miliardari romani
ALTE ARTICOLE  /   Blog  /   noiembrie 15, 2019   /   Cristian Rotaru

Secretele succesului – Cei mai bogați oameni din România

Au afaceri de succes și conturi pline, însă de cele mai multe ori nu ajung pe primele pagini ale ziarelor, pentru că preferă să își trăiască viața departe de ochii presei. Majoritatea au ajuns unde sunt astăzi prin muncă, inspirație și, de ce nu, o doză considerabilă de noroc. Dacă ți-ai dori și tu să le calci pe urme, te poți inspira din activitatea și viața lor. Află în continuare câteva dintre secretele celor mai cunoscuți miliardari români.

Daniel Dines – un IT-ist cu multă ambiție și o minte sclipitoare

miliardari români uipath

Pe măsură ce tehnologia evoluează, viața începe să se digitalizeze, iar tranzacțiile se mută ușor și ele în mediul online. Cei ce investesc în zona IT au astfel șansa de a crește financiar și de a ajunge în timp printre cei mai bogați oameni din România. Unul dintre acești vizionari se numește Daniel Dines și este fondatorul companiei UiPath, o afacere cu adevărat de viitor. Firma lui Dines dezvoltă roboți software ce automatizează procesele companiilor, ajutându-le să-și simplifice munca de zi cu zi.

Te întrebi de unde a început totul pentru Daniel Dines? Ei bine, înainte de a ajunge să se numere printre cei mai de succes miliardari români, tânărul IT-ist a terminat Facultatea de Matematică-Informatică. Deși se descrie ca fiind o fire comodă, talentul la matematică l-a făcut să intre ușor la facultate și să treacă de aceasta. Fără să meargă mereu la cursuri, pentru că simțea că nu primește informațiile de care avea nevoie, Dines a învățat de unul singur programare, citind cărți de specialitate. S-a angajat apoi la o firmă unde lucra din plăcere, studia și se familiariza cu tehnologia. A urmat munca la o companie de outsourcing franţuzească și plecarea la celebra firmă Microsoft, unde a lucrat alături de alți români ce reușiseră să obțină un job în Statele Unite ale Americii.

După câțiva ani a decis să înființeze câteva mici afaceri, reușind să atragă diverși parteneri. Afacerile nu mergeau chiar așa cum și-ar fi dorit, însă Dines nu s-a dat bătut. Perseverența este o calitate importantă pentru cei mai bogați oameni din România, așa că tânărul a continuat să inoveze, să propună produse și să se zbată. A obținut în 2014 primul client al companiei UiPath – era vorba despre o firmă din India, ce voia să își schimbe colaboratorii. Observând activitatea UiPath, indienii au considerat că au găsit oamenii de care au nevoie. Dines și echipa sa s-au străduit în continuare să înțeleagă piața și să dezvolte produsul. De la acel punct, au început să apară și alți clienți importanți, iar în 2015 UiPath a obținut o finanțare substanțială din Marea Britanie. Compania s-a extins, a început să opereze cu mai mult curaj și să se bazeze pe intuiție, să aducă oameni noi în echipă și să crească din ce în ce mai mult profitul.

Daniel Dines este astăzi unul dintre acei miliardari români ce știu că succesul nu are legătură doar cu relațiile sau cu capitalul inițial. Totul depinde uneori de ambiție și de viziune, precum și de curajul de a încerca lucruri noi și a privi spre viitor. Averea lui Dines este estimată la 1,4 miliarde de euro.

Ion Țiriac – unul dintre cei mai cunoscuți miliardari români

allianz tiriac

Cine nu-l cunoaște pe Țiriac, sportivul care a ales ca, odată ce și-a încheiat cariera de tenisman, să se lanseze în afaceri? Ion Țiriac este exemplul clar de ambiție și multă hotărâre, iar aceste calități l-au ajutat ca în timp să își creeze un adevărat imperiu și să devină cunoscut nu doar în țara noastră, ci și pe plan internațional.

Având în prezent o avere estimată la 1,8 miliarde de euro, în creștere față de anul precedent cu 7,7%, Ion Țiriac a ajuns și în topul internațional al celor de la Forbes. Aceștia l-au inclus în clasamentul celor mai bogați oameni din lume, datorită averii sale uriașe, care a crescut odată cu vânzarea pachetelor majoritare de acțiuni de la Metro Cash&Carry și UniCredit Banc. Țiriac deține în prezent acțiuni la compania de asigurări Allianz Tiriac, ce îi poartă numele.

Deși astăzi are o avere de invidiat, Ion Ţiriac nu a fost mereu un om bogat, ba chiar povestește că familia lui nu avea multe posibilități, ceea ce îl determina să caute metode de a face bani. A început prin a fi copil de mingi la tenis, unde primea simbolica sumă de 25 de bani pe oră. A jucat o perioadă hochei și tenis de masă, apoi a intrat în rândul tenismenilor profesioniști, unde a acumulat câștig după câștig. Banii obținuți din tenis i-a investit cu grijă în afaceri, având încă din tinerețe spirit antreprenorial. Știa că pentru a se descurca trebuia să facă profit cumva, așa că a început de la vânzări simbolice – obiecte pe care le achiziționa din Rusia și le vindea în România, cu un mic adaos – și a ajuns în timp la investiții consistente, în acțiunile unor companii de renume.

Fraţii Adrian şi Dragoş Pavăl – o familie de antreprenori

cei mai bogati romani dedeman

Aflați și ei printre cei mai bogați oameni din România, Dragoș și Adrian Pavăl sunt cei doi afaceriști din spatele brandului Dedeman. Familia fraților nu a fost una bogată, iar sucevenii au ales să studieze matematica, domeniu din care Dragoș Pavăl a decis după scurt timp să se reorienteze către ceva mai profitabil. Văzând că banii câștigați la birou abia îi ajungeau pentru traiul de zi cu zi, acesta a venit cu ideea de a deschide în 1992, la Bacău, un mic magazin pe nume Dedeman.

Pornit ca o afacere de cartier, Dedeman vindea de toate. Adrian Pavăl a sosit și el de la Iași, unde făcuse facultatea, pentru a-și ajuta fratele în afacerea de familie. Investiția inițială a fost una destul de mică, așa că firma avea doar o vânzătoare și oferea produse de tot felul: gume, sucuri, papuci sau unghiere. Chiar și așa, banii obținuți erau mai mulți decât primea Dragoș ca informatician, ceea ce i-a făcut pe frați să se ambiționeze și să își ducă afacerea mai departe. Au investit din primul moment într-un calculator pe care să realizeze gestiunea și au reușit să administreze mica firmă atât de bine, încât în prezent Dedeman este unul dintre cele mai cunoscute nume pe piața românească.

Indiferent de domeniul în care activează, cei mai bogați oameni din România s-au remarcat prin tenacitate, deși unii dintre ei sunt prea puțin cunoscuți, lucru care nu se poate spune despre creațiile lor, precum Dedeman precum RCS & RDS.

Radu Dimofte – francizele l-au făcut unul dintre cei mai bogați români

kfc

Radu Dimofte conduce Sphera Franchise Group. Pentru mulți acest nume poate nu spune mare lucru, dar nume precum KFC, Pizza Hut și Taco Bell spun ceva! De aceea, mai este numit și părintele francizelor.

Grupul lui operează lanțurile de restaurante în România și în ultimii doi ani, a ajuns să ofere un randament excelent la Bursa de Valori București. Alte branduri care sunt operate de Sphera Franchise Group sunt Cinnabon, Paul și Hard Rock Cafe.

De asemenea, Radu Dimofte a intrat în top miliardari români și cu ajutorul afacerilor imobiliare, acolo unde are sute de mii de metri pătrați de clădiri de birouri, spații comerciale sau parcuri industriale.

Afaceristul român s-a întors în țara natală din Statele Unite la începutul anilor ‘90 și s-a remarcat prin modul tenace și eficient prin care a condus afacerile pe care le-a început tatăl acestuia, Zerlin Dimofte.

Totodată, Radu Dimofte se ocupă de afaceri hoteliere. Datorită acestuia, hotelul Howard Johnson Grand Plaza Dorobanți a devenit Sheraton Bucharest Hotel.

În prezent, are o avere estimată la 290 de milioane de euro.

Zoltan Teszari – RCS & RDS și impactul asupra telecomunicației

tv

O mare parte din populația României are internet și cablu TV de la RCS & RDS. Această companie apare este o prezență obișnuită în viețile noastre. În afară de infrastructura de telecomunicații, Digi Communications, compania din care provine RCS & RDS deține televiziuni precum Digi24, Digi Sport, Digi Life și multe altele.

Aceste nume sunt foarte cunoscute, dar cel din spatele acestora este mai puțin cunoscut. Zoltan Teszari mai este numit, pe bună dreptate, „miliardarul fără chip”. Acesta este discreția întruchipată, iar fotografiatul este principalul lui dușman. Despre patronul gigantului se știu foarte puține, deși este pe un loc fruntaș în top miliardari români. Mulți dintre angajații lui nu au avut niciodată vreun contact cu el și doar câțiva subalterni îi cunosc adresa de email.

Și-a început drumul în afaceri în anii ‘90. Deși în 1992 vinde înghețată în Oradea, orașul său natal, a pus bazele unei afaceri de miliarde de lei care a început cu importul de electronice și piese auto. Apoi, și-a îndreptat atenția spre telecomunicații, cumpărând un operator local din Brașov.

În prezent, acesta are o avere estimată la 270 de milioane de euro.

Familia Talpeș – extindere pe toate fronturile

Bitdefender

Florin și Măriuca Talpeș dețin gigantul Bitdefender. Aceștia au hotărât să își mute peste 1.000 de angajați în noua clădire de birouri situată în zona Grozăvești. Este, desigur, o poziție strategică, având în vedere că în apropiere se află principala forță de muncă recrutată de compania sa: studenții.

Drumul soților Talpeș, aflați în prezent în top miliardari români, în afacerile IT a început în 1990, când au înființat compania Softwin, care a devenit AntiVirus EXpert (sau AVX), care ulterior a devenit Bitdefender în 2001. Aceasta este o companie cunoscută la nivel internațional și a fost evaluată la 600 de milioane de dolari. Astfel, soții Talpeș au devenit printre cei mai bogați oameni din România.

Familia Talpeș este implicată într-un proiect educațional la scară națională, care își propune să promoveze școala și să reducă abandonul școlar.

Averea soților Talpeș este în prezent undeva la 260 de milioane de euro.

Iulian Dascălu – a construit și a devenit unul dintre cei mai bogați români

mall

Numele Iulian Dascălu este asociat cu Iulius Grup, companie înființată acum mai mult de două decenii. Omul de afaceri a devenit unul dintre cei mai bogați oameni din România construind mall-uri și investind în afaceri imobiliare.

Dascălu a construit primul mall din afara Bucureștiului, anume centrul comercial Iulius la Iași în anul 2000. În prezent, rețeaua este extinsă la nivel național, cu afaceri în marile orașe ale țării, precum Iași, Timișoara, Suceava și Cluj-Napoca. Omul de afaceri este un veritabil deschizător de drumuri, care a dus provincia la nivelul Capitalei în ceea ce privește centrele comerciale.

Orașul Iași a beneficiat cel mai mult de pe urma minții sclipitoare a afaceristului. A construit, în 2012, proiectul Palas, care este o suprafață de 270.000 de metri pătrați de birouri și spații comerciale. Acestea se găsesc în centrul orașului, în jurul Palatului culturii din Iași.

Iulian Dascălu are un apetit enorm pentru investiții în dezvoltări imobiliare. „Regele mall-urilor” nu a evitat din Capitala, considerând că Bucureștiul are nevoie de un „proiect emblematic” care să fie demn de o capitală europeană. O altă declarație interesantă a acestuia este că nu e interesat de ceea ce numește „investiții speculative”. Astfel, se poate ca pe viitor, locuitorii Capitalei să beneficieze de un proiect imobiliar de o anvergură enormă și de lungă durată.

În prezent, averea acestuia este estimată la 230 de milioane de euro. Fiind unul dintre cei mai bogați români, această avere i-ar permite să schimbe fața Bucureștiului.

Partenerii de afaceri Andrei Diaconescu și Victor Căpitanu

afaceri investitii

Aceștia și-au propus să restructureze Bucureștiul și să îl facă, într-adevăr, o capitală europeană. Astfel, cei doi se află în top miliardari români dintr-un motiv foarte simplu: imobiliarele. Vorbim despre imobiliarele din București și din jurul Bucureștiului. Mai mult decât atât, aceștia sunt fondatorii Capital Partners, o casă de investiții. S-au cunoscut la primul lor loc de muncă într-o bancă.

Au cumpărat terenuri pe lângă București și au început să construiască blocuri mici. Totuși, aceștia sunt bancheri la bază, ceea ce s-a văzut când au făcut pasul decisiv: dezvoltarea zonei rezidențiale de lux din zona lacului Floreasca, de 68 de apartamente. Au reușit să speculeze criza economică și în 2009 au cumpărat, la un preț mic, acest teren aflat într-o zonă foarte bună a Bucureștiului. Astfel, au devenit unii dintre cei mai bogați români.

Așa cum observi, în spatele succesului și al miliardelor stau câteva elemente comune, ce îi ajută pe oamenii de afaceri să ajungă departe: ambiția, încrederea în sine, munca, dar și deschiderea către viitor.

În afară de elementele acestea, mai este vorba și despre șansă și intuiție. Aceștia au oferit un produs sau un serviciu de care oamenii aveau nevoie și lipseau. Fie că este vorba despre materiale de construcții, asigurări sau tehnologie, imperiile create de cei mai bogați români au umplut un gol important în piața în curs de dezvoltare a României.

Citește și articolul despre idei de investiții pentru sumele câștigate la casino!

logo maxbet casino online

Maxbet

100 RON Fără Depunere la Maxbet Casino

Alte Articole

numere norocoase

Zile norocoase și numere norocoase – cum profiți de ele

Norocul nu este o invenție a zilelor noastre; încă din cele mai vechi timpuri, pe când misterele lumii abia erau descoperite, numeroase popoare credeau în șansă și superstiții. Egiptenii, arabii, grecii sau romanii puneau mare accent pe numerologie și puterea stelelor, transmițând prin artă cunoștințele lor, pentru a le fi de folos și celor din […]

Citeste mai mult
filme de crăciun netflix 2020

Filme de Crăciun pe care merită să le urmărești pe Netflix

Recomandări filme de Craciun Netflix 2020 Iată lista oficială cu filme de Crăciun Netflix 2020 și vezi mai jos și cele mai bune filme de Crăciun din toate timpurile! Holidate – comedie, romantic The Christmas Chronicles: Part Two – comedie, aventură Operation Christmas Drop – comedie, familie Jingle Jangle: A Christmas Journey – musical The […]

Citeste mai mult
trivia casino

Lucruri esențiale de știut despre jocurile de noroc

De la istoria antică până la jocurile de noroc online, trivia cazinouri va răspunde la cele mai importante întrebări.  Trivia casino – află totul despre jocurile de noroc Când au devenit legale cazinourile în SUA? Legalizarea cazinourilor în Statele Unite s-a realizat relativ târziu, în 19 martie 1931. Primul stat american care le-a legalizat a […]

Citeste mai mult

Fii la curent cu cele mai noi oferte la casino

Abonează-te la newsletter și asigură-te că nu pierzi nicio ofertă exclusivă