să ții cont: nu te îndatora înainte de a dispune cu adevărat de bani. Cu toții suntem tentați să ne rezervăm o vacanță exotică sau să cumpărăm în rate ultimul model de telefon, însă dacă facem investiții neacoperite riscăm să avem mai târziu surprize neplăcute.

100 Rotiri Gratis Fără Depunere

Ofertă exclusivă fără depunere

Cod bonus: OFERTA100

100 rotiri gratuite fără depunere la înregistrare
Fără validarea contului, buletin sau card de credit

Concluzii – Citate despre bani

Toate aceste citate celebre despre bani pot fi o sursă de inspirație în viața ta. Folosește-te de ele oricând ai dubii și nu uita că, indiferent de ce s-ar întâmpla, adevărata bogăție se află în interiorul tău. Până la urmă, așa cum spunea Henry Ford, “dacă te bazezi doar pe bani pentru a obține independența, nu vei găsi niciodată adevărata libertate. Siguranța reală a fiecărui om constă în cunoștințele, experiența și abilitățile acestuia.”

Află și despre:

Alte Articole

poker ca la aparate betano

Pariază la poker ca la aparate Betano

Ce ne atrage pe noi la jocurile de video poker online sunt ratele de plată super profitabile. Iar dacă ești începător și nu ai mai jucat până acum poker ca la aparate online poți să încerci jocurile și varianta demo. Cu o strategie eficientă de joc și cu puțină practică, ai toate șansele să generezi […]

Citeste mai mult
baccarat betano

Baccarat Betano – Gama de Jocuri

Dacă ești fan jocuri de masă, atunci jocurile Betano baccarat vor fi tocmai bune pentru tine. Având în vedere că acestea nu sunt prea cunoscute publicului din România, vom începe cu o descriere scurtă a modului de joc. Reguli de joc la Baccarat Betano Fiecare mână va avea maxim trei cărți, iar valoarea lor este […]

Citeste mai mult
banner cu unibet ofertă august

Promoții Unibet cu depunere – 50 rotiri gratuite săptămânal

Promoțiile Unibet sunt vânate de către toți jucătorii din România datorită premiilor mari și diversității pe care acestea o oferă. Mai nou, Unibet a hotărât că toată săptămâna, toți jucătorii pot avea câteva zile în care să se bucure de promoții Unibet cu depunere și cu premii rapide. Articolul va fi actualizat în mod constant […]

Citeste mai mult

Fii la curent cu cele mai noi oferte la casino

Abonează-te la newsletter și asigură-te că nu pierzi nicio ofertă exclusivă