alegeri locale bucuresti
Blog  /   PARIURI SPORTIVE  /   martie 4, 2020   /   Cosmin

Alegerile locale București 2020 – Cine are cele mai mari șanse?

Introducere

Alegerile locale 2020 pentru Primăria Capitalei urmează să aibă loc în luna iunie a acestui an, iar discuţiile privind candidaţii sunt în plină desfăşurare. Pe un fond politic instabil datorită posibilelor alegeri anticipate, partidele trebuie să discute şi să se pună de acord cu privire la cea mai bună variantă pentru candidatul cu cele mai multe şanse de câştig. La data de 1 martie, acestea vor anunţa public numele celor pe care îi vor susţine la aceste alegeri locale 2020 Bucureşti.

Gabriela Firea – candidat sigur

Alegeri locale bucuresti psd

Dacă situaţia politică din interiorul PSD-ului este încă una nesigură, poziţia Gabrielei Firea în partid, dar şi în cursa pentru Primăria Capitalei este destul de clară. Partidul Social Democrat urmează să treacă printr-un congres în care să îşi va alege preşedintele, mai multe nume fiind vehiculate printre care Mihai Fifor, Mihai Tudose sau chiar Victor Ponta. Despre Gabriela Firea se ştie deja că va fi candidatul PSD la Primăria Bucureştiului, aşadar ea nu e în cărţi pentru preşedinţia Partidului, însă cine ştie ce surprize ne va rezerva perioada urmatoare.

Sondaje PNL – decizie asupra unui singur candidat

alegeri locale bucuresti pnl

PNL şi alianţa USR-PLUS ştiu că Gabriela Firea este un candidat puternic şi ar putea să îi învingă pe contracandidaţii altor partide, tocmai de aceea încearcă tot felul de metode prin care să afle dacă anumite persoane sunt mai potrivite decât altele sau dacă un candidat unic, susţinut de toate partidele ar fi, poate, soluţia câştigătoare.

În acest sens, liberalii au demarat un sondaj de opinie prin care au măsurat popularitatea şi posibilul succes a 4 dintre oamenii politici ai partidului. Numele acestora nu a fost dezvăluit, însă surse din partid au susţinut că este vorba despre Rareş Bogdan – Europarlamentar, Violeta Alexandru – Ministrul Muncii, Ciprian Ciucu – Preşedintele Agenţiei Funcţionarilor Publici şi Stelian Bujduveanu – Liderul Consilierilor PNL din Bucureşti.

Pe lângă aceştia, în sondaj mai este “măsurată” popularitatea şi candidaţilor Alianţei USR-PLUS, cei care ar putea candida independent sau din partea alianţei, şi anume Nicuşor Dan şi Vlad Voiculescu.

Acest sondaj ar ajuta PNL-ul nu doar pentru aceste alegeri locale Bucureşti 2020, ci şi pentru alegerile parlamentare.

  • st sens, liberalii au demarat un s
  • st sens, liberalii au demarat un s
  • st sens, liberalii au demarat un s
  • st sens, liberalii au demarat un s

Ce spune Ludovic Orban despre sondaj?

Demararea acestui sondaj în cadrul Partidului Naţional Liberal nu a rămas fără ecouri. De exemplu, europarlamentarul Rareş Bogdan a declarat că doreşte să fie exclus din sondaj pentru că o posibilă candidatură a sa la alegeri Primăria Bucureşti 2020 ar putea avea loc doar dacă preşedintele ţării, Klaus Iohannis, i-ar cere-o.

Ca un posibil răspuns, Ludovic Orban a spus ca sondajul mai sus amintit cuprinde aproape 5000 de persoane şi nu va face altceva decât să departajeze posibilii candidaţi la alegeri locale Bucuresti 2020 şi să îl decidă pe cel mai bun în funcţie de nişte parametri clari, cum ar fi: potenţial de creştere, încredere, notorietate, profil agreat de bucureşteni etc.

Un aspect inedit al sondajului este ca şi Ludovic Orban este inclus în el, însă nu ca posibil candidat la alegeri locale Primăria Capitalei, ci pentru a vedea cât de mulţumiţi sunt bucureştenii de el, ca premier.

Ludovic Orban nu a dorit să facă mai multe declaraţii cu privire la sondaj şi rezultatele acestuia, însă a declarat că 1 martie este data limită pe care şi-au dat-o pentru a numi toţi candidaţii la funcţia de primar, din toată ţara.

În plus, Ludovic Orban nu s-a pronunţat nici în privinţa unui candidat unic, comun, cu celelalte partide, afirmând că scopul fiecărui partid este să câştige alegerile, însă vor discuta şi vor vedea la ce concluzie vor ajunge.

Alegeri locale Bucuresti – surse spun că Orban l-ar susține pe Nicușor Dan

Pe de altă parte, anumite voci din partid spun că Orban l-ar susţine pe Nicuşor Dan, dar doar dacă acesta ar candida ca propunere clară din partea PNL.

Violeta Alexandru – șanse mari pentru alegeri locale Bucuresti 2020

Dintre toate numele vehiculate în interiorul Partidului Naţional Liberal, cele mai multe şanse le-ar avea Violeta Alexandru. Deşi se bucura de cea mai mare notorietate şi pare a fi cel mai mult pe profilul candidatului dorit de bucureşteni, mulţi oameni politici sunt de părere că nu ar putea niciodată să o surclaseze pe Gabriela Firea.

Alianţa USR-PLUS nu are încă un candidat stabilit

Alianţa USR-PLUS are ceva probleme la aceste alegeri locale Bucuresti 2020, atât pentru Bucureşti, cât şi pentru ţară. Astfel, USR l-ar vrea pe Nicuşor Dan ca primar al capitalei, însă PLUS l-ar prefera pe Vlad Voiculescu.  Rămâne de văzut care va fi candidatul comun.

Controversele continuă şi la nivelul întregii ţări. Filialele din ţară discută încă, iar una dintre variante pentru consilierii locali, de exemplu, ar putea fi de 3 la 1 în favoarea USR. Cu toate astea, e greu de ajuns la un consens şi asta pentru că aceste candidaturi sunt diferite în funcţie de judeţ.

De altfel, PLUS ar avea câştig de cauză în Bucureşti şi în Transilvania, dar nu şi în alte zone din sudul României.

Un candidat unic de dreapta ar putea învinge PSD-ul, arată sondajele

Toată întârzierea partidelor de dreapta conturează un eventual eşec la alegeri locale Bucuresti 2020, şi asta pentru că numai un candidat unic, agreat şi susţinut de PNL şi Alianţa USR-PLUS ar putea să o depăşească pe Gabriela Firea.

Sondaje recente au demonstrat asta şi au arătat că un singur candidat comun ar câştiga cu 54%, în vreme ce Gabriela Firea ar strânge doar 33% din voturi.

Concluzii – Alegeri locale Bucuresti

Mai sunt doar câteva zile până vom afla deznodământul candidaţilor care vor intra în lupta pentru alegeri Primăria Bucureşti 2020. Rămâne de văzut ce strategie va adopta fiecare partid, care vor fi armele cu care vor “lupta” în campania electorală şi ce vor decide bucureştenii în iunie 2020.

Vom actualiza articolul cu cele mai bune cote și pariuri pentru aceste alegeri locale Bucuresti 2020.

Citește și despre alegerile locale din Constanța.

Maxbet

100 RON gratuit fără depunere

Alte Articole

Istoria jocurilor de noroc

Istoria jocurilor de noroc

Primele jocuri de noroc Bazându-ne pe dovezile oamenilor de știință, putem afirma că primele dovezi concrete care atestă începutul jocurilor de noroc au fost găsite în Mesopotamia, în jurul anului 3000 î. e. n. Astfel, istoria jocurilor de noroc începe cu descoperirea zarului, despre care se crede că a fost folosit pentru pariuri și pentru […]

Citeste mai mult

Oferta standard de bonus de bun venit la Vlad Cazino

Vlad Cazino bonus de bun venit – în ce constă? 101 rotiri gratuite la un joc de păcănele înseamnă 101 șanse de câștig, iar dacă nimerești o zi norocoasă, una dintre aceste rotiri îți poate aduce un premiu pe măsură, mai ales că vorbim de Shining Crown, unul dintre sloturile recunoscute pentru câștigurile sale. În […]

Citeste mai mult
Imagine reprezentativă pentru ghidul despre bingo online

Cum să joci bingo online – Ghidul începătorului

În prezent, odată cu digitalizarea domeniului de gambling, găsim acest tip de joc în cazinourile online, prin intermediul cărora a devenit unul dintre cele mai accesibile, rapide și simple jocuri de noroc. Principala diferență dintre jocul clasic și varianta online este folosirea unui software, care marchează automat numerele extrase. Dacă la jocuri bingo tradiționale, fiecare […]

Citeste mai mult

Fii la curent cu cele mai noi oferte la casino

Abonează-te la newsletter și asigură-te că nu pierzi nicio ofertă exclusivă