alegeri timisoara 2020 banner
Blog  /   PARIURI SPORTIVE  /   martie 17, 2020   /   Mihai Babciuc

Alegeri Locale Timișoara 2020 – Între cine se dă lupta?

5/5 - (1 vote)

UPDATE August 2020 – Topul favoriților la titlul de primar

Așa cum spune tradiția, cetățenii se așteptau ca lupta pentru primăria Timișoarei să se dea încă o dată între cei doi granzi reprezentanți ai politicii Românești, PNL și PSD. Totuși, cu un avânt destul de puternic, alianța USR-PLUS vine în față și încearcă să obțină un loc important la primăria din Timișoara. Iată care sunt candidații cu cele mai mari șanse de câștig:

Nicolae Robu – Reprezentant PNL

Nicolae Robu nu are deloc o reputație care îl ajută în cursa pentru câștigarea alegerilor. După o serie de scandaluri mediatice în care a fost implicat, deputatul a primit o veste care nu ar putea bucura pe nimeni. Președintele PNL, domnul Ludovic Orban, a declarat că Nicolae Robu va pierde susținerea partidului, dacă acesta va fi condamnat. În prezent, Nicolae Robu are un dosar deschis la DNA în care este acuzat de abuz în serviciu.

Adrian Orza – Reprezentant PSD

Adrian Orza mai are în istoric o candidatură la primăria din Timișoara din anul 2016 în care a reușit să acumuleze un procent destul de bun de 7% din totalul voturilor. Din declarații, Adrian Orza afirmă că un oraș trebuie administrat cu ajutorul unor oameni capabili, dovadă fiind faptul că acesta urmează a fi susținut și de către partidul ALDE.

Marius Craină – Reprezentant Pro România

Pentru creare unei alianțe de tip PSD-Pro, Marius Craină a plecat din partidul care l-a lansat, PSD pentru a candida în postura de reprezentant al Pro România. Șansele de câștig la aceste alegeri locale Timișoara 2020 al unei astfel de alianțe scad considerabil având în vedere că pentru primăria din Timișoara există câte un candidat din fiecare partid al alianței. Marius Craină este doctor de profesie și a fost chiar și responsabil de conducerea spitalului județean din Timișoara.

alegeri locale timișoara 2020

La Timişoara, alegerile locale se anunţă unele pline de suspans. Alături de Nicolae Robu, candidatul Partidului Naţional Liberal şi actualul primar al oraşului, şi-a anunţat candidatura şi Dominic Fritz, propunerea Uniunii Salvaţi România.

Cei doi conduc în preferinţele timişorenilor, lupta anunţându-se destul de strânsă în vestul ţării, la alegerile locale Timişoara 2020.

UPDATE

Informații în contextul coronavirus: turul întâi al alegerilor locale are loc pe 27 septembrie 2020, iar turul doi de scrutin pe 4 octombrie 2020.

Pentru întreaga țară, fenomenul Covid-19 a reprezentat  o perioadă de repaus, o etapă total diferită de ceea ce însemna viața ”obișnuită” a majorității oamenilor.  Am fost luate măsuri de siguranță și protecție atât la nivel de mapamond, cât și la nivel de stat sau pe plan local, în funcție de evoluția situației pentru teritoriul unui țări sau a unui oraș. 

Starea de alertă, perioada de izolare în care s-a aflat poporul român, a avut un impact semnificativ și în ceea ce privește alegerile electorale 2020 pentru Timișoara. În plin prag de alegeri, o veste culminantă avea să dicteze noile prevederi ale alegerilor. Ludovic Orban, a anunțat într-un comunicat de presă pe 24 mai una dintre cele mai importante decizii ce prevedea faptul că alegerile locale vor fi amânate până în perioada de toamnă (sfârșit de septembrie, început de octombrie).

Pentru Timișoara, aceste alegeri electorale se anunță a fi cele mai dificile, întrucât este nevoie de reprezentanți stabili, cu planuri de viitor înfloritoare pentru orașul ce va fi desemnat capitală europeană. În continuare, previziunile și sondajele par să-l propulseze în topul prejerințelor țimișorenilor pe Nicolae Robu, ce, dacă va fi declarat învingător, va fi la al treilea mandat în calitate de Primar. 

Astfel, fenomenul Coronavirus pare că le oferă un răgaz oamnilor, astfel încât aceștia să poată avea o decizie fermă și bine documentată în ceea ce privește alegerea candidatului ideal la alegerilor locale din acest an, dar și canditaților pentru a-și detalia planurile privind evoluția și dezvoltarea județului Timișoara, precum și comunelor ce aparțin. 

Alegeri Locale Timisoara 2020 – Dominic Samuel Fritz

Zilele trecute, la Timişoara, candidatul USR la Primăria Timişoara şi-a prezentat planul pentru capitala Banatului, un plan schiţat mai degrabă sub forma unei viziuni şi a unui manifest.

“Timişoara 2030 – o viziune strategică pentru capitala Banatului” a inclus un manifest al valorile lui Fritz, acesta declarând că îşi doreşte ca, împreună cu timişorenii, să schimbe regulile jocului şi să dărâme zidurile de incompetenţă, muşamalizare şi nepotism, dar şi zidurile neîncrederii şi dezamăgirilor oamenilor.

Ce idei de dezvoltare are Fritz?

Timişoara este pentru Fritz un oraş al cartierelor, fiecare dintre acestea având o personalitate distinctă, necesitând totodată şi un city manager pe cartiere. Oraşul metropolitan Timişoara nu se opreşte la limita cartierelor mărginaşe ale oraşului, ci continuă şi cu Ghiroda şi Dumbrăviţa, aşa că extinderea către aceste zone i-ar aduce Timişoarei titlul de capitală incontestabilă a Banatului.

Timişoara trebuie să fie un oraş european, aici Dominic Fritz venind cu singura promisiune din cadrul acestui eveniment pentru alegeri locale Timisoara 2020: acela că va dubla suma fondurilor europene atrase de oraş şi implicarea lui activă în acest domeniu.

În ceea ce priveşte priorităţile strategice implementate în cazul în care va câştiga, acestea sunt: “Digitalizarea administraţiei locale”, “Tradiţia timişoreană de inovare şi creativitate”, “Mobilitatea urbană”, “Curăţim şi înverzim Timişoara”, “Construim un oraş pentru copii şi seniori”.

Alegeri Locale Timisoara 2020 – Viziunea lui Fritz, văzută cu entuziasm

Modalitatea prin care Fritz a ales să îşi prezinte viziunea a fost bine primită de către o parte a timişorenilor, în vrem ce alţii au spus că, totuşi, acesta nu a venit nici cu soluţii. În plus, titlul proiectului său, ““Timişoara 2030 – o viziune strategică pentru capitala Banatului”, seamănă foarte tare cu un program realizat de fostul primar Gheorghe Ciuhandu, “Timişoara – Vision 2030.

Nicolae Robu are planurile lui pentru Timișoara

Pentru Nicolae Robu, candidatul PNL la alegeri locale Timisoara 2020, modul de prezentare în faţa electoratului este unul simplu: candidatul spune clar ce poate să facă, care îi sunt punctele de pe planul de lucru, oamenii îl votează (sau nu), dacă este ales se ţine de cuvânt (sau nu), iar la următoarele alegeri electoratul îl sancţionează pentru ce a făcut sau ce nu a făcut.

Robu a declarat că i s-ar părea normal ca 2021, anul în care Timişoara va fi Capitala Culturală Europeană, să îl găsească tot pe el la conducerea oraşului. Din declaraţiile lui, el este cel care a luptat pentru acest proiect şi şi-a asumat atât succesul, cât şi eşecul lui.

Părerile în această privinţă sunt însă împărţite şi asta pentru că, deşi desemnată Capitală Culturală Europeană 2021, Timişoara nu pare a se ridica la aşteptările Consiliului European în privinţa pregătirilor pentru anul viitor. Acum câteva luni, cei care se ocupă de această etapă au fost înştiinţaţi că lucrurile ar trebui să meargă într-o altă direcţie şi cu un alt ritm. Rămâne de văzut ce se va întâmpla în aceste câteva luni până la alegeri şi, mai târziu, anul viitor.

Nicolae Robu este la al doilea mandat de primar

Dacă unii timişoreni îl susţin pe actualul primar şi aprecieaza evenimentele şi implicarea acestuia în comunitatea locală, alţii spun că aceasta este doar de suprafaţă şi că multe dintre lucruri sunt făcute “de mântuială” şi că au afectat negativ Timişoara.

Robu este acum la al doilea mandat de primar, primul fiind câştigat în 2012, cu 49.76% din voturi, iar al doilea în 2016, atunci când Nicolae Robu a câştigat cu 52.9% din voturile timişorenilor.

Rămâne de văzut dacă viziunea şi modul diferit de abordare al lui Dominic Fritz vor reuşi să convingă timişorenii că au nevoie de un alt fel de primar.

Alegeri Locale Timisoara 2020 – Partidul PRO România este indecis

PNL şi USR nu sunt singurele partide care propun candidaţi pentru Primăria Timişoarei. Pro România şi-a desemnat deja candidaţii la funcţia de primar pentru 18 localităţi din Timiş. Cu toate astea, pentru Timişoara nu este nimic sigur. Victor Ponta a anunţat că va reveni în Timişoara pe 15 februarie tocmai pentrua face acest anunţ important.

Fie că alegerile vor fi într-un singur tur sau în două, atât Fritz, cât şi Robu şi Victor Ponta, ca reprezentant al partidului său, au declarat că nu contează şi că important este să se concentreze cât mai bine pe campania electorală.

Toți ochii pe Timișoara în 2021

Alegerile locale din Timişoara sunt cu atât mai importante cu cât în 2021, acest oraş va fi Capitala Culturală Europeană. Toţi ochii vor fi aţintiţi asupra ei, va primi încă şi mai mulţi turişti decât acum şi fiecare detaliu, negativ sau pozitiv, va fi accentuat. Aşadar, atât candidaţii, cât şi electoratul au o misiune grea în aceste câteva luni până la alegeri, însă rămâne de văzut ce drum va urma unul dintre cele mai apreciate oraşe de la noi din ţară.

Vom actualiza articolul cu cele mai bune cote și pariuri pentru aceste alegeri locale Timisoara 2020.

Citește și despre articolele noastre legate de alegerile locale din București, Constanța sau Cluj.

logo maxbet casino online

Maxbet

100 RON gratuit fără depunere

Alte Articole

cum sa iei lucruri gratis - ghid online

Cum să iei lucruri gratis – haine gratuite

5/5 – (5 votes) Obiectele donate pot fi mai mult sau mai puțin uzate. Există situații când vechii proprietari pur și simplu s-au plictisit de ele, fără să le fi folosit foarte mult. Există însă și situații când obiectele au fost utilizate mai intens. Ele pot fi însă suficiente pentru cei care nu au bani […]

Citeste mai mult
ponturi fotbal

Ponturi Fotbal – Cele Mai Bune Ponturi Fotbal (iulie 4, 2022)

5/5 – (6 votes) În articolul de mai jos vei găsi informaţiile de care ai nevoie pentru a-ţi realiza zilnic câte un bilet la case pariuri: atât ponturi pariuri azi fotbal, cât şi ponturi fotbal mâine, astfel încât să te poţi pregăti din timp. Bineînţeles, pe lângă evenimentele propuse de noi, poţi adăuga pe biletele […]

Citeste mai mult
wimbledon 2022

Wimbledon 2022 – Info și Cote Pariuri Wimbledon 2022

5/5 – (2 votes) Turneul de tenis de la Wimbledon este unul dintre cele patru mari turnee de Grand Slam, alături de Roland Garros, US Open și Australian Open. Cunoscut pe scurt drept Wimbledon, acest turneu este și cel mai vechi din lume și are un prestigiu aparte. SuperCazino îți prezintă cele mai importante informații […]

Citeste mai mult

Fii la curent cu cele mai noi oferte la casino

Abonează-te la newsletter și asigură-te că nu pierzi nicio ofertă exclusivă